Μέρες καλοκαιριού χωρίς καιρικές ακρότητες


Η χώρα μας εξακολουθεί να επηρεάζεται από τον ισχυρό συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με αποτέλεσμα τη διατήρηση των ενισχυμένων Β-ΒΑ ανέμων με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), βροχές δεν προβλέπονται και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 35 βαθμούς (Δ. Ελλάδα). 

Το Σάββατο (11/7), αρχικά προβλέπεται ηλιοφάνεια, αλλά το απόγευμα στη Β-ΒΔ Ελλάδα θα συννεφιάσει τοπικά και δεν αποκλείεται να σημειωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
 
Την Κυριακή (12/7), είναι και πάλι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή και καταιγίδες το απόγευμα στη Β. Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πελάγη 6 μποφόρ, Επισημαίνεται, πάντως, ότι από τις βραδινές ώρες στο Β. Ιόνιο και τον Θερμαϊκό θα επικρατήσουν ενισχυμένοι Β-ΒΔ άνεμοι εντάσεως 6 και ίσως τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 37 βαθμούς. 

Τη Δευτέρα (13/7), το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι το φρεσκάρισμα του μελτεμιού, το οποίο στο Αιγαίο θα φθάσει τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση βασικά στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Σημειώνεται ακόμα ότι τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή και μεμονωμένες καταιγίδες.

20 σχόλια:

  1. Τυπικα κλασικο ελληνικο καλοκαιρι τιποτε το ιδιαιτερο Η δροσεροτερη εως.ψυχροτερη περιοχη της Ευρωπης οι βρετανικες νησοι και η Σκανδιναυια οπου μετα απο την θερμη.μεταφορα του ιουνιου επικρατουν συνθηκες κρυου τοσου που χιονισε στα ημιορεινα της Νοεβηγιας πριν 5 ημερες Τελος.δεν φαινονται μεγαλες ζεστες μεχρι το τελος του μηνα στην χωρα μας αλλα καλοκαιρι ειβαι οπως και να το δουμε Εφετος η παγοκαλυψη το αρκτικου ωκεανου φαινεται να κανει ρεκορ για τον μηνα ιουλιο Δασκαλε σε ευχαριστουμε.γθα το αρθρο σας Φωτη την κυριακη φαινονται δροσιεςκαι σου ευχομαι απο την ψυχη μου οτι ποθεις!!@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, έτσι όπως συνεχίζει το καλοκαίρι και αν δεν έχουμε κάτι ακραίο τον Αύγουστο, να δείτε που οι υψηλότερες θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού θα είναι αυτές της.....άνοιξης και συγκεκριμένα του περασμένου Μαΐου, όταν και σημειώθηκαν αρκετά υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό και αν δε θα είναι παράδοξο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύτυχως που παρά την αφαίρεση των χαρτών άρχισαν να μπαίνουν φωτογραφίες για να ομορφαίνουν τον παρόν χώρο.
    Εγώ επιπλέον θα συνιστούσα αν σας είναι διαθέσιμο και εύκολα μπορείτε,να βάζατε φωτογραφίες του βαγγέλη σπανού από την θάλασσα η και από οποιοδήποτε άλλον χρήστη ακόμα και δικιές σας διότι καλοκαίρι είναι θα προτιμούσαμε και εμείς που δεν είμαστε ακόμα σε διακοπές για να ξεγνοιαστούμε,να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητα σας.Όπως και να έχει εσείς έχετε τον τελευταίο λόγο.Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας τα τελευταία 5-6 χρόνια,ένα αληθινό στολίδι της μετεορολογίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μελτεμακι εδώ στην Άνδρο.το απόγευμα δροσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ είμαι στην Τήνο εδώ και δέκα ημέρες και εκτός από την υπέροχη δροσιά και φρεσκάδα την ημέρα, μετά το απόγευμα θέλει ζακέτα.

      Διαγραφή
  5. Μετά τις 20 Ιουλίου τι καιρό θα κάνει. Μήπως θα κάνει ξανά καύσωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ποτε έκανε για να ξανακάνει? Εκτός αν αναφέρεσαι στον μοναδικό καυσωνα του Μαΐου.

      Διαγραφή
  6. Φίλε Αργύρη, το δυνατό μελτέμι καλά κρατεί και μας χαρίζει δροσερές ημέρες και αρκετά ψυχρές νύχτες.
    Ούτε στον κάμπο δεν κατάφερε η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 29 βαθμούς,ενώ στα υψώματα γύρω στους 26 βαθμούς.
    Στην όμορφη πλατεία του χωριού μου δεν κάθεσαι χωρίς ζακέτα η μπουφανακι και οπωσδήποτε συνοδεία κρασιού η τσίπουρου.
    Βέβαια αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο για εμάς και τα ημιορεινά- ορεινά της Βοιωτίας.
    Καλό βράδυ σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα σε ολους Τα πραγματα για το τριτο δεκαημερο του μηνα δεν φαινεται να αλλαζουν παρα πολυ ομως θα εχουμε ανοδο της θερμοκρασιας ελπιζω οχι σε επιπεδα καυσωνα αλλα.35 εως 37 βαθμους.σιγουρα Μην ξεχναμε βεβαια οτι το διαστημα απο15 ιουλιου εως 15 αυγουστου ειναι το θερμοτερο του ετους.με σταθερα υψηλες θερμοκρασιες Υπομονη αγαπητε ανωνυμε ζεστη ειναι θα περαση!@@ Φιλε Χριστοδουλε ευχομαι σημερα που αναρτωνται οι βαθμολογιες.τα.καλυτερα για την κορουλα σου και πολυ χαρα στην.οικογενεια σου!!Εδω στα.περιχωρα της Αμαλιαδας ζεστη πολυ αλλα οι δουλειες πρεπει να γινουν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς τάξη και συμμόρφωση σε όλους αυτούς που έλεγαν αλλά και σε αυτούς που τους πίστευαν, ότι φέτος θα έχουμε το πιο καυτό καλοκαίρι επειδη έτυχε να κάνει έναν καυσωνα τον Μάιο. Κανένα σοβαρό επεισόδιο καυσωνα ως τώρα και τίποτα δεν φαίνεται στον μακρινό ορίζοντα. Ένα δροσερό όμορφο καλοκαίρι. Για να δούμε θα βγω αληθινός που έλεγα ότι ίσως ο καυσωνας του Μαΐου μπορεί να είναι ο μόνος σοβαρός καυσωνας για φέτος? Πληροφοριακά στην Τήνο όπου είμαι τις τελευταίες ημέρες, μετά το απόγευμα χρειάζεται ζακέτα και μοιαζει με Οκτώβριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι δύο καιρικοί κόσμοι της Ρόδου: Δροσιά και πουνέντες μέχρι 5 μποφώρ στα δυτικά του νησιού, με θερμοκρασίες, 26-27 βαθμούς. Την ίδια στιγμή σχεδόν άπνοια στα ανατολικά με τον ασθενή δυτικό άνεμο να δρα εκεί καταβατικά και τη θερμοκρασία στη Λίνδο ήδη στους 35 βαθμούς. Το κλίμα του Αιγαίου και του κόλπου του Λεβαντίνου σε λίγα χιλιόμετρα απόσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φοιίβος Παπαδόπουλος10 Ιουλίου 2020 στις 5:44 μ.μ.

    Αγαπητοί φίλοι, αν θέλουμε να λεγόμαστε ερασιτέχνες μετεωρολόγοι ή πιο απλά καιρόφιλοι, ας μην πέφτουμε στην παγίδα των μακροπρόθεσμων "προγνώσεων", που δεν έχουν σχέση με την μετεωρολογία και συχνά είναι
    απλά ανοησίες. Ας χαιρόμαστε το καταπληκτικό κλίμα της πατρίδας μας και μακριά από δήθεν επιστημονικές
    "προβλέψεις". Ο σεβαστός μας κ. Ζιακόπουλος λέει ξεκάθαρα ότι πέραν των πέντε ημερών η αβεβαιότητα της πρόγνωσης αυξάνει ραγδαία! Αν επρόκειτο να κάνω ένα ταξίδι με σκάφος σε ένα ελληνικό νησί την ερχόμενη βδομάδα, φυσικά και δεν θα κοίταγα τα αμερικανικά ή ευρωπαϊκά sites για να δω τι καιρό θα κάνει. Θα κοίταγα τα ελληνικά sites και θα έπαιρνα τηλέφωνο στο νησί να ρωτήσω τους ντόπιους ψαράδες!!
    Καλό Καλοκαίρι σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτά πες τα στο weather club που τις μακροπρόθεσμες τις έχουν κάνει ψωμοτύρι.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι παγίδα οι μακροπρόθεσμες προγνώσεις. Χρειάζονται γιατί προσπαθούν να δείξουν την τάση του καιρού για τους επόμενο διάστημα πέραν των 5 ημερών. Μην κολλάτε μόνο σε προγνώσεις 5 ημερών.

      Διαγραφή
  11. Αγαπητε Φοίβε συμφωνω, αν και θα ανεμενα,λογω ονοματος,να εχεις.....Δελφικους προσανατολισμους!. ----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Είπατε τώι βασιλεί:Χαμαί πεσε δαίδαλος αυλά, ουκέτι Φοίβος έχει καλύβην, ου μάντιδα δάφνην,
      ου παγάν λαλέουσαν, απέσβετο και λάλον ύδωρ»
      Οι μαντικές ικανότητες τελείωσαν! Η μετεωρολογία δεν μπορεί να στηριχθεί σε διφορούμενους χρησμούς... Βαδίζουμε μέσω της επιαστήμης!



      ου παγάν λαλέουσαν, απέσβετο και λάλον ύδωρ»

      Διαγραφή
  12. Δυστυχως και μετα τον Ιουλιανο και την κατίσχυση του νεου status οι "μαντεψιες" δεν σταματησαν,υπο αλλη σκέπη και αλλη μορφη.....Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι εννοείς,δεν σε καταλάβαμε.

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι οι καθηγητές, δεν μπορούμε να τα καταλαβαίνουμε όλα.

      Διαγραφή