Η... πυρπόληση της Νεμέρτζικας

 

Κόνιτσα, 7-8-2022/20:37:01. Φωτ. Κατερίνα Παπαχρήστου

7 σχόλια:

  1. Δάσκαλε άσχετο με τη φωτογραφία αλλά δίνεται λίγο τα φώτα σας στο θέμα της κλιματικής αλλαγής που τόσο ακούγεται είναι σωστό με μια καταιγίδα η ένα σαραντάρι να λέμε κλιματική αλλαγή έτσι θα την κατανοήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το κλίμα είναι η γκαρνταρόμπα μας, καιρός είναι τα ρούχα που φοράμε μια συγκεκριμένη μέρα. Έτσι, κάποια καλοκαιρινή μέρα μπορεί να χρειαστεί να φορέσουμε μπουφάν ή μια μαρτιάτικη μέρα να βγούμε με μπουζάκι. Η ύπαρξη της κλιματικής αλλαγής γίνεται αντιληπτή όταν συνειδητοποιούμε π.χ. ότι πριν από τριάντα χρόνια φορούσαμε παλτό και τώρα δεν φοράμε!

      Διαγραφή
  2. Σε συνέχεια τού προηγούμενου σχολίου μού στο προηγούμενο άρθρο να πω ότι το τέρας της Ιταλίας έχει ήδη ξυπνήσει!
    Ήδη σήμερα είχαμε σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα στην ηπειρωτική Ιταλία ενώ τις επόμενες ημέρες θα γενικευτούν.
    Μάλλον ήρθε η ώρα η πολύμηνη ξηρασία γιά τα δεδομένα της Ιταλίας να τερματιστεί με εντυπωσιακό τρόπο.
    Ότι και να γίνει η Ιταλία γιά αυτούς πού δεν γνωρίζουν είναι ο "Μπαμπάς" όλης της Ευρώπης σε όγκο υετού και αυτό δύσκολα θα αλλάξει.
    Μάλλον τώρα θα πληρώσουν σε ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες όλη την παρατεταμένη ανομβρία πού προηγήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά να περνάτε δάσκαλε στην πανέμορφη και ιστορική Κόνιτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώτη χτες είχαμε έντονα φαινομενα στην Ηπειρο, ως τα παραθαλάσσια που στοιχησαν τη ζωή σε μια γυναίκα που έκανε θαλάσσια σπορ στα Συβοτα. Καλησπέρα σε όλους.

      Διαγραφή
  4. Μια περίεργη μελτεματη μέρα σήμερα στην Αθήνα καθώς ναι μεν φυσάει αρκετά ήδη από χθες το βράδυ, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 30 με 31 βαθμούς (28 στα βόρεια και ανατολικά προάστια και 32 στον Πειραιά και στα άκρα δυτικά προάστια που φενιαζονται από τον βοριά) με αυξημένες υγρασίες όμως δεδομένων των συνθηκών. Τα υγρόμετρα κυμαίνονται +/-50% (40% προς Πειραιά και δυτικά). Αρκετά σύννεφα τρέχουν στον ουρανό και η ατμόσφαιρα παρά τον δυνατό αέρα έχει αυτή τη θολότητα της υγρασίας. Καλή Παναγιά σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή ξεκούραση (σωματική και ψυχική) σε όσους είναι σε διακοπές ήδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή