Ολοταχώς προς τους 20 και πλέον βαθμούς!


Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία κινείται Α-ΒΑ και δεν θα επηρεάσει την περιοχή μας που καλύπτεται από υψηλές πιέσεις. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση ως τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, και οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας θα περάσουν με καλοκαιρία. Πέρα από την ηλιοφάνεια που θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι άνεμοι μόνο τοπικά και πρόσκαιρα θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Εκτιμάται ότι κατά τόπους η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας είναι πιθανό να φθάσει ακόμα και τους 25 βαθμούς. Στα αρνητικά του καιρού συμπεριλαμβάνονται οι πρωινές ομίχλες και ίσως προς το τέλος της εβδομάδας η σκόνη από τη Β. Αφρική.
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

ΤΡΙΤΗ, 5 Μαρτίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5-3-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 19 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 19 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς. 

Ν. Θεσσαλονίκης:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς.


22 σχόλια:

  1. Καλό καλοκαίρι παιδιά! Κάτω η μούχλα!
    Κωνσταντίνος από Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή άνοιξη φίλε πρώτα αλλά κάτω η μούχλα :) όχι άλλο ψοφοκρυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή εβδομάδα σε όλους.ας χαρούμε την άνοιξη όσες ημέρες κρατήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ για να το κάνω πιό συγκεκριμένο για το επόμενο διάστημα κ έως την καθαρά Δευτέρα τουλάχιστον,θα έλεγα καθημερινά 19αρια 20αρια στα δυτικά κ στα ανατολικά 24αρια 25αρια.
    Δυστυχώς για το μεγαλύτερο μέρος του Μαρτίου το accu πάει κουβά καθώς ακόμη κ μετά τις 12 με 13 που προβλέπονται να ξεκινούν οι βροχές από τα δυτικά η κυκλοφορία δε φαίνεται να αλλάζει,οπότε για χιόνια κ ειδικά στα πεδινά ούτε λόγος!
    Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να πέσουν νερά κ στην υπόλοιπη χώρα που φέτος έλλειψαν αυτά κ να πέσει μέσα ο αμερικάνος για το υπόλοιπο διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώτη, μετά τον κουβά όπου μας έστειλαν τα μοντέλα με την Ωκεανίδα (για τα χιόνια που ελπίζαμε από Μαλακάσα και κάτω εννοώ, γιατί κατά τα άλλα έδωσε πραγματικά πολλά -και καλά και κακά- αυτή η κακοκαιρία), εγώ σταμάτησα να βλέπω πιο μακρυά από τις 3-4 ημέρες. Ό,τι θέλει ας κατεβάσει πλέον, η άνοιξη έρχεται καλπάζοντας και ας την απολαύσουμε σε όλο της το μεγαλείο. Το ξέρω ότι ο Λαμέρας θα βγάζει σπυριά με αυτά που γράφω, αλλά το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!

      Χρήστος Κομπορόζος

      Διαγραφή
  5. Καλη εβδομαδα σε όλους. Η ανοιξη
    ερχεται καλπαζοντας !!!ποιος ειναι αυτος που η διάθεσή του δεν ανεβαινει βλεποντας τον ήλιο να λαμπει , σιγα σιγα να πετάει στην ακρη τα μπουφαν και να ακουει το καλοριφερ να αναβει λιγοτερο καθε μερα;;; Γιώργος απο βολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ας μην προτρεχουμε!μην βιαζομαστε για το καλοκαιρι!

    καρδιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλοκαιρία εννοώ βρε παιδιά όταν λέω καλοκαίρι , δεν εννοώ 30αρια και θάλασσα

      Διαγραφή
  7. Και εγώ το πιστεύω κάτι έχει να μας δώσει ακόμα αυτός ο πολύ καλός γενικά χειμωνας.χρηστος Αίγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Βασίλης Πανακογλου πάντως την έκανε την μακροπρόθεσμη του.
    Μπορεί στις επόμενες ημέρες να ανέβει η θερμοκρασία ώς και 25β.,εγώ πάντως δεν αισθάνομαι Άνοιξη απο τώρα.Ισως επειδή δεν θέλω...στα ανοιχτά οικόπεδα τα χορτάρια ακόμα είναι καμένα απ το πάγο του Χειμώνα, πράσινο χρώμα βλέπεις μόνο στα μέρη πού είναι κοντά σε τοίχους κατάματα στον ήλιο,σε μικρούς χώρους πού το βλέπει ο ήλιος κλπ.
    Για μένα Άνοιξη είναι όταν γη και τα φυλοβολα δέντρα μοσχομυριζουν καταπράσινα και ανθισμένα.
    Άρα απ'τον Απρίλιο για μένα είναι η κανονική Άνοιξη,φορτωμένος φυσικά με Ανοιξιάτικες καταιγίδες!
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα, αν γίνει κανονικότητα αυτός ο καιρός, σε δυο μήνες το πολύ να ψάχνουμε να βρούμε σπηλιά να κρυφτούμε και να προφυλαχτούμε από τα 38άρια (θυμάμαι τον Μάιο του 2013 με τους πρώιμους καύσωνες και τρομάζω). σε προχθεσινό πρωινό σεργιάνι που έκανα, ανάμεσα στις πολύχρωμες ανεμώνες που παρατηρούσα με τρόμαξε και μια μεγάλη όμορφη παπαρούνα, τέτοια εποχή. Όσο για τον κορυφαίο Μάρτη του ΄87 παρότι πάνω στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές, ο «χαβαλές» μεγάλος επί 15 ημέρες στο σχολείο, όπου σχεδόν κάθε μέρα μας έδιωχναν μετά την δεύτερη ώρα όταν άρχιζε και κολλούσε το χιόνι, το απόγευμα έλιωνε και πάλι από την αρχή. Όχι όπως φέτος, που με την πρόγνωση της «α-χιόνης» ένας δήμαρχος της Ευβοίας αποφάσισε να κλείσουν τα σχολεία και την επομένη ούτε ψιχάλισε. Εν τω μεταξύ, στην περιμετρική ζώνη της Χαλκίδας τα προβλήματα από την ανύψωση του υδροφόρου ορίζοντα έχουν φέρει σε απόγνωση αυτούς που «ίσως» δεν γνώριζαν ή τους εξαπάτησαν, ότι οι υγρότοποι των δεκαετιών των 70 και 80 που μετά αποξηράνθηκαν λόγω ανομβρίας, δεν οικοδομούνται. Τώρα φωνάζουν για αγωγούς ομβρίων που θα απομακρύνουν τα νερά, η ανοησία χτυπάει κόκκινα στην απελπισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα, εγώ θέλω άνοιξη πλέον. Το είδαμε το χιονάκι μας, το χαρήκαμε, δηλαδή ένα κρύο ακόμα στις 20 Μαρτίου τι μπορεί να δώσει ακριβώς; Αν μιλάμε για Μάρτιο 1987 χαλάλι. Αλλά επειδή, όπως προείπαμε ποιο πιθανό ήταν να κερδίσει το Λόττο ο Λαμέρας (ο οποίος ακόμα γράφει, συνεπώς ακόμα δεν το κέρδισε να υποθέσω...), ας έρθει η Άνοιξη.

    Σε εμένα, στην Κηφισιά στα 360 μέτρα, χιόνισε 5 φορές. Μία εξαιρετικά (του Άι Γιάννη), 2 με οριακές χιονοστρώσεις (κάπου στις 15/1 και στις 23/24 Φεβρουαρίου) και άλλες 2 με απλή χιονόπτωση (15/2 και ακόμη μία στις μια Παρασκευή 4/1. Κανά 2 πεντάλεπτα που το γύρισε σε χιόνι ενώ ήταν μέρα χιονόνερου δεν τα μετράω εννοείται.). Καλά ήταν, οριακά χάσαμε το άριστο, αλλά όσο σκέφτομαι κάτι πρόσφατους ανύπαρκτους χειμώνες όπως τον περυσινό, λέω πάλι καλά. Το μειονέκτημα ήταν ότι φάγαμε πολλά ακόμα κρύα με κάτι χιονόνερα και θερμοκρασίες 3-5 βαθμούς, οπότε ο χειμώνας αυτός κούρασε ολίγον. Κι επειδή, δεν μπορώ να πιστέψω ότι στις 20 Μαρτίου θα έρθει το the day after tomorrow, θέλω να καλοσωρίσουμε την Άνοιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα σου πω ότι εγώ, τώρα που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, κλείνω ολημερίς πόρτες και παράθυρα να μην μπει η ζέστη και τα ανοίγω διάπλατα το βράδυ πριν κοιμηθώ, για να κρατήσει το σπίτι όσο γίνεται τα απομεινάρια του κρύου, τι θα πεις; Ότι είμαι η διαστροφή του κρυολάγνου προσωποποιημένη. Και θα έχεις δίκιο! Όσο για τις εποχές, μου αρέσει το καλοκαίρι, όταν δεν έχει ακραίους καύσωνες και υπερβολικά παρατεταμένα διαστήματα με πολύ ζέστη. Μου αρέσει το φθινόπωρο για τα ωραία, μοναχικά μπάνια και τα πρωτοβρόχια και, κυρίως, για τη γλυκιά προσμονή του χειμώνα. Την άνοιξη τη σιχαίνομαι! Και, σε κάθε περίπτωση, προσυπογράφω τη δήλωση συναδέλφου καιρόφιλου από γνωστό μπλογκ ότι "Η καλύτερη εποχή μετά τον χειμώνα είναι ...ο επόμενος χειμώνας".

      Ζήτω η "μούχλα"!!

      Διαγραφή
  11. πιο πιθανό, προφανώς. ο δαίμων του πληκτρολογίου φταίει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τρόμσο, Νορβηγία: -6 και χιονοθύελλα. Αυτός είναι Μάρτιος!

    http://www.thorheim.no/webkamera_tromso.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι δε θα έδινα να ήμουν τώρα εκεί σε αυτό το σκηνικό!

      Διαγραφή
    2. εδω ομως ειναι ελλαδα!ο καιρος συμβαδιζει με την ελληνικη πραγματικοτητα!

      καρδιτσα

      Διαγραφή
  13. Χαίρομαι που ξαναγύρισες στην παρέα μας γιωργη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι!!!

      Χρήστος Κομπορόζος

      Διαγραφή
    2. Η επόμενη τυχόν εξαφάνισή μου θα οφείλεται σε ...εαρινή κατάθλιψη. Να μην ανησυχήσουν πάλι οι φίλοι στο μπλογκ. Τονωτικά ...αντίμετρα μπορούν να αποτελέσουν τα όψιμα κρύα και οι πρώτες αστάθειες-καταιγίδες.

      Διαγραφή
  14. Σε κάποιους φίλους που αναφωνούν "κάτω η μούχλα" απλά να επισημάνω ότι η Ισπανία, που δεν είχε καθόλου "μούχλα" φέτος, ήδη (!) κατακαίγεται από δασικές πυρκαγιές. Τα ίδια ακριβώς είχαμε και εμείς εδώ πέρυσι τέτοια εποχή. Και η κατάσταση δεν ξέφυγε εντελώς χάρη στο βροχερό και σχετικά δροσερό καλοκαίρι που ακολούθησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή