Επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων, περιορισμός της αστάθειας και άνοδος της θερμοκρασίας βασικά στη Δ. Ελλάδα

Το Παγγαίο στις 27-4-2023, του Κωστή Θεοδοσίου


Η ατμοσφαιρική διαταραχή που επηρεάζει τη χώρα κινείται Α-ΝΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα επηρεάσει με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της. Παράλληλα, οι ψυχρές αέριες μάζες που παραμένουν στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα πάνω από την περιοχή μας θα προκαλέσουν θερμική αστάθεια, με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών βροχών ή και καταιγίδων κυρίως το απόγευμα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Κατά τα άλλα, σταδιακά θα επικρατήσουν παντού Β-ΒΑ άνεμοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. 


Το Σάββατο (6/5), ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, αν και δεν θα λείψουν οι τοπικοί όμβροι στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και το απόγευμα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ με ένταση στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στη Δ. Ελλάδα. 

Την Κυριακή (7/5), στην ηπειρωτική χώρα και την ορεινή Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και πιθανώς το απόγευμα σποραδικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ με ένταση στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Τη Δευτέρα (8/5), η απογευματινή αστάθεια, που οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών όμβρων ή και καταιγίδων, θα περιοριστεί στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Δ. Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της κεντρικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά Β 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Την Τρίτη (9/5), θα συνεχιστούν περίπου οι ίδιες καιρικές συνθήκες. 

28 σχόλια:

  1. Eλπίζω η Αθήνα να μαζέψει κανένα χιλιοστό να περάσει και αυτόν το μήνα τα 10μμ! Αποκαρδιωτικά τα χιλιοστά στο κέντρο της Αθήνας αναλογικά με το τις μέρες με υετό.

    Ο ψυχρός καιρός σίγουρα βοηθάει να μην ξεραθούν τα πάντα από τον Μάιο μήνα.

    Γιάννης
    ΝΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε και φίλοι,
      1) η Αθήνα κέντρο δεν νομίζω ότι είχε ανέκαθεν υψηλό υετό οπότε δεν μου κάνει εντύπωση
      2) για να ξεραθούν θα πρέπει πρώτα να ανθίσουν… φτάσαμε Μάη και -λόγω του ψυχρού Απριλίου- η βλάστηση είναι ακομη σε χαμηλά επίπεδα εξού και θα αργήσουμε λίγο φέτος να φαμε βερίκοκα κεράσει ροδάκινα και κανονικές φράουλες. Αν δεν πιάσει λιγη ζέστη καλοκαιρινή αργούν τούτοι οι καρποί να μεγαλώσουν. Παρόλο που η άνθιση των κερασιών/ροδανικιων έγινε κανονικά στα μέσα του μαρτη

      Διαγραφή
    2. Είσαι φωνή λογικής, νηφαλιότητας και μετριοπάθειας, Κωνσταντίνε. Σε αντίθεση με τον καιρό που πολλές φορές, δυστυχώς, δεν έχει μέτρο. Η πιο πρόσφατη απόδειξη έρχεται από τη Ρουάντα, όπου 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες, όπως αναφέρει το Skynews. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, που οφείλονται σε φυσική καταστροφή, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα στη αφρικανική χώρα. Συγκριτικά, από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο του 2023 είχαν χάσει τη ζωή τους 60 άνθρωποι, εξαιτίας καιρικών φαινομένων.

      Και δυστυχώς ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, λόγω των πολλών κατολισθήσεων σε μία περιοχή, γύρω από την πρωτεύουσα Κιγκάλι, που είναι ευάλωτη σε αυτές, εξαιτίας του ανάγλυφου με πολλούς λόφους. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ρουάντα προβλέπει κι άλλες βροχές και γίνονται συστάσεις σε όσους ζουν κοντά στους υγρότοπους να απομακρυνθούν.

      "H κλιματική αλλαγή αυξάνει την πιθανότητα τέτοιων ακραίων φαινομένων" δήλωσε η Leslie Madbon, λέκτορας σε περιβαλλοντικά θέματα στο Πανεπιστήμιο The Open, κάνοντας λόγο για συνέπειες της μη ισότιμης ανάπτυξης και πολιτικών επιλογών και ζητώντας από τα πλουσιότερα κράτη να βοηθήσουν οικονομικά τα φτωχότερα. Πάντως, πλημμύρες με τουλάχιστον δύο νεκρούς είχαμε και στη βόρεια Ιταλία.
      https://news.sky.com/story/number-of-dead-continues-to-rise-after-129-killed-due-to-torrential-rainfall-in-rwanda-12872549

      Διαγραφή
    3. 1) η Αθήνα κέντρο δεν νομίζω ότι είχε ανέκαθεν υψηλό υετό οπότε δεν μου κάνει εντύπωση

      Σωστά, όπως ούτε η Θεσσαλονίκη βέβαια. Αλλά την έβγαλε 3 χρονιές με ουτε 300μμ;

      Διαγραφή
  2. Τωρα που ειναι μαιος μηνας μπορειτε να βαζεται και φωτογραφιες απο λουλουδια για να ομορφυνει λιγο το ιστολογιο και να ξεφευγει λιγο το μυαλο μας απο την ρουτινα της καθημερινοτητας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι άνοιξη αυτή φέτος!! Πραγματικό φθινόπωρο σήμερα στην Ηπειρο με συνεχόμενη ποτιστική βροχή από τα ξημερωματα. Η Πρέβεζα έπιασε τα 32 χιλ και η Παραμυθιά σχεδόν 20χιλ.Βαλσαμο η βροχή για τη γη χωρίς καταστροφές και έπεται και συνέχεια καθώς και την επόμενη εβδομάδα θα μας απασχολησει μια νέα ενδιαφέρουσα ατμοσφαιρική διαταραχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να ήταν σαν φθινόπωρο, Γιάννη, το οποίο έχει, άλλωστε, κάποια κοινά με την άνοιξη. Όπως λιακάδες, οι οποίες αγνοούνται και μας έχει φάει η μαυρίλα, έναν μήνα πριν το καλοκαίρι. Το ότι πολλοί ανάβουν ακόμα καλοριφέρ τα λέει όλα. Και η συντριπτική πλειοψηφία κυκλοφορεί με ζακέτες και μπουφάν Μάιο μήνα, στην εποχή της υπερθέρμανσης.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα από τη Στοκχόλμη που ακόμη ο χειμώνας μας τυραννάει ..Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άιντε από αύριο και κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο να βιώσουμε και λίγο άνοιξη.
    40 με 70 τόνους νερό τρέχουσα έχουν καταγραφεί από τούς επίσημους σταθμούς εδώ στην Αιτωλοακαρνία ενώ σήμερα ο καιρός θυμίζει Νοέμβρη με πυκνή συννεφιά και βροχές κατά διαστήματα αρκετά δυνατές.
    Οι μέγιστες θερμοκρασίες παραμένουν οριακά όταν δεν βρέχει, κοντά στούς 20β μόλις και
    14 με 15β όταν βρέχει.
    Ήδη έχει υπερκαλυφθεί όλο το μηνιαίο μέσο ύψος υετού γιά την περιοχή και όπως όλα δείχνουν ο Μάης στη συνέχειά τού έχει κέφια....

    Περίληψη χρονιάς 2022-2023
    Οκτώβριος γιά κλάματα.
    Νοέμβριος γιά κλάματα.
    Δεκέμβριος γιά κλάματα.
    Ιανουάριος σχετικά καλός.
    Φεβρουάριος γιά κλάματα.
    Μάρτιος καλός γιά την εποχή.
    Απρίλιος έδωσε ρέστα γιά την εποχή.
    Μάιος εντυπωσιακό ξεκίνημα.

    Το πλήρωμα του χρόνου πού έχουμε αναφέρει ουκ ολίγες φορές.

    Υ. Γ. Μετά από ένα μέτριο τριήμερο γιά τα ανατολικά ηπειρωτικά βάση επίσημων σταθμών, αύριο έρχεται η ώρα τούς καθώς θα δεχθούν αξιόλογα κατά τόπους φαινόμενα.
    Και ο νομός Αττικής μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις 6 Νοεμβρίου έβρεχε καταρρακτωδώς σε όλη την Αττική και για πολλή ώρα. Το θυμάμαι καλά, διότι πήγαινα Σαλαμίνα και στο Πέραμα είχε περιοριστεί τόσο πολύ η ορατότητα, που προς στιγμήν σκέφτηκα να γυρίσω πίσω, αν και απείχα μερικές εκατοντάδες μέτρα από το ferry boat, που είχε πιάσει 10 πόντους νερό. Στα τέλη Οκτώβρη είχαμε και πάλι σαρωτικές βροχοπτώσεις και πλημμύρες και δυστυχώς και τον θάνατο δύο ανθρώπων στην Κρήτη.

      Τον Φεβρουάριο είχαμε χιονοπτώσεις επί μία βδομάδα που κι αυτές τροφοδοτούν μέσω των βουνών των υδροφόρων ορίζοντα. Επίσης και ο Μάιος του 2018 ήταν πολύ βροχερός με πλημμύρες τότε στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν σώσει στο τσακ μία γυναίκα, την οποία παρέσυραν τα νερά κάτω από ένα αμάξι. Έβρεχε ακόμα και στην Κύνθο και την Κέα, που είχαμε πάει ολιγοήμερες διακοπές. Κι ενώ είχε προηγηθεί ένας ιδιαίτερα βροχερός Νοέμβριος - με τη μεγάλη τραγωδία της Μάνδρας, δυστυχώς - ένας επίσης βροχερός χειμώνας, κατά τον οποίο πρασίνισε ακόμα και το ξερονήσι Αρτσιντάς στον Σαρωνικό και είχαν μετατραπεί σε λίμνη οι αλυκές της Αναβύσσου, ενώ ακολούθησε ένας Ιούνιος με πολλές καταιγίδες.

      Τι θέλω να πω; Ότι έχουμε ζήσει και 8-9 μήνες με σερί ραγδαίες βροχοπτώσεις, αφού αυτό είναι που φαίνεται ότι θα φέρει η κλιματική αλλαγή στη χώρα μας και όχι πολλή ζέστη η οποία αγνοείται ακόμα και τα περισσότερα καλοκαίρια πια.

      Διαγραφή
    2. 8 με 9 μήνες με σερί ραγδαίες βροχόπτωσεις? . Πάντως όχι στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην Θράκη.

      Διαγραφή
    3. Και τον Ιούνιο του 1984 θυμάμαι μία καταπληκτική καταιγίδα στο Ρέθυμνο. Ότι να ναι.

      Διαγραφή
  6. Το βροχόμετρο στην Μακρακώμη Φθιώτιδας βούλωσε πάλι διότι δεν έχει καταγραφή ενώ βρέχει από χθες.Εχει γίνει ξανά και είχα στείλει μήνυμα στο Αστεροσκοπείο.Ειχε βουλώσει από σφήκα τότε.Η αλήθεια ειναι ότι την εποχή που διανύουμε,οι σφήκες και τα σερσενια ψάχνουν για νέες φωλιές.Η βλάστηση οργιάζει φέτος.Ασε που στον μεγάλο ελαιώνα της ανατολικής Φθιώτιδας,Στυλίδα κτλ,πρώτη φορά βρέχει έτσι τέτοια εποχή.Τι να το κάνεις όμως που δεν υπάρχει ελιά ούτε για δείγμα.καλο βράδυ.
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για την υδροδότηση του εσχάτου τμήματος της Δυτικής Κορινθίας ιδιαίτερη σημασία έχει ο ορεινός όγκος του Σαρανταπήχου με υψόμετρο περίπου 1500 μέτρα.Υπάρχουν αξιόλογες πηγές αλλά και γεωτρήσεις τα τελευταία χρόνια.
    Εκεί και το ομώνυμο δάσος με το εξόχως υγιεινό κλίμα.Η χλωρίδα του κυρίως μαυρη πευκη και ελάτη.Οι φίλοι δασονόμοι θα το γνωρίζουν ,έστω και από τη βιβλιογραφία.Προπολεμικά υπήρχε και ξενοδοχείο ,ξύλινο,στο οποίο κατέλυαν διασημότητες.Υπήρχε και ένα μικρό αεροδρόμιο ,όπου προσγειώνονταν με τα ιδιωτικά τους αεροπλάνα.Τακτικός πελάτης μέχρι και ο τελευταίος βασιλιάς της Αιγύπτου,ο Φαρούκ.
    Δυστυχώς το 1982 μεγάλη πυρκαγιά κατέκαψε 60.000 στρέμματα τους δάσους Γρήγορα ξεκίνησε οργανωμένη και εκτεταμένη αναδάσωση με επιβλέποντα τον αξιόλογο δασονόμο του δασονομείου Δερβενίου.----====Π.Α.

    Υ.γ. Αγαπητέ Χρήστο Σιμούλη να μη σου διαφεύγει ότι τα καλοριφέρ τα ανάβουμε βάσει ημερολογίου και όχι βάσει βαθμών Κελσίου !!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς, κ. καθηγητά. Και το ότι φτάσαμε να ανάβουμε καλοριφέρ Μάιο μήνα, δείχνει τι θα φέρει στην Ελλάδα η κλιματική αλλαγή. Πάντως, όχι πολλή ζέστη.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή η κλιματική αλλαγή θα φέρει στην Ελλάδα κρύο, αυξημένες βροχές και αυξημένες χιονοπτώσεις σε σχέση με το παρελθόν? Αυτή την νέα άποψη που έχετε θα ήθελα να τη δω δημοσιευμένη με στοιχεία. Θα κάνει πάταγο!

      Διαγραφή
    3. Φίλε καθηγητά, κ. Π. Α.
      α) Πήρα μια γεύση από Σαραντάπηχο το 2003 και το 2009, αλλά δεν επισκέφθηκα το ομώνυμο χωριό.
      β) Ο Φαρούκ δεν πήγαινε κάπου, αν δεν είχε ωραίες γυναίκες και καλό φαΐ.
      γ) Όσο για το καλοριφέρ, ουδέν σχόλιον. Πάντως, μέτρον άριστον.

      Διαγραφή
    4. Πλάκα έκανα για τα καλοριφέρ παιδιά. Ίσως λίγο άκομψα, το ομολογώ. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκε κανείς και εννοείται ότι δεν έχω πρόθεση - ούτε το δικαίωμα - να υποδείξω σε κανέναν τι θα κάνει μέσα στο σπίτι του. Άλλωστε, σήμερα 5/5 μου άναψαν τον θερμοσίφωνα και μένα στο Θυμάρι. Έχουμε και ηλιακό, αλλά δεν έχουμε ήλιο. Και ο βοριάς ξύριζε κόντρα στη θάλασσα. Πολλή βροχή δεν έπεσε, διότι μάλλον τα σύννεφα ήταν στρωματοσωρείτες, αλλά ήταν κι αυτοί μέρος ενός σκηνικού που παρέπεμπε περισσότερο σε αρχές Μαρτίου.

      Ο Μάιος μπήκε, αλλά ο χειμώνας δεν τελείωσε. Ή για να ακριβολογώ και για να απαντήσω και στον φίλο που αναρωτιέται αν η κλιματική αλλαγή θα φέρει κρύο, βροχές, χιόνια κ.λ.π., ο χειμώνας έχει την τάση να κάνει guest εμφανίσεις εντελώς εκτός εποχής τα τελευταία χρόνια. Ο Μάιος έχει τουλάχιστον 1-2 τέτοιες ψυχρές εισβολές (πέρσι στις 18/5), ο Απρίλης περισσότερες, ενώ ο περσινός Μάρτιος δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τον Ιανουάριο.

      Επίσης και οι χιονοπτώσεις έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον στην Αττική, όπου χιόνισε πάρα πολύ και το 2017 και το 2019 και το 2020 και το 2021 και το 2022 και το 2023. Δεν ξέρω αν οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, όμως συμβαίνει ενώ εξελίσσεται η κλιματική αλλαγή.

      Διαγραφή
  8. Μάλλον έπιασαν τόπο οι γκρίνιες μου. Αποστευτα ισχυρή βροχή που είχα χρόνια να δω, έπεφτε για όλο το βράδυ στην περιοχή μου, μιας καλοκαιρίας που είχε επίκεντρο το Ακρωτηρι Χανίων και το ανατολικό κομμάτι του νομού, μαζί με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή (13β). 131mm στο αεροδρόμιο Χανίων και 84 στο Ακρωτηρι. Ρεκόρ βροχόπτωσης Μαΐου όλων των εποχών. Υπάρχει κανείς που δεν πιστεύει στην κλιματική αλλαγή πλέον;;;!!
    Γιάννης-Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω εάν το συγκεκριμένο είναι η όχι της κλιματικής αλλαγής, αλλά αυτό πού ξέρω είναι ότι επιβεβαιώνομαι πλήρως(όπως και άλλοι φίλοι τού μπλογκ), ότι στην Κρήτη κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει φέτος το καλοκαίρι.
      Είπαμε, όχι στα βιαστικά συμπεράσματα..

      Διαγραφή
    2. Βλέπεις τώρα ότι είσαι τοπικιστής; Οι βροχές εκδηλώθηκαν σε μία λωρίδα από το Ακρωτήρι έως τις Βρύσες. Τα Χανιά έγραψαν 15 χλστ; στα 10 χιλιομετρα, και τα προσηνεμα των Λευκων κάτω των 10 χλστ. Όλα πήγαν στη θάλασσα με συνοπτικές διαδικασίες. Στα ορεινά πρέπει να βρέχει όχι στο Ακρωτήρι.

      Διαγραφή
    3. Καλύτερα ο καθένας για τον τόπο του. Η Μεσσαρά έχει ετήσιους κάτω των 100 χλστων. Δεν επιβεβαιώνεστε.

      Διαγραφή
  9. Τυπική χειμωνιάτικη ΄μέρα σήμερα. Συμπαγής νέφωση,ψυχρόύλα και ποτιστική βροχούλα ( 10 χιλ.).Από αύριο 2-3 μέρες ανάπαυλα,να πιάσουμε και κανένα εικοσάρι,και μετά .....πάλι τα ίδια !!.---====Π.Α.

    Υ.γ. Τώρα στα σοβαρά : καλοριφέρ ανάβουμε όταν κρυώνουμε και ο καθένας κρυώνει όταν λαμβάνει το σχετικό μήνυμα από τον οργανισμό του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φθινοπωρινού τύπου βροχή κατά διαστήματα από χθες το απόγευμα, εδώ στην περιοχή μου.Αξιολογη βροχή πάντως και με διάρκεια.Πολυ καλό νερό για όλα τα φυτά και τα δέντρα.Επρεπε να έρθει ο Μάης για να δούμε αξιόλογο νερό.
    Καλό απόγευμα κύριε Ζιακοπουλε και σε όλη την μετεωπαρεα.Δημητρης κεντρική Κορινθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Noμίζω ότι ο Απρίλιος..ήταν το πρώτο ισχυρό stop ..σε ότι μας άφησε ενας ανισσόροπος χειμώνας...τόσο σε θερμοκρασία..όσο και υετό,φυσικά...και ο Μάιος βοηθά...ως τώρα κινούμενος ανταγωνιστικά κιόλας
    .Επιμένω..βροχές χωρίς μεγάλες ραγδαιότητες και με θερμοκρασίες φθινοπώρινές...επιτρέπουν την ομαλή συλλογή νερού.Φυσικά ενας μήνας η(διαζευτ.) κατά περίπτωση εκδήλωση των φαινομένων δεν οδηγούν σε κανένα συμπερασμα για την κλιματική αλλαγή.Σημειώνω ακόμα ότι η υπερβολή είναι ενα βασικό χαρακτηριστικό του καιρού...ο οποίος πάντα..κινείται στα όρια αναζητώντας όμως την ισσοροπία ,αντίθετα προβληματίζει η εμμονή...
    Μακροπρόθεσμα τώρα σημειώνω ότι η "ραχη" των θερμών μαζών από την Ιβηρική μετακινήθηκε δυτικότερα...στον Αντλαντικό,,νότια από εμάς η Αίγυπτος δεν εχει πάρει χαμπαρι ακόμα.ενώ στο Μαρόκο-Αλγερι τα πράγματα κυλάν ομαλά.Πολυ καλή αφετηρία...για το καλοκαίρι."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 'Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Σταματήστε να ερμηνεύετε την κλιματική αλλαγή σε μαύρο και άσπρο. Όχι, δεν θεωρώ ότι η Ελλάδα θα γίνει ψυχρότερο και υγρότερο μέρος λόγω της κλιματικής αλλαγής. Όμως η κατάρρευση των παραδοσιακών μοτίβων της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας μπορεί και δημιουργεί επίμονο και στάσιμο καιρό σε μια περιοχή είτε πρόκειται για κακό, κρύο καιρό είτε για καλό, αντικυκλωνικό καιρό. Υπάρχουν τεράστιες μελέτες που για κάποιον λόγο που αγνοούνται που μιλούν για το arctic amplification ,την κατάσταση κατά την οποία η υπερθέρμανση προτιμά τις πολικές περιοχές από τις τροπικές και τις εύκρατες, οδηγώντας σε έναν πολύ κυματιστό πολικό αεροχείμαρρο που εξηγεί και τις τρομερές παγωνιές σε εσωτερικές περιοχές του βορείου ημισφαιρίου τους χειμώνες, αλλά και τους επίμονους ξηρούς, βασανιστικούς αντικυκλώνες. Μαζί με άλλους παράγοντες που ήδη γνωρίζουμε, αυτό οδηγεί σε μια αποσάρθρωση της γνωστής σε εμάς ατμοσφαικής κυκλοφορίας. Πάντως, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σταματήσει να ανεβαίνει η μέση θερμοκρασία κάτι που είναι που το βλέπουμε ασχέτως μερικών μηνών-εξαιρέσεων. Τέλος, θεωρώ ότι η Ιβηρική σε σχέση με την ανατολική μεσόγειο θα δοκιμαστεί ασχημότερα από την ξηρασία, κάτι που μέχρι τώρα λίγες έρευνες δείχνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παλι τιποτα η Αθηνα,τουλαχιστον να βγαλει ηλιο.
    Φωτης - Καλλιθεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εικόνα τυπικού ΒΑ ρεύματος καιρού στα βόρρεια της Αττικής σήμερα, με πούδρα βροχής. Παρατηρούσα την Πάρνηθα και τη νέφωση γύρω της και έβλεπα μια τυπική ημέρα χειμώνα, με πολύ διαφορετικές όμως θερμοκρασίες (14-16 βαθμοί νωρίς το απόγευμα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή