Μαρτιάτικη κακοκαιρία με αρκετά χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά


Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται Α-ΝΑ, ενώ υψηλές πιέσεις καλύπτουν τα Β. Βαλκάνια. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ΒΑ ανέμους, την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές βασικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και τα χιόνια στα ορεινά. Την Παρασκευή (29/3), βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι ΒΑ άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι θυελλώδεις βοριάδες και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στη χώρα μας και το Σαββατοκύριακο (30-31/3). Κατά τα άλλα, το συγκεκριμένο διήμερο, ασθενείς κατά βάση βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) θα σημειωθούν στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο ΒΑ ρεύμα περιοχές.

ΠΕΜΠΤΗ, 28 Μαρτίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28-3-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από τα ΒΔ. Άνεμοι Α-ΒΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές, τοπικές καταιγίδες στα νότια και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νότια. Άνεμοι ΒΑ 6 με 8 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά Α-ΝΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές κατά κανόνα ασθενείς. Άνεμοι ΒΑ 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα δυτικά το πρωί. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.

4 σχόλια:

  1. χεινωμιαζει λοιπον προσκαιρα.....

    καρδιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με 14 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη τώρα 8 το βράδυ και 14 το πρωί στις 10 δεν το λες και χειμώνα , για τη βόρεια Ελλάδα τα διψήφια είναι βεβαίως ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
      Καλό βράδυ σε όλους!

      Διαγραφή
    2. αυριο και μεθαυριο θα μυρισει κανονικος χειμωνας.
      ιδιαιτερα σε περιοχες που θα βρεχει η εστω και θα εχει συνεχομενη συννεφια.

      καρδιτσα

      Διαγραφή
  2. Από εχθές το απόγευμα, όντως ο καιρός θυμίζει χειμώνα,τουλάχιστον στην περιοχή μου, καθώς επικρατουσε "βαριά"συννεφια και αρκετό κρύο (9 βαθμούς).
    Μέσα στην νύχτα ξεκίνησε βροχή αρκετά δυνατή και το ξημέρωμα μας βρήκε με άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό,δηλαδή ομίχλη, βροχή και κρυο(7 βαθμούς).
    Στο Σχηματάρι δεν είχε τίποτα, μόνο το μεσημέρι λίγο ψιλόβροχο.
    Στην επιστροφή μου ξανά βροχή και από Θήβα έως το χωριό μου πολλή βροχή,κρύο (6 βαθμούς) και δυνατό αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή