Ο καιρός των εκλογών θα μπορούσε να είναι καλύτερος, αλλά δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο ή να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να μην πάμε να ψηφίσουμε!

ΓΕΝΙΚΑ XAΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Άνεμοι το πολύ 6 μποφόρ και μέγιστες θερμοκρασίες κατά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες από τις κανονικές (μέσες) αυτής της εποχής.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ


ΘΡΑΚΗ

Τοπικές βροχές. Τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: ΒΑ 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία:  Από 11 ως 23 βαθμούς.


ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες. Το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 11 ως 23 βαθμούς.


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 12 ως 23 βαθμούς.


Θεσσαλονίκη

Βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πιθανές καταιγίδες.

Άνεμοι: ΒΔ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 ως 22 βαθμούς.


ΔΥΤΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: ΒΑ 2 με 4 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 10 ως 21 βαθμούς.


ΗΠΕΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 11 ως 22 βαθμούς.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στις δυτικές περιοχές.

Άνεμοι: Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 12 ως 22 βαθμούς.


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ

Τοπικές βροχές και πιθανώς στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: ΝΑ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ και στο Ν. Ιόνιο 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 15 ως 23 βαθμούς.


ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΕΥΒΟΙΑ

Τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στις κεντροδυτικές περιοχές.

Άνεμοι: ΒΑ 3 με 5 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 12 ως 23 βαθμούς.


Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους.  

Άνεμοι: ΒΑ 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 ως 22 βαθμούς.


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα.

Άνεμοι: Α-ΒΑ 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 13 ως 23 βαθμούς.


ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών μικρής διάρκειας κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

Άνεμοι: ΒΑ 3 με 5 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 15 ως 24 βαθμούς.


ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τοπικές βροχές πολύ νωρίς το πρωί και κυρίως τις βραδινές-νυχτερινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Α-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 16 ως 24 βαθμούς.


ΚΡΗΤΗ

Τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Α-ΝΑ 4 με 5 και στα δυτικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 ως 25 βαθμούς.


ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας το πρωί καθώς και τις βραδινές-νυχτερινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: ΝΑ 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 ως 25 βαθμούς.

 

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους


30 σχόλια:

  1. Συμφωνω απολυτα με τον τιτλο,σε αντιθεση με ορισμενα υποτιθεται αυτοαποκαλουμενα αντισυστημικα ιστολογια που προπαγανδιζουν την αποχη εξυπηρετωντας τα προσωπικα τους συμφεροντα οι ιδιοκτητες τους οπως και αλλοτρια συμφεροντα εν γνωσει τους καθως η αποχη βολευει το πολιτικο συστημα εντος βουλης και κυριως το πρωτο κομμα,δειχνοντας με αυτον τροπο οτι δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο ελεγχομενα πλοκαμια του συστηματος που προσπαθουν συνεχως να εξαπατουν την ενημερωση του κοσμου χρησιμοποιοντας το αρνητικο συναισθημα εναντιον των πολιτικων θεσμων,μονο που στην πραγματικοτητα δεν αποτελει τιποτα περισσοτερο παρα βουτυρο στο ψωμι τους.
    Δεν ειναι τυχαιο πως τετοιου ειδους σελιδες ξεφυτρωσαν σαν τα μανιταρια με το που ξεκινησε η οικονομικη κριση οταν δημιουργηθηκε ενα αρνητικο γενικο κλιμα προς την πολιτικη.
    υγ:Στα καιρικα θα μας τα μουσκεψει αυριο ο καιρος στην γιορτη κωνσταντινου και ελενης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να βάζεις την ψήφο στην κάλπη και τους τόνους στο κείμενο!

      Διαγραφή
    2. Για εξοικονομιση χρονου αποφευγω να βαζω τονους.
      Επισης πολλα ατομα που γραφουν στα μεσα κοινωνικης δικτιωσης δεν βαζουν τονους στα μυνηματα τους,οποτε δεν τον κρινω τον τονισμο αξιο λογου σε μη επισημες περιπτωσεις οπως η συγκεκριμενη.

      Διαγραφή
    3. Φιλική συμμετοχή20 Μαΐου 2023 στις 4:18 μ.μ.

      Η κρίση της "πολιτικής" είναι χρόνια. Και δεν ήλθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Τα πλοκάμια του συστήματος πάνε πιο μακριά απ' όσο εσύ νομίζεις βάσει του "σχολίου" σου. Και η ψήφος είναι σύμμαχός του.

      Διαγραφή
    4. Κατάλαβα. Για σένα ο χρόνος είναι χρήμα και σύ δεν έχεις καιρό για χάσιμο !.--==== Π.Α.
      Υ.γ. Βέβαια και στην αρχαιότητα δεν υπήρχε ο δυναμικός τονισμός ,αλλά υπήρχε ο μουσικός,δηλ. η εναλλαγή μακρών και βραχειών συλλαβών.

      Διαγραφή
    5. Εσύ ρε φίλε με την "ατονία" δεν προπαγανδιζες στο προηγούμενο με τη ΝΔ;

      Διαγραφή
  2. Καλημερα δασκαλε και σε ολους τους φιλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται αύριο να είναι 3-4c χαμηλότερες οι μέγιστες σε σχέση με τα 26άρια τις τελευταίες μέρες. Η μέρα έχει μεγαλώσει αρκετά άρα η θερμοκρασία και το βράδυ δύσκολα πέφτει και ας βρέχει.

    Πάντως για Αθήνα είναι ένας ιδανικός Μάιος, δροσερός κατά βάση, με κάποια συννεφιά τις περισσότερες μέρες και χωρίς ιδιαίτερες βροχές. Η χαρά των τουριστών.

    Γιάννης
    ΝΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .....Και καλό βόλι ! † ΚΥΡΙΑΚΗ Ϛ ́ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ. «Ἡ θεραπεία τοῦ ἐκ γενετῆς τυφλοῦ». † Κωνσταντίνου (†337) καὶ Ἑλένης (†327) τῶν θεοστέπτων βασιλέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικά και θα ψηφίσουμε άσχετα με τον καιρό! Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι στην επόμενη αναμέτρηση ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός! Εκτός κι αν η κλιματική κρίση επιφυλάσσει εκπλήξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην εποχή της αθηναϊκής δημοκρατίας, δηλαδή στο πολίτευμα που αναπτύχθηκε στην πόλη κράτος της αρχαίας Αθήνας, με την άμεση δημοκρατία οι πολίτες δεν εξέλεγαν αντιπροσώπους, όπως συμβαίνει σήμερα. Αντιθέτως, λάμβαναν οι ίδιοι αποφάσεις νομοθετικού και εκτελεστικού περιεχομένου. Αλλά, στις αποφάσεις συμμετείχαν μόνο οι Αθηναίοι, οι οποίοι διατηρούσαν πολιτικά δικαιώματα και όχι το σύνολο των πολιτών. Τώρα που δεν υπάρχουν αυτοί οι διαχωρισμοί ας φροντίσουμε να μην τους δημιουργήσουμε με την αποχή μας. Καλή και συνετή ψήφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπήρχαν και οι κληρωτοί στην αρχαία Αθήνα. Δηλαδή, πολίτες που με κλήρωση επιλέγονταν για να συγκροτήσουν τα διάφορα κυβερνητικά σώματα της εποχής, αλλά για μία μόνο θητεία και με την υποχρέωση να ελεγχθεί η περιουσία τους πριν και μετά το τέλος αυτής. Από αυτή την άποψη, το πολιτικό σύστημα της αρχαίας Αθήνας ήταν πιο αντιπροσωπευτικό από το σημερινό, καθώς μπορούσε να κληρωθεί οποιοσδήποτε πολίτης, αν και αυτό δεν ήταν προνόμιο όλων, καθώς υπήρχαν και οι δούλοι, οι μέτοικοι και οι γυναίκες που δεν είχαν αυτό το δικαίωμα.

      Να σημειωθεί ότι οι δούλοι ήταν ως και 20πλάσιοι από τους πολίτες, αλλά και πάλι περισσότεροι - αναλογικά - άνθρωποι από σήμερα μπορούσαν να συμμετάσχουν ουσιαστικά στα κοινά και να ασκήσουν κυβερνητικό έργο. Το κακό στην αρχαία Αθήνα ήταν ότι υπήρχε η δουλεία και πως οι γυναίκες αντιμετωπίζονταν σαν ένα κατώτερο ον και όχι το πολιτικό σύστημα.

      Στη σημερινή εποχή για να φτάσει στο σημείο κάποιος να βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής με κάποιο - ειδικά μεγάλο - κόμμα, θα πρέπει να πληρώσει ένα σωρό λεφτά. Το γνωρίζω από γνωστό μου, που αν και ήταν ευκατάστατος, έπρεπε να διαθέσει τόσα χρήματα, που ακόμα και σε εκείνον φάνηκαν πάρα πολλά. Για αυτό, άλλωστε, αναλώνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι στην ελληνική πολιτική σκηνή και βγαίνουν βουλευτές ακόμα και επί δεκαετίες.

      Καλή ψήφο σε όλους. Και να μην ψηφίσει κάποιος σεβαστό είναι, άλλωστε, αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, πολιτική πράξη και αυτό.

      Διαγραφή
    2. Να συμπληρώσω, ότι στα νότια προάστια της Αθήνας πρέπει να έβρεξε πάλι τη νύχτα, αλλά πλέον Κυριακή 21/5 πρωί ένας θαμπός ήλιος κάνει να λαμπυρίζει το πέπλο της συννεφιάς, που απλώνεται πάνω από την αττική γη. Χρόνια πολλά και στον Κώστα, που γράφει συχνά - πυκνά στο blog και σε όλους και όλες που γιορτάζουν, επίσης, σήμερα.

      Διαγραφή
  7. Nομίζω ότι μόνο ζητούμενο των εκλογών..κάθε αστικής δημοκρατίας...είναι η εκπροσώπηση των πολιτών...εάν..ένας πολίτης θεωρεί ότι εκπροσωπείτε από ένα κόμμα..πάει και το ψηφίζει...αν όμως δεν υπάρχει αυτό το κόμμα....τότε τι κάνει?η αποχή σε αυτήν την περίπτωση ειναι πολιτική επιλογή η όχι?...Δεν απαντώ σε αυτήν την ερώτηση..αλλά στέκομαι σε άλλα σημεία
    α)Είμαστε σίγουροι ότι τα προβλήματα της ρουτίνας μας...αποτέλεσαν...πολιτικό λόγο οποιουδήποτε κόμματος σε αυτές τις εκλογές?
    β)Οι αξίες μιας αστικής δυτκής δημοκρατίας υπάρχουν στην ελληνική...δημοκρατία η επιστρατεύονται με σκοπιμότητα?.....Βάζω αυτά τα προβλήματα...γιατί απλά με απασχολούν για αύριο....(μην νομίζετε και πολύ....)...Κατά τα λοιπά.....σήμερα λογω της απαγόρευσης πολιτικών δηλώσεων κλπ είναι μια υπέροχη χαλαρή μέρα..βολτούλας......απλά δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτήν η απαγόρευση...."θωμάς"
    υ.γ....Οταν λέω δεν υπάρχει αυτό το κόμμα...ελπίζω να μην παρεξηγηθώ..και...πάει ο νούς σας στους πρόσφατους αποκλεισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάτι σχετικό με τον τίτλο και το μήνυμα του δασκάλου.: ''Τον μηδέν τούτων μετέχοντα ουκ απράγμονα ,αλλά αχρείον νομίζομεν ".Δηλ. ''Θεωρούμε ότι όποιος δεν μετέχει στις κοινές υποθέσεις δεν είναι φιλήσυχος ,αλλά άχρηστος ''. Περικλής (Θουκυδίδης)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καραβατακης Αντώνιος.20 Μαΐου 2023 στις 6:22 μ.μ.

    Καλησπέρα Δάσκαλε! Ελπίζω αυτή την φορά η αποχή Να είναι μικρότερη του 50 τοις εκατω.Καλό σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρατηρώντας...δε....τον τίτλο..."'οτι ο καιρός...θα μπορούσε να ήταν καλύτερος"....διακρίνω το πολιτικό ΄χάρισμα....του Κυρίου Ζιακόπουλου....καθώς εξωραίζει το γεγονός ότι μάλλον θα μας τα κανει μούσκεμα....γι αυτό σας λέω κάντε..ενα κόμμα....με το όνομα "Συνεφούλα"....μια χαρά πιασάρικο θα είναι..και ρομαντικό...."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ήταν όλα Αγία σωστά και πρωτοποριακά στην αρχαία Ελλάδα γιατί εάν διαβάσουμε την πραγματική αρχαία ιστορία τότε θα ανακαλύψουμε εκτός από τα θαύματα και σημεία και τέρατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μόνο πόσοι και ποιοι ψήφιζαν αυτό από μόνο του αρκεί

      Διαγραφή
    2. Εάν προσθέσουμε και τον θεσμό της δουλείας, τότε..........!.
      Νομίζω όμως ότι δεν ενδείκνυται η αξιολόγηση και αποτίμηση μιάς κοινωνίας και μιάς πολιτείας ,απέχουσας 2500 σχεδόν χρόνια,με σημερινά κοινωνικοπολιτικά κριτήρια.
      Κατά τα άλλα εκλογές με δροσούλα σήμερα,όπως και μας είχε προαναγγελθεί.....

      Διαγραφή
  12. Τι να πω εγώ τώρα γιά αυτήν την αναλυτική πρόγνωση του δασκάλου?
    Δεν μας συνηθίζει και γι'αυτό τον ευχαριστούμε πολύ.
    Άρα δεν υπάρχει κάτι να προσθέσω.
    Καλό βόλι και πάλι να ευχηθώ και ας πάμε όλοι να ψηφίσουμε γιά το καλό της Δημοκρατίας.
    Καλό ξημέρωμα από τη μουντή, Φθινοπωρινή, ανεμοδαρμένη και βροχερή αυτή τη στιγμή Αιτωλοακαρνία πού η αίσθηση τού καιρού θυμίζει Οκτώβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνεχίζει βροχερή η άνοιξη φέτος μετά απο εναν άνυδρο χειμώνα, η φύση εξισορροπεί τις ακρότητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ανώνυμος που έγραψε το σχόλιο στις 9.08 μμ για την αρχαία Ελλάδα είμαι ο Γεροπαναχαικος αλλά εκ παραδρομής έγινε υποβολή ως ανώνυμος Σας χαιρετώ από το φθινοπωρινο Ριον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν. Ψιλόβροχο γύρω στις 3 τα ξημερώματα, αρκετά σύννεφα με ήλιο μετά τις 10 το πρωί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα από Φιλαδέλφεια! Πρέπει να έβρεξε τα ξημερώματα και το κέντρο της Αθήνας 0.2μμ. Κλασικό τελευταία.

    Περίμενα κάτι καλύτερο! Να δω τι μας επιφυλάσσουν οι επόμενες ώρες! Ελπίζω μην πάμε πάλι κουβά.

    Να πάτε να ψηφίσετε! Η αρχή της δημοκρατίας μας. Εννοείται δεν μπορούμε να συγκριθούμε με 2000 πριν. Ολα εξελίσσονται αλλιώς πεθαίνουν.

    Γιαννης
    ΝΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν νοείς δημοκρατία,οι άριστοι προγονοι γηγενείς συμπολίτες σου,να αμπελοφιλοσοφουν,να έχουν δικαίωμα ψήφου,να εκμεταλευονται βάναυσα αλλά φυλετικά και κοινωνικά στρώματα,υπάρχει πρόβλημα.
      Θα πρέπει κάποτε(επιτέλους),να αναπροσδιοριστει αυτή η περίφημη αθηναϊκή δημοκρατία και να σταματήσει η με κάθε τρόπο επιβολή της ως παγκόσμιο πρότυπο.
      Και ας τελειώσει κάποτε το παραμύθι,που ήμασταν ως μαθητές και είναι ακόμη και σήμερα οι μαθητές υποχρεωμένοι να προπαγανδιζονται,για τα δώδεκα χρόνια της μαθητικής ζωής τους.
      Το μόνο που συνεχίζει αδιαλειπτα να ισχύει,είναι η αλαζονεία και η υπεροψία που κουβαλά ακόμα η πόλη και οι κάτοικοι της.

      Διαγραφή
    2. Για το παγκόσμιο καλό από την Αθήνα ξεκίνησε όλος ο δυτικός κόσμος. Τώρα αν από την Θεσσαλονίκη έχουν διαφορετική άποψη δεν υπάρχει θέμα. Επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν κέντρο εμπορίου η πόλη σας. Πλέον ανήκετε στην Ελλάδα και ο ένας στηρίζει τον άλλον ανεξάρτητα που μένει.

      Δεν είμαι εδώ για να κάνω πολιτικές συζητήσεις. Πάντως παραμύθι δεν είναι, είναι πραγματικότητα και ευτυχώς αναγνωρίζεται η κοιτίδα πολιτισμού.

      Διαγραφή
  17. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, καλημέρα σε όλους!
    Και το ανέκδοτο της ημέρας με ήρωα έναν εκπρόσωπο των συμπαθέστατων και εξυπνότατων στην πραγματικότητα ομοεθνών μας Ποντίων:
    Το βράδυ, λοιπόν, μιας μέρας σαν τη σημερινή, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ένας Πόντιος έπεσε σε βαθιά μελαγχολία, αν και το κόμμα που είχε ψηφίσει είχε πάρει στην περιοχή του το 70% των ψήφων. Όταν τον ρώτησαν γιατί παρά τα ευνοϊκά αποτελέσματα ήταν στενοχωρημένος, απάντησε: "Μας έφαγαν οι εγγεγραμμένοι!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρόνια πολλά στους Κωνσταντίνους εκ Θεσσαλονίκης και εξ Αθηνών και εις.......πάσαν άλλον εορτάζοντα.
    Και ένα Ποντιακό ,που ελπίζω να περάσει...
    Απορία "παλιοελλαδίτη" (όπως εγώ) : "Γιατί ,όταν αρχίσουν τα μπάνια,οι Πόντιοι μπαίνουν στη θάλλασα μέχρι τα γόνατα και δεν προχωράνε άλλο ; "
    Απάντηση Ποντίου : "Για να μη σβήσουμε μερικούς-μερικούς εκεί που τους έχουμε γραμμένους "!. ------========Π.Α.
    Υ,γ. Προσοχή,γιατί σήμερα είναι και του τυφλού......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα σε όλη την παρέα.Χρονια πολλά στους εορτάζοντες του μπλογκ.Χρονια πολλά σε όλους και όλες που γιορτάζουν σήμερα.Υγεια και χαρά.
    Το απόγευμα εδώ στην περιοχή μου είχαμε για μία ώρα περίπου καταρρακτώδη βροχή με αστραπόβροντα.Μετα για άλλη μία ώρα ποτιστική βροχή.
    Καλό βράδυ κύριε Ζιακοπουλε.Καλο βράδυ σε όλη την παρέα.Δημήτρης κεντρική Κορινθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή