Τριήμερο αστάθειας

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται ανατολικά. Ταυτόχρονα, ψυχρές αέριες μάζες εξακολουθούν να λιμνάζουν στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα πάνω από τη χώρα. Με αυτές τις συνθήκες, ο καιρός του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Κατά τα άλλα, οι Ν-ΝΑ άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τη Πέμπτη (6/4) τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Την Παρασκευή (7/4) πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και το Α-ΒΑ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα γίνουν σταδιακά Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 4 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο (8-8/4) ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα.
     
Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5-4-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 19 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 21 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κυρίως νωρίς το πρωί και το απόγευμα. Πιθανή καταιγίδα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας. Nakiosjim, τελικά πού χιόνισε στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων προχθές το απόγευμα-βράδυ; Και μέσα στα Γιάννενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Χρήστο.Χιόνισε μόνο στο Μέτσοβο απο τις κατοικημένες περιοχές σε όλες τις άλλες ορεινές περιοχές είχαμε βροχή.Στα Γιάννενα μόνο βροχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή