Ψηλά αβέβαιες κινήσεις μικρομεσαίων διαταραχών και χαμηλά αξιοσημείωτης σταθερότητας ΒΑ ρεύμα

Ομιχλώδες πρωινό στον κάμπο της Βέροιας. Φωτ. Γιώργος Τομπουλίδης
Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη Ν-ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα ΒΑ Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην κεντρική Μεσόγειο προκαλεί στη χώρα μας ενισχυμένους Α-ΒΑ ανέμους εντάσεως ως τα 8 μποφόρ (Θάλασσα Κυθήρων και Ν. Ιόνιο). Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), την εικόνα του καιρού θα συμπληρώνουν οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και οι τοπικού χαρακτήρα και κατά κανόνα ασθενείς βροχές στην κεντρική και τη νότια ηπειρωτική Ελλάδα καθώς και στην Κρήτη. 


Την Τετάρτη (27/10), το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η μικρή εξασθένηση των ανέμων σε όλη τη χώρα. 

Την Πέμπτη (28/10), τοπικές βροχές αναμένονται στην κεντρική και τη νότια ηπειρωτική Ελλάδα, το Ν. Ιόνιο, την Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ιδιαίτερα στις ανατολικές και βόρειες περιοχές της χώρας. 

Την Παρασκευή και το Σάββατο (29 & 30/10), τοπικές βροχές, κατά κανόνα ασθενείς, αναμένονται κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

41 σχόλια:

  1. Πολύ ξενέρωτος ο καιρός λοιπόν!! Και κανένα ενδιαφέρον στον ορίζοντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τους αλλεπάλληλους βοριάδες και άφαντους τους νοτιάδες (ούτε μια μέρα με σοβαρό κύμα στη θάλασσα δεν μου έρχεται στο μυαλό, ολόκληρο φθινόπωρο), ο Οκτώβριος παραήταν χειμωνιάτικος. Ειδικά τη Δευτέρα 25/10 η ψύχρα ήταν έντονη με τον βοριά (άλλη μια φορά θυμάμαι τόσο κρύο τέτοια εποχή, στις 31/10/2017, αλλά τότε ακολούθησε ο ήπιος χειμώνας του 2018) όταν κατέβηκα στη δαντελένια ακρογιαλιά, μαζί με τον αδερφό μου και τα ατίθασα σκυλιά.

    Μάζεψα και μια σακούλα, που μου είχε ξεφύγει χθες (επειδή ακολουθούσα για να φωτογραφίσω μία θαλάσσια χελώνα) και μια πιασμένη στον βυθό πετονιά. By the way, ένας φίλος του αδερφού μου, επαγγελματίας καπετάνιος που έχει φέρει ιστιοπλοϊκά από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, διασχίζοντας τον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο, του είπε ότι αυτός είναι ο χειρότερος Οκτώβριος που θυμάται. Κακός, ψυχρός κι ανάποδος και αυτόν τον Οκτώβριο μας άφησε δυστυχώς χρόνους η Φώφη Γεννηματά. Πολύ κρίμα γιατί είχε ζωή μπροστά της και συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χειμώνα θυμίζει το σκηνικό απόψε στην ανατολική Αχαΐα με βροχή ισχυρό βοριά και κρύο θα έλεγα.Χρηστος Αίγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δάσκαλε Χαίρε
    Σου εύχομαι ΥΓΕΙΑ πανω απο όλα.
    Να σαι πάντα καλά και δυνατός.
    Να προσφέρεις γνώση.
    Πολύχρονος
    Ο Χριστός πάντα οδηγός.
    Να χαίρεσαι την οικογένεια σου.
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σε όλους.
    Νομίζω ότι τα δύσκολα τα αποφύγαμε τελικά καθώς όλες αυτές τις μέρες τα μοντέλα δίνουν μάχη να προσομοιώσουν τις περιοχές έντονων φαινομένων αυτού τού αποκομμένου και ισχυρού χαμηλού πού σφυροκοπάει και θα συνεχίσει να σφυροκοπάει τη νότια Ιταλία και τη Σικελία.
    Στούς χάρτες επιφάνειας αν κοιτάξουμε θα παρατηρήσουμε την ψυχρή μεταφορά με το ριντζάρισμα(υψηλή πίεση) πάνω από όλη την κεντρική και βόρεια χώρα,ενώ λίγο δυτικότερα βλέπουμε το Χ να στροβιλίζεται,με τις πολύ υγρές και ασταθείς συνθήκες πού το ακολουθούν να δημιουργούν τη σύσφιξη νέων μετώπων από σήμερα.
    Οι συνθήκες μάλιστα συνεχίζουν να στηρίζουν την ανάπτυξη medicane η κάτι πολύ κοντά σε αυτό από Πέμπτη κ μετά,ευτυχώς στα ανοιχτά τού νοτίου Ιονίου με πορεία μη σίγουρη ακόμη αλλά μάλλον οχι προς την περιοχή μας.
    Αποτέλεσμα η ψύχρα να επιμένει έως το Σάββατο συνοδεία δυνατών ΑΒΑ ανέμων,κάποια φαινόμενα στα κεντρικά κ νότια να τα έχουμε στο τριήμερο Πέμπτης Σαββάτου και αισθητή βελτίωση αργότερα με στροφή σε ΝΔυτικους ανέμους.
    Όσον αφορά την περιοχή σας φίλοι Κορινθιώτες κάτι αξιόλογο πήρατε χθες, εμείς εδώ δεν ευνοούμαστε από τούς θυελλώδεις ΑΒΑ ανέμους αλλά παρόλα αυτά πήραμε κάτι ψιλόβροχα κατά διαστήματα ενώ αυτή τη στιγμή 12 κ μισή τη νύχτα ξεκίνησε και ψιλοβρέχει πάλι με θερμοκρασία 13β.
    Μάλιστα νωρίς νωρίς φέτος είχαμε και έχουμε δυνατές πασπάλες στα βουνά μας με το Βελούχι στην Ευρυτανία να έχει ντυθεί στα λευκά για πρώτη φορά.
    Χιόνι βάζει και το Παναχαϊκό στα ψηλά όπως ενημερώθηκα.
    Ολα οδεύουν τέλεια, άλλωστε εδώ ο τόπος δεν ήθελε αλλά νερά αυτή την περίοδο,παρά μόνο λιγο κρυάκι όπου ήρθε.
    Τέλος,αγαπητέ Βαγγέλη το καλοκαιράκι τού Αγίου Δημητρίου κανονικά λήγει στο τέλος τού μήνα,καθώς ο Νοέμβρης έρχεται με άλλες γιορτές(άποψή μού βέβαια)οπότε αυτό δε θα έρθει.
    Ακόμη και τον Νοέμβρη όμως πού λες για τα δυτικά κεντρικά και βόρεια τουλάχιστον(στα ανατολικά και νότια θα ζεστάνει αρκετά) το φθινόπωρο θα συνεχίσει δυναμικά με συνεχή χαμηλά εκ δυσμάς,όποτε άστο για τού χρόνου.
    Να σημειώσω τέλος ότι συνεχίζει η τάση όλων των μοντέλων για χειμωνιάτικο μοτίβο στην περιοχή μας μετά τις 7 με 8 τού μήνα.
    Αναμένουμε λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, τώρα, μην παίζουμε με τις ημερομηνίες για το καλοκαιράκι του Αγ. Δημητρίου. Τα είπαν, άλλωστε, οι επιστήμονες, ο κ. Ζιακόπουλος και ο κ. Αρνιακός - παρεμπιπτόντως, χρόνια πολλά και ό,τι επιθυμείτε κύριε Δημήτρη και να χαίρεστε όσους αγαπάτε - ότι με αυτόν τον όρο εννοούν μία περίοδο καλοκαιρίας από τα τέλη Οκτωβρίου ως και τις αρχές Νοεμβρίου. Και αυτή διαφαίνεται την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη.

      Κατά τα άλλα, τα πρόωρα κρύα δεν είναι καλό σημάδι για δυνατό χειμώνα. Όχι τόσο επειδή έχει αποδειχτεί δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν (2015-16 και 2017-18), αλλά επειδή γενικότερα ό,τι ωριμάζει πριν την ώρα του στη φύση, είναι καταδικασμένο να μην μακροημερεύσει. Τα λουλούδια που βιάζονται να ανθίσουν, οι δέντρα και τα φυτά που νωρίτερα απ' ό,τι συνήθως πρόλαβαν να καρπίσουν. Ακόμα και τα πλάσματα που γεννιούνται πρόωρα, είναι συχνά πιο αδύναμα από όσα ήρθαν σε αυτόν τον κόσμο στην ώρα τους. Μόνο ο χρόνος θα δείξει, βέβαια, τι θα συμβεί. Ο καιρός γαρ εγγύς.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  6. Χρόνια πολλά,χρόνια με υγεία και ότι καλύτερο σε εσάς και την οικογένειά σας δάσκαλε.
    Να είστε καλά και να μας χαρίζετε περισσότερα όμορφα και μετεωρολογικά άρθρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καραβατακης Αντώνιος26 Οκτωβρίου 2021 στις 7:35 π.μ.

    Καλημέρα,12 βαθμοί κελσίου Μυτιλήνη, Οκτώβριος από τα παλιά. Δάσκαλε χρόνια σου πολλά,για την γιορτή σου. Σου εύχομαι τα καλύτερα, να είσαι πάντα γερός, δυνατός κ ότι επιθυμείς, Υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σπυρίδων Μπαλαδήμας26 Οκτωβρίου 2021 στις 7:46 π.μ.

    Αγαπητέ κύριε Ζιακόπουλε καλημέρα
    Σας στέλνω θερμές ευχές για την ονομαστική σας εορτή. Να είστε πάντα ακμαίος κσι δημιουργικός για να μοιράζεστε με όλους εμάς μέσα από τα κείμενα σας τις γνώσεις και την αγάπη σας για την Μετεωρολογία και όχι μόνο.Χρόνια πολλά με υγεία και ότι καλύτερο.
    Σ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα, τις καλύτερες ευχές για την γιορτή σας κ. Ζιακόπουλε!
    Ευχές σε όλες και όλους τους φίλους του μπλοκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια σας πολλά!!! Υγεία, δύναμη,...κ μόνο λιακαδες!!!🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δασκαλε πολυχρονος! Υγεια και ευτυχια σε εσας και την οικογενεια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύχρονος, με υγεία και ευτυχία. Να σας χαίρονται. Και η οικογένεια και οι φίλοι κι εμείς φυσικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά, επίσης, και στον Δημήτρη ρ., αλλά και σε όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα, με πολλές ευχές για χαρά, υγεία και ευτυχία.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύχρονος δάσκαλε,να χαίρεσαι την γιορτή σου,την οικογένειά σου και πάντα με υγεία και αγάπη.
    Χρόνια πολλά και καλά στους Δημήτρηδες και την Δήμητρα του μπλογκ,όπως επίσης σε όλους και όλες που γιορτάζουν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα και χρόνια πολλά .Υγιής και δυνατός ο φούρναρης και κραταιός ο φούρνος.Με καλοψημένα,'οπως πάντα,καιρικά(και όχι μόνο)καρβέλια,γιά να χορταίνουν οι ....πεντάκις χίλιοι ακόλουθοι αυτής της σοβαρής μετεοσύναξης.
    Χρόνια πολλά στο φίλο συντοπίτη Δημήτρη με όλη την ακολουθία του.Ευχές σε όλους τους Δημήτρηδες.

    Υ.γ.Φώτη το καλύτερο το έχεις στον επίλογο.Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Οκτώβρης!!!.-------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα σε όλους!Χρόνια πολλά κύριε Ζιακοπουλε με υγεία σε σας κ την οικογένεια σας! Νά είστε καλά να μας χαρίζεται τη γνώση σας!! Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υγεία και μόνο , σωματική(για εσάς) και πνευματική(για όλους εμάς που περιμένουμε την γνώση σας)... και ποιοτικά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρόνια πολλά με υγεία! Καλή σεζόν να έχουμε όλοι καιρικά και όχι μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύχρονοι εννοείτε και οι Δημήτρηδες τού μπλογκ μας,Δημήτρης ρ από Φθιώτιδα και από Κορινθία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα και χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες του μπλογκ και στον Δάσκαλο Δημήτρη Ζιακοπουλο.Να είστε όλοι καλά με υγεία και ευτυχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύχρονοι βέβαια κ όλοι οι Δημήτρηδες του μπλογκ.
    Κώστας Αθήνα.
    Εγω σήμερα εχω γενέθλια κ εορτάζει η μητέρα μου.
    Σε όλους χρόνια πολλά υγεία εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες. Δάσκαλε εύχομαι υγεία και να είσαστε πάντα γερός! Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρόνια πολλά κύριε Ζιακόπουλε, αλλά και χρόνια πολλά σε όλους τους Δημήτρηδες και Δήμητρες του blog. Με δυτικό άνεμο, χαμηλή ορατότητα, και 17 βαθμούς ξεκίνησε η ημέρα εδώ στη Ρόδο, και τώρα έχουμε 21. Περίμενα για να είμαι ειλικρινής ακόμα πιο υψηλή λόγω του ότι εδώ το ρεύμα είναι δυτικό/νοτιοδυτικό σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Να δούμε τί μας επιφυλάσσει η καιρική κουζίινα προσεχώς. Μιλούσα χθες βιντεοκλήση με φίλο μου που μένει στο έτερο νησί των Ιπποτών της Μεσογείου: τη Μάλτα. Κατακλυσμιαίες βροχές και αστραπόβροντα εκεί (τα είδα και εγώ από την κάμερα του κινητού). Γενικά πολύ δυναές βροχές αυτές τις ημέρες στην κεντρική Μεσόγειο,, κα ειδικά σε νότια Ιταλία/Σικελία/Μάλτα/Τυνησία. Δεν φαίνεται πάντως να έχουν διάθεση να κινηθούν προς τα εδώ. Ίσως η νοτιοδυτική Κρήτη να "πάρει μια μικρη τζούρα" αύριο βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χρόνια πολλά πολύχρονος δάσκαλε ότι επθυμειται με υγεία σε εσάς κ την οικογένεια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρόνια πολλά δάσκαλε ,πολύχρονος,ο θεος να σας χαρίζει απλόχερα υγεία ,να μας ενημερώνεται έγκυρα και αξιοπιστα όπως τόσα χρόνια άλλωστε.χρονια πολλά . Χρήστος από Όθρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Update
    Με καλοκαιρία τελικά η 28η Οκτωβρίου σε όλη σχεδόν τη χώρα.
    Ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα οπότε οι όποιες βροχές προβλέπονταν δε θα έρθουν(το Υ πιέζει πολύ στα Βαλκάνια).
    Μοναδική παραφωνία η έντονη ψύχρα κυρίως το πρωί.
    Καλή συνέχεια από το ψυχρό και με πυκνή συννεφιά Αγρίνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χρονια Πολλα κ.Ζιακοπουλε με υγεια και ευτυχια🙂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να είστε πολύχρονος κύριε Ζιακοπουλε με υγεία και χαρές. Ευχαριστω για τις ευχές σας και εύχομαι σε όλους τους φίλους εδώ,υγεία και ευτυχία.
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γιάννης απο Μυτιληνη26 Οκτωβρίου 2021 στις 4:06 μ.μ.

    Καλησπερα απο την Μυτιλήνη! Σχετικό κρύο εδω με εναν μετριο ΒΑκο.. Χρόνια πολλά δασκαλε!! Υγεία και κάθε καλό ευχομαι!! Χρόνια πολλά και σε κάθε αλλον Δημήτρη! Ο Άγιος Δημήτριος ο μυροβλύτης βοηθός σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τελικά, το έκανε το θαύμα του - τουλάχιστον στην Αττική - το καλοκαιράκι του Αγ. Δημητρίου. Αφού όταν βγαίνει ο ήλιος λαμπερός, ακόμα και ο βοριάς μοιάζει ταπεινός. Τα έχει πει και ο Αίσωπος, άλλωστε, χρόνια τώρα...
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χρόνια Πολλά κε Ζιακόπουλε. Υγεία, χαμόγελα και αισιοδοξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χρόνια σας πολλά,να σας χαιρόμαστε,να είστε υγειής για να μας ενημερώνετε στην πρώτη γραμμή των προβλέψεων στις εξελίξεις και πορεία των καιρικών δρόμενων και να έχετε ότι επιθυμείτε.αυτά λοιπόν από εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα σε όλη την παρέα και φυσικά στον αγαπητό δάσκαλο κύριο Δημήτρη Ζιακόπουλο, χρόνια πολλά και ευλογημένα!!!
    Να τον χαίρονται όλοι οι αγαπημένοι του και εμείς που τον παρακολουθούμε εδώ και καιρό και εύχομαι και καλές προγνώσεις καιρού (κάτι που είναι έτσι κι αλλιώς δεδομένο)!
    Και του χρόνου με υγεία!
    Χρόνια πολλά και σε όσες και όσους γιορτάζουν και φυσικά στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη που γιορτάζει τον πολιούχο Άγιο της...
    Νίκος Παντελικίζης, Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ευχαριστώ όλους σας από καρδιάς για τις ευχές και τα καλά σας λόγια. Όσο αντέχω θα μοιράζομαι τις όποιες γνώσεις μου μαζί σας. Είναι κάτι που μου αρέσει και χαίρομαι γιατί υπάρχει ανταπόκριση.
    Κάποιος κάποτε μου είπε ότι στη δουλειά σου να μην τα λες όλα. Να κρατάς και κάτι για τον εαυτό σου για να είσαι αναντικατάστατος. Όπως ακριβώς έκαναν οι ιερείς στη Βαβυλώνα και την Αρχαία Αίγυπτο. Όμως, εγώ προτιμώ την Αρχαία Αγορά της Αθήνας, γιατί μόνο με όσα συνέβαιναν εκεί διαχέεται η γνώση και ο κόσμος μας πάει μπροστά.
    Τις θερμότερες ευχές μου στους Δημήτρηδες και τις Δήμητρες του μπλογκ.
    Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπέρα και απο εμένα.Χρονια πολλά στον κύριο Ζιακοπουλο και σε όλους τους Δημητρηδες και Δημητρες που γιορτάζουν σήμερα.Υγεια και γαλήνη στο σπιτικό τους. Ευχαριστώ και τα παιδιά που ευχήθηκαν και σε εμένα τα χρόνια πολλά.
    Άργησα κάπως να γράψω λόγω των πολλών επισκέψεων για ένα κρασάκι,που είχα σήμερα για την γιορτή.Το συνηθίζουμε αυτό στο χωριό ακόμη.
    Καληνύχτα σε όλη την παρέα του μπλογκ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δυστυχώς όπως λέγαμε εδώ και πολλές ημέρες στα ανοιχτά τού νοτίου Ιονίου έχουμε την ανάπτυξη μεσογειακού κυκλώνα οποίος θα κινηθεί "καρφί" προς τη Σικελία η οποία ήδη βιώνει καταστροφικές πλημμύρες.
    Φοβάμαι ότι οι ζημιές τελικά θα είναι πρωτόγνωρες για μεσογειακή χώρα ανάλογες με αυτές των περιοχών τού Ατλαντικού καθώς έχουν πέσει ήδη απίστευτα ύψη βροχής και τα χειρότερα έρχονται.
    Ο Θεός να βάλει το χέρι τού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, αυτός ο μεσογειακός κυκλώνας ήταν αρχικά να κινηθεί προς την Ελλάδα; Σε κάθε περίπτωση, είναι ο πέμπτος που σχηματίζεται στη Μεσόγειο την τελευταία πενταετία. Και όπως φαίνεται οι μεσογειακοί κυκλώνες θα γίνουν... ενδημικοί, δηλαδή, θα αποτελούν κομμάτι του καιρικού μενού στα μέρη μας. Κάτι σαν τα ξεροβόρια, που συνεχίστηκαν και την Τετάρτη 27/10 στη νότια Αττική.

      Παρά τον βοριά, εμφανίστηκαν και δύο μέδουσες πελαγία στο Θυμάρι, αν και κανονικά θα έπρεπε να είχαν παρασυρθεί στα ανοιχτά. Κάτι που δείχνει ότι οι μέδουσες - ειδικά η πελαγία και κοτυλόριζα - μπορούν να κινηθούν εκούσια προς μία κατεύθυνση και δεν πάνε όπου φυσάει ο άνεμος, εκτός κι αν είναι πολύ δυνατός. Το κλου ήταν, πάντως, η πρώτη συνάντηση των σκυλιών με έναν βασιλικό κάβουρα, που αποδείχτηκε γενναίος και υψώνοντας τις δαγκάνες του, κρύφτηκε σε ένα θαλάμι.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    2. Φώτη ο κ.Κλέαρχος συνιστά επιφυλακή. Δεν το έχει σίγουρο το "καρφί".'Εχει σενάρια....-------Π.Α.

      Διαγραφή
  37. Έστω και καθυστερημένα, χρόνια πολλά σε όλες τις Δήμητρες και τους Δημήτρηδες του μπλογκ, κυρίως δε στον οικοδεσπότη μας, που μας προσφέρει γνώσεις και ενίοτε μας ανέχεται! Να είστε όλοι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή