Εκτεταμένη η συννεφιά, κεντροβόρειες οι βροχές!

Παραπατάει ακόμα η άνοιξη, αλλά τα χαλιά της τα έστρωσε! Φωτ. Βασίλης Καραλής 


Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Ουκρανία ως την Αδριατική κινείται ανατολικά. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και ένα βαρομετρικό χαμηλό που έχει σχηματιστεί στις ακτές της Λιβύης. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) στη χώρα μας αναμένονται εκτεταμένες στρωματόμορφες, ως επι το πλείστον, νεφώσεις με βροχές στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 24 βαθμούς. 


Την Τετάρτη (10/5), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας προβλέπονται στην ηπειρωτική χώρα και πιθανώς στο Ιόνιο, την Κρήτη και το Β-ΒΔ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Την Πέμπτη (11/5), τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα πλην της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Α-ΝΑ και στο Αιγαίο Β-ΒΑ με ένταση ως τα 6 μποφόρ.   


57 σχόλια:

  1. Aυριο θα ξημερώσει φθινόπωρο για την Μακεδονία. Συνηθισμένες περιοχές βέβαια! Αθήνα 2 μέρες τώρα ο Μάιος έκανε την εμφάνιση του με 25-26c.

    Φιλαδέλφεια ήλιος με Θύσανους.

    Γιαννης
    ΝΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Mάιος έκανε την εμφάνιση του και ο κόσμος επέστρεψε στις παραλίες, ακόμα και σήμερα, Δευτέρα 8/5. Ο αδερφός μου είδε μία τσούχτρα, αλλά όπως μου την περιέγραψε μάλλον ήταν κτενοφόρο, το οποίο δεν τσιμπάει, άλλωστε, ανήκει στα κοιλεντερωτά και όχι στα κνιδόζωα, όπως οι μέδουσες, που έχουν κνιδοκύτταρα στα πλοκάμια και τις νηματοκύστεις τους και αυτά είναι που μας προκαλούν ερεθισμό. Η λέξη προέρχεται από το αρχαίο κνίδη που σημαίνει τσουκνίδα.

      Τέλος, κάποια πολιτικά σάιτ έγραψαν ότι σύμφωνα με Ιταλούς μετεωρολόγους έρχεται ασυνήθιστο κρύο για την εποχή στα μέσα Μάη, αλλά δεν άνοιξα τα κείμενα για να διαβάσω λεπτομέρειες.

      Διαγραφή
    2. Θα εξαιρέσω στον όρο "αηδίες" την βόρεια ΒΑνατολική ηπειρωτική μόνο χώρα όπου όντως γιά την εποχή πάντα, ένα κρύο θα το έχει τις επόμενες 3 ημέρες.

      Διαγραφή
    3. Όντως Φώτη στην Ξάνθη ήδη ξεκίνησε να κάνει ψυχρα μετά την απογευματινή ψιχάλα. Τις επόμενες μέρες θα έχει κρύο για την εποχή.

      Διαγραφή
    4. Ε βέβαια μόνο η ζέστη "πουλάει"

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Ευάγγελε η τσουκνίδα ,κατά μίαν εκδοχή , προκύπτει κατά σύμφυρση από το τσούχτρα (τσούζω) + κνίδη .Να είσαι καλά.---=====Π.Α.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα από την συννεφιασμένη και καταπράσινη Κόνιτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου φαίνεται, ή όντως η φύση έχει οργιάσει φέτος, μετά τις ανοιξιάτικες βροχές που ευτυχώς, όπως είχα τη διαίσθηση, ήρθαν;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω ένα κτήμα με ελαιόδεντρα έξω από το χωριό και τέτοια εποχή κόβω τα χόρτα που φυτρώνουν άφθονα. Φέτος το χορτάρι ξεπέρασε το ενάμιση μέτρο ύψος σε πολλά σημεία κάτι που είχε χρόνια να συμβεί. Ήταν ο μαλακός Χειμώνας και οι άφθονες τελευταία βροχές...

      Διαγραφή
  4. Χριστός Ανέστη! Καλησπέρα από την ηλιόλουστη και ανοιξιάτικη Λέσβο! Αρκετές οι βροχές(μπόρες) και στο νησί τον τελευταίο καιρό.. Ωραία η ανοιξιάτικη φωτογραφία του Βασίλη Καραλή! Ευχαριστούμε κύριε Ζιακόπουλε για την καιρική ενημέρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα επιμείνω σε αυτά πού γράφω.
    Ο καιρός έχει γίνει καθαρά ανοιξιάτικος και σήμερα είναι άλλη μία μέρα σχεδόν καλοκαιρινή πανελλαδικά.
    Αύριο η πυκνή συννεφιά θα κάνει κάποια δουλειά έτσι ώστε να αποφευχθούν μεγάλες μέγιστες τιμές ακόμη και στα νότια.
    Εξαίρεση θα αποτελεί η κεντρική και η βόρεια ηπειρωτική χώρα όπου θα μπει σε κλοιό πολύ άστατου καιρού και πάλι.
    Προς την Πέμπτη μπαίνει στο παιχνίδι και η δυτική ΒΔυτική κυρίως ηπειρωτική χώρα.
    Γενικά θα ξανά πω,πως ότι κρύο ή ψύχρα γιά την εποχή ήταν να κάνει την έκανε.
    Εκεί πού θα βγάζει συννεφιές και βροχές λογικό να υπάρχει περισσότερο κρύα ατμόσφαιρα.
    Οι κάτοικοι της νότιας όμως ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας νομίζω ότι μπαίνουν σιγά σιγά στο καλοκαιρινό γνωστό μεσογειακό μοτίβο καιρού.
    Κατ εμέ,όλα κυλούν στα όρια της της λογικής από δω και πέρα και ότι συνέβη Μάρτη και Απρίλη ήταν στο στάδιο της καιρικής εξισορρόπησης.
    Τώρα όσον αφορά την κεντρική ΒΔυτική και βόρεια ηπειρωτική χώρα είναι μαθημένες στις μπόρες και καταιγίδες τού Μαΐου.
    Ευτυχώς ούτε κάποιο έντονο θερμό κύμα φαίνεται σε βάθος 10 ημερών.
    Καιρός γιά όλα τα γούστα θα πρόσθετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πήρα φόρα αλλά δεν μπορώ να ακούω ανακρίβειες από διάφορους.
    ΔΕΝ υπάρχει αύριο πιθανότητα χαλαζοπτώσεων(στο μεγαλύτερο τουλάχιστον ποσοστό) στην Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
    Οι βροχές θα είναι ωφέλιμες και κυρίως ποτιστικού τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Φώτη με φόρα.. Με φορά που λέει και η Πόπη. Επίκαιρο σύνθημα λόγω εκλογών. Καλησπέρα από συννεφιασμένη, φθινοπωρινη Ηγουμενίτσα.

      Διαγραφή
    2. "Κι όταν παίρνω φόρα,
      φόρα κατηφόρα
      κι ο θεός ο ίδιος δεν με σταματά " !.--=====Π.Α.

      Διαγραφή
  7. Ελπίζω να μην έχουμε τις βροχές που είχαμε την Τετάρτη που μας πέρασε και μιλάω για τα Τρίκαλα γιατί θα έχουμε πρόβλημα με τις καλλιέργειες του βαμβακιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στα γρήγορα
    α)Στην Ουκρανία η ρασπουντίντσα ξαναγράφει την δικιά της ιστορία..καθώς ολη η χώρα δέχθηκε αφθονες βροχές τον Απρίλιο.Αντε τώρα να κανεις αντεπίθεση.
    β)Η κεντροδυτική Μεσόγειος φαίνεται να βρέχετε και αυτήν επιτέλους...γιατί τα στατιστικά μαζευόταν πολλά για εμάς....
    γ)Ενδιαφέρον ο στροβιλισμός της Κεντρικής Μεσογείου οπως τον δείχνει το Ευρωπαικό...νομίζω αυτήν την εποχή η κίνηση του ανατολικά είναι πιθανότατη και ετσι μπορεί να εχουμε δροσούλες και τα τέλη Μαίου.
    Ερώτημα προς τον κυριο Ζιακόπουλο..οποτε μπορείτε πείτε μας αν υπάρχουν οποιαδήποτε στατιστικά για την ταχύττητα των ζωνικών ανέμων την τελευταία 20ετία..στο Βόρειο ημισφαίριο κατά την διάρκεια του χειμώνα.,και αν υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο σε αυτήν."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ "Θωμά" με την πρώτη παράγραφο της ανάρτησής σου ,μου έλυσες μία απορία. Σε ευχαριστώ .--=====Π.Α.

      Διαγραφή
  9. Π.Α....είναι μία ιστορία...που γράφτηκε πολλές φορές...επιχειρησιακά μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι....(π.χ...μία αντεπίθεση...που δεν γίνει ποτέ με τον τρόπο που προβάλεται)...αλλά η "ορθόδοξη" σχολή...εχει την ρασπουντίτσα..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερα Χριστός Ανέστη Ευεργετικές οι συνεχομενες βροχές Του τελευταίου διμήνου Στην περιοχή Τυρνάβου Αλλά κ επιβλαβείς για τις δυναμικές καλλιέργειες Αμπέλια Αχλάδια ροδάκινα κ λ π λόγο βροχών κ μυκητολογικων ασθενειών με αποτελεσμα την αυξησει του κόστους παραγωγής λόγο ραντισματων κάθε 6 μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λονδίνο....γίναμε στην Σαλονίκη....σε λίγο θα πεταχτεί και ο Κάρολος με την άμαξα....στην ολυμπιάδος..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο πιθανό είναι να πεταχτεί ο Κάρολος παρά οι καταιγίδες που αναφέρονται στις διάφορες προγνώσεις!
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα και από τη φθινοπωρινή σήμερα Κασσάνδρεια Χαλκιδικής με σιγανή συνεχή βροχόπτωση από τις νυχτερινές ώρες που έχει δώσει 5,4 χλστ και θερμοκρασία γύρω στους 14c. Όχι πάντως ασυνήθιστο καθώς πάντα υπάρχουν τέτοιες ημέρες μέσα στον Μάιο, ακόμα και τον Ιούνιο θα έλεγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tι έγινε με τις προγνώσεις της ΕΜΥ και του Αστεροσκοπείου που εδιναν μεγιστες 24c και 26c αντίστοιχα στην Αθήνα; 12:40 και το κέντρο εχει 18.9c. Μία εξέλιξη που κανείς δεν περίμενε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Mέχρι τις 18 Ιουνίου το effis προβλέπει ότι οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες από το κανονικό. Δεν ισχυρίζομαι ότι θα βγει αληθινό, αλλά είναι η πρώτη φορά που δίνει αρνητικές αποκλίσεις για τόσες εβδομάδες σερί και σίγουρα εντυπωσιακό. Περισσότερες από τον μέσο όρο θα είναι και οι βροχοπτώσεις στο διάστημα αυτό.

    Αισθητή ήταν, εξάλλου, σήμερα Τρίτη 9/5 στην Αττική η πτώση της θερμοκρασίας με τη συννεφιά και το βοριαδάκι.
    https://effis.jrc.ec.europa.eu/apps/effis.longterm.forecasts/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτό δίνει σημασία έχει τι θα γίνει. Προς το παρόν πάμε καλά. Μετά τις 17-18 φαίνεται το θέμα. Ολα είναι στο όριο! Αμα κατέβει τόσο χαμηλά το κρύο στην Ιβηρική θα βράσουμε.

      Διαγραφή
  15. Τού Αγίου Χριστοφόρου σήμερα και γιορτάζει η πόλη τού Αγρινίου καθώς είναι ο πολιούχος της, όπως και η περιοχή μού στα ΒΑνατολικά της πόλης με το όμορφο και γραφικό ξωκλήσι τού Αγίου.
    Επίσης ο Άγιος Χριστόφορος είναι και προστάτης των οδηγών.
    Χρόνια πολλά λοιπόν!

    Μουντό και βαρύ το σκηνικό τού καιρού σήμερα στην κεντρική και νότια χώρα με φθινόπωρο άνοιξη να θυμίζει ενώ άκρως φθινοπωρινό το σκηνικό στην βόρεια χώρα με αυξημένη υγρασία βροχή και ψύχρα όπως το περιμέναμε.
    Δεν αλλάζει το καιρικό μοτίβο ούτε τις επόμενες 7 με 8 ημέρες στην Ευρώπη με την ΒΔυτική κυκλοφορία να συνεχίζετε, η ανομβρία στο μεγαλύτερο τμήμα της Ιβηρικής επίσης να συνεχίζετε,η κεντρική Ευρώπη-Μεσόγειος μαζί με τα δυτικά Βαλκάνια να δοκιμάζετε από κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ ταυτόχρονα ο υποτροπικός στη βόρεια Αφρική να πιέζει να ανέλθει βορειότερα.
    Όπως καταλάβατε λοιπόν, ένα κοκτέιλ θα υπάρξει το επόμενο διάστημα με τα δυτικά ΒΔυτικα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας να λαμβάνουν αρκετό μερίδιο από την υετική πίτα.
    Έχει κάμποσα χρόνια να εμφανιστεί τόσο υετοφόρος Μάης στην κεντρική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυτική Ευρώπη όπως Αγγλία, Βέλγιο κλπ τους έχει ταράξει σε βροχές από τον Μάρτιο.

      Διαγραφή
  16. Πραγματικά κρύα μέρα στην Ξάνθη με Θερμοκρασία γύρω στους 15 βαθμούς και ανέμους. Πολύς κόσμος με κρύωμα και ιώσεις λόγω ακριβώς του κρύου και της υγρασίας που είναι εκτός εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γύρισα σπίτι το μεσημέρι από τη δουλειά στο βουνό ψιλοβρεγμένος και ψιλοκρυωμένος και το άναψα πάλι για λίγο. Έτσι για να σπάσει ρε παιδί μου, που λέμε.

      Διαγραφή
  17. Εάν αυτό το σύστημα ερχόταν,όπως συνήθιζε στο παρελθόν και Δεκέμβριο,Ιανουάριο,θα είχαμε 20εκατοστα χιόνι στον Λευκό Πύργο.
    Ασφαλώς με υποθέσεις και εικασίες δεν γίνεται τίποτα.
    Ομως η φύση και η δυναμική του συστήματος με αναγκάζει να κάνω την αναγωγή,όπως και να επιστρέψω σε χειμώνες των παιδικων μου χρόνων.
    Όμορφη,αμιγώς Φθινοπωρινή μέρα για την πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εξαρταται τι θερμοκρασιες θα ειχαμε για τα χιονια....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε, οι προτάσεις αρχίζουν με κεφαλαία γράμματα.

      Διαγραφή
  18. Χρόνια πολλά Φώτη!
    Ο Άγιος Χριστόφορος να μας βοηθάει όλους!
    Συννεφιά ολημερίς στην Κόνιτσα, βροχή από αργά το απόγευμα ως τώρα.
    Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα για χαλαζόπτωση στην δυτική Μακεδονία, καταστροφή σε ροδάκινο παραγωγούς, έμειναν τα δέντρα χωρίς άνθη.
    Πόσο κρίμα, πόσο σκέφτομαι αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν με τη γη και τον καιρό....
    Καλό βράδυ σε όλους, εύχομαι να μην υπάρξουν άλλες ζημιές.
    Κόνιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ αγαπητέ φίλε Κονιτσιώτη.
      Μού κάνει μεγάλη εντύπωση ότι κάποια περιοχή της δυτικής Μακεδονίας σήμερα δέχτηκε χαλάζι(ίσως να ήταν η Κοζάνη).
      Η υφή τού συστήματος και το θερμοκρασιακό προφίλ ήταν αποτρεπτικό,όπως και έτσι έγινε στο σύνολο της Μακεδονίας με ποτιστικές συνεχείς βροχές πολλών ωρών.
      Τις βραδινές ώρες σήμερα πήραμε και εμείς κάτι ψιλά από βροχές με το σκηνικό να παραμένει άκρως μουντό.
      Καλό ξημέρωμα.

