Αστάθεια κυρίως στα Β-ΒΔ, μικρές αυξομειώσεις στην ένταση του μελτεμιού και σταθερότητα της θερμοκρασίας

Πηγή: https://www.euractiv.com

Ψυχρές αέριες μάζες που λιμνάζουν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας προκαλούν άστατο καιρό στην κεντρική Ευρώπη και στις περισσότερες βαλκανικές χώρες. Στην περιοχή μας, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), φαινόμενα αστάθειας (όμβροι και καταιγίδες) αναμένονται το απόγευμα στα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Θράκη. Κατά τα άλλα, οι Β-ΒΔ άνεμοι μόνο στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η ζέστη θα είναι παντού υποφερτή. 


Το Σάββατο (18/7), βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στη Μακεδονία και στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Αναφορικά με τους ανέμους και τις θερμοκρασίες, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές. 

Την Κυριακή (19/7), η αστάθεια στα βόρεια θα συνεχιστεί, αλλά όχι με την ένταση του Σαββάτου. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κοντά στα κανονικά αυτής της εποχής. 

Τη Δευτέρα (20/7), παροδικοί όμβροι ή και καταιγίδες αναμένονται στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με ένταση 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Την Τρίτη και την Τετάρτη (21-22/7), δεν προβλέπονται βροχές στη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις στο Ιόνιο 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στη Δ. Ελλάδα.

5 σχόλια:

  1. ωραίες εικόνες καλοκαιρινές.
    Να βάζετε περισσότερες όπως επίσης και αυτές που σας είχε στείλει ο βαγγέλης σπανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλοκαιράκι συνεχίζεται στην Μυτιλήνη.Ηπιες θερμοκρασίες με μελετεμακι. Κ ζιακοπουλε να χαίρεστε την κόρη σας. Φώτη συγχαρητήρια, πάντα ευτυχισμένος.Χριστοδουλε συγχαρητήρια για την κόρη σου. Καλό απόγευμα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πατριωτακι Φωτη καθε ευτυχια.-χαρα και υγεια.στη ζωη σας!!!Δασκαλε χρονια πολλα για την κορη σου!! Βαρετος καιρος σε ολο του το μεγαλειο Καληνυχτα ζε ολη την παρεα Μας λειπει ο χιονοφιλος ΛΑΜΕΡΑΣ ελπιζω να μας θυμηθει και παλι εχει τεραστια μετεωρολογικη μορφωση!!Φιλε μου Χριστοδουλε δροσισε λιγο σημερα.αλλα απο22 ιουλιου και μετα φαινονται μεγαλες ζεστες να προσεξεις τις καλλιεργειες σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σας, παιδιά.
    Να είστε όλοι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να την χαίρεσαι την Κόρη σου
    Χρόνια Πολλά σε όσους εορταζουν
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή