Σταδιακή υποχώρηση της ζέστης και ενίσχυση της αστάθειας!


Καταιγίδα στον κάμπο της Κόνιτσας,
Φωτ. Νίκος Ζιακόπουλος
Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), ο ασθενής συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο θα διατηρήσει το βόρειο ρεύμα πάνω από τη χώρα μας με ένταση το πολύ 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα φθάσει και πάλι τους 38 βαθμούς και το απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της βόρειας Ελλάδας. Το Σάββατο (4/7), στη Μακεδονία και στις λοιπές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας αυξάνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης απογευματινών όμβρων και καταιγίδων. Αναφορικά με τις θερμοκρασίες και τους ανέμους, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές. 


Την Κυριακή (5/7), στα νησιά του Ιονίου και την ηπειρωτική Ελλάδα πλην της Θράκης ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στις ηπειρωτικές περιοχές. Μάλιστα, τα προαναφερθέντα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στις περιοχές των βροχών η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η αστάθεια θα συνεχιστεί και τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας. Κατά τα λοιπά, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

2 σχόλια:

  1. Μακάρι να έχουμε λίγη αστάθεια κι εδώ στην Αττική, μπας και δροσιστούν λίγο τα καυτά τσιμέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ δάσκαλε,
    Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο. Θα θέλαμε την άποψη σας για την επικείμενη αλλαγή του καιρού. Εφόσον έχετε χρόνο και εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία θα θέλαμε την ενήμερωση από εσάς
    Κωνσταντίνος θεσσαλονικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή