Μεγάλες οι καιρικές διαφορές μεταξύ των Β-ΒΔ και των Ν-ΝΑ περιοχών της χώρας

Βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά τα άλλα, θα επικρατήσουν νοτιάδες ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και στη ΒΔ Ελλάδα θα πέσει η θερμοκρασία. Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (20-21/4) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η βαθμιαία επικράτηση Β-ΒΔ ανέμων και η πτώση της θερμοκρασίας, η οποία στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα θα είναι αισθητή. Σποραδικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη βόρεια χώρα και το Α. Αιγαίο. Το Σάββατο (22/4) τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στη νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Την Κυριακή (23/4) ο καιρός θα βελτιωθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα. 
     
Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19- 4 -2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Χιόνια στα ορεινά της Δ. Μακεδονίας. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ στο Β. Ιόνιο σε ΒΔ. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στο ανατολικό και το βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών βροχών. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.


3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και Χριστός ανέστη και από μένα. Μετά από πολυήμερη απουσία στη Νεάπολη Κοζάνης με τους 3 βαθμούς Κελσίου σήμερα το πρωί και τον επικείμενο παγετό σε λίγες μέρες. Μεταξύ μας, θα χάσω τα κεράσια και τα κυδώνια μου, αν επαληθευθεί η πρόγνωση για παγετό εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Χρήστο,χρόνια πολλά, αναμένουμε χιονονέα από τη Κοζάνη!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα φίλε. Χθες το πρωί άσπρισε η κορυφή του Σινιάτσικου (Άσκιου) πάνω από τα 1.900 μ.

      Διαγραφή