Με βελτιωμένο καιρό το Σαββατοκύριακο

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Σάββατο) η χώρα θα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα ΒΔ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΔ ρεύματος εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, πρόσκαιροι όμβροι είναι πιθανό να εκδηλωθούν κυρίως στην Α-ΒΑ Ελλάδα και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά καλός με αρκετή ηλιοφάνεια και Β-ΒΑ ανέμους ως τα 6 μποφόρ (νότια πελάγη).Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τη Μ. Δευτέρα δεν προβλέπονται βροχές. Οι ΒΑ άνεμοι θα συνεχιστούν περίπου με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Τη Μ. Τρίτη είναι πιθανό να βρέξει στην Κρήτη. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Τη Μ. Τετάρτη και τη Μ. Πέμπτη ένα χαμηλό που θα κινηθεί από τι ακτές την Λιβύης προς τη ΝΑ νησιωτική Ελλάδα θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στις Κυκλάδες. Παράλληλα, τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν τις απογευματινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τη Μ. Παρασκευή θα μας μείνει η απογευματινή αστάθεια, η οποία μάλιστα φαίνεται να περιορίζεται στη Β-ΒΔ Ελλάδα.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου
     
Σάββατο, 8 Απριλίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8-4-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά κυρίως της Α. Μακεδονίας και της Θράκης. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 20 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το πρωί στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα . Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα το μεσημέρι είχαμε την πιο μεγάλη αστάθεια των ημερών στην Αττική. Ενώ Τετάρτη και Πέμπτη η βροχούλα ήταν μικρής διάρκειας, μη μετρήσιμη και απλώς κράταγε βρεγμένους τους δρόμους, σήμερα το μεσημέρι από 1:15 και για μία ώρα, άνοιξαν οι ουρανοί στα βόρεια προάστια. Δεν είμαι εκεί, αλλά μαθαίνω για κανονική νεροποντή και δρόμους ποτάμια στη Ν Ερυθραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή