Αρχίζει να αγαπιέται η θάλασσα...

Από τη Θάσο, της Αγγελικής Γκογκίδη

Από τη Μεθώνη, του Σταύρου Παυλόπουλου

 Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες, καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!


10 σχόλια:

  1. Καλημέρα.Φωτογραφίες που σε γαληνεύουν.Ευχές στους εορτάζοντες.Τους ενδόμυχους λογισμούς μου ιδιαίτερα στην ωραία Ελένη του Μενελάου,και διαχρονικά σε κάθε αντίστοιχο συμβολισμό,την οποία έκλεψε ο Πάρις από την Κρανάη,νησάκι λίγο έξω από το Γύθειο,και ακολούθησαν όσα ακολούθησαν, "για ένα αδειανό πουκάμισο,για μιάν Ελένη"!.======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η θάλασσα είναι μια παντοτινή ερωμένη για μένα...
    Χρόνια πολλά σε οσους-ες γιορτάζουν σήμερα και φυσικά στους εορτάζοντες του μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά στους εορταζόμενους και εορταζόμενες του μπλοκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη, Κώστας Αθήνα, Κωστής Θεοδοσίου, η ωραία Ελένη από την Καλαμαριά κλπ.

      Διαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας
    Κώστας Αθήνα, χρόνια πολλά σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και το βουνό εκτός από την θάλασσα δάσκαλε θα έλεγα εγώ ,το καλοκαίρι αν είσαι στο βουνό και καθίσεις κάτι από έλατο θες κουβέρτα ας έχει και 45 βαθμούς ενώ στη θάλασσα στη παραλία η ζέστη είναι αφόρητη εκτός και αν είσαι μέσα στο νερό . Χρήστος από την Όθρυ ,που από τις απογευματινές ώρες η ζέστη να εντείνεται οπότε εξού και ο τίτλος της ανάρτησης για τις επόμενες ημέρες τι θα ακολουθήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά σε όλους τούς εορτάζοντες για χθες.
    Δυστυχώς δεν είχα χρόνο να γράψω.
    Δύσκολη η νέα εβδομάδα πού έρχεται....
    Μέχρι την Παρασκευή θα μας ταλαιπωρήσει λίγο ο Μάης στα τέλη τού,με κορύφωση τού θερμού κύματος μεταξύ Τετάρτης Παρασκευής όπου θα παρατηρήσουμε στα κεντρικά ανατολικά και νότια κυρίως σύσσωμα 37αρια!
    Από Σάββατο ευτυχώς δείχνει αυτή η ζέστη να φεύγει εντυπωσιακά από τα δυτικά και βόρεια αυτή τη φορά όπως είχαμε ξανά πει,αν και πήρε παράταση η ζέστη τελικά σε διάρκεια.
    Καταρρίπτεται και ο μύθος τελικά από κάποιους πού ήθελαν ο Μάης να βγαίνει ψυχρότερος από τα κλιματικά.
    Αμ δε... (τα λέγαμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επισης να συμπληρωσω πως προς το παρον η κυκλοφορια της ατμοσφαιρας ειναι ζωνικη και όχι μεσημρινη και αυτο το κυμα ζεστης ειναι αποτελέσμα αυτης.
      Αν δεν αλλαξουν τελικα τα πραγματα στην κυκλοφορια της ατμοσφαιρας της μεγαλης κλιμακας εχω την προαισθηση πως τα πρωτα 40αρια θα φτασουν απο τις αρχες ιουνιου μαλιστα.

      Διαγραφή
  7. κυριε Ζιακόπουλε ας αφήσουμε λίγο τα βοτσαλάκια και τους γλάρους...και ας πιασουμε τα ρόμπολα...και τις ράχες, και πείτε μας αν φαίνεται κανένα σοβαρό επεισόδιο αστάθειας απο εβδομάδα...καθώς με τα μοντελά φαινεται να εκδηλώνεται ακριβώς πάνω από τα βόρεια σύνορα μας...παράκληση...το θεμα ειναι κρίσιμο για τις αγριοφράουλες και τα μανιτάρια...για την ιστορία ολος ο Μαιος μεχρι τωρα στα ψηλα του Βοιου εχει 8mm και εντυπωσιακα θερμοκρασιακά ευρη ....από 2,5 η και 1,5 το πρωί στους 26 το μεσημέρι..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζεστή έκανε εχθές στην περιοχή μου και σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία υπήρχε έντονη δυσφορία.
    Μετά τις 18 πυκνή συννεφιά που ερχόταν από την Φθιώτιδα κατάφερε να δώσει κατά διαστήματα και κατά περιοχές της Βοιωτίας ασθενή φαινόμενα αλλά αρκετή δροσιά αφού έσπασε την όποια ζέστη προϋπήρχε.
    Καλή εβδομάδα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή