Με καλοκαιρία σχεδόν παντού τα ταξίδια και τα πασχαλινά ψώνια

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη παραμένει ευνοϊκή για τη διατήρηση των βόρειων ανέμων στη χώρα μας με ένταση το πολύ  5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Μ. Τετάρτη), η θερμοκρασία θα φθάσει τους 24 βαθμούς και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το απόγευμα στις Β-ΒΔ ηπειρωτικές περιοχές. Τη Μ. Πέμπτη τα φαινόμενα στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα βαθμιαία θα σταματήσουν, αλλά στα ηπειρωτικά και κυρίως στα Β-ΒΔ, η απογευματινή αστάθεια, έστω και περιορισμένη, θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας. Στο διάστημα αυτό οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα λίγο. Την Κυριακή του Πάσχα αρχικά ο καιρός θα είναι καλός, αλλά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. 
      

Μ. Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 12-4-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 24 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Άνεμοι ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 21 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου