Χωρίς λόγια...

 

Ο ΑΜΣ της ΕΜΥ στη Ν. Φιλαδέλφεια. Φωτ. Γιάννης Κακανιάρης

15 σχόλια:

  1. Απο απόψεως συντήρησης του χώρου σίγουρα κάτω απο την βάση, απο την άλλη δεν πάυει να ειναι ένα όμορφο και αντιπροσωπευτικό αττικό τοπίο, χαρακτηριστικό μιας παλαιότερης εποχής - ιδίως το θηλυκό μεσσογειακό κυπαρίσσι - το οποίο όμως δυστυχώς με την κλιματική αλλαγή έχει καταστεί πλέον επικύνδινο. Κάποτε όλη η Αττική έτσι ήταν .. Αυτή ειναι η ταπεινή μου γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Φίλε μου!!Για ποιόν λόγο είναι επικίνδυνο το κυπαρίσσι εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής;Συγνώμη εκ των προτέρων αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου, ο χώρος που βρίσκεται ο μετεωρολογικός σταθμος , μοιάζει όντως παραμελημένος , αυτό άλλωστε θεωρώ ότι θέλει να δείξει η φωτογραφία. Ωστόσο τα περισσότερα οικόπεδα στην Αττική ηταν έτσι μέχρι την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα . Τώρα τα περισσότερα οικόπεδα έχουν χτιστεί, ή έχουν καθαριστεί , .. Αναγκαίο κακό λογω του κινδύνου μετάδοσης πυρκαγιών.Αυτό την παλιά εικόνα αναπολώ , την οποία μου θύμισε η φωτογραφία.

      Διαγραφή
  2. Θέλω να μου απαντήσει κάποιος που γνωρίζει αν η ρίψη του ιωδιούχου αργύρου στα σύννεφα για την αποτροπή των χαλαζοπτώσεων έχει ώς συνέπεια ΚΑΙ την αποτροπή των βροχοπτώσεων.Θερμή παράκληση:Όποιος γνωρίζει να απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαρακτηριστικό παράδειγμα λάθος τοποθέτησης μετεωρολογικού σταθμού εκ των προτέρων.
    Μετεωρολογικός σταθμός ανάμεσα σε δέντρα τουλάχιστον 10 με 20 μέτρων υψόυς τα οποία κόβουν τον άνεμο, πολύ κοντά σε τεράστιες οδικές αρτηρίες και δεχόμενο διαχρονικά τις θερμοκρασίες της τσιμεντούπολης.
    Το άλσος έπρεπε να είναι γεμάτο πράσινο με ελάχιστα δέντρα σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το μετεωρολογικό σταθμό ώστε να δέχεται απερίσπαστα όλων των ειδών τους ανέμους για το σωστό αερισμό του κλωβού STEVENSON παλιά και του αυτόματου παθητικού τώρα μήπως συμμαζευτούν τα ασυμμαζευτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάλι αυτό που βλέπω στην εικόνα είναι ότι οι ανεμολογικές μετρήσεις δεν μπορεί να είναι ακριβείς, λόγω των δένδρων, τα οποία αποτελούν εμπόδιο. Νομίζω ότι δεν είναι η κατάλληλη θέση για έναν τόσο σημαντικό Μ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα από το Ανω Βόιο όπου εδώ ακόμη πάιζουμε..και παρόλο την συννεφιά...κάποια ηλεκτρικά...καταφέραμε..και μαζέψαμε 0.5 χιλιοστά και ..όλος ο Ιούνιος 1.8 χιλιοστά,φυσικά μακάρι...να ρίξει πολύτιμη βροχή για τις φωτιές... στην κεντρική και νότια Ελλάδα...εμείς με τον έναν η άλλο τρόπο κάτι θα κάνουμε.
    Στα της κλιματικής αλλαγής τώρα,είχα γράψει περί του dna του κλίματος και για συστατικά στοιχεία αυτού που κατά περίπτωση ενεργοποιούνται.
    Με αυτό το κριτήριο ξεχωρίζω στην δεκαετία που διανύουμε ..
    α)Τον ολικό παγετό στην κεντρική και Βόρεια Ελλάδα της " Μηδείας "
    β)Τον "Μπάλλο" με ισχυρές βροχές σε όλη την Ελλάδα και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και Βόρεια ορεινά τον Οκτώμβρη
    γ)Τις σημαντικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του Μαρτίου του 22 .
    Από τότε σύντροφοι καμία μα καμμια μεταβολή δεν έχει δωσει παλαιοκλιματαικού τύπου καιρικές συνθήκες(αυθαίρετο όρος)...θεωρώ δε το τελευταίο έτος ως συνέχεια και μορφοποίηση μίας κατάστασης....που ελπίζω...να ανατραπεί.....για να καταλάβετε το πόσο κρίσιμο χρονικό διάστημα διανύουμε...ούτε τους μέσους όρους για έναν μήνα δεν πιάνουμε,,που ο μέσος όρος δεν είναι απλά ένας αριθμός αλλά...ο ίδιος ο μηχανισμός της φύσης για εξισορόπηση,φυσικά δεν παύω να είμαι σκεπτικιστής...αλλά όταν ένα πράγμα αποκτά ύλη και μορφή οφείλουμε...και να το περιγράψουμε και να το παρακολουθήσουμε."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πιο σημαντικό λάθος στον συγκεκριμένο σταθμό είναι στην ένδειξη των ανέμων όπου η θέση είναι τραγική.
    Από πλευράς ένδειξης θερμοκρασίας έχω δει και πολύ χειρότερες τοποθεσίες είναι η αλήθεια.
    Καλημέρα από τη παράκτια Ναυπακτία όπου απρόσμενα ο πατραϊκός κόλπος τη νύχτα έβγαλε μπόρα,που άφησε από ένα έως τέσσερα χιλιοστά κατά τόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον έχω επισκεφτεί αρκετές φορές ως κάτοικος της περιοχής. Το μόνο θέμα είναι ίσως τα δέντρα αλλά από όλες τις άλλες διευθύνσεις είναι ανοιχτός ο σταθμός οπότε θερμοκρασιακά αμφιβάλλω οτι υπάρχει κάποιο θέμα. Εκτός αν μιλάμε για μέρες με απόλυτη άπνοια. Αλλά και πάλι θα είναι ελάχιστη η συμβολή των δέντρων σε οποιαδήποτε σημαντική θερμοκρασιακή απόκλιση. Θεωρώ οτι αν τον συγκρίνουμε με άλλους διεθνείς σταθμούς εθνικών μετεωρολογικών υπηρεσιών άλλων χωρών είναι πολύ καλύτερος. Για δείτε κάτι τοποθετήσεις στην Ισπανική ΑΕΜΕΤ να σας φύγει το μάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό μήνα! Πέρα από τον μή "καθαρισμένο " σημείο που βρίσκεται ο σταθμός.. Τουλάχιστον από τα ξερά χόρτα στην περίφραξη που φαίνονται, αυτό που πιστεύω ότι ίσως κάνει τον σταθμό να μην δείχνει ακριβείς στοιχεία, είναι ότι βρίσκεται μέσα σε πάρκο με δέντρα και χόρτα που ίσως ανεβάζουν την υγρασία, τουλάχιστον τον χειμώνα, κόβουν λίγο τον αέρα και ότι είναι σχετικά σε χαμηλό ύψος ο μετεωρολογικός σταθμός.. Πιο κοντά στο έδαφος δηλαδή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γκρι ομορφιές στον παθητικο κλώβο ΝΦ. Συντήρηση μέσω email, και εκ του μακρόθεν πάντα.
    https://weather-club.gr/main/uploads/new/uploads/monthly_2024_07/IMG_20240703_142906.jpg.69d3f806ae035872d9534a7727ad86aa.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμπληρωματικά αξίζει να σημειωθεί οτι ο ΑΜΣ της Νέας Φιλαδέλφειας είναι ακριβώς ίδιου μοντέλου (VAISALA) σταθμός με εκείνον που σημείωσε το ρεκόρ Ευρώπης στη Σικελία.

    Μην ξεχνάμε οτι αδιαφιλονίκητα η Νέα Φιλαδέλφεια διαχρονικά λόγω της θέσης της στο κεντρικό λεκανοπέδιο είναι η θερμότερη περιοχή της Αττικής σε μέσες μέγιστες θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Αρκεί να θυμηθούμε οτι όσο λειτουργούσε στη Νέα Φιλαδέλφεια ο κλασικός κλωβός την περίοδο 1955-2010 η περιοχή ήταν σχεδόν κατά ένα βαθμό θερμότερη από τον επίσης κλασικό κλωβό στο αεροδρόμιο της Λάρισας για την ίδια περίοδο.

    Παρακάτω δείτε τον αποχρωματισμένο και σκισμένο κλωβό που έδωσε το 48.8 στη Σικελία. Το οποίο παρόλα αυτά ο WMO αναγνώρισε.

    https://weather-club.gr/main/uploads/new/uploads/monthly_2024_07/845190491_SiracusaSIAS1.png.d80e508ffa3f21b6297a3dfc30eba8c5.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν υπάρχουν αντιφάσεις και κρυφτακι από την ίδια την ΕΜΥ που στα γραφεία γελάνε με τους σταθμούς και τις μετρήσεις και επίσημα αναφέρουν 47και 48αρια σαν επίσημες μετρήσεις δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο από την φωτό του κ. Ζιακοπουλου. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από μετεωρολόγους που δεν πιστεύουν την κλιματική κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή