Ηλιοβασιλέματα...

Στη Λευκάδα, του Φώτη Ματραλή

Στον Κορινθιακό, του Χριστόδουλου Χριστοδούλου

Στην Α. Μεσόγειο, του Θάνου Κοτταρά

Σε ό,τι αφορά την πρόγνωση με βάση τις παραπάνω φωτογραφίες: "Red sky at night, sailor's delight. Red sky in morning, sailor's warning", που λέμε στο χωριό μου!
Ρε, τι μαθαίνει ο άνθρωπος!

6 σχόλια:

  1. Υπέροχες καλοκαιρινές φωτογραφίες ελληνικού καλοκαιριού.Τυχαια Κ.Ζιακοπουλε διάβασα ένα άρθρο για τον ηφαιστειακό χειμώνα μεσούσης καλοκαιριού που έλαβε μέρος σε όλη την υφήλιο το καλοκαίρι του 1816.Σιγουρα θα ήταν ενδιαφέρον μια τοποθέτηση σας για όλα όσα συνέβησαν εκείνο το καλοκαίρι απόρροια έκρηξης ηφαιστείου στην Ινδονησία...Καλή εβδομάδα και καλή Παναγιά(πρωτομηνιά αύριο) σε όλους και όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν λένε και στο χωριό σας αυτή τη φράση , προβλέποντας τον καιρό,
    πάει.. χαθήκαμε Δάσκαλε..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σας και καλό μήνα. Σήμερα λοιπόν, είναι η μεγάλη μέρα: αρχίζει η παρατήρηση των μερομηνίων. Το ερώτημα, ωστόσο, που προκύπτει είναι: σήμερα, ή στις 14 Αυγούστου; Με το νέο ημερολόγιο δηλαδή, ή με το παλιό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και καλό μήνα!
      Στην Κασσάνδρα, πρώτο πόδι Χαλκιδικής και πιο συγκεκριμένα στο νότιο τμήμα (εγώ είμαι Νέα Σκιώνη) από χθες βράδυ μαζεύτηκαν σύννεφα και σήμερα το πρωί έβρεξε ποτιστική βροχή για περίπου 30 λεπτά με 1 ώρα. Ποτίστηκε η γη.
      Όσο για τα μερομήνια ποτέ δεν τα πίστευα ούτε τα πιστεύω. Είμαι ταγμένος αναφανδόν στην επιστήμη η οποία βεβαίως δεν δίνει πλήρεις και ολοκληρωμένες απαντήσεις όπως ίσως θα θέλαμε αλλά για μένα είναι ο μόνος δρόμος. Από άποψη παράδοσης/λαογραφίας ναι έχει ενδιαφέρον ίσως να ασχολούμαστε και με τα μερομήνια αλλά για μένα μέχρι εκεί. Ο καιρός είναι απρόβλεπτος και έχουμε πολλά να μάθουμε-αν ποτέ τα μάθουμε.
      Καλές διακοπές σε όλους/ες

      Διαγραφή
  4. Δεν θα ήθελα να παραπέμψω στον Αριστοτέλη και τα "Μετεωρολογικά" του.Είμαι σφοδρός πολέμιος της νέας τάξης πραγμάτων.Ως εκ τούτου τάσσομαι αναφανδόν υπέρ του παλαιού ημερολογίου και άρχομαι της κρισίμου ταύτης παρατηρήσεως από την 13+1 και......ό,τι ήθελεν προκύψει.Καλό μήνα σε όλους.Αλλος για Χίο τράβηξε,άλλος για Μυτιλήνη και άλλος για......Κόνιτσα.Εμένα ,επί του παρόντος,με βλέπω εδραίο.=====Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα και καλό μήνα, και καλή εβδομάδα από την Washington, η κλιματική και καιρική συνέχεια είναι προδιαγεγραμμένη ότι και αν πουν - δείξουν τα μερομήνια, τα οποία ανταποκρίνονταν σε μια κανονικότητα που δεν υφίσταται πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή