Χιονο-χαιρετίσματα από τη Σμίξη



Κυριακή, 18-11-2018. Φωτ. Δημήτρης Νάκος

10 σχόλια:

  1. Ομορφες εικονες,σε ευχαριστουμε Δημητρη.Δασκαλε,αυτο που λετε για τα δεντρα στην Κονιτσα που τα βρηκε το χιονι,το ειχα συναντησει και εγω μια φορα ανεβαινωντας στον Παρνασσο δεκαετια του '90(νομιζω το '95)Νοεμβρη μηνα,ειχε ριξει αποτομα χιονι και τα δεντρα ηταν με τα φυλλα τους παγωμενα λες και ηταν ζωγραφισμενα σε πινακα.Κριμα που τοτε δεν ειχαμε κινητα με καμερα για να τα αποθανατισω.Στα του καιρου τωρα,οπως ειχα προβλεψει,στην περιοχη μου επικρατουν χειμωνιατικες συνθηκες.Εδω και τρεις ημερες οι θερμοκρασια κυμαινεται σε μονοψηφιους αριθμους(σπο 5 εως 8 βαθμους) η ομιχλη κανει ομορφο το σκηνικο και η βροχη ασταματητη απο το απογευμα της Παρασκευης εως αυτην την ωρα.Ο Παρνασσος γεμισε χιονι και πιστευω οτι σιγουρα εβαλε και ο Ελικωνας,αν κρινω απο την θερμοκρασια στο χωριο μου και απο τον καιρο που"κατεβηκε"πολυ και εγινε χιονιας για το βουνο.Οποτε ειμαστε ετοιμοι για το επομενο βημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίες εικόνες,συγχαρητηρια,ελπιζω τον Δεκεμβριο,να έχουμε κ εδώ στο βόρειο αιγαιο,αναλογες εικόνες,προς το παρόν,σημερα πολύ βροχή στο νησί,ωρες ατέλειωτες,ποτιστικης βροχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 41,6 χιλιοστά βροχής σήμερα στα Γιάννενα(καλή συγκομιδή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοβερές εικόνες που θυμίζουν καθαρά Άλπεις!
    Στα της κακοκαιρίας τώρα όπως περιμέναμε επηρεάστηκε όλη η χώρα(Και η Βόρεια)τελικά αλλά από όλους τους σταθμούς που έκανα φιλτράρισμα εχθές κ σήμερα νομίζω ότι η δυτική γενικά χώρα(μαζί με δυτική Θεσσαλία)μάζεψε τον μεγαλύτερο όγκο νερού κ πάλι όπως κ χιονιού επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 8 mm κατά μέσο όρο στη Θεσσαλονίκη. Αυτό το νερό εισέρχεται 10 - 15 cm μέσα στο διψασμένο έδαφος. Πώς να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας έτσι; Αυτό γιατί πολλοί νομίζουν ότι έβρεξε στη Θεσσαλονίκη.

      Διαγραφή
    2. Το ξέρω Χρήστο,έχει μεγάλο θέμα η Θεσσαλονίκη με τις βροχές κ αυτό που έριξε εχθές είναι σταγόνα στον ωκεανό.
      Ας ελπίσουμε στο επόμενο σύστημα που θα έρθει να βρέξει αξιόλογα.

      Διαγραφή
  5. NW Pindos
    Αν είμασταν σε πιο κλασσική περίοδο χειμώνα με καλές παγωνιές, που συνήθως ακολουθούν τέτοιων χιονοπτώσεων (δύσκολες οι παγωνιές ακόμη για μέσα Νοεμβρίου) αυτό το χιόνι θα είχε εδραιωθεί για τα καλά. Βέβαια στα πολύ μεγάλα υψόμετρα το χιόνι πλέον δεν φεύγει εύκολα. Φαντάζομαι τι γίνεται πιο πάνω, ειδικά στα απάτητα (καλά Σμόλικα άστο...). Σημειωτέον ότι θα χιονίζει και όλο το βράδυ απόψε. Από εβδομάδα το χιόνι θα πέφτει σε πολύ μεγάλα υψόμετρα (ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες λίγο).
    ΥΓ. να δούμε πότε θα έχει κατεβασιά για προσήνεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντυπωσιακό καταιγιδάτο φινάλε χθες τη νύχτα της κακοκαιρίας εδώ στη Ρόδο με αστραπόβροντα αλλά και χαλαζοπτώσεις (δυστυχώς) σε κάποια χωριά. Με μελανό σημείο τη διακοπή της ηλεκτροδότησης το Σάββατο το μεσημέρι για 2 ώρες λόγω γενικού black out πραγματικά το ευχαριστήθηκα καιρικά το ΣΚ που μόλις πέρασε...storm total για την πόλη της Ρόδου γύρω στα 82 χιλιοστά απλωμένο σε τρεις ημερολογιακές ημέρες
    Θάνος Κοτταράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΩΡΑΙΕΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. Άντε και στα δικά μας σε εμάς τους ταρατσάκηδες!

    Παρεμπιπτόντως, δείτε την μακροπρόθεσμη πρόβλεψη για το επερχόμενο τρίμηνο Δεκ-Ιαν-Φεβ από τον Βασίλη Πανάκογλου (http://e-meteolarissa.blogspot.com/2018/11/2018-2019-update-no.html)

    Καλή εβδομάδα σε όλους
    Χρήστος Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οποιος εχει κανει τη διαδρομη για Σμιξη απο την πισω μερια ( Διστρατο )
    προερχομενος απο τα μερη του Κου Δημητρη δηλαδη,
    θα του μεινει για παντα αξεχαστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή