Στα νότια αξιόλογες βροχές μιας ημέρας και στα βόρεια ασθενής παγετός δύο ημερών

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη ευνοεί την επικράτηση βόρειων ανέμων στη χώρα μας. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), μια διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσει αξιόλογες βροχές κυρίως στη νότια Ελλάδα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Την Κυριακή (23/4) μόνο στα ορεινά της ΒΑ Ελλάδας είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4 με 6 και στο Καρπάθιο 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Το τριήμερο Δευτέρα - Τετάρτη (24-26/4) ο καιρός θα είναι γενικά καλός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Τέλος, την Πέμπτη και την Παρασκευή (27-28/4) ο καιρός θα είναι ζεστός και υγρός, χωρίς βροχές ή ισχυρούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο, πλησιάζοντας στη νότια Ελλάδα τους 30 βαθμούς.  
     
Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 22 Απριλίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-4-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές στη Δ - ΝΔ Πελοπόννησο. Τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες πιθανότητα σποραδικών όμβρων στις λοιπές ορεινές περιοχές. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Στα ανοιχτά του Ιονίου ΒΔ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές σε Α. Θεσσαλία, Στερεά – Εύβοια και Πελοπόννησο. Πιθανότητα καταιγίδων κυρίως στα νότια.  Στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πιθανές βροχές και στα νοτιότερα νησιά του Α. Αιγαίου. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Στο Καρπάθιο το βράδυ ΒΔ ως τα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με βροχές κυρίως τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς.


2 σχόλια:

  1. Κάτι κυκλοφόρησε ότι σημειώθηκε ασθενής χιονόπτωση σήμερα στην πόλη της Φλώρινας. Είναι αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την Φλώρινα δεν μπόρεσα να μάθω κάτι αλλα στην Τρίπολη σημερα στα χωρια Μαυρικι και Μαγουλιανα χιόνισε(είδα φώτο).

      Διαγραφή