      Διαγραφή
  19. Εκλογές με 30άρια!!!!! Και όχι με 20άρια αυτο είναι το φυσιολογικό κάτι πάει να φτιάξει άντε επιτέλους ίδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατσε να περιμενουμε μερικες μερες ακομα γιατι μεγαλα λογια μην λες μεγαλη μπουκια φαε,μην εκτεθουμε και ξεφτιλιστουμε στο τελος αν σε περιπτωση που τυχει και κανει τα αντιθετα ο καιρος απο αυτα που λεμε οτι θα κανει.

      Διαγραφή
    2. Απαξιείς να αρχίζεις τις προτάσεις σου με κεφαλαία γράμματα (βλέπε προηγούμενο σχόλιο) και έχεις καταργήσει τους τόνους. Με αυτόν τον τρόπο "ξεφτιλίζεις" τη γλώσσα μας.

      Διαγραφή
    3. Προσυπογράφω το σχόλιο και επ' ευκαιρία παραθέτω ένα ποιητικό απόσπασμα : "Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
      τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς :
      μην την εξευτελίζεις μες στην πολλή συνάφεια τοτ κόσμου." Κ.Καβάφης ---=======Π.Α.

      Διαγραφή
    4. Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, το σχόλιο για την ανορθογραφία αφορά πολύ περισσότερους ...

      Διαγραφή
  20. 17,4 χιλιοστά βροχής ξημερώματα στα Γιάννενα .Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τελικά...η τελευταία κακοκαιρία έχω την υποψία ...ότι ηταν ενα γλυκό ΄χαδι....για την ατμόσφαιρα...καθώς μάλλον μετέφερε και θερμές υγρές αεριες μάζες...το λέω αυτό γιατί στην δυτική Μακεδονία...οι ελάχιστες πιάσαν....10ράκια(και δεν νομίζω να οφείλεται μόνο στην συννεφιά)...με λίγα λογια σε λίγο την κοπανάμε για αγρια μανιτάρια....στο Βόιο..και δεν γυρνάμε αν δεν δροσίσει.
    Με την ευκαιρία...να πώ και εναν καλό λόγο για τον Φώτη αλλά και για τους συντρόφους που επιχειρούν τοπικές προγνώσεις στο μικροκλίμα της Ελλάδας...νομίζω ότι δεν ειναι καθόλου ευκολο...επιασα τον εαυτό μου να προσπαθεί να κάνει το ίδιο..και τα κανε μαντάρα...!έτσι επεστρεψα στην μεγάλη κυκλοφορία..που σκέφτεσαι και γράφεις ότι θές.(ρευματα του κόλπου Σηβιρικοί κλπ.).Μπράβο.!."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "θωμά", το κρύο ήταν στη βορειοανατολική χώρα. Ίσως, λοιπόν οι θερμότερες και ασταθέστερες αέριες μάζες της δυτ. Μακεδονίας να προκάλεσαν αυτές τις χαλαζοπτώσεις.
      Θα μου πεις "κάνε με προφήτη να σε κάνω πλούσιο".

      Διαγραφή
    2. Χρήστο ίσως να είναι και αυτός ένας παράγοντας.
      Άλλωστε μιλάμε γιά εξαίρεση τού κανόνα χθες.
      "Θωμά", ευχαριστώ γιά τα καλά σου λόγια.
      Όπως ακριβώς τα λες.
      Όσοι δεν γνωρίζουν δεν μπορούν να καταλάβουν την δυσκολία.
      Όταν μπαίνεις σε τόσο δύσβατα χωράφια, το λάθος θεωρείτε δεδομένο.
      Το στοίχημα είναι πως θα μπορέσεις σε βάθος χρόνου να μειώσεις τις αποτυχίες.
      Όσο έχω χρόνο και μπορώ(γιατί απαιτείται αρκετός χρόνος)θα συνεχίσω το χόμπι μού.
      Όταν δεν θα υπάρχει χρόνος στο μέλλον θα σταματήσω.

      Διαγραφή
    3. Kύριε Σιμούλη..πατριώτη έχεις δίκιο....τώρα βλέπω οτι οι μεγιστες στην Δυτική Μακεδονία...επέστρεψαν στην κανονικότητα και είναι χαμηλές..μάλλον θέρμοι θύλακες ήταν.Φώτη για να καταλάβεις προσπάθησα να κάνω την προγνωση για χθές ...και από Μακεδονία και κάτω..μου βγήκε μπάχαλο..μπράβο και πάλι.."θωμάς¨"

      Διαγραφή
    4. Φώτη, συνέχισε τον αγώνα τον καλό.
      "θωμά", η θειά μου στη Νεάπολη έκαψε όλα τα ξύλα, όσα δεν έκαψε το χειμώνα.

      Διαγραφή
  22. Κυριακή-Δευτέρα προχωρημένη άνοιξη με 25-26 βαθμούς στην περιοχή μου, ενώ εχθές και σήμερα προχωρημένο φθινόπωρο με συννεφιά, αέρα δυνατό και χαμηλές θερμοκρασίες (12-17)ενω πήραμε και από 1 χιλιοστό βροχής.
    Χορτάρια και ασθένειες κάνουν "πάρτι" και τα νεύρα μας "τσατάλια" καθώς όσο και να τρέχουμε δεν μπορούμε να τα φέρουμε βόλτα.
    Χρόνια πολλά στον Φώτη για τον πολιουχο άγιο της πόλης του, αλλά και προστατης όλων όσων είμαστε καθημερινά στους δρόμους.
    Καλημέρα σε όλους.
    Υ. Γ:Γριφος για εμένα ο καιρός των εκλογών, θα περιμένω λίγες ημέρες ακόμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα φίλοι.
    Χριστιδουλε, Φώτη και κύριε Δημήτρη, είστε ικανοί όχι μόνο να προβλέψετε τον καιρό των εκλογών αλλά και τον νικητή!!!
    Σας εμπιστεύομαι απόλυτα!
    Με εκτίμηση, Κόνιτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε εκ Κονίτσης υπενθυμίζω αυτό που είχε πει κάποτε ο Χαρίλαος : "Η κάλπη είναι γκαστρωμένη ".Μπορείς βέβαια να αντιτείνεις ότι τότε δεν είχαν εξελιχθεί οι υπέρηχοι !. ---=======Π.Α.

      Διαγραφή
    2. Εκλογικοί υπέρηχοι είναι οι γκαλοπατζήδες που έλεγε ο μακαρίτης ο Κακαουνάκης!

      Διαγραφή
    3. Θα μου επιτρέψεις συντοπίτη μου...μουφα υπέρηχοι είναι και αυτοί οι καημένοι...
      Αγαπητέ Π.Α μας έφαγε η πρόοδος φίλε μου ...
      Φιλτατε Ανδρέα, καλά που ήμασταν χωρίς αυτά...
      Καλό βράδυ από την μουχλιασμενη πλέον Κόνιτσα!

      Διαγραφή
  24. Τότε δεν υπήρχαν και οι Dominion και Singular...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Άκρως φθηνωπορινη η ημέρα σήμερα από το πρωί και συνεχίζει , θυμίζει περισσότερο προχωρημένο φθινώπορο με βροχή ποτιστικου τύπου,και θερμοκρασία στα πεδινά να μην ξεπερνά τους14 βαθμούς,η θέρμανση καλά κρατεί , Χρήστος Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ακόμη πιο ψυχρη (για να μην πω κρύα) η σημερινή μέρα με τον αέρα δυνατό και στην κυριολεξία να "ξυριζει".
    Τζάκια και καλοριφέρ καίνε συνεχώς.
    Αγαπητέ φίλε από Κόνιτσα ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχουμε ούτε στον πισινό μας γιατί και αυτός μας πουλάει...!!!
    Όσο για τις εκλογές εννοείται πως ξέρω τον νικητή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Νιάου-νιάου στα κεραμίδια συνήθως κάνει η γάτα ,εκτός κι αν πρόκειται για κανέναν .......ξενόγλωσσο σκύλο .
    Συννεφιά συνεχής ,με δροσούλα και άπνοια .--=======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή