Ο μήνας που πέρασε στην Ευρώπη: ζέστη στο βορρά και δροσιά στο νότο!


Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι θερμοκρασίες τον περασμένο μήνα ήταν κατά  0,53°C υψηλότερες από τον μέσο όρο του Ιουνίου της περιόδου 1981-2010, με τις μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις να εντοπίζονται στη Σιβηρική Αρκτική. 
Στην Ευρώπη, οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο στο βορρά, αλλά κάτω από τον μέσο όρο στο νότο. Πάντως, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο φετινός Ιούνιος ήταν ο δεύτερος θερμότερος Ιούνιος της προαναφερθείσας περιόδου.

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας. Αλήθεια πιστευετε ότι αν κινδύνευε πραγματικά ο πλανήτης από αυτή τη θέρμανση, θα το άφηναν έτσι? Μπορεί το ανθρώπινο είδος να είναι ότι πιο μαλθακό υπάρχει στο σύμπαν αλλά όταν κινδυνευει πραγματικά, ξέρει να παίρνει μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καποιος ειπε καποτε οτι ορισμενοι ανθρωποι,χαριν του κερδους,ειναι ετοιμοι να σου πουλησουν και το σχοινι με το οποιο θα τους κρεμασεις!.--Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ με εντυπωσιαζουν.οι αποκλισεις. αυτες.καιδεν.προδικαζουν κατι για υπερθερμανση του πλανητη γιατι βλεπουμε..μονο.ενα μηνα το φετινο και αυτο θα εχει.αξια μονο εαν αυτη η αποκλιση.συνεχιζει να υπαρχει και τα επομενσ χρονια Αλωστε με.μεση θερμοκρασια ιουνιου στην Πατρα 24,3 βαθμους εαν.μελετησουμε τις.μεσες θερμοκρασιες των τελευταιων.30 ετων θα δουμε οτι αυξομειωνονται καθε χρονο Φιλε Χριστοδουλε πως παει το μελτεμι εκει?Εδω εχει αρκετη.ενταση Το απογευμα.φευγω για.Αμαλιαδα αλλα.η.ζεστη εκει ειναι ανυποφορη και περιεργη οποτε μπορει να.επιστρεψω παλι για το.δροσερο ΡΙΟΝ πολυ.γρηγορα Δασκαλε σε ευχαριστουμε.για το αρθρο σας αλλα θα πρεπει να ξεκουραστειται και εσυς.γιατι η διαχειρηση και ενημερωση τουblogs ειναι.απαιτιτικη.και κουραστικη! Καλη δροσια σε ολους και υπομονη@@!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζεστη στο Βορρα,δροσια στο Νοτο .Δασκαλε κυριολεκτικα ηρθανε τα πανω κατω και αντιστροφως.
    Και ενα σατιρικο επιγραμμα.
    Μην ακους τι φλυαρουνε,
    Μηπως ξερουνε τι λενε,
    Γραφεις δραματα,γελουνε!
    Γραφεις κωμωδιες,κλαινε!
    Κων/νος Σκόκος (1854-1929) .Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Reference period κύριοι ...
    Αν την αλλάξετε θα εκπλαγειτε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή