Με βροχούλες εδώ κι εκεί οι εκλογές

Είχα-είχα μια αγάπη, αχ καρδούλα μου. Που 'μοιαζε συννεφάκι, συννεφούλα μου!

Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη θα είναι ευνοϊκή για να επικρατήσουν στη χώρα μας και κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Β-ΒΔ άνεμοι εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο-Καρπάθιο). Κατά τα άλλα, η θερμική αστάθεια, που οδηγεί στην εκδήλωση των απογευματινών όμβρων, θα είναι γενικά περιορισμένη και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 27 βαθμούς. 


Το Σάββατο (20/5), τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν το απόγευμα στα ορεινά της Α. Μακεδονίας και της Θράκης και τις βραδινές-νυχτερινές ώρες στη Δ-ΝΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά Β-ΒΑ με την ίδια ένταση. Σημειώνεται ότι στα ανοιχτά του Ν. Ιόνιου οι ΝΑ άνεμοι ίσως φθάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Την Κυριακή (21/5), στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Τη Δευτέρα και την Τρίτη (22 & 23/5), οι συνθήκες θα είναι πολύ ευνοϊκές για την εκδήλωση βροχών και τοπικών καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και μάλιστα τα προαναφερθέντα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με βασική ένταση 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής. 

47 σχόλια:

  1. Και βροχούλες...και δροσούλα...και το επιθυμητό αποτέλεσμα από την κάλπη...τι άλλο θέλουμε δηλαδή, όλα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κριμα που ο ουρανος την ημερα των εκλογων δεν θα ειναι γαλαζιος οπως του χρωματος του κομματος της νεας δημοκρατιας.....

      Διαγραφή
    2. Θα σας εξαφανισομεν...

      Διαγραφή
    3. Ευτυχώς θα είναι μώβ

      Διαγραφή
    4. Εγώ λέω κρίμα πού ο δάσκαλος άφησε τέτοιο σχόλιο.
      Ο καθένας μπορεί να ψηφίσει ότι θέλει και είναι δικαίωμά τού και στην τελική ας κυβερνήσει αυτός πού θα εκλέξει ο ελληνικός λαός.
      Εδώ μέσα δεν νομίζω ότι απασχολεί αυτούς που διαβάζουν το μπλογκ ανάλογα σχόλια.
      Επίσης,σταμάτα συνεχώς να μην βάζεις τονισμό.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε, η γλώσσα μας έχει και τόνους.

      Διαγραφή
    6. Αθεόφοβοι...μην μου μπερδεύετε τον καιρό με την πολιτική....μια χαρά καιρός ευλογία είναι...στην πολιτική κυριολεκτικά έιναι ο "κακός μας ο καιρός"...απλό παράδειγμα...σήμερα έφευγα από Αθήνα...με τραίνο..και παρατήρησα ότι στην στάση του μετρό...δεν υπήρχε ουτε ασανσερ...ούτε κυλιόμενες...στην εξοδο για τον σταθμό των τραίνων..αποτέλεσμα υπερίληκες με βαλίτσες να εκλιπαρούν νέους..να ανεβάσουν τις αποσκευες....μανάδες να πιανουν τα καροτσάκια να τα αναβάσουν...και ευτυχώς δεν είδα ΑΜΕΑ...και μιλάμε για τον σταθμό των τραίνων...σκεφτείτε ...πόσο τους απασχολεί η ρουτίνα μας...δεν είμαι μηδενιστής...η άκυρος και δεν μιλάω για τις θεσμικές εκτροπές κπλ...αλλά για απλές λεπτομέρειες κοινωνικής ευαισθησίας....τις αξίες τις επιστρατεύουν μόνο με σκοπιμότητα....για αυτό μην μου μπερδεύετε....τον καλό μας τον καιρό...με..την πολιτική..."θωμάς"..
      υ.γ. Σε αντιπαραβολή υπάρχει εφημερίδα..στην Ιαπωνία μεγάλης κυκλοφορίας κιόλας...που όταν την πετάς...εχει σπόρους με λουλούδια και βγαίνουν λουλούδια...μολις το διάβασα...με αποτελείωσε.

      Διαγραφή
    7. Έχετε δίκιο. Ο λογοκριτής χάζευε!

      Διαγραφή
    8. Δεύτερο σχόλιο με τον μπλε. Εμείς στο γυμνάσιο όταν ακούγαμε κοτσάνες λέγαμε βάψου μπλε και πέσε στην θάλασσα. Πάντα επίκαιρο.

      Κρίμα που μερικοί προσπαθούν να πούνε απόψεις που κανέναν δεν ενδιαφέρουν.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα από την ηλιόλουστη σήμερα Στοκχόλμη μετά τη χτεσινή επίσκεψη του χειμώνα .Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα φίλοι

    Σήμερα ξυπνήσαμε με ομίχλη. αργότερα έβγαλε ήλιο.
    Μετά την μεσημεριανή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση έχουμε πτώση θερμοκρασίας. Τα τζάκια καπνίζουν και τα φώτα άναψαν μιας και μπορει να είναι ακόμη 7 αλλά έχει σκοτεινιάσει ήδη...
    Από την φετινή Άνοιξη έχω να θυμάμαι ότι δεν καταλάβαμε καν ότι η μέρα μεγάλωσε με τις σχεδόν καθημερινές απογευματινές συννεφιές.
    Θα μικρύνει και πάλι η μέρα μετά τον Ιούνιο και δεν θα έχουμε πάρει χαμπάρι τίποτα....
    Βροχερή λοιπόν και η σημερινή μέρα από το μεσημέρι και μετά, βροχή που ακόμη συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει πολύ δρόμο ακόμη ο ιδιαίτερα ασταθής καιρός στη ΒΔυτική χώρα και όχι μόνον εκεί από Κυριακή και μετά....

      Διαγραφή
    2. Εδώ και μέρες τα λες Φώτη, είμαστε προετοιμασμένοι φίλε μου.

      Διαγραφή
  4. Δεν θυμάμαι αλλη φορά να είχαμε τόσα πολλά ρούχα στις κρεμάστρες στο σπίτι μακρυμανικα,αμάνικα,κοντομανικα και ότι αλλο...Δεν ξέρουμε πως να ντυθουμε αλλόκοτος καιρός. Ελπίζω αύριο να μην βρέξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Πληρώνουμε" τωρα τον ανύπαρκτο φθινώπορο, χειμώνα και αστάθεια να συνεχίζεται και τον επόμενο μήνα ως φένεται, Χρήστος από Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεταμεσονύχτια βροχή που ξεκίνησε απότομα και συνεχίζεται με καλουτσικη ένταση και λίγο αέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν ξέρω αν την περιμέναμε η όχι (έπιασε μια σύντομη μπόρα το μεσημέρι πάλι) αλλά είναι όμορφη σα νανούρισμα για όσο κρατήσει. Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως, η Πέμπτη 18 Μάη ήταν από τις πιο ζεστές μέρες του μήνα, μέχρι στιγμής για την Αττική. Η παραλία της Βάρκιζας γέμισε κυρίως από πιτσιρικαρία, που αψηφά έτσι κι αλλιώς τα καιρικά φαινόμενα - όταν είσαι νέος τίποτα δεν σε τρομάζει - και δεν θα πρέπει καν να πρόσεξε τους σωρειτομελανίες που υψώνονταν επιβλητικοί. Έτσι κι αλλιώς, βέβαια, στα νότια της Αττικής έφτασαν μόνο κάτι ψιχάλες, τη νύχτα ίσως να έβρεξε περισσότερο, αν κρίνω από την κατάσταση των δρόμων.

      Πλέον, Παρασκευή 19/5 πρωί, μόνο μερικά σύννεφα με οριζόντια ανάπτυξη (στρώματα - θυσανοστρώματα) εμποδίζουν προς το παρόν το φως του ήλιου από το να αγκαλιάσει την αττική γη και να ταξιδέψει και πάνω από τη θάλασσα της, αφήνοντας τη λάμψη του στα κρυστάλλινα νερά της.

      Διαγραφή
    2. Ω τι ποιητής που είσαι ώρες ώρες ρε Σπάνε!! Θέλω να πιστεύω ότι είσαι και με τις γυναίκες έτσι και ότι έχεις πολλές κατακτησεις😆

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα γείτονα. Στην αρχή αναρωτήθηκα αν υπέγραψα με άλλο όνομα.

      Διαγραφή
    4. https://www.youtube.com/watch?v=_Ftd-f3UtkA

      https://www.youtube.com/watch?v=P1qleu-KeUo

      Διαγραφή
    5. Αν εννοείς ποιητική την τελευταία φράση, Γιάννη, στην πραγματικότητα είναι κλισέ και τη χρησιμοποιούσα και παλιότερα, από εποχές Λαμέρα στο blog, καλή του ώρα, όπου και να 'ναι.

      Διαγραφή
  7. Ευτυχώς δόξα τω θεώ από ότι δείχνουν και τα μακροπρόθεσμα φαίνεται ότι κάποιο επεισόδιο καύσωνα αποτελεί μακρύνη πολύ προσδοκία για κάποιους που είναι λάτρεις του θέρους οι βροχές έστω και εκπρόθεσμες δόξα τω θεώ θα μας γλιτώσουν απο θέματα που είχαμε ακούσει για λειψυδρία και διάφορα άλλα ...μία χαρά καιρός μη λέμε τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή όσοι είναι λάτρεις του θέρους δηλαδή του καλοκαιριού προσδοκούν επεισόδιο καύσωνα? Εγώ προσωπικά προσδοκώ το καλοκαίρι ζέστη και το χειμώνα κρύο όπως θα έπρεπε να είναι. Και αυτό το κρύο και η υγρασία αυτό το μήνα σίγουρα είναι εκτός εποχής με συνέπειες στην γεωργία.

      Διαγραφή
  8. Οι προ πολλών ημερών προβλέψεις για την ημέρα των εκλογών έδιναν γενικά καλοκαιρία και αρκετή ζέστη. Θεωρώ ότι δεν θα επαληθευτούν...(Δ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα στην παρέα του μπλογκ! Ο κύριος Ζιακόπουλος πάντως από τις 5 Μάϊου είχε πει.. " με δροσουλες και οι εκλογές"!!..στα σημερινά ηλιόλουστη ξεκίνησε η σημερινή μέρα στην Αιγιάλεια και θερμοκρασία ήδη στους 22.5β. καλή συνέχεια και καλό βόλι μεθαύριο!
      Καλή επιτυχία και στον Ολυμπιακό που αγωνίζεται απόψε για το ευρωπαϊκό F4.
      Χρήστος Αιγιάλεια

      Διαγραφή
    2. Ο δάσκαλος το έβλεπε,
      το έγραψε και επιβεβαιώνεται.
      Άλλοι πάλι βιάστηκαν να φέρουν θερμές εισβολές.
      Καλό είναι όσοι δεν ασχολείστε εις βάθος στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία και τις διατάξεις επί χάρτου των προγνωστικών μοντέλων, να μην βιάζεστε να ανακοινώσετε το κάθε άκυρο ραν ενός μοντέλου.
      Καλή επιτυχία σήμερα στον Ολυμπιακό στον ημιτελικό τού Ευρωπαϊκου μπάσκετ.

      Διαγραφή
  9. Επειδή κάποτε θα τελειώσουν οι βροχές και θα αρχίσουν, δυστυχώς, όπως κάθε καλοκαίρι οι πυρκαγιές, η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε ομόφωνα την απαγόρευση του καπνίσματος στα δάση και σε απόσταση 200 μέτρων από αυτά, όπως γράφει η Le Monde. H απαγόρευση θα ισχύει κατά την αντιπυρική περίοδο και οι ποινές σε εκείνους που θα προκαλέσουν θάνατο από φωτιά που εκδηλώθηκε από αναμμένο τσιγάρο θα φτάνουν ως και τα 10 χρόνια φυλάκισης και τις 150 χιλ. ευρώ πρόστιμο.

    Oι Γάλλοι βουλευτές ενέκριναν κι άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, όπως αύξηση των προστίμων σε περίπτωση παραβάσεων από ιδιοκτήτες οικοπέδων. Οι εθελοντές πυροσβέστες θα μπορούν επίσης να απουσιάζουν δικαιολογημένα από τη δουλειά τους σε περιόδους κρίσης. Απέτυχε, εξάλλου, η προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει την απαλλαγή από τον φόρο καυσίμων για τα οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε υπέρ της διατήρησης της (134-4).

    Οι βουλευτές του Melenchon και των Οικολόγων δεν κατάφεραν, ωστόσο, με τη σειρά τους να περιορίσουν την πρακτική της κοπής όλων των δέντρων σε ένα οικόπεδο, ούτε να απαγορεύσουν την αναδάσωση μετά από πυρκαγιά, με το σκεπτικό ότι "το δάσος αναγεννιέται με φυσικό τρόπο".
    https://www.lemonde.fr/planete/article/2023/05/17/interdiction-de-fumer-dans-les-bois-et-les-forets-pendant-les-periodes-a-risque-vote-l-assemblee_6173800_3244.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στους 13 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις πλημμύρες που έπληξαν τη βόρεια Ιταλία, όπως μεταδίδει το Reuters. "Είναι σαν να βιώνουμε έναν νέο σεισμό" δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνα Stefano Bonaccini, ανακαλώντας στη μνήμη του τις καταστροφές που είχε προκαλέσει το 2012 στην ίδια περιοχή ο εγκέλαδος. Τότε είχαν καταστραφεί χιλιάδες σπίτια, που χρειάστηκε να ξαναχτισούν και κάτι ανάλογο θα γίνει και τώρα.

    Συνολικά, έχουν καταγραφεί 300 κατολισθήσεις, 23 υπερχειλίσεις ποταμών, 400 κατεστραμμένοι δρόμοι και 42 πλημμυρισμένες κοινότητες, ενώ βυθισμένα κάτω από το νερό είναι και 5.000 αγροκτήματα. Το κόστος της καταστροφής εκτιμάται στο 1 δισ. ευρώ, ενώ η ιταλική κυβέρνηση αποδέσμευσε ως έκτακτη βοήθεια 20 εκ. ευρώ, πλέον των 10 εκ., που ήταν η βοήθεια που είχε δώσει για τις πλημμύρες πριν από δύο εβδομάδες, οι οποίες είχαν στοιχίσει άλλες δύο ζωές.
    https://tvpworld.com/69943481/devastating-floods-in-italy-wreck-houses-and-farms-killing-at-least-13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα από Νέα Φιλαδέλφεια

    Χθες είχαμε έναν μεσημεριανό όμβρο και σήμερα έβρεξε τα ξημερώματα. Οχι άσχημα αφού ακόμα παραμένουμε σε ωραίες ανοιξιάτικες θερμοκρασίες. Θεωρώ τα max 20αρια μας έχουν αφήσει προ πολλού. Μετά τα 25-26 η θερμοκρασία εδραιώθηκε.

    Γιαννης
    ΝΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ καθηγητά κ.Πετρο σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια,νομίζω πως η προσπάθεια μου ανταμείβεται...εννοείται πως κάθε σύγκριση με την ΙΕΡΗ οντότητα ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ δεν μπαίνει καν σε συζήτηση όχι μόνο για μένα αλλά και για μεγάλους σύγχρονους φιλοσοφους όπως ο αείμνηστος Λιαντινης.
    Εκεινος είναι στην κορυφή της Πυραμιδος (Πυρ-Αμις για όσους ξερουν)και εμείς στην βάση της...κοιτώντας προς τα άνω...(η μήπως στα Κατω;!!!).
    Ωραια βροχή την νύχτα έως το ξημέρωμα στην περιοχή μου.
    Δημιουργει προβλήματα στην εκτέλεση αγροτικών εργασιών, αλλά είναι χρυσάφι από την άλλη
    Οσο για τον καιρό των εκλογών,είχε ειπωθεί εδώ μέσα πώς καλό ήταν να περιμέναμε λίγες ημέρες...μερικοί όμως πάντα βιάζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μας περισσότερα φίλτατε. Είμαστε όλο αυτιά (για το πρώτο σκέλος).

      Διαγραφή
  13. Για να χαλαρώσουμε λίγο...από εκλογές..κλπ....ένας οργανσιμός που ασχολειται με την κλιματική "κρίση"....εκανε πάλι τις πρβλέψεις του ότι θα καούμε κλπ...πέρα από τα διάφορα...που έχω πε'ι εδώ...ένας να μου πέι γιατί οι αρχαίοι...ήταν συνέχεια...γυμνοι?..μόνιμως με μόριο τους έξω ηταν σε όλες τι παραστάσεις...δεν βάζαν τπτ πάνω τους?,,,δλδ...το είχαν αμαρτία...να βάλουν ενα ρουχαλάκι..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανε μονίμως καύσωνες στην Ελλάδα και για αυτό γυρνούσαν συνέχεια ξεβρακωτοι.

      Διαγραφή
    2. Aκριβώς φίλτατε....!.....Αν είχαν τουλάχιστον...έστω και το σημερινό κλίμα..θα χαν και κανένα μανδύα πάνω τους...κανένα χιτώνα..,.,,σε κάποιο αγγείο...θα ταν και η Ακρόπολη της "Ελπίδας" με χιόνι....,ο Δίας στα ...νυχτοπερπατήματα του καταιγίδα γινόταν και βροχή....οχι χιόνι , η τουλάχιστον χιονοχάλαζο...μην αρχίσω και με τα λιονταρια..κλπ....Ζούγκλα ήταν...η μισή Ελλάδα..."θωμάς"

      Διαγραφή
  14. Μια ηλιόλουστη ημέρα σήμερα στην Κόνιτσα. Ένα ωραίο διάλειμμα μιας και οι βροχές θα ξανά έρθουν σύντομα σε εμάς τους βορειοδυτικους.
    Καλό απόγευμα φίλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό που γίνεται με τα χόρτα φέτος,δεν υπάρχει!Χάθηκαν οι δρόμοι,οι καλλιέργειες,εμείς...
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ποια περιοχη αναφερεσαι;

      Διαγραφή
    2. Δυτική Φθιώτιδα αλλά και προς Στυλίδα έτσι είναι.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ότι σχεδόν όλη Ελλάδα είναι έτσι. Τουλάχιστον εδώ στην Ξάνθη ζούγκλα έχουμε γίνει τροπική.

      Διαγραφή
    4. Οχι σε ολη την ελλαδα.
      Ορισμενες περιοχες της χωρας οπως καποια νησια καθως και ορισμενες περιοχες της αττικης δεχθηκαν μεχρι τωρα μικρα ποσοστα βροχης πραγμα οχι παραξενο για εκεινα τα μερη για αυτην την εποχη.

      Διαγραφή
  16. Εκ νέου επιδείνωση στην Ιταλική χερσόνησο από αύριο Σάββατο και μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
    Δυστυχώς μετά από 13 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές και πριν καλά καλά ηρεμήσουν λίγο,ο καιρός ξανά αγριεύει.
    Στην προκειμένη δεν θα μιλάμε γιά τόσο έντονα και γενικευμένα φαινόμενα σαν και αυτά τού περασμένου χαμηλού "βόμβα", αλλά και πάλι σε περιοχές της ΒΔυτικης Ιταλίας, της Σικελίας Κορσικής Σαρδηνίας και αργότερα και στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ιταλίας θα παρατηρηθούν ύψη βροχής μεγαλύτερα των 100 με 150 τόνων νερού ανά στρέμμα μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες.
    Ισχυρές εκ νέου χαλαζοπτώσεις λόγω σύγκλισης και πάλι υγρών και θερμών μαζών από τα νότια με ψυχρότερες από τα βόρεια.
    Αν κοιτάξουμε λοιπόν λίγο δίπλα μας,θα δούμε ότι η χώρα μας γιά άλλη μία φορά γλιτώνει τα χειρότερα, με αυτά πού ζούμε εδώ να είναι απλά χάδι.
    Εμείς ας προετοιμαστούμε γιά νέες βροχές(και λασποβροχές) από αύριο το απόγευμα Σαββάτου και από τα ΝΔυτικά, με τα φαινόμενα στο εσωτερικό της Πελοποννήσου της κεντροδυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας να είναι και αξιόλογα την Κυριακή των εκλογών.
    Καλό βόλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και για να σοβαρευτούτώ λίγο...(όσο μπορώ με τις εκλογές)....στην αρχαια Ελλάδα...είχαμε την χιών..όπως είχε γραψει παλιά ο κύριος Ζιακόπουλος..η οποία μεταμορφονόταν σε νεφέλη χιονιού και κατέστρεφε τα σπαρτά...(μάλλον για χαλάζι μου κανει),ζούσε με τους γιούς της στην χωρα των υπερβορείων...παντως οχι στην αρχαία Ελλάδα...με αυτά λοιπόν καταλήγω...ότι το κλίμα της αρχαίας Ελλάδας ηταν σίγουρα θερμότερο από το σημερινό..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αντώνης-Καρδίτσα20 Μαΐου 2023 στις 9:13 π.μ.

    Καλύτερα έτσι Δημήτρη, παρά ξηρασία....
    Το νερό είναι χρυσάφι, και είναι σε έλλειψη..
    Χάσαμε έναν ολόκληρο χειμώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αντώνη,σου χρωστάω mail,το είχα ξεχάσει.Να είστε καλά.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    2. Έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά ελπίζω να μην χάσουμε και ένα ολόκληρο καλοκαίρι αν από τον άλλο μήνα συνεχιστεί η ψυχρα και οι πολλές βροχές. Εκτός των των αλλων τουρισμό κλπ θα είναι ζημιά και για την αγροτιά.

      Διαγραφή
  19. Έχω μια απορία υπάρχουν αν αυτό είναι εφικτό αποδείξεις ότι το κλίμα στην αρχαιότητα ήταν θερμότερο (τα ενδυματολογικά σε αγάλματα δεν αποτελούν σοβαρό κριτήριο); Ευχές για συνετή ψήφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νομίζω η μέση θερμοκρασία ήταν 1-2 βαθμούς μεγαλύτερη από τη σημερινή εποχή, στον τότε γνωστό κόσμο, γύρω από τη Μεσόγειο, δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή