Βαρομετρικό χαμηλό στη Ν.
Ιταλία κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις
δυτικές, κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας. Αναφορικά με τις λοιπές
βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους, οι άνεμοι μόνο στο ΒΑ Αιγαίο θα φθάνουν τα
6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Παρασκευή (9/11), παροδικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται
στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές
είναι πιθανό να σημειωθούν και στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα
πνέουν Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για
την εποχή επίπεδα. Το Σαββατοκύριακο
(10-11/11), μόνο στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα περιοχές
είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι οριακά θα φθάνουν
τα 6 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Τέλος, σύμφωνα
με τις πρώτες ενδείξεις, στη διάρκεια της
νέας εβδομάδας δεν προβλέπονται αξιόλογες βροχές στη χώρα και κυρίαρχοι
άνεμοι θα είναι οι βοριάδες.
Πέμπτη,
8 Νοεμβρίου 2018
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
8-11-2018
Βόρεια Ελλάδα:
Σύντομες
τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4
και στο Θρακικό 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.
Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές
βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία
από 10 έως 20 βαθμούς.
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές
βροχές. Πιθανές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία
από 9 έως 20 βαθμούς.
Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές
βροχές και καταιγίδες από τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Άνεμοι
Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.
Αττική:
Τοπικές
βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 19
βαθμούς.
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές
βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως
17 βαθμούς.
Χάρτης θερμοκρασιακής απόκλισης για την "καυτή εβδομάδα" 28 Οκτωβρίου - 3 Νοεμβρίου, κατά ΝΟΑΑ:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/regional_monitoring/wctan1.png
Η Ευρώπη "κομμένη" στα δύο. Αντικυκλωνικό "καμίνι" τα Βαλκάνια, επομένως πώς να δροσίσει με βοριά από εκεί που φυσούσε;
Κύριε Ζιακόπουλε, θα ποστάρετε εσείς τον Κοπέρνικο για τον Οκτώβρη ή να δώσω εγώ το λινκ;
Προχώρα, κ. Αντιπρόεδρε!
ΔιαγραφήΛοιπόν, κ.Πρόεδρε, σύντροφοι καιρόφιλοι.
ΔιαγραφήΘερμοκρασιακές αποκλίσεις Οκτωβρίου για Ευρώπη και Κόσμο, κατά Copernicus:
https://climate.copernicus.eu/sites/default/files/inline-images/map_1month_anomaly_Global_ei_2T_201810.png
Ελαφρώς θερμότερες Ελλάδα και Ευρώπη, εκτός από βόρεια Σκανδιναβία, Αγγλία και Ιβηρική. Σημαντική αρνητική απόκλιση στη Γροιλανδία και σε τμήμα της βόρειας Αμερικής. Οικτρή και άκρως ανησυχητική (για μια ακόμα φορά) η εικόνα της Αρκτικής ζώνης, συμπεριλαμβανομένων της βόρειας Σιβηρίας και της Αλάσκας.
Μπράβο Γιώργο,πολλοί ενημερωτικοί οι χάρτες που μας έδωσες κ θερμοκρασιακά κ υετικά αν κ στον υετό κ εγώ παρατήρησα ότι κάτι δε πάει καλά για τη χώρα μας αλλά μπορεί η εξήγηση να βρίσκεται στα λόγια του δασκάλου κ του Δημήτρη.
ΔιαγραφήΤέλος πάντων,στάχτη στα μάτια πήγε να μας ρίξει.
Έναν πολύ κατατοπιστικό χάρτη των βροχοπτώσεων στην Ευρώπη για τον Οκτώβριο του 2018 έχει το meteo. Κάποια μέρη στη βόρεια Ελλάδα - μάλλον σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η Θεσσαλονίκη με 0,4 χιλιοστά βροχής όλο τον μήνα, ενώ η Αθήνα είχε 0,6 αντίστοιχα - είναι στα κόκκινα και η υπόλοιπη χώρα στα καφέ. Πλην της Θράκης που είναι στα κίτρινα (Αλεξανδρούπολη 19,2 χιλιοστά βροχής). Με κόκκινο και καφέ χρώμα απεικονίζονται οι περιοχές που δέχτηκαν λιγότερο από το 50% του κανονικού για την εποχή υετού. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η κεντρική, βόρεια και δυτική Ευρώπη, μηδέ της Βρετανίας εξαιρουμένης. Ανομβρία υπήρχε επίσης και στη νότια Σκανδιναβία και ουσιαστικά οι μοναδικές χώρες που δέχτηκαν ικανοποιητικές βροχοπτώσεις ήταν η Πολωνία και οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Για την Ιταλία και την Ισπανία δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο λόγω των θυμάτων και των καταστροφών. Μία εικόνα - χίλιες λέξεις είναι η φωτογραφία με τα ποταμόπλοια στον Ρήνο στην πλευρά της Γερμανίας να πασχίζουν να τον διασχίσουν, καθώς κοντά στις όχθες του έχει στερέψει.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.meteo.gr/
Βαγγέλης Σπανός
Αυτή είναι Βαγγέλη η πηγή για αυτό τον χάρτη και άλλους χάρτες αποκλίσεων, αν θέλεις να τους παρακολουθείς:
Διαγραφήhttp://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/regional_monitoring/europe.shtml
Κάποτε τους ποστάριζα ανελλιπώς, τελευταία όμως κάτι δε μου πάει καλά με τις τιμές που δίνουν. Για παράδειγμα, πώς είναι δυνατόν, στο χάρτη απόκλισης που δίνουν για τον Οκτώβρη, η Αττική να είναι στα καφέ (ήτοι + 25 με 50%) και ο σταθμός του ΕΑΑ στο Γκάζι να έχει γράψει 0,6 χιλιοστά για όλο τον Οκτώβρη;
http://www.meteo.gr/UploadedFiles/articlePhotos/NOV18/athens_oct5.PNG
Ο χάρτης συνολικού ύψους βροχής δίνει για Αττική κίτρινο, δηλαδή 10 με 25 χιλιοστά. Πότε έβρεξε τόσο και δεν το πήραμε χαμπάρι;
http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/regional_monitoring/1cpcp1.png
Κύριε Ζιακόπουλε, εσείς τι λέτε για την αξιοπιστία αυτών των χαρτών;
Εκ παραδρομής έγραψα παραπάνω "+ 25 με 50%". Το σωστό είναι 25 με 50% (επί του κλιματικού μέσου όρου της περιόδου αναφοράς).
ΔιαγραφήΚαταρχάς λέω ότι στη σχετική ιστοσελίδα του ο NOAA αναφέρει ότι τα στοιχεία που χρησιμοποιεί είναι προκαταρκτικά και μη ελεγμένα.
ΔιαγραφήΔεύτερο και κυριότερο: για να κατασκευστεί ένας τέτοιος χάρτης απαιτούνται: (α) ανάλυση και (β) κανονικές (μέσες) τιμές για την εύρεση των αποκλίσεων της ανάλυσης. Η ανάλυση δεν είναι εύκολη υπόθεση και οι τεχνικές που εφαρμόζουν τα διάφορα μετεωρολογικά κέντρα δεν είναι οι ίδιες. Σε κάθε περίπτωση, ποτέ δεν γίνεται η σύγκριση μιας μεμονωμένης παρατήρησης με την κανονική (μέση) σημειακή τιμή. Η ανάλυση στην οποία αναφέρομαι συνδυάζει μετεωρολογικές παρατηρήσεις με πληροφορίες υποβάθρού από ένα προγνωστικό μοντέλο, χρησιμοπoιώντας την προσέγγιση της αφομοίωσης των δεδομένων (data assimilation) που αναπτύχθηκε από την αριθμητική πρόγνωση καιρού. Προσωπικά είμαι περισσότερο εξοικειωμένος με την ανάλυση του ECMWF (ERA-Interim) που χρησιμοποιεί ο Κοπέρνικος.
Καλό βράδυ σε όλους.
Όσον αφορά το χάρτη του meteo που παρέθεσε ο φίλος Βαγγέλης Σπανός να αναφέρω κατι πολυ ενδιαφερον: ενω έχει όλη τη Ροδο στις καφέ αποχρωσεις, ο μηνιαίος υετος του Οκτωβρίου εδω στην πόλη της Ρόδου ήταν 72 χιλιοστά (να ναι καλά ο Ορέστης) που είναι πολύ κοντά στη μέση τιμή του μήνα. Βέβαια αυτό αφορά την πόλη κ τη βόρεια "μύτη" του νησιού. Σίγουρα η νότια Ρόδος ήταν στο καφέ. Λίγο πιο πάνω ομως προς τη Μαρμαριδα της Τουρκίας φαίνεται στο χάρτη το πράσινο που υποδηλώνει κανονικές τιμές υετου. Θέλω λοιπόν να καταλήξω ότι η ανάλυση πιάνει κ τις ενδεχόμενες τοπικοτητες, ίσως όμως να πέφτει έξω για κάποια λίγα κατ'ουσίαν χιλιόμετρα.
ΔιαγραφήΘάνος Κοτταρας
Συγνώμη για το θάρρος να απαντήσω αλλά νομιζω πως αυτός ο χάρτης δίνει έναν μέσο όρο. Μου φαίνεται κάπως «χοντροκομμένος». Όλες οι βροχές στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες είχαν μεγάλη τοπικότητα, κάτι που είναι δύσκολο να αποτυπωθεί σε κάποιον χάρτη Ευρώπης με λεπτομέρεια. Πχ για Σεπτέμβριο ο θεολόγος είχε 500 χιλιοστα και 50 χλμ βορειότερα έριξε ας πούμε 80. Άντε φτιάξε χάρτη. Καλο βράδυ σε όλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημήτρης ρ.
Ευχαριστώ πολύ τον κ.Ζιακόπουλο και τον Δημήτρη για τις απαντήσεις τους. Νομίζω οτι ο Δημήτρης μέσες-άκρες αποδίδει με πιο "εκλαϊκευμένο" τρόπο την επιστημονική τοποθέτηση του κ.Ζιακόπουλου. Όπου να ΄ναι θα βγάλει και ο Κοπέρνικος τον υετό. Εδώ:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://climate.copernicus.eu/node/205
Να δούμε και να συγκρίνουμε.
Πετάχτηκα πρώτος βλέπεις. Αν διάβαζα την απάντηση του κ.ζιακοπουλου δεν θα μιλούσα. Σαν να κάθεται το νηπιαγωγείο και η ΝΑΣΑ στο ίδιο θρανίο , τρομάρα μου..
ΔιαγραφήΔημήτρης ρ.
Mου έκανε εντύπωση και μένα Γιώργο πώς η Αθήνα είναι σε άλλη κλίμακα (καφέ) από τη Θεσσαλονίκη (κόκκινο), ενώ ουσιαστικά αμφότερες δέχτηκαν μηδενική βροχή (0,6 και 0,4 χιλιοστά αντίστοιχα) τον Οκτώβριο. Ίσως να βγαίνει ένας μέσος όρος κάθε νομού, όπως γράφει και ο Δημήτρης ρ., καθώς συχνά βρέχει καταρρακτωδώς σε μία περιοχή και λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά έχει ήλιο - φαινόμενο που παρατηρήθηκε κυρίως το καλοκαίρι που μας πέρασε. Βέβαια, εγώ είμαι παντελώς άσχετος με όλα αυτά, απλά μου άρεσε η παρουσίαση του meteo με πινακάκια και χάρτη, που ήταν κατανοητή και από κάποιον που δεν έχει καθόλου γνώσεις πάνω σε τέτοια θέματα.
ΔιαγραφήΒαγγέλης Σπανός
Με αφορμή την επισήμανση του κ. Ζιακόπουλου, αν η ανάλυση είναι λανθασμένη ή, ακόμα και αν το βροχόμετρο "χάνει", όπως γράφει παρακάτω ένας φίλος, τότε τα δεδομένα τους που φαντάζομαι θα υπολογιστούν για την ανανέωση των μέσων τιμών, δεν θα τις αλλοιώσουν; Και αν κάτι τέτοιο έχει συμβεί και στο παρελθόν, μήπως οι μέσες τιμές είναι άλλες από αυτές που τελικά δίνονται; Απλοϊκή ως μπακαλίστικη, βέβαια, η παρατήρησή μου, άλλωστε, ο κ. Ζιακόπουλος επισήμανε και ότι ο ΝΟΑΑ αναφέρει ότι τα στοιχεία είναι προκαταρκτικά και μη ελεγμένα, οπότε μάλλον θα περάσουν από το "μικροσκόπιο" πριν καταγραφούν ως επίσημα.
ΔιαγραφήΒαγγέλης Σπανός
Σωστή η επισήμανσή σου Βαγγέλη. Είναι ένα ζήτημα η εισαγωγή εσφαλμένων στοιχείων, σίγουρα επηρεάζει τη διαμόρφωση των κλιματικών τιμών και προσωπικά δεν ξέρω, οι γνώσεις μου δε φτάνουν ως εκεί, αν υπάρχουν και πώς λειτουργούν κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες που να ελαχιστοποιούν τη "ζημιά". Ίσως να έχουν δίκιο κάποιοι φίλοι, εδώ και αλλού, που, αντί να κοιτάζουν τους χάρτες αποκλίσεων, επιλέγουν κάποιους αντιπροσωπευτικούς και αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς και συγκρίνουν τη μέση τιμή πχ της θερμοκρασίας του μήνα με τον αντίστοιχο μέσο όρο από το ιστορικό των συγκεκριμένων σταθμών. Αν βέβαια κάποιος σταθμός "χάνει" συστηματικά αναφορικά με κάποια παράμετρο, προφανώς και οι κλιματικοί μέσοι όροι και οι αποκλίσεις που προκύπτουν θα είναι λανθασμένοι. Για παράδειγμα, ο σταθμός του Χαροκοπείου του ΕΑΑ, που τον παρακολουθώ σε καθημερινή βάση γιατί είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου, έχει την τάση το καλοκαίρι να δίνει συχνά "εξωπραγματικές" μέγιστες, συγκριτικά με όλους τους κοντινούς σταθμούς. Το έχω συζητήσει το θέμα κατ΄επανάληψη με τον κ.Λαγουβάρδο και, τουλάχιστον μία φορά αποδεδειγμένα είχε πρόβλημα το ανεμιστηράκι του σταθμού, όπως μου είπε.
ΔιαγραφήΟ σταθμος στο γκαζι στην διαρκεια του ζορμπα ειχε προβλημα στο βροχομετρο..Αλλωστε στο meteosearch αναφερεται οτι χαθηκαν 30mm απο 28-09 εως και 1-10.Επισης χαθηκαν αλλα 30mm τον ιουνιο..Τον οκτωβρη στο γκαζι εβρεξε μονο την πρωτη του μηνα απο τα απονερα του ζορμπα..επεσαν κοντα στα 5mm αλλα οπως προειπα το βροχομετρο δεν εγραφε σωστα..ειχε βουλωσει..Το τριημερο εκεινο κατεγραψε περιπου 45mm οταν σχεδον ολοι οι γυρω σταθμοι ειχαν πανω απο 70-80mm.Γιαυτο αλλωστε και ο ετησιος ειναι στα 386.2mm ενω κανονικα με τα 60mm που χαθηκαν οπως προανεφερα θα ειχε 446.2mm.Το γκαζι εχει μεσο ετησιο 452.3mm.
ΑπάντησηΔιαγραφή2009 567.5
2010 258.8
2011 428.2
2012 485 5
2013 539.8
2014 576.5
2015 440
2016 302.6
2017 472
2018 386.2(+ 60mm χαμενα 446.2mm)
Πάντως, με μια ματιά που έριξα, οι σταθμοί του ΕΑΑ της Αττικής μονοψήφια χιλιοστά κατέγραψαν τον Οκτώβρη. Τα 10 - 25 χιλιοστά που δίνει ο χάρτης του ΝΟΑΑ για την Αττική δεν βγαίνουν με τίποτα. Είναι μάλλον πρόβλημα στην ανάλυση, σύμφωνα και με όσα επεσήμανε ο κ.Ζιακόπουλος, ή θέμα μη ελεγμένων στοιχείων, κατά την παραδοχή που γίνεται στη σχετική σελίδα του ΝΟΑΑ.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα από τη βροχερή Κέρκυρα! Σας στέλνουμε θετική ενέργεια για βροχοπτώσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα! Αχιλλέας
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως μετά από πολύ καιρό έχουμε επιτέλους ένα ανέλπιστο αλλά τελικά "δυνατό" συστηματάκι που αν δούμε αυτή την ώρα από το χάρτη ηλεκτρικών εκκενώσεων κατά μήκος όλου του Ιονίου βγάζει καταιγίδες ενώ κ στα δυτικά ηπειρωτικά ξεκίνησαν οι πολυπόθητες βροχές πρίν από λίγο.
ΔιαγραφήΑς ελπίσουμε αύριο σε καλό νερό σε όσες περιοχές μπορεί να δώσει αυτό το χαμηλό κάτι γιατί από μεθαύριο συνεχίζει ο καιρός δυστυχώς από κει που τον αφήσαμε.
Καλημέρα σε όλους,διπλη γιορτή σήμερα στο νησί,γιορταζουμε τους ταξιαρχες μας κ την απελευθέρωση του νησιού από τον τουρκικό ζυγό,χρονια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες κ εορτάζουσες,στα του καιρού,λιγο φθινόπωρο σήμερα θυμιζει.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρεχει!!! ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘαύμα θαύμα ...βρεχει παιδιά βρέχει,οι Ταξιαρχες το κάναν το θαύμα.χρονια πολλά στους εορτάζοντες-ζουσες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ θετική ενέργεια και το θαύμα των Ταξιαρχών, ή εάν προτιμάτε το χαμηλάκι στα ανοιχτά του Ιονίου έκανε το θαύμα του...βρέχει καλά και εδώ στη Ρόδο
ΑπάντησηΔιαγραφήΘάνος Κοτταράς
Χωρίς αποκλίσεις και κλιματικές τιμές, ο συνολικός καταγεγραμμένος υετός (> 0,0 mm) ανά σταθμό, στο διάστημα 01-09-2018 έως 07-11-2018 (συνολικά 68 ημέρες από τις 91 του φθινοπώρου). Τα ημερήσια δεδομένα προέρχονται από την ιστοσελίδα της Ε.Μ.Υ. και μάλλον δεν έχουν υποστεί ποιοτικό έλεγχο.
ΑπάντησηΔιαγραφή373,0 .... Ωρεοί
215,6 .... Σκιάθος
187,7 .... Τανάγρα
168,3 .... Ζάκυνθος
138,7 .... Τατόι
147,4 .... Αργοστόλι
134,3 .... Χανιά
133,6 .... Σκύρος
133,6 .... Κοτρώνι
121,6 .... Ελευσίνα
121,5 .... Κέρκυρα
120,7 .... Πυργέλα Άργους
105,4 .... Γαύδος
101,0 .... Λαμία
97,0 ...... Σχινιάς
96,4 ...... Εθνικό Κολυμβητήριο
94,5 ...... Λεωνίδιο
85,3 ...... Κάτω Τιθορέα
84,8 ...... Λήμνος
84,5 ...... Αθήνα (Ελληνικό)
81,3 ...... Καλαμάτα
77,9 ...... Παλαιόχωρα
73,6 ...... Μυτιλήνη
70,9 ...... Ελ. Βενιζέλος
69,0 ...... Χρυσούπολη
67,2 ...... Λαύριο
66,9 ...... Κύμη
66,2 ...... Βόλος
64,6 ...... Άγιος Ευστράτιος
61,7 ...... Ιωάννινα
61,7 ...... Ορμένιο
55,1 ...... Κως
55,0 ...... Αντικύθηρα
52,6 ...... Ανδραβίδα
47,7 ...... Αλεξανδρούπολη
47,4 ...... Οθωνοί
45,1 ...... Μήλος
42,2 ...... Τρίπολη
40,3 ...... Αραξος
39,0 ...... Θήρα
39,0 ...... Μύκονος
36,2 ...... Σουφλί
36,1 ...... Τήνος
35,4 ...... Καστέλλι Κρήτης
33,2 ...... Ρόδος
29,8 ...... Αντίρριο
27,0 ...... Φλώρινα
25,1 ...... Καστοριά
22,6 ...... Κυλλήνη
21,9 ...... Δράμα
21,8 ...... Λάρισα
21,5 ...... Κάρυστος
20,8 ...... Άκτιο
20,7 ...... Σύρος
20,3 ...... Ηράκλειο Κρήτης
18,1 ...... Έδεσσα
17,2 ...... Χίος
14,0 ...... Σάμος
13,0 ...... Κοζάνη
11,4 ...... Φιλαδέλφεια
10,4 ...... Κάρπαθος
8,1 ........ Λέρος
8,1 ........ Θεσσαλονίκη (Μίκρα)
6,3 ........ Σητεία
4,9 ........ Πάρος
4,1 ........ Αστυπάλαια
4,0 ........ Σέρρες
3,2 ........ Κύθνος
3,1 ........ Στροφάδες
2,8 ........ Κόνιτσα
2,0 ........ Δεσφίνα
1,3 ........ Μεθώνη
Μετά την νυχτερινή ποτιστική βροχούλα, καταιγιδάρα στην Αθήνα το μεσημέρι, με κατά διαστήματα υψηλή ραγδαιότητα, έντονα ηλεκτρικά στο κέντρο (κάποια στιγμή τα χρειάστηκα είναι η αλήθεια και ...θυμήθηκα τον Βαγγέλη το Σπανό) αλλά με ευτυχώς περιορισμένη διάρκεια και χωρίς πλημμυρικά φαινόμενα. Ξεχαρμανιάσαμε, δεν μπορώ να πω...
ΑπάντησηΔιαγραφή