Καλοκαιρινές εικόνες

Αποχρώσεις του απαράμιλλου μπλε της πατρίδας μας, ενίοτε ταλαιπωρημένου από τους καύσωνες και τους καπνούς των πυρκαγιών, του Τρύφωνα.

 


Το ακρογιάλι, του Τρύφωνα 

Ηλιοβασίλεμα στην Ανάφη, του Θάνου Κοτταρά 


Ηλιοβασίλεμα στον Κορινθιακό, του Χριστόδουλου Χριστοδούλου

Αποχρώσεις του πράσινου, του Χριστόδουλου Χριστοδούλου

Ο φίλος του Χριστόδουλου


... και η πισίνα του "Θωμά"


81 σχόλια:

  1. Μια παράκληση σε όλους τους αναγνώστες-σχολιαστές της σελίδας:Να μην δημιουργήται εδώ μέσα κλίμα δυσαρέσκειας και γκρίνιας λόγω ζέστης.
    Καταλαβαίνω πως σε ορισμένες περιοχές είναι ανυπόφορη αλλά δεν χρειάζεται να μεταφέρεται εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή ξέχασα να το αναφέρω,να προσθέσω και τον λόγο επειδή δεν αρέσει το καλοκαίρι σαν εποχή ακόμα και δροσερό να είναι.

      Διαγραφή
    2. Ότι πείτε κύριε, και ξεκινάω πρώτος.
      Σήμερα έχουμε άλλη μια θαυμάσια καλοκαιρινή μέρα που η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 37 βαθμούς και είναι η 13η μέρα στη σειρά.
      Στο δωμάτιο όταν κοιμάμαι, όπου δεν έχουμε air condition στο σπίτι, η θερμοκρασία είναι στους 33 βαθμούς, όλα βαίνουν καλώς, δεν ζεσταίνομαι καθόλου.
      Τι ωραίο παλιακό καλοκαίρι!
      Μακάρι να συνεχίσει έτσι όπως παλιά!
      Υγ. Μπορείτε και άλλοι φίλοι του blog να μας πείτε τις όμορφες εντυπώσεις σας για το τυπικό ελληνικό καλοκαίρι που ζούμε φέτος χωρίς να γκρινιάζετε!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε των 1:20
      Πολλές φορές όμως όταν οι σχολιαστές δείχνουν την δυσανασχέτηση τους,το κάνουν όχι επειδή ζεστένονται,αλλά επειδή δεν τους αρέσει το καλοκαίρι σαν εποχή ακόμα και αν έφτανε κάθε μέρα μέχρι τους 30 βαθμούς.
      Ειδικά αν συνδυαστεί από το γεγονός οτί φέτος τον χειμώνα δεν χιόνισε σχεδόν πουθενά και είχε σχεδόν καθημερινά λιακάδες τότε η γκρίνια χτυπάει κόκκινο πράγμα που καταντάει εντελώς εκνευριστικό για όποιο μπαίνει μέσα εδώ για να ενημερωθεί για τον καιρό.

      Διαγραφή
    4. Εγώ νιώθω άλλος άνθρωπος φέτος, με τόση αποτοξίνωση που έκανα, λίτρα ιδρώτα έχασα.Αν ξεραθεί και κάνα αμπέλι σιγά,δε βαριέσαι.Η θετική ενέργεια μετράει..
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    5. Σε αυτό ανώνυμε των 2:10 πράγματι δεν έχεις άδικο, ορισμένοι δεν ξέρουν να χαίρονται όλες τις εποχές του χρόνου.
      Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει κανονικότητα πια...

      Διαγραφή
    6. 2:56
      Αυτό που λες οτί δεν υπάρχει η κανικότητα είναι το μόνο μείον της υπόθεσης σχετικά με τα καιρικά.
      Το σωστό είναι να κάνει την κάθε εποχή με τα χαρακτηριστικά που έχει.
      Τον χειμώνα κρύο και το καλοκαίρι ζέστη.
      Οταν όμως οι χειμώνες βγαίνουν πάνω-κάτω όπως ο περσινός που εκτός από έλλειψη χιονιών υπήρχε γενικότερα ελλειψη υετού τότε υπάρχει πρόβλημα.
      Ναι σίγουρα έχουμε μεσογειακό κλίμα όμως κάποια κρύα είναι εντελώς νορμάλ να τα κάνει στην χώρα.
      Σε αυτό συμφωνώ.
      Οχι να μου έρχεται ο κάθε πικραμμένος και να καταντάει αυτός ο χώρος τόπος εκδήλωσης παραπόνων του τύπου οτί το καλοκαίρι κάνει ζέστη.
      Καλοκαίρι είναι ζέστη θα κάνει,τι νομίσατε οτί θα βρέχει σχεδόν καθημερινά πράγμα που δυστυχώς δεν το κάνει ούτε καν τον χειμώνα που είναι η αντίστοιχη εποχή για αυτά;

      Διαγραφή
    7. Ποιο είναι αυτό το νέο φρούτο;

      Διαγραφή
  2. Εγώ θα ηθελα να θέσω ένα ερώτημε προς τον κύριο Ζιακόπουλο αν η μεταβολή που φαίνεται στις 25 και 26 που είναι ένα από τα πρώτα σκιρτήματα του πολικού αεροχειμάρου αφορά μία συνολική αναδιάταξη προς το καλύτερο της κυκλοφορίας η απλά μας επηρεάζουν τα "απόνερα " του πολικού αεροχειμάρου ?.Πέρσι αν θυμάστε το πρώτο επεισόδιο του καύσωνα έληξε με το πέρασμα ενός μετώπου από τα δυτικά το οποίο δεν προσέφερε ουδέν και ο καύσωνας επανήλθε δριμύτερος.Σε κάθε περίπτωση οι βροχές στην νότια Ελλαδα αν πέσουν στην έκταση και ένταση που δείχνουν τα μοντέλα θα ανακουφίσουν για κανένα δεκαήμερο ιδιαίτερα κρίσμο την Ανατ. Στερεά και την Ανατολική Πελλοπόνησο.
    Κατα τα λοιπά να πώ και ενα μπραβο στην πυροσβεστικη καθώς διακρινω απο την ειδησεογραφία.
    α)Οτι δόθηκε μεγαλύτερη ευχέρεια στους τοπικούς (τακτικούς) διοικητές για αμεση ανάληψη ενεργειών
    β)Εχουν σχηματισθεί ανά την Ελλαδα "δεξαμενές" μέσων κυρίως εναέριων τα οποία επιχειρούν άμεσα
    γ)Εχει εισαχθεί επιτέλους η εναέρια επιτήρηση των επιχειρησιακών πεδίων.
    Για την πολιτική ηγεσία δεν εχει συγχαρητήρια καθώς έχει ένα βαρύτατο "μητρώο" θυμίζω στιγμές που δεν πρέπει να ξεχασθούν
    α)Την στιγμή που όλη η Ελλαδα καιγόταν ο αρμόδιος υπουργός για την εξασφαλίση της απρόσκοπτης κίνησης και πρόσβασης των μέσων πυρόσβεσης πήγε για μπάνια στην Πάτμο.
    β)Όταν όλα τα μοντέλα έδειχναν ότι ο Βόλος και στην συνέχεια όλη η Θεσσαλία θα πνιγόταν την απαγόρευση της κυκλοφορίας την ανέλαβε ο Μπέος λουόμενος με προφορικές συστάσεις κατα την εκδήλωση των φαινομένων
    γ) Οι πυρκαγιές στην αρχή αποδόθηκαν από όλους στην κλιματική κρίση η οποία στην βουλή ξεχάστηκε και το αφήγημα έπιασε τους εμπρησμούς.Επομένως "ουτε γή ούτε ύδωρ' σε αυτούς πρέπει να κάνουν πολλά για παραγραφή όλων των παραπάνω."θωμάς"
    υ.γ. Συντορφε από πάνω συγνωμη αλλά η γκρίνια ...πολλές φορές είναι αναγκαία καθώς υπάρχει και ο κινδυνος της λήθης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλοκαίρι εκεί δεν τρέμει τις βροχές…

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει καμμία προσπάθεια συγκάλυψης και παραγραφής όλων των παραπάνω όπως ανέφερες,αλλά προσπάθεια δικαιολογίας των παραλείψεων,ανικανοτήτων και διάφορων παθογενειών του κρατικού μηχανισμού.
      Το αν υπάρχει ποινική ευθύνη και που μένει να διερευνηθεί.
      Επιπλέον άσχετα με το που τα "φόρτωσαν"στο θέμα της αιτίας των φωτιών σημασία τελικά έχει πως έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια ύστερα από παθήματα η οργάνωση από τους τρόπους και τις μέθοδους πρόληψης,μέχρι το επιχειρησιακό σκέλος αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
      Αυτή είναι η ουσία των πραγμάτων και εκεί πρέπει να σταθούμε και να ρίξουμε το βάρος κατά κύριο λόγο,όταν θέλουμε να τοποθετηθούμε σωστά απέναντι στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

      Διαγραφή
  3. Πάντως συμφωνω ότι πλέον δεν έχει νόημα να γκρινιάζουμε συνεχώς για τη ζέστη και για το καλοκαίρι που ζούμε. Καλως η κακώς πρέπει να κόψουμε την κλάψα και να δούμε πως θα προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα κατάσταση. Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα μας από εδω και πέρα δεν θα είναι τόσο οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά η ξηρασία και η έλλειψη νερού ειδικά το καλοκαίρι. Και εκεί είναι που πρέπει να δούμε πως λειτουργούν οι φίλοι μας οι Κύπριοι. Ζουν σε ένα ξηρό μέρος με υψηλότερες θερμοκρασίες και λιγότερες βροχές ακόμα και από τα πιο ξηρα μέρη της Ελλάδας. Και τι έκαναν, έχτισαν παντου φράγματα και συλλέγουν ακόμα και την τελευταία σταγονα νερού. Σε συνδυασμό με τις εκτεταμένες αφαλατώσεις, επιτρέπουν την ύπαρξη τόσο της γεωργικής παραγωγής όσο και του μαζικού τουρισμού με τις εκατοντάδες μεγάλες πισίνες και τα ξενοδοχεία χωρίς να υπάρχει η ασύλληπτη γκρίνια που υπάρχει στην Ελλάδα περί «υπέρ τουρισμού» και άλλες τετοιες υπερβολές. Για να μην αναφέρω πως στη Λευκωσια η μεση μέγιστη θερμοκρασία όλο το καλοκαίρι είναι 38-40 βαθμοί ΚΑΘΕ μέρα και κανείς δεν γκρινιάζει, απλώς όλοι προσαρμόζουν σε αυτές τις συνθήκες τις ζωές τους.
    Ούτε σε εμένα μου αρέσει αυτή η κατάσταση, αλλά η μόνιμη γκρίνια και μιζέρια μόνο μόνιμη δυστυχία φέρνει.
    Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν…
    Γιάννης-Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρατήρησα πως οι καρτέλες πάνω αριστερά τελικά δουλεύουν διότι παλιότερα δεν "κλικάρονταν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή η σελίδα χρειάζεται μια αλλαγή στα χρώματα καθώς είναι μονότονη και η μονοτονία προκαλεί δυσφορία.Εμείς προτείνουμε να καταργηθεί το μπλε σκούρο και να αντικατασταθεί από λευκό χρώμα ή άλλα ανοιχτόχρωμα ζωηρά χρώματα κοντά στο άσπρο δίνοντας μια αίσθηση αναζωογώνησης και θετικής διάθεσης στα μάτια του αναγνώστη που θα την επισκεφτεί.
    Σίγουρα έτσι θα κερδίσει περισσότερο την προσέλκυση του κόσμου,και θα δώσει έναν διαφορετικό φρέσκο αέρα στο ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες του μπλοκ,οι φωτογραφίες όλες υπέροχες,η κάθε μία έχει την χάρη της αλλά εγώ θα ξεχωρίσω του φίλου Χριστοδούλου ως βουνίσιος άλλωστε, Χρήστος Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες πέρυσι δεν έχει γίνει στον τόπο μου σχεδόν τίποτα ενώ ο κίνδυνος να επαναληφθεί ξανά είναι μεγάλος. Όταν ακούς από επίσημα χείλη να λένε ότι αυτό γίνεται κάθε 400 χρόνια. Όταν οι αποζημιώσεις συμπολιτών μου προχωράνε με ρυθμούς σαλιγκαριού ενώ ακόμα δεν έχουν το σπίτι τους κατοικήσιμο.
    Τότε πιστεύεις Γιάννη ότι θα παρθούν τα μέτρα που έχουν είδη κάνει στην Κύπρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άντε πάλι με (μας) τους ....θερομάχους ! .Πού το βρήκες αυτό αγαπητέ ανώνυμε;.Πλανάσαι πλάνην οικτράν.Αγαπάμε παιδιόθεν Ελληνικό Καλοκαιράκι. Το φάντασμά του αποστρεφόμαστε. Έχεις ατενίσει μισόξερα χτήματα ; .Νιώθεις καθόλου να πλανάται, και μάλιστα επιδεινούμενη , η λειψυδρία ; , κ. ο. κ. .
    Υ.γ. Ο φίλος Γιάννης από τα Χανιά με αλλαγή ρότας ; . ----====Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θερομαχία ονομάζεται το σπορ που επιδίδονται κάποιοι μαζί με την χειμωνολαγνεία.
      Ακόμα και να έλειπαν οι καύσωνες πάλι γκρίνια θα έβρισκαν ορισμένοι να εκδηλώσουν.
      Ακόμα και καλημέρα να τους έλεγες θα σου απαντούσαν με παράπονα και δυσαρέσκειες για την εποχή που διανύουμε.
      Οποιος θέλει να δείξει την γκρίνια του θα βρει ευκαιρία και αφορμές για να το κάνει και να επιχειρήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προκειμένου να δείξουν τις "κάψες"τους που έχουν για συγκεκριμένα πράγματα,που στην περίπτωση αυτή είναι τα κρύα,τα χιόνια και γενικά σε ότι παραπέμπει σε συνθήκες....σιβηρίας.

      Διαγραφή
    2. Παρακολουθώ κι εγώ τον φίλο Γιάννη από τα Χανιά, κ. καθηγητά και συμφωνώ μαζί σου.

      Διαγραφή
    3. Και εγώ τον παρακολουθώ και παραμονεύω. Ο Ρεθυμνιώτης.

      Διαγραφή
    4. 1:23
      Τι εννοείς παραμονεύεις κύριε;
      Που το πας;

      Διαγραφή
    5. Παίδες, κόψτε λίγο τα πολλά αστυνομικά και κατασκοπευτικά που βλέπετε!

      Διαγραφή
  9. Θα μπορούσατε κύριε Ζιακόπουλε να βάζατε μια-μια τις φωτογραφίες σε κάθε ανάρτηση που θα κάνατε,όχι μονοκοπανιά και ύστερα να έχετε έλλειψη φωτογραφιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί και να μην βάζει καμμία φωτογραφία αγαπητέ ανώνυμε των 5.54 , με τον τρόπο αυτό δεν θα έχει ποτέ έλλειψη !! Διακοπές έλειπες ? Μας ελλειψες τόσες ημερες , αλλά σήμερα μας έχεις ανταμείψει !

      Διαγραφή
  10. Πανηγύρι των ανώνυμων στην σημερινή ανάρτηση...καθένας με τον πόνο του κι ο μυλωνάς τ αυλάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν κύριε Ζιακόπουλε τις είχατε εδώ και καιρό τις φωτογραφίες,είστε αδικαιολόγητος που δεν τις βάλατε μια-μια για να γεμίζετε με την κάθε ανάρτηση και από μια αντίστοιχη φωτογραφία.
    Εμείς αν είχαμε ιστολόγιο αυτό θα πράταμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν φτιάχνεις ένα Blog να γράφεις εκεί τις σκέψεις σου ; . Και εμείς θα ησυχάσουμε και εσύ θα μπορέσεις εκεί να αναπτύξεις το ταλέντο σου. Προτείνω να το ονομάσεις ο ´Καιροθραυστης ´

      Διαγραφή
    2. " Και εγώ ,αν ήμουν Παρμενίων" .......- Π.Α.

      Διαγραφή
    3. Πολλές φωτογραφίες έχουν καλλιτεχνική αξία και όλες τους είναι ένα ανεκτίμητο δώρο προς εμένα και τους πολλούς φίλους του μπλογκ.

      Διαγραφή
    4. Αυτήν τη φορά ψηφίζω την Ανάφη και το πράσινο του Χριστόδουλου.

      Διαγραφή
  12. Κανονικά θα έπρεπε τα σχόλια να περνούν αυτόματα στο ιστολόγιο χωρίς να υπάρχει η διαδικασία έγκρισης από τον ιδιοκτήτη-διαχειριστή της σελίδας τον κύριο Ζιακόπουλο.
    Να υπάρχει ελευθερία λόγου,αρκεί να τηρούνται οι κανόνες ευγένειας και τρόπων συμπεριφοράς απέναντι στους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντίθετα, εγώ θεωρώ ότι ο κ. Ζιακόπουλος είναι πολύ ανεκτικός, επιτρέπει μηνύματα που δεν θα έπρεπε να εμφανίζονται είτε διότι είναι άσχετα είτε μη αξιοπρεπή.

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο, Γιώργο.
      Η δικαιολογία μου είναι ότι δεν μου αρέσει να κόβω σχόλια.
      Καλήμέρα σε όλους.

      Διαγραφή
  13. Σήμερα κλείνουν 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην κύπρο.
    Επειδή ο κύριος Ζιακόπουλος ασχολείται με ιστορικά θέματα και τα βάζει στο ιστολόγιο του παρά το γεγονός οτί το ιστολόγιο έχει αντικείμενο καιρικό,καλό είναι να αφιερώσει μια ανάρτηση για το συγκεκριμένο τραγικό ιστορικό γεγονός συνδυάζοντας το με ιστορικά στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις παραμονές της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το τάγμα μου, που είχε έδρα το Σιδηρόκαστρο, βρισκόταν σε θερινή διαβίωση στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής. Νωρίς το πρωί της 20ής Ιουλίου πήραμε διαταγή να επιστρέψουμε εσπευσμένα στην έδρα μας. Εκείνη την περίοδο εκτελούσα χρέη διοικητή λόχου, καθώς ο λοχαγός μας ήταν σε άδεια. Φθάσαμε νωρίς στο Σιδηρόκαστρο και μόλις αποβιβάστηκα με ειδοποίησαν να παρουσιαστώ αμέσως στον διοικητή. Μόλις με είδε μου είπε: «Θα πας στο λόχο διοίκησης, θα διαλέξεις 4 τρελούς οδηγούς και με 4 GMC θα γυρίσεις στην Ολυμπιάδα για να πάρεις τα υλικά του τάγματος που έχουν μείνει εκεί. Θα πας και θα γυρίζεις «σφαίρα» και αν πάθετε ατύχημα θα σε περάσω στρατοδικείο!».
      Ξεκινήσαμε του σκοτωμού και λίγο πριν από τις Σέρρες μας σταμάτησαν, γιατί από τη μεγάλη ταχύτητα οι μουσαμάδες των GMC ανέμιζαν έτοιμες να πετάξουν από τις καρότσες τους. Όταν είδαμε ότι είχαν στρέψει τα όπλα τους επάνω μας αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε και σε δευτερόλεπτα ένας εσατζής είχε κολλήσει το τόμσον του στο λαιμό μου. Είδαμε και πάθαμε να πείσουμε τον διοικητή του να μας αφήσει.
      Τελικά, φθάσαμε στην Ολυμπιάδα φορτώσαμε τα υλικά και πήραμε το δρόμο του γυρισμού, όταν πλέον η ανεκδιήγητη εκείνη επιστράτευση βρισκόταν σε εξέλιξη. Αυτό που ζήσαμε σε όλη τη διαδρομή θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μου. Γυναίκες και άνδρες μάς αγκάλιαζαν και έκλαιγαν. Ήταν γονείς που μόλις είδαν τα παιδιά τους να φεύγουν για τον πόλεμο, γυναίκες και αδελφές που πριν από λίγο είχαν αποχαιρετίσει τους άνδρες και τους αδελφούς τους που πήγαιναν στη μάχη.
      Πέρα όμως από αυτό δεν καταλάβαινα τον εαυτό μου. Ήταν τόσο αντιφατικά αυτά που με είχαν κυριεύσει. Πριν από πέντε ημέρες το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο είχε δώσει την αφορμή στον Τούρκο -και σε αυτούς που τον έβαλαν- να κάνει αυτό που έκανε. Εμείς τι κάναμε; Πηγαίναμε να φυλάξουμε τα σύνορα στον Έβρο ή να καταλάβουμε την Κωνσταντινούπολή; Παίρνεις μια ηλίθια διαταγή από τους προδότες της πατρίδας σου και ξαφνικά ξυπνούν μέσα σου πράγματα που δεν περίμενες. Οι μνήμες σου από τις διηγήσεις των γονιών και των παππούδων σε πάνε στο 1940, αλλά η λογική λέει ότι όλο αυτό είναι ένα φιάσκο. Και όμως αυτό το φιάσκο σε εκείνη την αξέχαστη διαδρομή Ολυμπιάδα- Σιδηρόκαστρο με είχε συνεπάρει!

      Διαγραφή
    2. *με καιρικά στοιχεία

      Διαγραφή
    3. Broadcast Meteorologist Award 2013



      Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Μετεωρολογικής Εταιρείας Dominique Marbouty απονέμει στον Δημήτρη Ζιακόπουλο το βραβείο “Broadcast Meteorologist Award 2013"


      Φωτογραφικό υλικό

      Παρουσίαση

      Διαγραφή
    4. Αρα πρέπει να είστε γύρω στα 70+ χρονών.
      Να τα εκατοστήσετε!

      Διαγραφή
    5. Στο Πεντάγωνο που υπηρετούσα ως ανθυποσμηναγός ,ουδείς ήταν συνεπαρμένος. .Εχοντας πρόσβαση στο γραφείο του Υπαρχηγού Αεροπορίας,γνωρίζω από πρώτο χέρι .Αγωνία και οργή μας είχε κυριεύσει. .Το φιάσκο ξετυλιγόταν καθαρά μπροστά μας.
      Ευτυχώς κατέρρευσαν οι άφρονες και δεν χρειάστηκε να πετάξω για Λήμνο ,επικεφαλής σμήνους.......
      Κύριε συνάδελφε , εσύ τουλάχιστον ήσουν εκπαιδευμένος ( ΣΕΑΠ ,βλέπεις)΄.Εγώ και οι όμοιοί μου ,μάλλον θα είχαμε την τύχη....... του κυνός εν τη αμπέλω !.
      Θερμούς χαιρετισμούς . ---=======Πέτρος Αλιφέρης του Κωνσταντίνου.

      Διαγραφή
    6. Kύριε Ζιακόπουλε ο επιχειρισιακός σας τομέας δεν αφορούσε μόνο τον Εβρο...ίσως όχι και τους Βούλγαρους...αλλά δεν χρειάζονται περισσότερα...όσο αφορά την Κύπρο η ιστορία είναι τόσο πικρή...που δεν θέλω να γράψω τίποτα...έχει...διαστάσεις που σοκάρουν (δεν μιλώ μόνο για την βία και τον θάνατο)..., ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει όσους στάθηκαν πολέμησαν και σκοτώθηκαν...για το νησί.."θωμάς"

      Διαγραφή
  14. Χρόνια πολλά στους Λιάδες και στις Ηλιάνες η αλλιώς Λιάνες που γιορτάζουν σήμερα.
    Τελικά η παροιμία του αι λιος γυρίζει ο καιρός αλλιώς επιβεβαιώνεται κάπως.
    Ερχεται αστάθεια με καταιγίδες κυρίως στην βόρεια χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πανέμορφες οι φωτογραφίες όλων σας παιδιά.
    Στα του μπλογκ, πραγματικά με λυπεί το γεγονός ότι γέμισε με σχόλια ανώνυμων που ερωτοαπαντούν ο ένας στον άλλον και θέλουν να δώσουν πάλι ένα κλίμα αντιπαράθεσης σε εμάς τους καιρόφιλους.
    Παίρνω την απόφαση από εδώ και στο εξής αφού δεν γίνετε κάτι άλλο, όταν θα βλέπω ανώνυμα σχόλια θα τα σκρολάρω και θα πηγαίνω παρακάτω.
    Επίσης δεν ξανά απαντάω σε κανέναν και δεν ξανά ασχολούμαι.
    Αυτά που θέλω να γράφω και να ενημερώνω θα συνεχίζω να το κάνω και παρακαλώ πολύ επειδή όπως βλέπετε έχω δημόσια τα στοιχεία μου ακόμη και την φωτογραφία μου, δεν θέλω κανένας ανώνυμος να μου ξανά απευθύνει το λόγο διότι το θεωρώ γελοίο και κοροϊδευτικό από τη στιγμή που η συνομιλία δεν εξελίσσεται επί ίσοις όροις.
    Για τον καιρό τι να πω?
    10 και μισή το βράδυ και σε όλη σχεδόν την πεδινή χώρα η θερμοκρασία είναι πάνω από 30.
    Το συνηθίσαμε πιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα πρότεινα τα σχόλια ανώνυμων να μην συναρτώνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Νέα Γενιά: Νικολέτα Δ. Ζιακοπούλου, φυσικός-μετεωρολόγος


    Η συνέντευξη που ακολουθεί δόθηκε στο Eviaweather.blogspot.com την άνοιξη του 2012.
    Ερώτηση: Ο πατέρας σας, σας βοήθησε ως έμπειρος του χώρου στα πρώτα σας βήματα;
    Απάντηση: Ως έμπειρος και ολοκληρωμένος επιστήμονας που εμφυσά σε έναν νεότερο τη γνώση, τα μυστικά και τις αγωνίες της επιστήμης, αλλά και ως γονιός που στέκεται δίπλα στο παιδί του σε κάθε του προσπάθεια, ο πατέρας μου με βοηθά και με στηρίζει αμέριστα. Η πιο ουσιαστική του όμως συμβολή είναι ότι αποτελώντας πάντα πρότυπο για εμένα υπήρξε και συνεχίζει να είναι το πιο ισχυρό κίνητρο στη ζωή μου σε κάθε προσπάθεια προόδου μου επιστημονικής και μη.
    Ερώτηση: Πότε και πώς πήρατε την απόφαση να γίνετε μετεωρολόγος, επηρεαστήκατε από το περιβάλλον σας σε αυτή την απόφαση;
    Απάντηση: Όταν για ένα μικρό παιδί σε κάθε του ταξίδι με το αυτοκίνητο το παιχνίδι του είναι να βρίσκει τα ονόματα των νεφών και όταν στο καράβι όλη η οικογένεια μετρά «προβατάκια» στη θάλασσα και βγάζει τα μποφόρ, τότε νομίζω ότι την απόφαση να γίνω μετεωρολόγος δεν την πήρα ποτέ. Την είχα πάντα μέσα μου.
    Ερώτηση: Πώς βρεθήκατε στην τηλεόραση (και ειδικότερα του ΣΚΑΙ), και ποιοι είναι οι “τηλεοπτικοί” σας στόχοι για το μέλλον;
    Απάντηση: Με τη συμπαράσταση της κας Χριστίνας Σούζη, την οποία ευχαριστώ ιδιαιτέρως, αρκετά δοκιμαστικά καθώς και την εμπιστοσύνη του ΣΚΑΙ ξεκίνησα ως μετεωρολόγος στο χώρο της τηλεόρασης, προχωρώντας παράλληλα το διδακτορικό μου και έχοντας πάντα κατά νου ότι τα στερεότυπα που θέλουν μια νέα κοπέλα που λέει τον καιρό να χαριεντίζεται με το χάρτη οφείλουμε να βοηθήσουμε και εμείς να σπάσουν. Ο μόνος μου στόχος λοιπόν για το μέλλον είναι να προσπαθώ συνεχώς να αφουγκράζομαι τις ανάγκες του καθενός που ζητά να ενημερωθεί για τον καιρό και να βελτιώνομαι στην κατεύθυνση αυτή.
    Ερώτηση: Σαν νέα στο χώρο, πιστεύετε ότι το επάγγελμα στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως θα έχει μέλλον ή σύντομα ο ρόλος του μετεωρολόγου θα περιοριστεί και την δουλεία του θα την “πάρουν” οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές;
    Απάντηση: Σε μια εποχή που τεχνολογικά σχεδόν τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο θεωρώ ότι η ουσιαστική επιτυχία και η εξέλιξη σε οποιαδήποτε επιστήμη είναι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό. Ο χειμώνας που μας πέρασε αποτέλεσε τρανό παράδειγμα «ξεγυμνώματος» των μοντέλων και για μένα αφήνει ως παρακαταθήκη την ανάγκη ξεχωριστού, προσωπικού στίγματος του κάθε μετεωρολόγου, πράγμα βεβαίως δύσκολο και με ρίσκο που ωστόσο μπορεί να καταστεί δυνατό μόνο μέσω της διαρκούς μελέτης, της παρατήρησης και της εγρήγορσης.
    Ερώτηση: Τί προτείνετε στους φίλους της μετεωρολογίας όσον αφορά την ερμηνεία των μοντέλων και από ποιά αντλείτε πληροφορίες;
    Απάντηση: Σε σύνδεση και με τα προηγούμενα θεωρώ ότι κανένα μοντέλο δεν είναι τέλειο και επιπλέον ότι κάθε επιτυχημένη πρόγνωση εμπεριέχει τελικά το προσωπικό στοιχείο και τη μοναδική «ματιά» του κάθε προγνώστη. Ωστόσο τα εργαλεία μας είναι αυτά και παρά τις αδυναμίες τους έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της σύγχρονης μετεωρολογίας. Προσωπικά πριν βγάλω μια πρόγνωση μελετώ όλα τα μοντέλα, φιλτράροντας τις πληροφορίες ανάλογα με το βαθμό εμπιστοσύνης στο καθένα. Νομίζω πάντως ότι το ευρωπαϊκό, παρά τις φετινές αστοχίες του, αποτελεί τουλάχιστον για εμένα τον πιο αξιόπιστο οδηγό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υποψήφιοι διδάκτωρες του τμήματος των πολιτικών μηχανικών του απθ βγάζουν εργασίες διατριβής αμφισβήτησης της κλιματικής αλλαγής.Αν ήταν αντιεπιστημονική η ανυπαρξία της κλιματικής αλλαγής θα ακυρώνονταν αμέσως η εργασία.Τώρα την δέχθηκαν και την ανέβασαν στο ίντερνετ.
    Οταν εμείς την ποστάραμε εδώ μέσα κάποιοι(ονόματα δεν λέμε,υπολήψεις δεν θίγουμε)μας τα έκοβαν τα σχόλια.
    Λογοκρισία στο φουλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σε ρώτησα αν μπορούμε να απευθυνθούμε σε έναν οικοδόμο. Στον πατέρα μου, ας πούμε

      Διαγραφή
  19. Οταν ξεσπάει κάποια καταιγίδα και κινείτε προς τις προστατευόμενες από το χαλάζι περιοχές,τα αεροπλάνα της αντιχαλαζικής προστασίας βγαίνουν έξω από τις οριοθετημένες περιοχές ακόμα και μέχρι 50 χιλιόμετρα.
    Για παράδειγμα ενώ η περιοχή του τυρνάβου είναι εντός τα αεροπλάνα έχουν τύχει να πετάνε πάνω από την περιοχή της ελασσόνας που η περιοχή είναι εκτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάποιοι θα πουν οτί ψηνόμαστε ζωντανοί από τους καύσωνες που το αποδίδουν ως τιμωρία από τον θεό επειδή κάνουμε αμαρτίες και απομακρυνθήκαμε από τον λόγο του και τους κανόνες της θρησκείας,πάψαμε να τους τηρούμε και να τους εφαρμόζουμε,επικροτώντας και ανεχόμενοι την ανηθικότητα και την διαφθορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Την νύχτα η θερμοκρασία στις πόλεις δεν πέφτει κάτω από τους 25 βαθμούς.
    Βράζουν τα τσιμέντα,κρατούν θερμότητα από όλη την μέρα και την βγάζουν την νύχτα,με αποτέλεσμα να μετρέπουν την ατμόσφαιρα σαν να βρίσκεσαι μέσα σε φούρνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καινούριες προβλέψεις του μετεοσιέλ που βγάζουν καταιγίδες την πέμπτη.ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ:https://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php?ech=6&code=0&mode=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θωμά η τελευταία φωτογραφία από ποια περιοχή είναι τραβηγμένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ο χτιστός καταρράκτης του χωριού μου που δημιουργεί βερό(πισίνα)..βαθους από 1.5. εως δυο μέτρα.....παγωμένο νερό μεχρι του Αγίου Πνεύματος αλλά μετά ζεσταίνει και δεν θες να βγείς από μέσα...΄¨Το ποτάμι είναι παραπόταμος του Αλιάκμονα με ονομασία "παλιμάγερο""θωμάς"

      Διαγραφή
  24. Όπως φαίνεται,οι περισσότεροι έχουμε πάθει θερμική (εγκεφαλική) καταπόνηση. Λογικό...
    Καλημέρα.
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η Φιλαδέλφεια βελτιώθηκε μόλις έφτασα εγώ στην Αθήνα και ενηργησα. Ίδιες τιμές και μικροτερες με το Μενίδι ενώ πέρυσι +1 καθημερινά.
    Στη Θεσσαλία 40 αρι στην πόλη της Λάρισας και περιξ χωριά και έχει λίγο ακόμα.
    Βασ. Παν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πάνω από 41 βαθμούς τοπικά αυτή τη στιγμή σε πεδινή Θεσσαλία και πεδινή Βοιωτία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μα τι έγινε 67 σχόλια για μια φωτογραφία! Δεν προλαβαίνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να πω και κάτι να γελάσουμε εμείς οι δυτικοί Φώτη...."Ούι, βελαξαμε απ'τ ζεστα"😄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Βγάλαμε την μπέμπελη!", Σωτήρη.

      Διαγραφή
    2. Και το άλλο πάλι δικό μας και αυτό φίλε Σωτήρη και Δάσκαλε, "ζεματίστκαμε! "
      Και πώς να πούμε κάτι διαφορετικό όταν βλέπεις η θερμοκρασία να πέφτει στο 37 μέγιστη και παράλληλα ο δείκτης δυσφορίας να φτάνει στο 43!
      Ο κόσμος πιά εδώ δοκιμάζει τα ίδια του τα όρια.

      Διαγραφή
  29. Το μόνο καλό είναι ότι αργά το βράδυ αρχίζει τις περισσότερες φορές ένα αεράκι που βοηθάει και δίνει μια αίσθηση δροσιάς ως νωρίς το πρωί. Κατά τα άλλα δύο βδομάδες χωρίς διαλείμματα τα Τρίκαλα άνω των 38 βαθμών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι οι αύρες ορέων, Νίκο. Ο "αχπάνου" που λένε οι Γιαννιώτες!

      Διαγραφή
    2. Που στην Ελλάδα, κάπως οι περισσότεροι έχουμε ένα βουνό πάνω από το κεφάλι μας...
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    3. Φώτης Καραβούλιας22 Ιουλίου 2024 στις 12:27 π.μ.

      "Απογιούρα", (χωρίς να είμαι σίγουρος) εμείς στην Ηλεία.

      Διαγραφή
  30. Καλησπέρα από την Κασσανδρεια Χαλκιδικής, στην περιοχή μας αν και δεν επηρεάστηκε από καταιγίδες τις τελευταίες ημέρες όπως άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, φαίνεται ότι το χειρότερο έχει περάσει όσον αφορά τις θερμοκρασίες, μετά το διήμερο 17-18 Ιουλίου που ήταν το θερμότερο με μέγιστη 38C κσι κατι, τις τελευταίες τρεις ημέρες η μέγιστη δεν ξεπερνά τους 36C ενώ τις νύχτες δρόσισε επίσης με θερμοκρασία 22-23C. Περιμένουμε την πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη, ίσως και κάποιες βροχές, μακάρι η δροσιά να κρατήσει και να μην έχουμε άλλη παρατεταμένη ζεστή στο υπόλοιπο του καλοκαιριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εχθές την "ακουσαμε" για τα καλά την ζέστη, καθώς έπεσε πολύ η ένταση του μελτεμιου και πιάσαμε 38,5 στα πιο ψηλά και πάνω από 40 στον κάμπο.
    Ευτυχώς που την νύχτα ενισχύθηκε εκ νέου ο άνεμος γυρνώντας όμως σε πιο δυτικό,δίνοντάς μας μια ανακούφιση.
    Όσο αναφορά τις φωτογραφίες ή κάθε μία έχει την δική τη χάρη.
    Οι δικές μου είναι: Το ηλιοβασίλεμα στο. Πατραικο κόλπο όπως φαίνεται από τις αλκυονιδες νήσους, απο την ορεινή Αργιθεα Καρδίτσας και το βουνό Πάτημα περίπου 2000 μέτρων στα 3 σύνορα, όπως το λένε οι ντόπιοι και φυσικά ο ένας "φίλος " μου απο τα αγαπημένα μου γεράκια.
    Καλημερα σε όλους και καλή εβδομάδα.
    Υ.Γ:Το χθεσινό "γύρισμα" του φεγγαριού, μετά την χθεσινή πανσέληνο,δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιόδοξος για μεγάλη ανάσα δροσιάς, ελπίζω τουλάχιστον να είναι αρκετές οι περιοχές που θα ανακουφιστουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πέτρος Κωνσταντινέας22 Ιουλίου 2024 στις 11:25 π.μ.

    Μερικοι θα πρεπει να δειχνουν μεγαλυτερο σεβασμο σε ανθρωπους όπως ο κυριος Ζιακοπουλος,που εδω και χρονια παραγει τεραστιο εργο στον τομεα του και ελπιζω να συνεχισει να το κανει γιατι πραγματικα ειναι εξαιρετικος.
    Ως προς τον καιρο δυστυχως απο πολυ νωρις φετος οι ζεστες, πραγματικα εχουμε κουραστει και εχουμε ακομα δρομο. Υπομονη παιδια σε ολους και ολες, μονο αυτο μπορουμε να κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα σε όλους! Κύριε Ζιακόπουλε και φίλοι του blog δυστυχώς οι μέρες είναι αφόρητες στην Άρτα. Μας άφησαν τα 40άρια (τέσσερις ή πέντε μέρες τον μήνα τα είχαμε) και μας έπιασε η υγρασία. Μιλάμε για υγρασία άκρως ανισόρροπη των θερμοκρασιακών ενδείξεων, που προκαλεί δυσφορία. Η χθεσινή νύχτα ήταν απελπιστική, με 27C-28C, 85%-90% και άπνοια, σύμφωνα με το σταθμό του αστεροσκοπείου. Απούσα, λοιπόν, και η νυχτερινή απόγειος αύρα, που είναι συνηθισμένη στην περιοχή. Μετά από χρόνια ανάψαμε aircondition, ακόμη και τη νύχτα. Και όπως βλέπω, είναι "προνόμιο" όλων των περιοχών πέριξ του Αμβρακικού η τρομερή αυτη υγρασία του καλοκαιριού μέρα - νύχτα και τα heat index στους 44-45-46 και βάλε βαθμούς. Πρέβεζα, Άρτα Αμφιλοχία, Κομπότι κι όπου λειτουργούν μετεωρολογικοί σταθμοί κοντά στον Αμβρακικό, "γράφουν" δυσθεώρητα υψηλες τιμές υγρασίας. Και για να επεκταθώ και λίγο, κοιτάζω τον τελευταίο καιρό περιοχές της χώρας παράκτιες κι ευρισκόμενες κοντά σε κόλπους, όπως Καλαμάτα, Βόλο, Καβάλα, Θεσ/κη, Πάτρα κλπ. Δεν έχω παρατηρήσει πουθενά τέτοιες τιμές υγρασίας. Έχετε κάποια εξήγηση, αν συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο με τον Αμβρακικό που να τον καθιστά τόσο υγρό, συγκριτικά πχ με τον Θερμαϊκό, τον Παγασητικό, τον Μεσσηνιακό ή τον Πατραϊκό; Εκτός αν είναι ιδέα μου και πρόκειται για τυχαίο γεγονός.
    Σας χαιρετώ από την ταλαιπωρημένη, κατακα(η)μένη, υγρή και αδικημένη ως μη παραθαλάσσια στον Αμβρακικό, αλλά λειτουργούσα καιρικά ως τέτοια, Άρτα!
    Παύλος
    35C με 50% υγρασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή