Όταν οι πυροσβέστες μας βλέπουν μπροστά…


Θέλω και από αυτό το μπλογκ να συγχαρώ την Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ) για την πρωτοβουλία της να οργανώσει με εξαιρετική επιτυχία τη χθεσινή επιστημονική  ημερίδα με θέμα «ΚΛΙΜΑΤΙΚΉ ΚΡΙΣΗ: οι νέες προκλήσεις για το Πυροσβεστικό Σώμα και τους εμπλεκόμενους φορείς».

Θέλω ακόμα να εκφράσω τις προσωπικές μου ευχαριστίες στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ για την τιμή που μου έκαναν να είμαι ένας από τους ομιλητές στην εκδήλωσή τους. Ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω για τους ανθρώπους που αγωνίζονται με αυταπάρνηση να σώζουν ζωές και περιουσίες των Ελλήνων πολιτών. Την ημερίδα μπορείτε να την παρακολουθήσετε στη διεύθυνση: https://www.facebook.com/events/1359162687886613/?ref=newsfeed

 

30 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια δάσκαλε σε εσάς αλλά και σε όλη την επιτροπή και την ένωση αξιωματικών πυροσβεστικής γιά την πολύ ωραία διάλεξη.
    Προσωπικά δεν σας χόρταινα στην ομιλία σας.
    Λιτός και επεξηγηματικός όσο δεν πάει.
    Μακάρι να συνεχίσετε να βοηθάτε όλο ένα και πιό ενεργά με την εμπειρία σας στον τομέα της κλιματικής κρίσης και στις ιδέες αντιμετώπισής της.
    Δεν είστε απλά δάσκαλος αλλά ένας διδάσκαλος!
    Πριν από εσάς μίλησε και ο δικός μας δήμαρχος(Αγρινίου και πρόεδρος πεεβαλλοντικής επιτροπής) όπου αναφέρθηκε και στο ακραίο φαινόμενο τού περασμένου Οκτωβρίου όπου έπεσαν στην περιοχή κατά μέσο όρο 600 με 700mm μέσα σε 15 περίπου ημέρες αφήνοντας αμέτρητες καταστροφές.
    Νομίζω ότι η φράση σας περί μείωσης των ημερήσιων βροχών και αύξησης της έντασης τούς λέει όλη την αλήθεια.
    Άρα κάποια νούμερα είναι πλασματικά και νομίζουμε ότι όλα βαίνουν καλώς.
    Όσοι παρακολουθούν το γνωρίζουν.
    Να είστε πάντα καλά και πάλι συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια Δάσκαλε .Κάποιος έπρεπε να πει τα πράγματα με το όνομα τους.Η Πολιτεία Σας χρειάζεται. Ελπίζω αυτη την φορά να εισακουστουνε Αυτά που είπατε. Ελπίζω ο κρατικός μηχανισμός να σας συμπεριλάβει κ πάλι στο συμβουλιο πρόληψης κ αντιμετώπισης καιρικών κ έκτακτων καιρικών συνθηκών. Υστερόγραφο. Μια χαρά κρατείστε για να ευθυμισουμε κ λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιμένω το πρώτο σχόλιο ότι όλα αυτά έχουν ξαναγίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια κύριε Καθηγητά! Απολαυστικός, απλός και σεμνός όπως πάντα καθώς, όπως είπατε, όταν σας αποκάλεσε ο Υπουργος, Γκουρού της Μετεωρολογιας, παραμένετε ένας αιώνιος μαθητευομενος ο οποίος κάθε μέρα μαθαίνει και καινούργια πράγματα για τον καιρό,παρολο που γκριζαρισε το μαλλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγώ δεν λέω τίποτα ...και αυτολογοκρίνομαι...."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ, αγαπητέ μου "Θωμά" την αλήθεια θα τη δεις όχι διά της ψηλαφήσεως αλλά διά της επιφωτίσεως στο δρόμο προς τη Δαμασκό.
      Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
      Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τα καλά σας λόγια.
      Δεν έχω διδακτορικά ούτε έχω πάει στο... Θιβέτ. Του Σχολαρχείου είμαι που έχω μάθει κάποια πράγματα και τα μοιράζομαι μαζί σας.

      Διαγραφή
    2. xixixxi μ αρέσουν αυτοί οι δρόμοι...κυριε Ζιακόπουλε μην σας πώ...οτι η Δαμασκός μ αρέσει...και εχω πάει με χιόνι κιόλας...επιτρέψτε μου να μην είμαι κριτικός...αλλά...απλά να σημειώσω κάποια πράγματα..
      -ενα σώμα ασφαλείας επιλέγει ενα θέμα να παρουσιάσει..το οποίο είναι κοινά αποδεκτό...και δεν τσιμπάει.δεν ενοχλεί ..και φυσικά ειναι του ειρμού...το ότι δεν εχουν αρμοδιότητα επί του θέματος αλλά και επί του επιστημονικού αντικειμένου είναι αλλο θέμα...το βασικό ζητούμενο ειναι να μπορεί να κανει δηλώσεις ο υπουργός.και να βγεί φωτογραφίες....
      .....είδατε που με τσιγκλίσατε....τι έγινε..?..σε κάθε περίπτωση...ειναι τυχεροί που σας ειχαν μαζί τους...με σεβασμό προς όλους...αυτοεξορίζομαι στον δρόμο για την Δαμασκό..."θωμάς¨"
      υ΄γ.αξία θα έχει μια πραγματική επιστιμονική συζήτηση..οσον αφορά την κλιματική μεταβλητότητα με την ΕΜΥ οικοδεσπότη και τις επιπτωσεις της...στην ρουτίνα μας.,..εδώ καλιστα μπορεί να μπει το θέμα του know casting αλλά και να μιλήσουν και οι κλιματολόγοι,

      Διαγραφή
  6. Εγκρατής περί το θέμα,παραστατικός-εποπτικός και απολαυστικός στην παρουσίαση.Εύγε δάσκαλε.Και βέβαια το παλτό (και όχι το παλτώ) - τα παλτά ,όπως και το ευρό (και όχι το ευρώ) - τα ευρά (ως υπαγόμενο στο κλιτικό σύστημα των ουσιαστικών της Ελληνικής).=====Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο δάσκαλε! Δεν γνώριζα τις υποχρεώσεις σας όσον αφορά το σχόλιο μου την Δευτέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, συνονόματε! Προσπαθώ να τα προλάβω όλα. Είναι αυτό που κρατάει τον άνθρωπο μάχιμο.

      Διαγραφή
  8. . Χριστός Ανέστη τελευταία μέρα που το λέμε και καλό μήνα με υγεία σε όλους και καλό καλοκαίρι.Μπράβο δάσκαλε να μαθαίνουν οι νέοτεροι και όχι μόνο Χρήστος από την καλοκαιρινή Όθρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αιώνιος "έφηβος" και πάνω από όλα ΔΆΣΚΑΛΟΣ.
    Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα απλόχερα μάς χαρίζετε.
    Χαίρομαι ιδιαίτερα που είχα την τιμή και την χαρά να σας γνωρίσω από κοντά.
    Εύχομαι από καρδιάς ότι καλύτερο για εσάς και την οικογένειά σας.
    Να συνεχίσετε να μας χαρίζετε την σοφία σας και τις αστείρευτες γνώσεις σας.
    Είμαστε ευτυχείς που θα σας απολαμβάνουμε για πολλά χρόνια ακόμη.
    Καλό μήνα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι με τον Επίκουρο (λιτή ζωή - ήρεμη σκέψη) και τον Κλιντ Ίστγουντ (ποτέ μην αφήνεις τον γέρο να μπει μέσα σου) και χαίρομαι αφάνταστα που κάθε μέρα γνωρίζω ενδιαφέροντες ανθρώπους και αποκτώ καινούργιους φίλους.

      Διαγραφή
    2. Πολλά συγχαρητήρια και από εμένα κύριε Δημήτρη. Επιπλέον με τον Επίκουρο (λάτρης της επικούρειας φιλοσοφίας), και τον Κλιντ Ίστγουντ, από τους λίγους Ρεπουμπλικάνους (μαζί ίσως με τη συγχωρεμενη τη Μπετυ Φορντ) που εκτιμώ, αγγιξατε μια πολύ ευαίσθητη χορδή μου.

      Διαγραφή
  10. Ιοβόλος ο φίλος μας ο "Θωμάς".Εμμέσως, πλην σαφώς,χαρακτήρισε αφελή και αβανταδόρο τον δάσκαλο.Ας είναι.Όλοι έχουμε δικαίωμα στην κριτική.Εκείνο το "......του ειρμού" τι ακριβώς νοηματοδοτεί φίλε "Θωμά"?. ==============Π.Α.

    Υ.γ. Σε μένα λειτούργησε ένας συν-ειρμός, κατά τον οποίο έγινε ανάκληση της παροιμιώδους φράσεως περί......."γκλίτσας του τσοπάνη"!. Καλό ημερολογιακό Καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπητέ Π.Α. δεν είπα τίποτα από όλα αυτά..και ειδικά για τον κύριο Ζιακόπουλο.θυμίζω οτι προτίμησα να το βουλώσω...αλλά...δεν με αφήσανε...ειρμός είναι το πρώτο τροπάριο κάθε ωδής στα θρησκευτικά(!)...ε κατι σαν θρησκευτικό αξίωμα..εγινε η κλιματική κρίση...οπως το πίστευω ας πούμε...
      τέλος πάντων...για να μην κουράζω...καλόπιστα επαναλαμβάνω...
      Η κλιματική μεταβλητότητα είναι δεδομενη...και επιστημονικά αποδεκτή...για μένα πλεον κρίσιμο θέμα είναι αν έγινε οποιαδήποτε έρευνα για το ποιες μεταβλητές επιρεάζουν την κλιματική μεταβλητότητα...και αν μπορεί να προβλεφθεί η πιο απλά μπορεί να απαντηθεί ποιο θα είναι το κλίμα...των επόμενων ετών.
      Σε αυτά τα στοιχεία οι ανθρώπινοι ρύποι είναι μια μεταβλητή οπως και είναι και η ηλιακή ακτινοβολία...οι ηφαιστιακές εκρήξεις κλπ....δεν νομίζω όμως οτι ειναι το επιστημονικό αντικείμενο το οποίο πρέπει να μας απασχολεί αξιωματικα..και κυρίαρχα αφου οπως ειπα είναι μεταβλητές..σε αυτά τα ερωτήματα πολύ ευχαρίστως να ακούσω οτιδήποτε π.χ. η επεισημείωση του κύριου Ζιακόπουλο για την εξαφάνιση σιγά σιγά της μεσογειακής κυκλοφορίας...
      ...τώρα για την ημερίδα...είπαμε αυτοεξορίζομαι στον δρόμο για την Δαμασκό...ετσι και αλλιώς ταξίδι είναι σιγά μην το χάσω...με σεβασμό σε όλους.."θωμάς"

      Διαγραφή
    2. Με κάθε σεβασμό...πιστεύεις ότι μια υπηρεσία όπως η Πυροσβεστική δεν επηρεάζεται από την κλιματική κρίση; Πάλι βλέπεις το δέντρο (δηλαδή το αν κάποιοι εκμεταλλεύονται μια κατάσταση για δημοσιότητα) και χάνεις το δάσος...την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της ..που είναι τρομερές και ξεφεύγουν του μικρόκοσμου της δικής μας κοινωνίας και χώρας.
      Μου κάνει τρομερή εντύπωση επίσης η προσπάθεια σου χωρίς ουσιαστικό επιστημονικό επιχείρημα να αντικρούσεις ένα ακραιφνώς επιστημονικό ζήτημα που έχει αποδειχθεί. Σαν να λες δεν πιστεύω ότι η ορθή γωνία είναι πράγματι 90 μοίρες...και όλα τα έκανε το τετράγωνο για να γίνει διάσημο.
      Ο Παύλος στον δρόμο για την Δαμασκό γνώρισε την αλήθεια...αλλά ήταν επίπονο για τον ίδιο.

      Διαγραφή
  11. Συγχαρητήρια Δάσκαλε. Την καλησπέρα μου. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όπως πάντα εξαιρετικός !!
    Χριστίνα Σούζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Χριστίνα και λοιποί εκλεκτοί απογευματινοί επισκέπτες του μπλογκ.

      Διαγραφή
  13. Εσείς ενημερώσατε και προειδοποιήσατε με τρόπο επιστημονικό, απλό και κατανοητό, δίχως υπεραπλούστευση, για τα επερχόμενα. Αυτοί που έπρεπε να ακούσουν και μπορούν να πάρουν αποφάσεις, παρέμειναν στην ημερίδα μετά τους χαιρετισμούς ή άφησαν τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής για άλλη μια φορά μόνους;
    Αφήνω το παρακάτω σύνδεσμο, για να παρακολουθήσετε όποιοι θέλετε, το τι έγινε το περασμένο καλοκαίρι στην β. Εύβοια και πως οι κάτοικοι έβαλαν “κατά δικαίων και αδίκων”,βλέποντας την περιουσία του να χάνεται.
    Βόρεια Εύβοια, Το Σχέδιο, 1ο Μέρος: "8 δέκατα και αναφορά", english subs North Evia, the Plan, Pt 1 - YouTube

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγχαρητήρια δάσκαλε! Τέτοιες πρωτοβουλίες χρειάζονται, μήπως τραβήξουν κάποτε τα πράγματα μπροστά σε αυτόν τον τόπο. Να είστε καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλό μήνα σε όλους τούς φίλους τού μπλογκ και στον δάσκαλο.
    Καλό καλοκαίρι πιά και επίσημα!
    Κάτι μού λέει ότι αυτός ο μήνας από πλευράς έντονης αστάθειας θα είναι αρκετά πιό ενδιαφέρων από τον άνυδρο Μάη σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και όχι μόνο.
    Γιά να δούμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και καλό μήνα Φώτη. Συμφωνώ και επαυξάνω ότι ο Ιούνιος και ειδικά από την άλλη εβδομάδα θα μας αποζημιώσει και με το παραπάνω με έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά.

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα να βάλω το όνομα μου στο σχόλιο μου (9:45) και να χαιρετήσω τον δάσκαλο μας. Καλημέρα λοιπόν σε όλους και στον Δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
  16. Πυροσβεστικό σώμα, έχω εργαστεί, έχω κάνει εθελοντής,οι αναμνήσεις μου πολύ όμορφες από τα παιδιά πολλά από τα οποία είναι σήμερα αξιωματικοί! Το ήθος τους απίστευτο υψηλού επιπέδου το οποίο το αναπολώ στις σημερινές ζοφερές εποχές!
    Το λυπηρό είναι ότι από τότε, είκοσι χρόνια πριν, διαπιστώναμε τον ξεπεσμό του να μην υπάρχει πρόληψη του κακού και να γίνονται τεράστια ανοίγματα για την καταστολή τα οποία σε έκτακτες συνθήκες αποδεικνύονταν ανεπαρκή και τελικά σήμερα το πρόβλημα έχει διογκωθεί σε βαθμό που φαίνεται μη διαχειρίσιμο!
    Φώτη,ας δούμε το θετικό, ότι, " Μάης άβρεχος,χρονιά ευτυχισμένη"!Τώρα που άρχισε η καρποδεσία ας ρίξει όσο θέλει αλλά το χαλάζι σε κάθε περίπτωση είναι, persona non gratta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή