Επίμονο μελτέμι και ζέστη γενικά υποφερτή

Συνθήκες καύσωνα επικρατούν στην Ιβηρική Χερσόνησο και την Κύπρο, ενώ στις υπόλοιπες χώρες της νότιας Ευρώπης η ζέστη είναι υποφερτή. Στη χώρα μας, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η επικράτηση βόρειων ανέμων, οι οποίοι στο Α-ΝΑ Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, βροχές δεν προβλέπονται και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς. 


Την Τετάρτη (3/8), αρχικά προβλέπεται ηλιοφάνεια, αλλά το απόγευμα στην ηπειρωτική Ελλάδα θα συννεφιάσει τοπικά και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση: στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. 

Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας οι συνθήκες γενικά δεν θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση βροχών, ενώ ως προς τους ανέμους και τις θερμοκρασίες, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές.

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους

10 σχόλια:

  1. Καλό μήνα εύχομαι σε όλους
    Καλη Παναγία.
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους και στον Δάσκαλο μας! Καλή εβδομάδα να έχουμε. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρά το τελευταίο ζεστό δεκαήμερο, ο Ιούλιος κυμάνθηκε στα κανονικά επίπεδα, με εξαίρεση την Πελοπόννησο που ήταν κατά 1 βαθμό θερμότερος και τη δυτική Ελλάδα (+1,6β.), ενώ ελαφρώς ψυχρότερος (-0,6β.) ήταν στα νησιά του Αιγαίου, λόγω του μελτεμιού, σύμφωνα με το meteo.gr.

    Ένα μελτέμι, που δεν φτάνει, όμως, στο εσωτερικό της Αττικής και όσο πιο δυτικά κινείται κάποιος στον νομό. Αντίθετα, στο Θυμάρι και πιθανότατα σε όλη τη νοτιοανατολική Αττική, οι βοριάδες δεν έχουν σταματήσει σχεδόν καθόλου και σήμερα Δευτέρα 1/8 (καλό μήνα, παρεμπιπτόντως) είχε 6 beaufort.

    Ανεξαρτήτως εποχής, πάντως, τα δυτικά είναι γενικά πιο θερμά από τα ανατολικά. Η δυτική Ευρώπη, η δυτική Ελλάδα κ.λ.π. Το ίδιο συνέβαινε και τον χειμώνα και αν δεν κάνω λάθος και πέρσι.
    https://www.meteo.gr/article_view.cfm?entryID=2355
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα Βαγγέλη λιώσαμε φέτος στα δυτικά καθώς επηρεαζομαστε από τον καιρό της Ιταλίας που εκεί υποφέρουν φετος. Μας πάει τρένο τώρα δύο μήνες με 35αρια και 38αρια.Μετα από έναν ηπιο χειμώνα εδώ, ήρθε και ένα ζεστό καλοκαιρι και έδεσε το γλυκο. Που θα πάει ομως,καποια,στιγμη θα γυρίσει ο τροχος.

      Διαγραφή
  4. Εναν τέτοιο τίτλο σκεπτόμουν επιστρέφοντας από το σημερινό μπάνιο.Και είχε επιστήσει την προσοχή πριν από αρκετές ημέρες στους "καυσωνολογούντες" ο δάσκαλος (άνευ << >>) λέγων "τα μελτέμια χρήζουν ιδιαίτερου σεβασμού ,γιατί κατά καιρούς έχουν εκθέσει αρκετούς προγνώστες".Συμφωνούσε και ο φίλος Φώτης και μερικοί προσεκτικοί φίλοι.Να που επληρώθη το ρηθέν.Να είστε όλοι καλά.======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό μήνα στον Δάσκαλο κ σε όλους τους φίλους του μπλογκ.Καλή Παναγία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα κύριε Ζιακόπουλε και σε όλους τους φίλους του μπλοκ από την ανεμοδαρμένη Μυτιλήνη! Θέλω να αναφέρω πώς η θερμοκρασία της θάλασσας εδώ στο νησί παραμένει ακόμη χαμηληή.. Τουλάχιστον χαμηλότερη σε αντίστοιχες ημερομηνίες άλλων καλοκαιριών.. Γιάννης από Μυτιλήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαμηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα είναι η θερμοκρασία της θάλασσας και στον Νότιο Ευβοϊκό, αλλά και στον Σαρωνικό - κυρίως το νότιο τμήμα του - λόγω των μελτεμιών, πιθανότατα. Για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι δεν είδα ζαργάνες τον Ιούλιο, κι ενώ μπήκε και ο Αύγουστος που προσεγγίζουν τις ακτές και τα μικρά μαγιάτικα, τα μανάλια, όπως λέγονται σε αυτό το πρώτο στάδιο της ζωής τους. Αναφέρω αυτά τα δύο είδη, διότι συνήθως πλησιάζουν τις ακτές, όταν έχουν ζεσταθεί πια πολύ τα νερά. Τα μελανούρια κοντά στην επιφάνεια είναι, πάντως, πάρα πολλά, όπως κάθε καλοκαίρι.
      Β. ΣΠ.

      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα σε όλους.

    Έχει διαφύγει στον πολύ κόσμο ότι το Αστεροσκοπείο Αθηνών δίνει τις αποκλίσεις μόνο για τη μέση μέγιστη θερμοκρασία ανά διαμέρισμα της χώρας και αυτό δεν είναι αντικειμενικό.

    Στο άρθρο που ετοίμασα πριν από λίγες μέρες έχω τις αποκλίσεις του φετινού Ιουνίου και Ιουλίου από τον περσινό Ιούνιο και Ιούλιο της μέσης μηνιαίας θερμοκρασίας.

    Όποιος θέλει μπορεί να το διαβάσει στο link

    https://weathergroup.gr/2022/08/01/%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bd%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%82-2022-vs-%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bd%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bb/

    ΑπάντησηΔιαγραφή