Δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες!

Το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), οι ατμοσφαιρικές συνθήκες πάνω από τη χώρα μας θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση βροχών και τοπικών καταιγίδων σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και το Β. Αιγαίο. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τις καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρές βροχές, χαλαζοπτώσεις και έντονη κεραυνική δραστηριότητα εντοπίζεται:

(α) Από το ξημέρωμα ως το μεσημέρι στη Χαλκιδική και τις όμορες περιοχές της (νότιες περιοχές νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και Σποράδες) και

(β) Από το μεσημέρι ως το βράδυ στις περιοχές της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Βοιωτίας, της Αττικής, της Κορινθίας και της Αργολίδας.

Χωρίς λόγια...

 

Ο ΑΜΣ της ΕΜΥ στη Ν. Φιλαδέλφεια. Φωτ. Γιάννης Κακανιάρης

Κατά σειρά: ζεστούλα, τοπικές καταιγίδες και μελτέμια ως τα 7 μποφόρ

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται βορειοανατολικά. Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), το σύστημα αυτό, συνδυαζόμενο με την απογευματινή θερμική αστάθεια, θα προκαλέσει τοπικούς όμβρους και καταιγίδες στη Μακεδονία και τα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Κατά τα άλλα, οι δυτικών διευθύνσεων άνεμοι μόνο στο Καρπάθιο Πέλαγος θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα (μέγιστες τιμές 37 με 39 βαθμοί, μη αποκλειομένων καί τινων 40αριών).