Τυπική καλοκαιρινή εβδομάδα με οροφή για το μελτέμι τα 7 μποφόρ και αισθητή αλλά όχι ανυπόφορη ζέστη!


Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο ενισχύεται, με συνέπεια την ενίσχυση των Β-ΒΑ ανέμων στην ανατολική Ελλάδα. Ταυτόχρονα, όμως, αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση των ΒΔ ανέμων στις δυτικές περιοχές της χώρας. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτεράωρο (Τρίτη), αναμένεται ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 35 βαθμούς. 


Την Τετάρτη (22/7), προβλέπεται και πάλι ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Την Πέμπτη (23/7), υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα φθάνουν τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Την Παρασκευή και το Σάββατο (24-25/7), τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η εξασθένηση των ανέμων και η άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία θα φθάσει τους 38 βαθμούς.  

5 σχόλια:

  1. Τελευταίο δεκαήμερο Ιουλίου, πρώτο δεκαήμερο Αυγούστου. Η θερμότερη περίοδος του έτους. Οι αρχαίοι Έλληνες προσπαθώντας να εξηγήσουν τα καυματα της περιόδου αυτής, πίστευαν ότι ευθύνεται η ευθυγράμμιση του ήλιου με τον σειριο. Απο οσο θυμαμαι τουλάχιστον, αν κάνω λάθος διορθωστεμε. Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για εμάς εδώ στο εσωτερικό του κάμπου της Κ. Μακεδονίας, η "υποφερτή ζέστη" συνήθως είναι ανυπόφορη.😀

    Καλή εβδομάδα και υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τυπικη-μονοτονη- χωρις κανενα καιρικο ενδισφερον εβδομαδα εμενα προσωπικα με αφηνει τελειως.αδιαφορο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την έκανε την αρνητική του σήμερα το Βαθύσταλο Παρνασσού, (meteo). Στη δε Θεσσαλονίκη ακόμη περιμένουμε το κανονικό καλοκαίρι, καθότι φέτος μόνο δύο φορές πέρασε τους 35 β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή