Γαϊτανάκι μελτεμιών, ζέστης και αστάθειας

Αναζητώντας λίγη δροσιά στον Αλιάκμονα, του Γιώργου Τομπουλίδη

Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) η περιοχή μας θα βρίσκεται και πάλι υπό την επίδραση του ισχυρού συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με συνέπεια τη διατήρηση των ενισχυμένων Β-ΒΑ ανέμων με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, η απογευματινή αστάθεια, που οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών καταιγίδων, θα περιοριστεί στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 βαθμούς (Δ. Ελλάδα). 


Την Τετάρτη (6/7), οι συνθήκες για την εκδήλωση απογευματινών καταιγίδων θα είναι ευνοϊκές στη Μακεδονία και ίσως στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Την Πέμπτη (7/7), μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα και κυρίως στα ορεινά αυτής. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με ένταση ως τα 6 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο και Καρπάθιο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα. 

Την Παρασκευή και το Σάββατο (8-9/7), στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το Β-ΒΔ Αιγαίο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Σε δεύτερη φάση (Σάββατο) ο άνεμοι θα ενισχυθούν και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. 

31 σχόλια:

  1. Δε λέει να υποχωρήσει η αστάθεια στην Βορειοανατολική Ελλάδα αν και πιάσαμε Ιούλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλάμε για ποικιλλία ε;
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα. Άντε να, τελειώνουμε με τη ζέστη εδώ στα Δυτικά γιατί πραγματικά υποφέρουμε τις δύο τελευταίες μέρες. 37αρια και τοπικά 38αρια σε συνδυασμό με τον καυτό λιβα βακο, με αποτέλεσμα να μην παλεύεται καθόλου η κατάσταση. Ούτε τα βράδια δροσίζει και ο ύπνος είναι δύσκολος. Στον αντίποδα διαβάζω για κάτι 30αρια μέγιστες στα ανατολικά και τρελενομαι! Ευτυχώς όλα αυτά θα τελειώσουν από Παρασκευή καθώς θα, έχουμε κάθοδο ψυχρων αερίων μαζών από την Αδριατική σε συνδυασμό με επιφανειακό, όπως δείχνουν τα πράγματα, βαρομετρικο χαμηλό που θα, δώσει βροχές όχι μόνο στα ηπειρωτικά αλλά και σε νησιώτικα τμήματα και θα προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας και επικράτηση, επιτέλους,Βδυτικου ρεύματος που θα δροσίσει τη Δυτικη Ελλάδα μετά από πολύ καιρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέτος διάβασα ότι το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα θερμό στα δυτικά.Ως τώρα σύμφωνα με τα λεγόμενα πολλών στο σάιτ αυτό φαίνεται να ισχύει. Εσείς έχετε και πολύ υγρασία σε σχέση με εμάς στη Θράκη αλλά και με άλλες περιοχές οπότε φαντάζομαι το κοκτέιλ ζέστης με υγρασία να είναι δυνατό.Καλο κουράγιο εύχομαι για το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
  4. Δάσκαλε, με όλο το σεβασμό, είναι φυσιολογική τόσης διάρκειας αστάθεια, στην καρδιά του καλοκαιριού; Προτιμότερη σαφώς απ' την ξηρασία, αλλά ενέχει τον όλεθρο των χαλαζοπτώσεων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει κάτι που γίνεται στη φύση και δεν είναι φυσιολογικό; Προφανώς, όχι!
      Ασυνήθιστο ή σπάνιο, ναι!
      Ακόμα θυμάμαι ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου του 1987 ο καιρός ήταν ιδιαίτερα άστατος και όσοι έκαναν τις διακοπές τους γκρίνιαζαν με το δίκιο τους. Τα πρωινά αντί να βρίσκονται στη θάλασσα γύριζαν στα μοναστήρια και τα μουσεία των περιοχών στις οποίες παραθέριζαν. Μετά η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας άλλαξε και ήρθε ο καύσωνας. Δεν θέλω να πω ότι κάτι τέτοιο θα γίνει και τον φετινό Ιούλιο, αλλά κάποια στιγμή η κατάσταση θα αλλάξει επί το θερμότερο.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει όμως τέτοια σύνδεση του καιρού στατιστικα;Η θα είναι απλά τυχαίο αν συμβεί;

      Διαγραφή
  5. Συνεχίζεται το τυπικό καλοκαιράκι χωρίς εξάρσεις.Το μελτεμάκι φθάνει δροσερό μέχρι τα ακρότατα όρια της Δυτικής Κορινθίας.Σήμερα νομίζω ότι έχουμε αφήλιο.======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε λίγες μέρες φαντάζομαι και ο δάσκαλος θα βάλει τους χάρτες του Copernicus με τά κοκκινάδια πάνω στην Μεσόγειο.

    Ρεκόρ μεγαλύτερων ελάχιστων θερμοκρασιών στη Λάρισα και σε κάποιους άλλους μετεωρολογικούς σταθμούς της χώρας μας το φετινό Ιούνιο.

    Προφανώς ο φετινός Ιούνιος χωρίς να κάνει μεγάλες εξάρσεις συνέχισε την λογική των τελευταίων καλοκαιριών με συνεχόμενους 34 , 35 και 36 βαθμούς εν μέσω Ιουνίου που η μέση μέγιστη βρίσκεται κοντά στους 31 βαθμούς κελσίου σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

    Για τη μέση μηνιαία θερμοκρασία εκτιμώ ότι θα βρεθεί μέσα στις θέσεις 5 εως 8 των θερμότερων Ιουνίων από το 1955 έως το 2021.

    Καλό μήνα σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν καθώς και στο δάσκαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα είσαι καλά Βασίλη κ συ με τις προγνώσεις σου;
      Κώστας Αθήνα

      Διαγραφή
    2. Γεια σου, Βασίλη.
      Οι χάρτες με τις αποκλίσεις της μέσης θερμοκρασίας του μήνα του Copernicus είναι οι μόνοι που εμπιστεύομαι, φίλε μου. Όχι μόνο γιατί συγκρίνουν, όπως πρέπει, κλιματικές περιόδους 30 ετών, αλλά και γιατί με τις μεθόδους που ακολουθούνται αποφεύγονται λάθη από "περίεργες" καταγραφές θερμοκρασίας.
      Παρεμπιπτόντως, τι μανία έχει πιάσει ορισμένους με τα ρεκόρ της θερμοκρασίας; Κάπου διάβασα ότι κάποιος σταθμός στην Κρήτη κατέγραψε θερμοκρασία 48,8 βαθμών και πρέπει να υποβληθεί αίτημα στον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (ΠΜΟ) για αναγνώριση!
      Συμφωνώ, αλλά πριν η επιτροπή των ειδικών που θα έλθει στην Ελλάδα ασχοληθεί με το σταθμό της Κρήτης, ας ασχοληθεί με τα 48άρια της Ελευσίνας και του Τατοΐου της 10ης Ιουλίου 1977. Προσωπικά θεωρώ ότι το ρεκόρ των 48,0 βαθμών θα απορριφθεί γιατί πέραν όλων των άλλων λόγων που έχουν αναφερθεί σε παλιότερη επί του θέματος ανάρτησή μου και έχουμε συζητήσει εκτενώς με τον Βασίλη: (α) η αντιστοίχηση της συγκεκριμένης ακραίας θερμοκρασίας με τις θερμοκρασίες των άλλων κοντινών περιοχών ήταν κακή και (β) η αντιστοίχηση της θερμοκρασίας - ρεκόρ με τις υψηλές θερμοκρασίες που έκτοτε καταγράφονται στην Ελευσίνα και κυρίως στο Τατόι είναι κακή. Σημειωτέον, οι παραπάνω λόγοι ήταν οι δύο από τους πέντε συνολικά λόγους για τους οποίους στις 13-9-2012 μία αντίστοιχη επιτροπή ειδικών του ΠΜΟ απέρριψε το ρεκόρ των 58,0 βαθμών που είχε σημειωθεί στην Ελ Αζίζια της Λιβύης στις 13 9-1922.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Τις περισσότερες φορές και εγώ αυτό χρησιμοποιώ για να έχω πιο αξιόπιστα στοιχεία για τη μέση μηνιαία θερμοκρασία αλλά και τον υετο.

      Για το άλλο θέμα έχω λίγες μέρες που μου το είπανε κάποιοι γνωστοί μου. Γνωρίζουμε από παλιά ένα συγκεκριμένο troll το οποίο έκανε άνω κάτω όλα τα καιρικά φόρουμ της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού. Προφανώς είναι το ίδιο troll που και πριν χρόνια είχε δημιουργήσει πρόβλημα ακόμα και στο δικό σας blog σε αναφορές των 48 βαθμών Κελσίου σε Τατόι και Ελευσίνα αλλά και τον 47,5 από τον αυτόματο της Νέας Φιλαδέλφειας που μετρούσε ότι να ναι.

      Όπως λέτε και εσείς ας έρθουν πρώτα να ασχοληθούν με αυτό το νούμερο το οποίο δεν στέκει με τίποτα και στη συνέχεια ας ελέγξουν και το 48,8.

      Υπάρχει εκτός των προηγούμενων δύο λόγων που αναφέρετε και ο εμπειρικός τύπος που αναφέρετε στο βιβλίο που έχετε γράψει μαζί με άλλους αξιότιμους συναδέλφους ότι γ=12. Είμαστε και τυχεροί που έχουμε soundings από το Ηράκλειο Οπότε για να πιαστεί αυτή η θερμοκρασία θα έπρεπε να βρισκόμαστε πάνω από 1.600gpm και πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου και έχει και ένα υψόμετρο ο συγκεκριμένος σταθμός. Τα νούμερα του μεσημεριού στις 3 Αυγούστου 2021 από το Ηράκλειο είναι 850.0 26.4 1543gpm

      Άρα η πιθανότερη μέγιστη ήταν 45 βαθμοί Κελσίου για τις τελείως πεδινές περιοχές και υπό την επίδραση ισχυρού λίβα. Αυτό ισχύει αφού και οι μέγιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών στην ευρύτερη περιοχή ήταν οι 45,2 και 45,3 βαθμοί κελσίου.

      Διαγραφή
    4. Δάσκαλε και για το 48,8 υπάρχουν βάσιμες ελπίδες οτι είναι τοποθετημένος πάνω σε θερμοκήπιο ή πάνω σε μεταλλικές κατασκευές με νότιο προσανατολισμό οπότε για αυτό όταν φυσάει βοριάς καίγεται ο τόπος. Έχω παρόμοιο παράδειγμα εδώ στη Λάρισα από φίλο μου ο σταθμός του είναι 3-4 μέτρα πάνω από τσίγκους μεγάλου πάρκινγκ και με συγκεκριμένο άνεμο τσιμπάει πολύ. Το νούμερο σαν νούμερο απορρίπτεται αυτόματα. Απλά προσπαθούσα να βρω για ποιο λόγο υπήρχαν αυτές οι μετρήσεις με συγκεκριμένο άνεμο. Κάποιος με φωτοβολταϊκά ή κάποιος από τους χιλιάδες με μεγάλα θερμοκήπια τεράστιων μεγεθών στην ευρύτερη περιοχή έβαλε Davis σε λάθος μέρος. Άρα οι φυσικοί νόμοι δεν είναι λάστιχο να τους πάμε πέρα δώθε και να τους ευτελίζουν κάποια troll.

      Διαγραφή
  7. Για το 1977 επίσης 27.2 1552gpm οπότε Τmax έως 45.8 σε μηδενικό υψόμετρο. Όσο δηλαδή έδωσαν τα μέταρ της Ελευσινας και έως 43.5 για τα 200μ.υψομετρο του Τατοϊου που λογικα κάπου εκεί είχε αν λάβουμε υπ οψην τους 44 της Φιλαδελφειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Βασίλη.
      Ευχαριστούμε γιά τα διαφωτιστικά στοιχεία πού μας έδωσες.
      Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα ανέφερες περί τρολ και υπερβολών.
      Συνεχίσε την πολύ καλή δουλειά πού κάνεις στη σελίδα σού.

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα σε όλους!
    Ενδιαφέρομαι για τον καιρό στην Καστοριά για ερχόμενο ΠΣΚ, έχουμε βάπτιση. Μπαίνω εδώ και τρεις μέρες και κάθε μέρα βλέπω άλλη τάση/πρόγνωση. Αυτό κάτι σημαίνει… ούτε το επίπεδο βροχών είναι σταθερό ούτε οι θερμοκρασίες. Τελικά ο καιρός δεν προβλέπεται πέρα από 1-2 μέρες με αξιοπιστία όταν στον ορίζοντα επίκεινται αλλαγές στην ατμόσφαιρα, αστάθεια εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σίγουρο Κωνσταντίνε είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας ειδικά εκεί στην δυτική Μακεδονία.
      Όσο γιά τα φαινόμενα καλά τα λες.
      Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί καθόλου η κατανομή των επερχόμενων βροχών - καταιγίδων και η ένταση πού θα έχουν.
      Υπομονή μέχρι την Πέμπτη γιά λεπτομέρειες, αν και γενικότερα η Μακεδονία έχει το προβάδισμα ως προς την αστάθεια.

      Διαγραφή
    2. Πάρτε και καμιά νιτσεράδα ή κανένα πόντσο μαζί σας.

      Διαγραφή
    3. Βροχές και καταιγίδες περίπου από το μεσημέρι της Παρασκευής ως το βράδυ του Σαββάτου. Διαστήματα χωρίς υετό ή με λίγο υετό κυρίως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πολύ δάσκαλε!

      Διαγραφή
  9. τελικά....κυριε Ζιακόπουλε η αστάθεια θα επισκεφθεί και την Πελλοπονησο και την Αν Στερεά με την Αττική στα όρια...αν γίνει αυτό νομίζω θα είναι ενα καλό χτύπημα στον κύνδηνο από τις πυρκαγιές..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε γενικές γραμμές είναι όπως τα λες, "Θωμά". Όμως, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος νέων πυρκαγιών από κεραυνούς.

      Διαγραφή
    2. παρασκευή βράδυ εως σάββατο μεσημέρι φαίνεται οτι η Αν Στερεά και η Ανατολική Πελοπόννησος να λυτρώνονται από τον κύνδηνο πυρκαγιάς...μακάρι....(αγνωστο ομως για πόσο).....οποτε εχετε χρόνο και διάθεση εξηγείστε μου γιατί στα ψηλά του Άνω βοιου...αλλα και ψηλότερα(Βασιλίτσα-Σμόλικας-σκούρτζα) η καλοκαιρινή αστάθεια εξαντλείται με μερικούς όμβρους...των 3 mm ενω στα χαμηλότερα λεκανοπεδια των γρεβενων...και της Κοζάνης γίνεται παρτυ με 20 και βαλε mm."θωμάς"

      Διαγραφή
  10. Δάσκαλε με όλο το σεβασμό, αν ο σταθμός που έγραψε το 48,8 στην Κρήτη είναι σωστά τοποθετημένος και συντηρημένος σύμφωνα με τα στάνταρ του wmo και παρόλο που η θερμοκρασία και τα γεωδυναμικά σύμφωνα με τα soundings του Ηρακλείου για εκείνη την ημέρα δε δικαιολογούν τόσο υψηλή θερμοκρασία, αποκλείουμε το ενδεχόμενο ο παράγοντας που βοήθησε να σημειωθεί το ρεκόρ να είναι ο ισχυρός βοριάς καταβάτης από κορυφές 2200+ με 2400+ που έπνεε σταθερά καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου; Δηλαδή να έχουμε μια περίπτωση τέλειου φόεν;

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρεις παρατηρήσεις:
      α) Χωρίς ενδελεχή μελέτη όλων των στοιχείων δεν αποκλείω τίποτε.
      β) Ο ρυθμός ανόδου της θερμοκρασίας του αέρα που κατεβαίνει από την κορυφή ενός βουνού, έχοντας χάσει την υγρασία του, είναι η ξηρή αδιαβατική θερμοβαθμίδα που ανέρχεται στους 9,8 βαθμούς Κελσίου ανά 1.000 μέτρα. Αν με αυτή τη θερμοβαθμίδα «τα κουκιά δεν βγαίνουν», ψάχνουμε να βρούμε αν η θερμοβαθμίδα ήταν υπερ-ξηροαδιαβατική, φαινόμενο που εντοπίζεται κυρίως στα χαμηλότερα στρώματα της τροπόσφαιρας. Υπόψη ότι η υπερ-ξηροαδιαβατική θερμοβαθμίδα παρατηρείται λόγω της υπερθέρμανσης της επιφάνειας του εδάφους από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία σε συνθήκες ασθενών ανέμων προς αποφυγή αναταρακτικών κινήσεων και ξηρού εδάφους προς αποφυγή της διά της εξατμίσεως ψύξης. Σε ορισμένες περιπτώσεις που η θερμοβαθμίδα, όπως καθορίστηκε παραπάνω, είναι υπερ-ξηροαδιαβατική, η ύπαρξη καταβατικού θερμού ανέμου μπορεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θερμοβαθμίδα.
      γ) Η θερμοκρασία του αέρα μετριέται με συγκεκριμένες προδιαγραφές που καθορίστηκαν από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (ΠΜΟ) για ευνόητους λόγους. Πέρα από αυτό, που θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, ο ΠΜΟ έχει καθορίσει κάποιες αρχές και συνθήκες για την αναγνώριση ενός ρεκόρ, οι οποίες αναφέρθηκαν σε παλιότερες αναρτήσεις ή σχόλιά μου.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Δάσκαλε και τις πολύτιμες γνώσεις που μας μεταδίδετε!

      Διαγραφή
  11. Δεν είχαμε ποτέ τόσο υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη, ακόμα και σε παλιότερους γενικευμένους ή τοπικούς καύσωνες, ούτε φέτος τον Ιούνιο είχαμε, πολύ περισσότερο που φέτος δεν υπήρξαν οι μετεωρολογικές παράμετροι που θα το επέτρεπαν. Ονειρεύονται ρεκόρ μερικοί, από το τίποτα, όπως πριν από 3-4 χρόνια που συνερίζονταν και μάλιστα με αήθη τρόπο οι τοπικοί άρχοντες για το αν ο σταθμός στο Πετροκεφάλι που υποτίθεται ότι σημείωσε 46,5 βαθμούς ανήκε στην τοπική τους Κοινότητα ή όχι. Στυλιανάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στη πόλη της Καλαμάτας τα τελευταία καλοκαίρια γίνεται όλο και πιο σπάνια η θαλάσσια αύρα. Όταν αρχίζει αυτή να φυσάει γύρω στις 12 το μεσημέρι η θερμοκρασία ποτέ δεν ξεπερνάει τους 30 βαθμούς. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί η συχνότητα και η ένταση των ανατολικών ανέμων που είναι καταβάτες από τον Ταύγετο με αποτέλεσμα τα 37 να τα έχουμε εύκολα πλέον. Υποψιάζομαι ότι αυτό σχετίζεται με αυξημένα μέλτέμια στα ανατολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να δούμε πόσο έντονο χαρακτήρα θα έχουν τα καιρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο. Κάτι μου λέει ότι θα είναι ισχυρά! Καλησπέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριως θεσσαλια και μακεδονια φαινεται να εχουν τα πιο εντονα φαινομενα και μαλιστα και με διαρκεια.

      Διαγραφή
  14. Λίγα γιά την σοβαρή αλλαγή τού καιρού από αύριο Παρασκευή πού την είχαμε αναφέρει από την 1η τού μήνα!
    Περιοχές με ισχυρά φαινόμενα μέσα στο διάστημα απόγευμα Παρασκευής μέχρι Σάββατο βραδάκι.
    Αρχικά Ιόνιο(κυρίως τα βορειότερα τμήματα πού αν και δε θα έχουν φαινόμενα γενικευμένα η κατάσταση χρήζει προσοχής λόγω ισχυρών ανέμων απότομα η και χαλάζι τοπικά(μπουρίνια)).
    Ολόκληρη η Μακεδονία(μεγάλη προσοχή καθώς ειδικά στα κεντροδυτικά τμήματα αυτής θα πέσουν και πολλά χιλιοστά)
    Ολόκληρο το εσωτερικό της Πελοποννήσου και κυρίως το κέντρο ανατολικό και βόρειο κομμάτι της.
    Ολόκληρη η Θεσσαλία καθώς και όλη η βορειοανατολική και κεντροδυτική Στερεά μαζί με την Εύβοια. Μπόρα ή καταιγίδα πολύ πιθανόν να δει και η Αττική το Σάββατο.
    Ανεξαρτήτως το τι δίνουν τα μοντέλα υετικά ανά περιοχή λόγω φύσης της εποχής, έντονης ζέστης πού έχει προηγηθεί και μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας ανωτέρων και χαμηλών στρωμάτων(και άλλοι παράγοντες οι οποίοι αυτή τη στιγμή δε γίνεται να αναφερθούν), θέλει προσοχή λόγω βιαιότητας των φαινομένων ακόμη και σε περιοχές όπου δεν φαίνονται μεγάλα ύψη βροχής στις περιοχές πού αναφέραμε.
    Η Θράκη,τα πολύ νδυτικά τμήματα της χώρας μας καθώς και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο δεν φαίνονται να επηρεάζονται σημαντικά.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ακόμη και στα δυτικά επιτέλους της τάξεως των 8 με 10 βαθμών το Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή