Ανταπόκριση από το Λονδίνο

Καλησπέρα από το βροχερό (κατά διαστήματα) και ανεμοδαρμένο (συνεχώς τις τελευταίες δυο ημέρες) Λονδίνο, με το νερό της βροχής να δημιουργεί αντικατοπτρισμούς στα πεζοδρόμια της Regents Street Saint James's.
Χρήστος Κομπορόζος

9 σχόλια:

  1. Λατρεμένη πόλη στην οποία έχω ζήσει, σε ζηλεύω φίλε 😊. Πολύ ωραία φωτο
    Θάνος Κοτταρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι περίεργο το πώς λειτουργεί κάποιες φορές το ανθρώπινο μυαλό: Διαβάζοντας τον τίτλο, η μνήμη μου ανακάλεσε αυτόματα εικόνες από την παιδική και εφηβική μου ηλικία. Τότε που, στα χρόνια της επτάχρονης δικτατορίας των συνταγματαρχών, καθόμασταν οικογενειακώς μπροστά στο "αρχαίο" ραδιόφωνο του σπιτιού για να ακούσουμε (σε χαμηλή ένταση από το φόβο του γείτονα) "εδώ Λονδίνο, εδώ Λονδίνο". ¨Όπως επίσης και Deutsche Welle, και τη "Φωνή της αλήθειας", που εξέπεμπε από τη Σόφια, την επονομαζόμενη σκωπτικά από τον (αν και αριστερό) πατέρα μου και ...Φωνή της Βουλγάρας. Φαίνεται πως ισχύει αυτό που λένε, ότι δηλαδή όσο μεγαλώνουμε η μνήμη μας πάει όλο και πιο πίσω στο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τώρα δικτατορία έχουμε απλά μπορούμε και ψηφίζουμε και μιλάμε ελεύθερα. Αλλά η μοίρα μας προδικασμένη για πολλές γενιές Ελλήνων εαν δεν ξυπνήσουμε...
      " εδώ καμμένη γη Ελλάδα " ακούγεται τώρα ...

      Διαγραφή
  3. Γεια σου Χρηστο,πολυ ωραία φωτογραφία,απο θερμοκρασία στο λονδινο;ανεμοδαρμένο ;βοριάς;νοτιάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντώνη, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε από την περασμένη Πέμπτη μέχρι σήμερα τους 10-11 βαθμούς. Τα πρωινά είχε 3 βαθμους, αλλά χθες όλη μέρα το real feel ήταν 2-3 βαθμούς χαμηλότερο. Το πρόβλημα ήταν ο αέρας που το Σάββατο ήταν στα 5-6 Bf δυτικός και την Κυριακή πρέπει να έφτασε κάποιες στιγμές και τα 7 Bf. Κυριακή βράδυ κατά τις 7 έριξε για κανένα δεκάλεπτο κι ένα πολύ καλό χαλάζι.

      Τώρα πάλι στα πάτρια εδάφη.

      Καλή Σαρακοστή σε όλη την μετεω-παρέα,
      Χρήστος Κομπορόζος

      Διαγραφή
  4. Άκρως Βρετανική η φωτογραφιά! Χειμωνιάτικο, πλην όμως σχεδόν άνομβρο και άχιονο τριήμερο στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Η χιονο... κατάρα που με κυνηγάει μάλλον επανήλθε, καθώς χθες και σήμερα χιόνισε σε πολλές πόλεις της Γερμανίας. Εδώ τη βγάλαμε με έναν δεκαπεντάλεπτο χιονοόμβρο με μια εναλλαγή χιονιού, χιονόνερου και χιονοχάλαζου. Αυτό ήταν όλο. Κατά τα άλλα όλα όμορφα κι ωραία. Καλή Σαρακοστή σε όλη την παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύχομαι τα καλύτερα στον κύριο κομπορόζο για την ξενιτιά, μιας και την έζησα στην Αυστραλία στην πόλη της Μελβούρνης εργαζόμενος στις επιχειρήσεις τον θείον μου. Ευχαριστούμε για την φωτογραφία και καλή δύναμη. Φραγκίσκος από παλαιο φαληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φραγκίσκο, ευτυχώς ή δυστυχώς (ανάλογα πώς το βλέπει κανείς) δεν υπάρχει θέμα ξενιτιάς. Μια τετραήμερη απόδραση από την καθημερινότητά μας ήταν :-)

      Καλημέρα.

      Διαγραφή
    2. Ελπίζω να περάσατε όμορφα! Και να περνάτε όμορφα τόσο στο εξωτερικό όσο και στα πάτρια εδάφη. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή