Τα σύννεφα που δεν θέλουμε να βλέπουμε!

Πυροσωρείτης πάνω από τις Κεχριές Κορινθίας, όπως φαινόταν σήμερα το μεσημέρι από τους Αγίους Θεοδώρους. Φωτ. Γιώργος Βερβέρας

Το 1839, ο Αμε­ρικανός Τζέιμς Έσπι εισηγή­θηκε το άναμμα τεράστιων πυρκαγιών με στόχο την πρό­κληση ανοδικών ρευμάτων του αέρα, τα οποία οδηγούν στο σχηματισμό νεφών και ενδεχομένως στη δημιουργία βροχής. Τα νέφη που σχημα­τίζονται στις περιπτώσεις αυ­τές είναι σωρειτόμορφα και ονομάζονται πυροσωρείτες (pyrocumulus) ή πυροσωρει­τομελανίες (pyrocumulonim­bus).

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, δυστυχώς την ίδια εικόνα είχαμε κ εχθές στην θερμή Λέσβου.Ητανε τέτοια η μανία του αέρα που ο καπνός ερχόταν μέχρι τον κόλπο Γέρας. Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαιρετω την αγαπητη μου παρεα ιδιαιτερως τον δασκαλο τον Χριστοδουλο και το πατριωτακι μου το Φωτη Ζεστη.πολυ και κουραστικη μου λειπουν τα βουνα καιτα δροσερα οροπεδια που ειναι καταφυτα απο ελατα. Νομιζω οτι το τελευταιο αρθρο κρυβει τη μιση αληθεια Αυτο γιατι οταν υπαρχουν πυρκαγιες και επικρατουν ξηροθερμικες.συνθηκες τοτε ο πολυ ζεστος και αραιος.αερας ανεβαινει ευκολα ψηλοτερα οπου ψυχεται ομως.λογω του οτι τα ποσοστα υγρασιας ειναι ελαχιστα νομιζω οτι δεν.μπορουν να δωσουν ουτε σταγονα.βροχης Οι βροχες.που πολλες φορες ακολουθουν μεγαλες.πυρκαγιες εχουν αλλα αιτια και αυτο γιατι καθε.φορα που εχουμε.θερμη μεταφορα και μελτεμι με ξηροθερμικες συνθηκες σχεδον.παντα ακολουθει ψυχρο μετωπο με τα γνωστα αποτελεσματα.Σας χαιρετω κσι ευχομαι δροσερη νυχτα εαν ειναι δυνατον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή