O χειμώνας ετοιμάζεται να στείλει το πρώτο μη επανδρωμένο αερόχημά του!

Το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη, τις Β. Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του Α. Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα και τη Β. Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει περισσότερο αισθητή στη Β-ΒΑ Ελλάδα. 

Την Παρασκευή (17/11), τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις απογευματινές - βραδινές ώρες στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Β. Ιόνιο). Η θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη άνοδο. 


Το Σάββατο (18/11), προβλέπεται γρήγορη μεταβολή του καιρού με βασικά χαρακτηριστικά: (α) τις βροχές και τις καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο, (β) την επικράτηση πολύ ισχυρών ΒΔ ανέμων και (γ) τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα στη Θράκη και το Α-ΒΑ Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα. Σημειώνεται ακόμα ότι παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Β. Ελλάδας, φαινόμενο κάθε άλλο παρά ασυνήθιστο για τα μέσα Νοεμβρίου. 

Την Κυριακή (19/11), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της. 


11 σχόλια:

  1. Καλησπέρα από τη Στοκχόλμη όπου ο χειμώνας ήρθε εδώ και δυο μέρες με μέγιστες κοντά στους 1-2c και αναμένεται και συνέχεια .Μάκης Στοκχόλμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άργησε πολύ να το στείλει το drown ο Χειμωνας. Καιρός ήταν! Αλλά και πάλι πολύ σύντομο το περασμα.Μας βγήκε πολύ βιαστικό το αεροχημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε Ζιακοπουλε βροχές στην Κρήτη δεν βλέπω πάλι και αυτό είναι άκρως ανησυχητικό. Μια ημέρα με κάποιες βροχές ποτιστικες βορείου ρεύματος φαίνονται και that’s all. Πάλι νοτιάδες και αρκετή ζέστη πάλι αυτές τις ημέρες με 25αρια+. Τα μοντέλα έδιναν αρκετές βροχές για αυτή τη βδομάδα και της πήραν όλες πισω. Ειλικρινα είναι τόσο τραγική η κατάσταση που μόνο με χιούμορ μπορεί να αντιμετωπιστεί. Και επίσης αυτή η ζέστη που κάνει έχει καταντήσει αηδια. Δεν μπορείς να βάλεις ζακέτα ούτε καν το βραδυ. Δυστυχως το κλίμα της Κρήτης είναι από μόνο του αιτια μετανάστευσης για αλλά μέρη βορειότερα… και έπονται και χειρότερα.
    Γιάννης-Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδα στις ειδήσεις τουρίστες με μαγιό στις παραλίες.. Ισχύει σύντεκνε?

      Διαγραφή
    2. Καλά αν πήγαινες Αθήνα ή κεντρική Μακεδονία το τελευταίο μήνα θα αναθεωρούσες...

      Διαγραφή
  4. Ερμηνείες
    α)Πρώτη αναγνωριστική πτήση πρίν την έναρξη της κύριας επιχείρησης.
    β)Υβριδική επιχέιρηση....χωρίς συνέχεια...
    Για την ιστορία..τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου χαμηλού παλιότερα τον χειμώνα...εδινε ένα λεπτό στρώμα χιονιού..σε όλη την Μακεδονία και απίθανες λικάδες..με τον βαδάρη..που ακολουθούσε..έλαμπε..όλος ο κάμπος της Θεσσαλονίκης.Νομίζω την δεύτερα..θα έχουμε πάχνη...τουλάχιστον στην Δυτική Μακεδονία."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω το ορεκτικό είναι αυτό ,το κυρίως πιάτο έρχεται μετά τον Εισοδίων της Θεοτόκου για να δούμε, Χρήστος Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ λέω το α μάλλον...μακάρι να βγω ψεύτης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ πάλι επιμένω ποια σχέση έχει κ ο φωτεινός χειμώνας που πλησιάζει την Στοκχόλμη με τους προ 20ετιας χειμώνες!!!Κ τα προγνωστικά μοντέλα κ για Δεκέμβριο κ στην Στοκχόλμη κ σε όλο το βόρειο ημισφαίριο απογοητευτυικα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Drone καμικάζι θα το έλεγα προσωπικά. Καθώς με την ταχύτατη αποδρομή του, μέσα σε δύο μέρες θα αλλάξει πάλι το προφίλ των ανέμων και θα ανέβουν πάλι οι θερμοκρασίες. Βέβαια θα προσθέσει στις βραδιές των βόρειων ηπειρωτικών έναν ωραίο συνδυασμό παγωνιάς και ομίχλης για αρκετές μέρες μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα σας.
    "θωμά¨, τι έγινε έριξε πάχνη σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή