Προχωρημένη άνοιξη με περιορισμένη θερμική αστάθεια

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο προκαλεί Β-ΒΑ ρεύμα στη χώρα εντάσεως ως τα 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Μ. Πέμπτη), η θερμοκρασία θα φθάσει τους 25 βαθμούς και η απογευματινή αστάθεια, που οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών όμβρων ή καταιγίδων, θα περιοριστεί στα ορεινά. Οι συνθήκες δεν θα αλλάξουν σημαντικά τόσο τη Μ. Παρασκευή όσο και το Μ. Σάββατο με αποτέλεσμα τα ταξίδια στη στεριά ή τη θάλασσα καθώς και οι τελευταίες πασχαλινές αγορές να γίνουν χωρίς καιρικά προβλήματα. Την Κυριακή του Πάσχα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Τη Δευτέρα παροδικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Β-ΒΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση.  

     
Μ. Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΠΕΜΠΤΗ 13-4-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 25 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 24 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς. 

11 σχόλια:

  1. Ακούω εδώ κ μερεσ για 25αρια κ ή τ με το ζόρι φθάνει στους 20.για να μην κικισω για το βράδυ π χρειαζετε κανονικοτατο μπουφάν.ελπιζω να ανέβει επιτέλους λίγο η τ γιατί έχουμε φτάσει μέσα απειλή κ δεν βλέπω ούτε καν τα 22 άρια να ερχονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί βιάζεσαι αδερφέ; Άσε, μην μας έρθει κατακούτελα κανένα 30άρι προς το τέλος του μήνα και ζαβλακωθούμε σαν τα κοτόπουλα. Αυτό μάλιστα, είναι "απειλή", όπως γράφεις. Για καμμιά βροχή να παρακαλάμε, όχι για 25άρια!

      Διαγραφή
  2. Θεωρω πως οι θερμοκρασίες φέτος (τον τελυταιο μήνα) κάθε άλλο παρά χαμηλές είναι. Ίσα ίσα οι χάρτες μαρτυρουν περιτρανα το αντίθετο. 22αρια+ οχι απλα εχουν ερθει αλλά παρατηρούνται μεχρι και 25-26ο εδώ και πολλές ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλη πλάνη αυτό το GFS ρε παιδί μου....Όλο τάζει κι όλο βγάζει ή μεταθέτει ημερομηνίες!
    Να το κόψουν μετά τις 120 ώρες εντελώς να ησυχάσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ δε που θα ησυχάσουμε! Στερητικό σύνδρομο θα πάθουμε. Μεγάλη ντόπα το GFS 120 plus. Ιδιαίτερα το χειμώνα.

      Διαγραφή
  4. Μετα τις 120 ωρες νομιζω δεν εχει και μεγαλη διαφορά απο τα μερομηνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το GFS είναι το όπιο του (χιονολάγνου) λαού. Θα το έλεγε ο Κάρλ Μαρξ, αλλά τότε δεν υπήρχε GFS.

      Διαγραφή
    2. καλό Δημήτρη. είναι σαν τις κληρώσεις τυχερών παιχνιδιών. σαν τις μπάρες βροχής την 7η μέρα του freemeteo. ουσιαστικά δεν υπάρχουν, αλλά περνάς ωραία με την απεικόνιση και την προσδοκία..

      Διαγραφή
  5. Απλά παιδιά έχω θερμόμετρο σπίτι στο μπαλκόνι κ ακούω 25 κ τι βλέπω κάθε μέρα κ φτανει με ζόρια το 20-21.καλα για βράδυ δεν το συζητώ μπουφάν κανονικοτατο αφού ή τ πέφτει στους 9-10 βαθμούς.αυτα από εμένα κ να θυμασται ότι την τ. Την μετράμε υπό σκιά κ όχι στον ήλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής έπιασε η ξεπέρασε τους 24. 23,9 η μέγιστη (ώρα 14.21) δείχνει ο σταθμός μου στην Καλλιθέα.

      Διαγραφή
  6. Παντως σηνερα τα ειδαμε τα 25αρια σε πολλα σημεια της Αττικης. Επισης, καλο θα ηταν να ξερουμε κ το σημειο αναφορας. Το 21 που το βλεπεις;στην Αττικη αναφέρεσαι; κι αν ναι πού; στην κυψελη, στην κηφισια ή στη Γλυφάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή