Η πιθανή πορεία της θερμοκρασίας τον Αύγουστο

Ανά εβδομάδα αποκλίσεις της θερμοκρασίας από τις μέσες (κανονικές) τιμές της.
Πηγή: https://effis.jrc.ec.europa.eu/applications/monthly-forecast


 

28 σχόλια:

  1. Βάση του μεσοπρόθεσμου ευρωπαϊκού μοντέλου λοιπόν κ το πρώτο μισό τού Αυγούστου είναι δεδομένο ότι θα περάσει με υψηλές θερμοκρασίες παρόλη την μικρή κάμψη στη δεύτερη εβδομάδα τού μήνα.
    Σιγά σιγά κ προς το τέλος αυτής της εβδομάδας θα πρέπει να γίνονται ανυπόφορες κ οι νύχτες σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά κ σε πόλεις ημιορεινές.
    Η συνεχής θέρμανση τού εδάφους επί καθημερινής βάσης κ η τσιμεντοποίηση δεν αφήνουν κανένα περιθώριο δροσιάς.
    Σήμερα βάση σταθμών η πιό καυτή περιοχή όπως αναμένονταν ήταν όλη η δυτική ηπειρωτική χώρα κ μετά ή Θεσσαλία με τιμές κοντά στους 39β.
    Αποκορύφωμα η Κόνιτσα με 40,2β(δε ξέρω τι γίνετε εκεί)
    Εδώ στην περιοχή μού ο ιδιωτικός μού σταθμός κατέγραψε 40β μπαμ μέγιστη στα 150μ περίπου υψόμετρο.
    Στον επίσημο σταθμό τού Αγρινίου 38,4 κ στη Μακρυνεία 39,1β.
    Επίσημα λοιπόν δεν ξεκινήσανε τα 40αρια αλλά από αύριο σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σας από τη πολύ ζεστη Στοκχόλμη των 29c με μπόλικη υγρασία και αέρα.Τελευταία μέρα ψηλών θερμοκρασιών μιας κ από αύριο έρχονται βροχές και πτώση .Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 40.5 εχει γραψει ο σταθμος της κονιτσας! Η υψηλοτερη σε ολη την ελλαδα. Απ'οτι ειδα στην ηπειρο ειχε 38αρια, αλλα μου φαινεται υπερβολικο το νουμερο της κονιτσας. Ισως να εχει προβλημα το ανεμιστηρακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. _Οι χαρτες αφήνουν κάποια περιθώρια κάποιας αισιοδοξίας......
    _Η περίεργη περίπτωση της Κόνιτσας είναι πολύ πιθανόν να οφείλεται σε δάκτυλο προβοκατόρικο προς τον εξ αυτής καταγόμενο δάσκαλο........!-------------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το κύμα καύσωνα θα φέρει το καλοκαίρι του 2021 ως το χειρότερο από πλευράς ακραίων θερμοκρασιών μετά το 1987 ξεπερνώντας και το καλοκαίρι του 2007!
    Πολύ μεγάλη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες αλλά και σε όλους μας!
    Η κατάσταση για ένα δεκαήμερο φαίνεται ότι θα είναι ανυπόφορη ακόμη και τις νύχτες!
    Ελπίζω να έχει μεριμνήσει ο ΔΕΔΔΗΕ για να μην υπάρξουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση της χώρας καθώς αναμένεται τεράστια ζήτηση λόγω των κλιματιστικών μονάδων που θα δουλεύουν!
    Όσοι γνωρίζουμε μοναχικούς ανθρώπους ας δείξουμε λίγο ανθρώπινο ενδιαφέρον, το ίδιο και σε κάποιο άστεγο συνάνθρωπο μας...
    Και λίγο νεράκι για τα αδέσποτα ζώα σκύλους ή γάτες που θα ψάχνουν μια σταγόνα νερό για να ξεδιψάσουν.
    Κατά τα άλλα με μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία όπως το 1987 θα θυμάται καλά ο δάσκαλος (ήμουν μόλις 8 ετών)θα περιμένουμε κάποιο ευχάριστο νέο για το πότε θα λήξει ο εφιάλτης του καύσωνα...
    Νίκος Παντελικίζης από Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Εγώ andreas θα έλεγα ας γίνει,αλλά μόνο κατ όνομα.Έτσι θα έχουμε πλησμονή καύσωνος, αλλά υπό μορφήν έρωτος!.--------Π.Α.

      Διαγραφή
  7. Ισχύει αυτό που διάβασα ότι από τις τρεις του μηνός θα ενισχυθεί σημαντικά το μελτέμι θα πέσει η θερμοκρασία ελαφρά στα ανατολικά όμως και θα έχουμε πάλι αισθητή άνοδο το προσεχές παρασκευοσαββατοκύριακο 6 και 7 Αυγούστου δηλαδή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Σάκης Αρναούτογλου με χθεσινή του ανάρτηση ανέφερε, πάντως, ότι ο καύσωνας δεν θα είναι τελικά τόσο ισχυρός. Και στα νότια στην Αττική, το μελτέμι ακόμα καλά κρατεί. Βασικά, δεν έχουμε καν πολλή ζέστη ακόμα.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε στο χώρο ενός μεγάλου μετεωρολόγου, ο οποίος μας ενημερωνει τακτικά κι έγκυρα. Δεν πολυενδιαφέρει τι είπε ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος αν κ αξιαγάπητη φυσιογνωμία, νομίζω δεν επαγγέλεται καν μετεωρολόγος. Συν τοις άλλοις, διακρίνω μία επιμονή του συγκεκριμένου να αποφεύγει τη λέξη "καύσωνας" και να μην την αναφέρει, σαν να είναι κακό, ενώ υπάρχει καύσωνας καραμπινάτος. Ίσως δε θέλει να φοβίσει, αλλά πρέπει να λέμε τα σύκα σύκα. Κατά τα λοιπά, δε λέει απολύτως τίποτε φίλε μου πώς βιώνει ένας άνθρωπος σε μία πολύ συγκεκριμένη περιορισμένη περιοχή τη ζέστη κ αν υπάρχει καύσωνας κ αν φυσάει μελτέμι εκεί πέρα. Το 80% καίγεται, τα δυτικά άγγιξαν από χθες τους 40 και σήμερα 10.30 το πρωί αγγίζουν τους 35, ενώ σειρά θα πάρουν πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου κ της Στερεάς. Θα έρθει κ η σειρά της Αθήνας αν όχι αύριο-μεθαύριο, από την Παρασκευή, ωστοσο Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Σημερινά στοιχεία δίνουν εκ νέου ένταση του καύσωνα με 44άρια από Δευτέρα και 45άρια κ λίγο παραπάνω. Άρα, μία ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου που πιθανότατα βασιστηκε σε ένα τρέξιμο μοντέλου μεμονωμένα δεν έχει κάποια βαρύτητα, ειδικά στο χώρο αυτόν που έχουμε τον κο Ζιακόπουλο.
      Φιλικά, Ιωάννης από Καρδιτσα

      Διαγραφή
    2. Κάτσε να έρθει πρώτα ο καύσωνας, αγαπητέ, διότι ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο κ. Ζιακοπουλος είναι από στους κορυφαίους μετεωρολόγους όλων των εποχών στην Ελλάδα, άλλωστε, για αυτό τον διαβάζουμε, αλλά και επειδή έχει ταλέντο και στο γράψιμο,ωστόσο, και ο Αρναούτογλου και αξιόπιστος είναι και δεν σπεύδει να προδικάσει εξελίξεις μέρες πριν, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι για λόγους εντυπωσιασμού. Και αυτοί από ένα τρέξιμο των μοντέλων πιάστηκαν, άλλωστε. Η πραγματικότητα μέχρι στιγμής είναι ότι έχουμε δύο μήνες ήπιο καλοκαίρι, με μια μόνο πολλή ζεστή εβδομάδα στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου.

      Οπότε ας περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και ας μην έχουμε ευαγγέλιο τα μοντέλα. Άλλωστε, οι πύρινες γλώσσες που έδιναν πριν μερικές μέρες για αυτή την εβδομάδα τα μοντέλα, μετατέθηκαν για μετά τις 6-7 Αυγούστου, δηλαδή, για 10 μέρες μπροστά με τις πιθανότητες επαλήθευσης να είναι μειωμένες, εξαιτίας του χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί.

      Αβεβαιότητες υπάρχουν ακόμα, ας μη προτρέχουμε, παίρνοντας παράδειγμα και από τον κ. Ζιακόπουλο, που πάντα αυτό κάνει. Γιατί αυτό είναι η μετεωρολογία, η πρόγνωση του καιρού των επόμενων 3-4 ημερών και όχι μια παρακινδυνευμένη μακροπρόθεσμη πρόβλεψη.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    3. Βαγγέλη ο Σάκης την άλλαξε σήμερα τη χθεσινή τού αισιοδοξία αν διαβάσεις.
      Ο καθένας κάνει τη δουλειά τού όμως σε αυτό το μπλογκ νομίζω ότι λέει ο δάσκαλος κ σε δεύτερη μοίρα εμείς πολύ σπάνια δεν βγαίνει κ όποιος παρακολουθεί όλες τις αναρτήσεις κ τα σχόλια θα το καταλάβει.
      Όσο για τον καύσωνα που μας επηρεάζει μην προτρέχουμε να βγάλουμε συμπεράσματα επειδή στην Αττική γενικά η κ σε άλλες ανατολικές περιοχές πού βρέχονται από το Αιγαίο ακόμη οι θερμοκρασίες είναι ανεκτές.
      Από την Παρασκευή κ για πολλές ημέρες θα δεις τι εννοώ.
      Καλή συνέχεια κ καλή υπομονή καθώς αυτό το "πράγμα" όπως βλέπω δεν έχει διαθέσεις να φύγει από τη χώρα μας έστω κ με μικρές υποχωρήσεις για πολύ καιρό ακόμα.
      Αγρίνιο αυτή τη στιγμή καθαρό 40αρι!

      Διαγραφή
    4. Ναι, το είδα ότι την άλλαξε, δυστυχώς. Επί τη ευκαιρία, να δώσω κι ένα tip για την ανακούφιση από τον καύσωνα, που είναι να φοράμε μακριά, λινά και φαρδιά ρούχα, διότι όσο κι αν φαντάζει οξύμωρο, αποτρέπουν τη (γρήγορη, τουλάχιστον) αφυδάτωση του οργανισμού και μας προστατεύουν ταυτόχρονα και από την ηλιακή ακτινοβολία.

      Η παραμονή για αρκετή ώρα μέσα στη θάλασσα, δηλαδή, να κολυμπάμε πολύ και όχι απλά να βουτάμε για λίγο και να καθόμαστε μετά στην ακτή, βοηθάει επίσης, διότι μας κρατά για περισσότερο διάστημα δροσερούς. Βασικά ρίχνει λίγο τη θερμοκρασία μας, κάτι που γίνεται, βέβαια, αντιληπτό κυρίως τον χειμώνα. Χρειάζεται, όμως, και προσοχή, διότι και η θάλασσα προκαλεί αφυδάτωση και πρέπει να έχουμε αρκετό πόσιμο νερό μαζί.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  9. Καλημερα. Απο οτι εχω καταλαβει ολοι απο καποιο τρεξιμο μοντέλου βγαζουν τα συμπερασματα τους. Παρατιθενται δε και οι ιστοσελιδες απο τους εκαστοτε επαγγελματίες η ερασιτέχνες μετεωρολογους. Η αγωνια ολων ειναι ποσο θα κρατησει ο καυσωνας που δοκιμαζει τις αντοχες των ανθρωπων και της φυσης οποτε μια εγκυρη ενημερωση απο τον κ.Ζιακοπουλο ειναι πολυ χρησιμη.
    Φιλικα, Σοφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς λέμε Σοφία.
      Δεν είναι μόνο ένα μοντέλο η ένα κ περισσότερα ραν που θα τρέξει αυτό κ τέλος.
      Είναι πολυάριθμοι παράγοντες στα αριθμητικά μοντέλα που πρέπει να μελετήσει κάποιος κ σε συνδυασμό την δική τού κρίση κ εμπειρία θα βγάλει μία σοβαρή κ μετρημένη πρόγνωση ή εκτίμηση.
      Αν ήταν έτσι ο καθένας θα μπορούσε να μπαίνει σε ένα ελεύθερο για το κοινό μοντέλο, να βάζει από πάνω τη θερμοκρασία στα 2μ κ να τρέχει τις ώρες κ βάση αυτού να λέει.
      Δεν είναι όμως έτσι κ γι αυτό αρκετοί αποτυγχάνουν παταγωδώς όταν βιάζονται.
      Θέλει πολύ μελέτη κ πείρα για να δώσεις ειδικά μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη με ασφάλεια,κ όταν ο δάσκαλος το επιχειρεί σπάνια πέφτει έξω.

      Διαγραφή
  10. Για να ευθυμήσουμε λίγο: Από την Τρίτη ως την Πέμπτη (3-5/8) οι Αθηναίοι, και όχι μόνο, θα ανοίγουν τα ψυγεία τους και από μέσα θα ακούν: Ωπ! Άλλος!
    Για να σοβαρευτούμε λίγο: Πιστεύω ότι θα την κουτσοβγάλουμε. Με λογική χρήση των κλιματιστικών για να έχουμε όλοι ρεύμα και με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η λογική είναι έννοια άγνωστη για την πλειοψηφία, οπότε προσωπικά περιμένω ελάχιστους να δράσουν λογικά στη χρήση των κλιματιστικών... αντίθετα είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους (ως συνήθως) βάζοντας τα κλιματιστικά στο τέρμα.

    Για το τέλος, στο site του πανεπιστημίου του Exeter βρήκα ένα άρθρο με τίτλο:
    Τα ζωτικά σημάδια της Γης επιδεινώνονται εν μέσω της "συνήθους-επιχειρηματικής" νοοτροπίας για την κλιματική αλλαγή. (Earth’s vital signs worsen amid business-as-usual mindset on climate change - http://www.exeter.ac.uk/news/research/title_869466_en.html).

    Το άρθρο αναφέρεται στις ερευνητικές μελέτες και τις διαπιστώσεις για το περιβάλλον και το κλίμα, από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων των πανεπιστήμιων του Exeter και του Oregon.

    Η επιστημονική ομάδα παρακολουθεί 31 ζωτικής σημασίας παράγοντες (δάση, αέρια θερμοκηπίου, παγετώνες κλπ), εκ των οποίων οι 18 έχουν καταρρίψει ρεκόρ, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά που δημοσιεύθηκε.

    Τα συμπεράσματα τους υποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε πλέον σε οριακό σημείο σε πολλούς από τους παράγοντες που εξετάζουν - αν δεν το έχουμε ξεπεράσει ήδη - σε ότι αφορά το κλίμα και το περιβάλλον και πως πρέπει να δράσουμε άμεσα.

    Διαβάστε όλο το άρθρο:
    http://www.exeter.ac.uk/news/research/title_869466_en.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δάσκαλε,εκ του εκτιμωμένου "κουτσοβολέματος" εικάζω ότι η απόκλιση μεταξύ maximum και minimum του 24ώρου της θερμοκρασίας θα εξακολουθήσει να είναι σημαντική.Διαφορετικά,εάν συμβεί κάτι ανάλογο με το 1987,λόγω και της μακροημερεύσεως του φλογερού επισκέπτη μας,νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.----------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν είναι πια και το χειρότερο καλοκαίρι.Δυο καύσωνες είχε όλους κι όλους,ένας ο Ιούλιος και ένας ο Αύγουστος.Οι υψηλές πιέσεις στα βόρεια Βαλκάνια θα μας σώσουν μόνο,παρακαλάτε...
    ΥΓ Δεν έχω κλιματιστικό,από πάνω ταράτσα διότι ηθελα ρετιρέ,δεν μπορώ να πάω διακοπές,ούτε και στο χωριό.Το ψυγείο δεν με χωράει,χρειάζομαι τα μεγάλα των κρεοπωλείων,τι να κάνω;
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καταρακτώδης βροχή στα δυτικά του Παγγαίου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θεαματικα γρηγορες αναπτύξεις νεφών εδω και λιγη ώρα στα ΒΔ και βόρεια μου!
    Για να δούμε αν θα έχουμε έκπληξη απόψε και για κατω τον καμπο!
    Γιώργος πεδινά Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μία κ μισή τα μεσάνυχτα στην πόλη τού Αγρινίου κ δε λέει να ξεκολλήσει η θερμοκρασία κάτω από τούς 31β!
    Και ακόμα δε ξεκινήσαμε καλά καλά. Από αύριο Πέμπτη μπαίνουν στο κόλπο ουσιαστικά κ τα ανατολικά ηπειρωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν μπορώ να καταλάβω, πάντως, όλο αυτόν τον θόρυβο που γίνεται, όταν ανάλογο καύσωνα διαρκείας (23 Ιουνίου - 2 Ιουλίου) είχαμε πριν από έναν μήνα. Και τότε ξεπέρασαν οι μέγιστες τους 44 βαθμούς και καταγράφηκαν 40άρια σε εκατοντάδες μετεωρολογικούς σταθμούς. Ακόμα κι αν υπερβούν τώρα τους 45 βαθμούς οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας, μήπως δεν είχε ξανασυμβεί αυτό το 2017 και μάλιστα αρκετές μέρες (όχι συνεχόμενες, τότε) τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ είχαμε επίσης 43άρια τον Ιούνιο;

    Νομίζω ότι αυτός ο καταιγισμός πληροφοριών (που παρατηρείται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής) κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό, μετά από ένα σημείο δεν προσθέτει κάτι στην ενημέρωση και απλά αγχώνει και στρεσάρει τον κόσμο, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σχεδόν, βέβαιο, ότι θα ανάβει όλη μέρα το air condition. Προσωπικά, δεν διαθέτω καν air condition, είμαι κατά της χρήσης του, επειδή επιβαρύνει με ζέστη την ατμόσφαιρα, αλλά κατανοώ απόλυτα όσους θα το ανάβουν μέρα - νύχτα με τόση τρομοκράτηση που έχουν δεχτεί για τον καύσωνα, πριν ακόμα αυτός ξεκινήσει.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε, θεωρώ ότι παραλογίζεσαι πλέον. Έχει 2 μέρες καύσωνα ήδη η Ήπειρος, η Μακεδονία, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, το Ιόνιο, η Μακεδονία (πλην των παραθαλάσσιων). Εχθες εκτεταμρνα 40άρια σε περιοχές όπως η Κόνιτσα στα 650 μέτρα κ άλλες ημιορεινές περιοχές της δυτικής χώρας. Ηλεία κ Μεσσηνία έιχαν 42.5 χθες κστο εσωτερικό τους. Ποιος καύσωνας δεν έχει ξεκινήσει? Αν δεν ξεκίνησε στη γειτονιά τη δική σου δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Ελάχιστες θερμοκρασιες στην Αθήνα δεν έπεσαν κάτω από τους 28 με 29. Αν γνωρίζεις έστω στο παραμικρό να διαβάζεις χάρτες, θα δεις ότι οι τιμές της θερμοκρασίες στα 850hPa και η διάρκειά τους είναι πρωτόγνωρες στα μετεωρολογικά χρονικά της ελλάδας. Τι θες ακριβώς να αποδείξεις? Είμαστε οι πρώτοι μέσα σ αυτό το blog που κατακεραυνώνουμε τα fake news και την τρομοκρατία, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα είναι σοβαρά. Που είχαμε 44 βαθμούς τον Ιούνιο? Δεν είπε κανείς ότι δεν έιχαμε καύσωνα και τότε, αλλά η ένταση του κ οι ελάχιστες θερμοκρασίες του δεν είχαν καμία σχέση με αυτόν εδώ. Παρατηρώ ότι μόνιμα δυναμοτίζεος το κλίμα με όσα λες εδώ μέσα καπορώ γιατί το κάνεις. Οι μέρες που έρχονται είναι επικίνδυνες είτε το δέχεσαι είτε όχι. Αν έχεις κάτι να πεις που θα βοηθήσει σε αυτό κάνε το, αλλιώς δε βοηθάν σε κάτι όσα λες. Αν δε θες air condition μη βάζεις, αν κ θα σου το πρότεινα, αλλά σταμάτα πια να λες ότι δεν είναι κάτι φοβερο αυτό που έρχεται. Αν ακόμα δεν πιστεύεις, άσε τα δροσερά νότια προάστειά σου κ πετάξου Δευτέρα-Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας κ προσπάθησε να κυκλπφορήσεις εκεί να δούμε αν θα μας λες τα ίδια.
      Ιωάννης, Καρδιτσα

      Διαγραφή
    2. Είχαμε 44,3 βαθμούς την 1η Ιουλίου και 43+ τον Ιούνιο, σύμφωνα με το meteo.gr. Στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, όχι δεν έχει ξεκινήσει ο καύσωνας ακόμα. Αν και το νόημα του σχολίου μου ήταν ότι δεν είναι κάποια πρωτόγνωρη κατάσταση, όχι ότι δεν κάνει πολλή ζέστη. Πρωτόγνωρη είναι η τρομολαγνεία που εντείνεται με τα χρόνια, όπως τα δύο τελευταία που λένε καθημερινά από τα ΜΜΕ στον κόσμο ότι θα πεθάνει.

      Η άποψη μου είναι να κλείσουμε λίγο τα αυτιά μας στον καταιγισμό πληροφοριών και να ζήσουμε με ό,τι μας επιφυλάσσει ο καιρός. Και η φύση, ας πάμε πιο κοντά της και όλα θα πάνε καλύτερα.
      Β.ΣΠ.

      Διαγραφή
  18. Αγαπητέ Βαγγέλη νομίζω ότι κατεξοχήν είναι θέμα "αυτοφώρου" βίωσης μια πραγματικότητας μη εικονικης,παρά αυθυποβολής, συνεπεία κάποιας προβλήματικής πληροφόρησης.----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν 45 περίπου χρόνια ζούσε ένας παππούς κοντά στην πλατεία της Νεαπόλεως Κοζάνης, ο οποίος μας φώναζε - παιδιά εμείς και πετούσαμε νερά από το σιντριβάνι της πλατείας - "Σταματήστε, θα σας πάω στο επ' αυτοφώρω"!

      Διαγραφή