Την Πέμπτη η νέα επιδείνωση του καιρού




9 σχόλια:

  1. Δάσκαλε, μας έκανες την καρδιά περιβόλι... Από τα εικονίδια κρίνοντας και μόνον, τσάμπα πετρέλαιο θα κάψουμε. 0-7 Αθήνα με ήλιο... Και το ακόμα πιο απίστευτο Κέρκυρα με χιόνια... Πάω να κλάψω σιωπηρά σε μία γωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαγγέλη, η αποτύπωση του 24ωρου καιρού μιας σχετικά μεγάλης περιοχής με ένα μόνο εικονίδο δεν είναι πάντα εφικτή. Αυτό που κάνω είναι να επιλέγω το εικονίδιο του επικρατέστερου καιρού. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι στα χαμηλά της Αττικής είναι δύσκολο να χιονίσει με τη συγκεκριμένη ατμοσφαιρική κυκλοφορία.

      Διαγραφή
    2. Επομένως, το παραθυράκι για την πρωτεύουσα είναι πολύ μικρό και μάλλον μισόκλειστο κιόλας. Η παρατήρηση πάντως του Βαγγέλη για ήλιο στην Αθήνα και χιόνι στην Κέρκυρα θυμίζει κάπως το πρόσφατο παρελθόν (Αριάδνη) και πονάει εμάς τους Αθηναίους χιονόφιλους. Πάντως, είναι μια μικρή παρηγοριά στον άρρωστο να χιονίσει σε περιοχές που πολύ σπάνια χιονίζονται.

      Διαγραφή
  2. Κατ'αρχάς Φώτη πιστεύω θα χιονίσει και μέσα στη πόλη του Αγρινίου τις επόμενες μέρες,αρκεί να υπάρξει υετος την κατάληλη στιγμή.Κατα τ'άλλα ας υποδεχτούμε τον χιονιά χωρίς ζητωκραυγές και χωρίς κλάματα.Είναι απλά ένας ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ Ελληνικός χιονιάς,εκεί που πρέπει!Καλή χρονιά σε όλους!
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο μακάρι να γίνει!
      Όντως οι θερμοκρασίες κυρίως Παρασκευή κ Σάββατο θα ευνοούν ακόμη κ για πεδινές περιοχές της δυτικής Στερεάς αρκεί να μας κάνει τη χάρη κ να υπάρξει υετός εκείνο το διήμερο.
      Καλή χρονιά κ σε σένα!

      Διαγραφή
  3. Ε καλά, τιο κλάμα σχηματικά το είπα. Μην το παίρνετε τοις μετρητοίς. Όχι πως ονειρεύομαι κάθε χειμώνα μια χιονοθυελλα βέβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελα ντε! Λες και 'γω που το 'γραψα δε χαίρομαι η δεν "κλαίω"αναλογος την εξέληξη του καιρου.Να πω μόνο ότι στην περιοχή που μένεις Βαγγέλη,έχει υψόμετρο,και πιστεύω θα ρίξει καλό χιόνι τη Πέμπτη,νότιο χιόνι φραντζολες δηλ. θα δεις θα το ευχαριστηθεις.Εξαλου ακόμα και η Πεντέλη και η Πάρνηθα είναι δίπλα σου,και απο αύριο θα είναι θαμενα στο χιόνι και θα το παγώσει κιόλας.Οχι σώνει και καλά χιονοθύελλα ΒΑκου ρεύματος,που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν ελπίδες μέχρι να φύγει το ψυχρό ρεύμα,και τότε εμείς "κλαίμε."Εύχομαι καλή αλαγη χρόνου με βροχές και χιόνια!
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιτα, το νοτιαδοχιονο δεν το ξέρω, παρόλο το υψόμετρο (360 μέτρα), Αττική είμαστε, μην τρελαθούμε...
    Πάντως, κι ας μην ακουστεί ως ύβρις το να δω 10 νιφάδες δε μου λέει κάτι. Θέλω μια ωραία ατόφια και κυρίως αθόρυβη χιονόπτωση από αυτές που δε σου κάνει καρδιά να ξεκολλήσεις το πρόσωπό σου από το τζάμι και ας γκρινιάζουν όλοι στο σπίτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σου χιονομάνα Σαλονίκη... Χρόνια πολλά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή