Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα καιρού το τριήμερο

Ψυχρό μέτωπο, που εκτείνεται από την Πολωνία ως τη Ν. Ιταλία, κινείται Α-ΒΑ. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), στη χώρα μας θα επικρατήσουν νοτιάδες και θα υπάρχει αρκετή συννεφιά. Ωστόσο, οι πιθανότητες βροχής είναι λίγες και περιορίζονται βασικά στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Την Κυριακή (30/4) υπάρχει και πάλι πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βόρεια το απόγευμα. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε Β-ΒΔ με αποτέλεσμα τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Την Πρωτομαγιά, ο καιρός θα είναι καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Εξαίρεση ίσως αποτελέσουν η βόρεια Ελλάδα, οι λοιπές ορεινές ηπειρωτικές περιοχές και η Κρήτη, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματονές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με ένταση το πολύ 6 μποφόρ. Την Τρίτη και την Τετάρτη (2-3/5) ο καιρός στη χώρα θα είναι γενικά καλός.
Καλό τριήμερο, φίλοι μου
   
Σάββατο, 29 Απριλίου 2017




ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-4-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά στα βόρεια πιο πυκνές. Άνεμοι Ν 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις το απόγευμα πιο πυκνές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα σε ολους και καλη Πρωτομαγια.
    Μειζον αρχιζει να γινετε το θεμα του υετου πια για ολοκληρη την Ελλαδα καθως οπως ολα δειχνουν θα συνεχιστει η πιο ανωμβρη ανοιξη των τελευταιων ετων.Δεν ξερω αν συμφωνειτε η αν βλεπετε κατι διαφορετικο αλλα οπως το παει θα ψηθουμε φετος!Μακαρι να αλλαξει κατι προσεχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή