Πόσο μπορεί να βρέξει χωρίς οργανωμένο χαμηλό;


Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα ΒΑ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με συνέπεια τη διατήρηση των ΒΑ ανέμων με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), οι πιθανότητες βροχών είναι πολύ περιορισμένες και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 24 βαθμούς (Δ. Ελλάδα). Την Τετάρτη (7/11), παροδικές βροχές και σποραδικές αναμένονται στη Δ-ΝΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά. Την Πέμπτη (8/11), λίγες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στη Ν-ΝΔ Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αναφορικά με τους ανέμους, θα συνεχιστεί το μέτριας εντάσεως ΒΑ ρεύμα και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Παρασκευή (9/11), γενικά, δεν προβλέπονται βροχές και οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει. 
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6-11-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στη Θράκη. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 και στο Θρακικό 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 24 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών στην Εύβοια. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Β-ΒΔ Αιγαίο και την Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

16 σχόλια:

  1. Άντε να δούμε πότε θα αλλάξει η κατάσταση αυτή;πότε βλέπετε να αλλάζει η κυκλοφορία δασκαλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάρω το λόγο φίλε Κωνσταντίνε κ να σου πω χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω κ σένα(αλλά αυτό θα κάνω) ότι μέχρι κ τις 20 του μήνα τουλάχιστον είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συνεχιστεί η ανομβρία στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας,το μόνο παρήγορο ίσως η σταδιακή φυσιολογική πια πτώση τής θερμοκρασίας σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

      Διαγραφή
  2. Μιας και ο λόγος για ανομβρία, οι επιπτώσεις της είναι τόσο σοβαρές στη Θάλασσα της Γαλιλαίας, όπου σύμφωνα με τη Βίβλο κάποτε περπάτησε ο Ιησούς, που το Reuters γράφει ότι σύντομα αυτό μπορεί να μην είναι θαύμα. Κι αυτό διότι μεγάλες περίοδοι ξηρασίας και υπερβολική άντληση υδάτων έχουν μειώσει σημαντικά τη στάθμη της λίμνης. Ένα νησί στη νότια άκρη της κοντεύει να μετατραπεί σε χερσόνησο, ενώ ψαράδες και τουρίστες περπατούν περισσότερο πλέον στις παραλίες της που έχουν επεκταθεί για να φτάσουν στο νερό. Το Ισραήλ σκέφτεται ως λύση την αφαλάτωση, σχεδιάζοντας να διπλασιάσει την ποσότητα του θαλασσινού νερού της Μεσογείου, που επεξεργάζεται και να διοχετεύσει το μισό των 75 χιλιομέτρων στη λίμνη.

    "Το κάνουμε αυτό για να σώσουμε τη φύση, για να καταπολεμήσουμε την παγκόσμια υπερθέρμανση, που απειλεί και τη Θάλασσα της Γαλιλαίας, αλλά και για να δημιουργήσουμε αποθέματα νερού για το κράτος του Ισραήλ" ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας Yuval Steinitz. Οι περιβαλλοντολόγοι χαιρέτισαν την κίνηση, καθώς η στάθμη της λίμνης έχει υποχωρήσει κατά 6 μέτρα από το 2004, που ήταν στο πικ της. Το Ισραήλ ελπίζει στις βροχές του χειμώνα, μέχρι να διοχετεύσει τις πρώτες ποσότητες αφαλατωμένου νερού το 2019. Η διατήρηση της λίμνης θα δώσει τη δυνατότητα στο Ισραήλ να προμηθεύσει με περισσότερο νερό και την Ιορδανία.

    "Αν γίνει μη αναστρέψιμη ζημιά στη Θάλασσα της Γαλιλαίας, οι εχθροί του Ισραήλ μπορεί να τη χρησιμοποιήσουν εναντίον του, ενώ θα πληγεί και ο χριστιανικός τουρισμός στην περιοχή" υποστήριξε ο David Parsons, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Χριστιανικής Πρεσβείας της Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ διοχετεύει 120 εκ. κυβικά μέτρα νερού στη λίμνη, ποσότητα που σκοπεύει να τριπλασιάσει, ενώ το κόστος των 622 εκ. δολ. θα καλυφθεί με μία μικρή αύξηση στους λογαριασμούς του νερού. Αλλά επειδή έρχονται εκλογές το 2019, πολλοί φοβούνται ότι αν υπάρξει κι ένας βροχερός χειμώνας, η Γαλιλαία θα ξεχαστεί και πάλι κι ενώ είναι σημαντική εκτός από το Ισραήλ και για την Ιορδανία.
    https://www.reuters.com/article/us-israel-galilee/israel-sees-desalination-as-sea-of-galilees-savior-idUSKCN1NA1EV?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιοι ενώ αγαπούν και ασχολούνται με τη φύση,δεν τους αρέσουν ο Χειμώνας και τα καιρικά φαινόμενα.Και μιλάμε για την Ελληνική φύση και όχι του Ντουμπαη. Λες και τα δέντρα,τα ζώα,τα νερά πού προελέχθησαν και με ζητωκραυγές,τα φτιάχνει κάποιο εργοστάσιο και τα ξαμολάει στη φύση.Είναι φανερό ότι φάσκουν και αντιφάσκουν.Συνήθως τέτοιες αντιφάσεις τις βλέπεις στις γυναίκες(όχι όλες),τουλάχιστον αυτές δεν τους κόβει για τέτοια πράγματα,σε άλλα όμως είναι ατσίδες.Είναι συνηθισμένο όμως αυτό και δεν μου φενεται παράξενο στις γυναίκες.Τέλος πάντων.Ή μάλλον"βρε τι πάθαμε πάλι αποψεεεεεεε!"Ο Μέγας Διονύσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως λες, όμως, κι εσύ Γιώργο και το Ντουμπάι φύση είναι. Και ό,τι υπάρχει στη φύση είναι απαραίτητο. Και η Σαχάρα και η Ανταρκτική και τα ψηλά βουνά και οι ωκεανοί. Γι' αυτό, άλλωστε, σε όλα τα παραπάνω υπάρχει ζωή. Ομοίως και η ζέστη και το κρύο χρειάζονται για την ισορροπία του κλίματος. Αν έκανε μόνο κρύο, ο πλανήτης θα πάγωνε. Αν έκανε μόνο ζέστη, θα καιγόταν. Όλα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους και τίποτα δεν είναι μόνο κακό ή, μόνο καλό. Εκτός από τις γυναίκες, που είναι καλές σε όλα. Οι γυναίκες είναι στην πραγματικότητα το ισχυρό φύλο.

      Αλλά μιας και ο λόγος για το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που έχουν τον συνασπισμό με τη Σαουδική Αραβία στον πόλεμο της Υεμένης, ο Donald Trump εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση του σαουδαραβικού συνασπισμού σε σχολικό λεωφορείο τον Αύγουστο του 2018 στην Υεμένη με συνέπεια τον θάνατο 51 ανθρώπων, εκ των οποίων 40 ήταν παιδιά, ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτό συνέβη επειδή οι Σαουδάραβες δεν ξέρουν να χειρίζονται σωστά τα όπλα, όπως αναφέρει ο Guardian. Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Σαουδική Αραβία είχε παραδεχτεί ότι η επίθεση στο σχολικό λεωφορείο ήταν αδικαιολόγητη και δεσμεύτηκε ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Αυτή η παραδοχή ήρθε μετά από έντονες διεθνείς πιέσεις για να μειωθούν οι σκοτωμοί πολιτών σε έναν πόλεμο που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 10 χιλ. ανθρώπους. Όλο και περισσότεροι ,ακόμα και στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι αυτοί που ζητούν να σταματήσουν οι πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία μετά τη δολοφονία του Jamal Khashoggi στο σαουδαραβικό προξενείο στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2018.

      Ο Trump υποστηρίζει, όμως, ότι ακόμα και σε μία τέτοια περίπτωση η Σαουδική Αραβία θα έχει τις επιλογές της Ρωσίας και της Κίνας και ότι οι ΗΠΑ θα χάσουν 110 δισ. δολ., αλλά και πολλές θέσεις εργασίας. Τα σχόλια του Trump έγιναν τη στιγμή που ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Salman ετοιμάζεται για περιοδεία μίας εβδομάδας στη χώρα του, καθώς η μοναρχία αντιμετωπίζει ίσως τη χειρότερη κρίση της, λόγω του θανάτου του Khashoggi. Υπάρχει παγκόσμια κατακραυγή για τη Σαουδική Αραβία, που αρχικά αρνήθηκε κάθε κατηγορία, αλλά τελικά παραδέχτηκε ότι 18 άτομα είναι ύποπτα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.
      https://www.theguardian.com/world/2018/nov/05/trump-says-yemen-bus-attack-was-due-to-bombers-not-using-weapon-properly
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    2. Αλλά επειδή Γιώργο έκανες και διαχωρισμό ανδρών και γυναικών, οι άνδρες μιλούν με ονόματα και όχι με υπαινιγμούς (κάποιοι...) και υπονοούμενα ("δεν μου φαίνεται παράξενο στις γυναίκες" και όχι "φένεται" όπως έχεις γράψει ανορθόγραφα). Επίσης άνανδρο είναι όλοι να καταφέρονται εναντίον ενός εδώ μέσα έμμεσα ή, άμεσα, όποιος κι αν είναι ο λόγος που το κάνουν.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    3. Φίλε Γιώργο, το σχόλιό σου είναι απαράδεκτο και προσβάλει όχι μόνο τον Βαγγέλη, αλλά όλους μας. Το φταίξιμο βέβαια είναι δικό μου, που το ανάρτησα χωρίς να το διαβάσω. Ζητώ συγγνώμη από τον Βαγγέλη, τις γυναίκες φίλες του μπλογκ και γενικότερα όλους σας.

      Διαγραφή
    4. Βαγγέλη, δυστυχώς, μόλις έκανες ακόμα έναν υπαινιγμό, χρησιμοποιώντας το όντως απαράδεκτο σχόλιο του Γιώργου, που τον κατέστησε εύκολο θύμα, για να συνδέσεις τα δύο θέματα (επικρίνοντας τον Γιώργο, για την ορθογραφία??) και να συντηρήσεις την ένταση (αναδεικνυόμενος νικητής?), που με κόπο και κομψότητα προσπάθησε να σβήσει ο κ. Ζιακόπουλος, ακυρώνοντας και την προσπάθειά του.

      είσαι, μακράν του δεύτερου, ο ανενόχλητος ρέκορντμαν αναρτηθέντων λέξεων. επί του κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου των οποίων, τυχαίνει να συμφωνώ στην πλειοψηφία τους, έχοντας πλειοδοτήσει στα όσα γράφεις, αρκετές φορές. μάλιστα έχεις χρησιμοποιήσεις και αυτούσεις φράσεις μου, χωρίς να με επικαλεστείς και πολύ έκανες (δείκτες πολιτισμού, συμπεριφορά στα ζώα, στο δρόμο, στα απορρίματα..). στις καιρικές σου τοποθετήσεις διαφωνώ, αλλά σε έχουμε υπερασπιστεί πολλοί και πολλάκις. σε απάντηση της στήριξης επιμένεις προκλητικά σε μια άνευ λόγου διατύπωση, αντίθετη προς το κοινό αίσθημα αυτού του περιβάλλοντος, περιμένοντας προφανώς κάποιος να εκραγεί.

      για τους παραπάνω λόγους, το ότι "καταφέρονται όλοι εναντίον" σου είναι τουλάχιστον δραματουργικό και ανυπόστατο και διανθισμένο με πληθώρα υπαινιγμών (αν και τους απεχθάνεσαι). "σιγοντάρουν και οι υπόλοιποι". ονόματα και επιχειρήματα παρακαλώ. διάβασε το σχόλιο μου και πες μου που είναι οι χαρακτηρισμοί και οι προσβολές προς το πρόσωπο σου και τα δηκτικά σχόλια (βαρύτερα του "ο χειμώνας είναι βαρετός").

      αυτό που είναι βαρετό είναι όλο αυτό και δεν θα το συνεχίσω. θα σας διαβάζω όμως, τον Βαγγέλη και όλους τους φίλους με ενδιαφέρον.
      αντρικοφιλικά
      Νίκος

      Διαγραφή
    5. Βαγγέλη,δεν ξέρω αν είναι άνανδρο αυτό το κάποιοι που έγραψα,έτσι κι αλλιώς αυτές τις αντιφάσεις τις ακούς παντού γύρο γύρο.Η συζήτηση αυτη ξεκίνησε απο σχόλιο δικό σου που έλεγε,πώς κάποιοι τους αρέσουν οι καταιγίδες...(αν θυμάμαι καλά)και όταν φίλοι εδώ σου απαντησανε σεμνά και αντικημενικα άρχισες να λες χίλια δύο κακά για τις καταιγίδες και τον Χειμώνα και όταν σε ξανα απαντησανε,έλεγες εγώ λέω αυτά που γράφουν άλλοι..μέχρι που ήρθε το βαρετός Χειμώνας.Εντάξει ότι κρινόμαστε όλοι απο τα γραφομενα μας ισχύει.Οσο για κάποια ορθογραφικά λάθοι που κάνω εντάξει μην ανησυχητε...δεν έχει σημασία πλέων...Κύριε Ζιακοπουλε επειδή σας σέβομαι,σας εκτιμώ πολύ,γι'αυτό σας πιστεύω και θα σας πιστεύω σε ότι λέτε,σας ζητώ εσάς προσωπικά ενα μεγάλο συγνώμη γι'αυτό πού έγινε,και αν θέλετε μην τη δέχεστε καν,εγώ θα συνεχίσω να σας εκτιμώ και να σας παρακολουθώ!Καλή συνέχεια σε όλους σας!

      Διαγραφή
    6. Νομίζω ότι είναι καιρός να κάνουμε όλοι ένα βήμα μπροστά.
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  4. Δημητρης Κορινθια5 Νοεμβρίου 2018 στις 7:02 μ.μ.

    Καλησπέρα. Απ ότι φαίνεται δε θα μιλάμε πλέον για εποχές, αλλά για περιόδους. Θα έχουμε περίοδο με μεγάλη ξηρασία και περίοδο ακραίων βροχοπτώσεων. Και η θερμοκρασία θα εξαρτάται από τη διάρκεια της ημέρας με την νύχτα. Και όποιος πλέον αντέξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η φτωχεια (καιρική) φέρνει γκρίνια..κουραγιο συντροφοι
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνυπογράφω και συμφωνώ με τον κύριο Δημήτρη στα προαναφερόμενα. Κουράγιο και υπομονή. Την καλησπέρα μου σε όλους. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή

  6. Αυτό για το οποίο μιλάς πολύ, είναι συνήθως αυτό που σου διαφεύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι πλημμύρες είναι αυτές Σαουδική Αραβία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή