Εμμονή των θυελλωδών ΒΑ ανέμων και των χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών




1 σχόλιο:

  1. Ο Τραμπ θέλει να στείλει αστροναύτες στο φεγγάρι και τον Άρη

    Μετά την Τετάρτη, που τελικά ήταν τόσο ήπια, που πήγα με τα πόδια στη δαντελένια ακρογιαλιά και είχα και τα περιθώρια να μαζέψω και κάμποσα πλαστικά από τα κρυστάλλινα νερά, τα μοντέλα κιτρινίζουν τώρα και την Πέμπτη. Κι ενώ μόλις λίγες μέρες πριν την έδιναν κακή, ψυχρή κι ανάποδη. Απηυδισμένος προφανώς από τις αστοχίες τους ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να τελειοποιήσει τους αμερικάνικους δορυφόρους (πλάκα κάνω) και όλο το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ (αυτός το λέει σοβαρά). Αφού σύμφωνα με το Skynews, οι ΗΠΑ θέλουν να ξαναστείλουν αστροναύτες στο φεγγάρι τα επόμενα πέντε χρόνια με κάθε τρόπο. Έχει περάσει και σχεδόν μισός αιώνας από τότε που η NASA πραγματοποίησε έξι επανδρωμένες αποστολές στη σελήνη, μεταξύ 1969 και 1972. Οι φόβοι ότι οι ΗΠΑ μπορεί να μείνουν πίσω στην κούρσα του διαστήματος και η επιθυμία του Trump για κάτι μεγάλο εν όψει των επόμενων εκλογών, επιταχύνουν το πρότζεκτ της αποστολής Αμερικάνων ξανά στη σελήνη. Υπάρχει επίσης ανησυχία και στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ για το γεγονός ότι η Ρωσία και η Κίνα έχουν στείλει μη επανδρωμένα σκάφη στο φεγγάρι.

    Η NASA σχεδίαζε έτσι κι αλλιώς επανδρωμένη αποστολή το 2028 στη σελήνη, αφού πρώτα θα είχε εγκαταστήσει σε τροχιά γύρω από αυτήν έναν διαστημικό σταθμό το 2024. Ανακοινώνοντας, όμως, ένα νέο χρονοδιάγραμμα ο Αμερικάνος αντιπρόεδρος Mike Pence είπε ότι "βρισκόμαστε σε έναν διαστημικό συναγωνισμό, όπως και τη δεκαετία του 1960". Και παραφράζοντας τον Neil Armstrong πρόσθεσε ότι "έχει έρθει η ώρα για το επόμενο τεράστιο άλμα". Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, αυτό δεν θα είναι απλά να πάνε Αμερικάνοι αστροναύτες στη σελήνη μέσα στην επόμενη πενταετία, αλλά να υπάρχει μία μόνιμη παρουσία στον δορυφόρο της γης και να προετοιμαστεί το έδαφος και για επανδρωμένη αποστολή και στον Άρη.

    Ο Pence εξήγησε, βέβαια, ότι για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά θα πρέπει να εξελιχθεί η NASA και το κόστος θα ανέλθει σε δεκάδες δισ. δολ. Λεφτά υπάρχουν, όμως, από ό,τι φαίνεται και στη NASA δηλώνουν έτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση. Μάλιστα, η NASA σε συνεργασία με την Boeing αναπτύσσει τον νέο μεγάλο πύραυλό της και το όχημα κάψουλα που θα μεταφέρει πληρώματα, ενώ μέχρι το 2020 θα έχει στείλει μία μη επανδρωμένη κάψουλα στο διάστημα. Συνολικά συνεργάζεται με εννέα εταιρίες, μεταξύ των οποίων είναι η SpaceX και η Lockheed Martin. Βρήκαν παιχνίδι πάλι τα αμερικανάκια. Άντε μήπως σταματήσουν και κάναν πόλεμο.
    https://news.sky.com/story/us-signals-new-space-race-trump-wants-astronauts-back-on-the-moon-within-five-years-11676176
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή