Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), βαρομετρικό χαμηλό, που θα κινηθεί από την Αδριατική προς την περιοχή μας, θα επηρεάσει σταδιακά τον καιρό του Ιονίου, της ηπειρωτικής χώρας και του Β-ΒΔ Αιγαίου με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), χαλαζοπτώσεις ή και από μεγάλης έντασης βροχοπτώσεις που μπορούν να προκαλέσουν αιφνίδιες πλημμύρες. Ο κίνδυνος τοπικών πλημμυρών θα είναι μεγαλύτερος στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Β-ΒΔ Αιγαίο λόγω της σχετικά μεγάλης διάρκειας των εκεί φαινομένων. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. 


Το Σάββατο (9/7), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα και το Β-ΒΔ Αιγαίο. Πάντως, τα φαινόμενα ως αργά το βράδυ θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Παράλληλα, θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με ένταση στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλες τις περιοχές. 

Την Κυριακή (10/7), λίγες πρόσκαιρες βροχές αναμένονται στα ανατολικά και τα νότια και κυρίως στην Εύβοια και την Κρήτη. Οι βόρειοι άνεμοι μόνο στο Α-ΝΑ Αιγαίο θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Τη Δευτέρα και την Τρίτη (11& 12/7), μόνο τα απογεύματα στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στις ορεινές περιοχές της είναι πιθανό να εκδηλώνονται σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά (μέσα) αυτής της εποχής επίπεδα. 

Την Τετάρτη (13/7), σποραδικές καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα στις Δ-ΒΔ ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία, δεν προβλέπονται αξιόλογες μεταβολές. 

14 σχόλια:

  1. Μεγάλη προσοχή παιδιά, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα μην έχουμε παρατράγουδα όπως στη Χαλκιδική τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για να δουμε.
    ενδιαφερον φαινεται να πάρουσιασει ο καιρος τις επομενες μερες ενω χρειαζεται βεβαιως και ιδαιτερη προσοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη Θράκη θα τη γλιτώσουμε Δάσκαλε από ότι φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν θα την γλιτωσει το συνολο σχεδον της υπολοιπης ηπειρωτικης χωρας...

      Διαγραφή
  4. Εμφανίστηκαν μετά από καιρό θυσαννοι σύννεφα που προηγούνται του μετώπου κακοκαιρίας Προπορεύονται έως και 1000km από το μέτωπο οπότε χονδρικά εάν αυτό κινείται με 40km in θα χρειασθούν περίπου 25 ώρες για να αρχίσουν να επηρεάζουν την χώρα μας από τα δυτικά Η μεταβολή του καιρού εχει κλειδώσει επιτέλους και θα είναι αρκετά έντονη ενώ θα δροσίσει σε όλη τη χώρα Εδώ δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για να δουμε αν θα ξαναχρησιμοποιηθεί το 112....ειδικα για Χαλκιδική και Πιερία..χμμ κύριε Ζιακόπουλε η κυκλοφορία εχει ομοιότητες με το μπουρίνι της Χαλκιδικής το 2019?"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Update
    Όπως έχουμε πει όλη η δυτική ΒΔυτική κεντρική κ βόρεια ηπειρωτική χώρα,το εσωτερικό της Πελοποννήσου όπως κ τα βορειότερα Επτάνησα κ το ΒΔυτικο Αιγαίο θέλουν προσοχή αύριο αρχής γενομένης από τη δυτική ΒΔυτική Ελλάδα.
    Μεγάλη περαιτέρω προσοχή όμως ιδιαιτέρως στην κεντρική Μακεδονία καθώς εκεί τα τελευταία τρεξίματα στο σύνολο των μοντέλων συμφωνούν γιά πάρα πολλά χιλιοστά βροχής!
    Οι αρμόδιοι ας δείξουν τη δέουσα σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψάχνει κάποιος μια πρόγνωση για Αττική που έχει 5.000.000 κατοίκους , τίποτα...την αποφεύγουμε σαν το διάλο το λιβάνι , πάντα γενικές προγνώσεις ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη χειρότερα φίλε ανώνυμε πρωινό του Σαββάτου… τι εννοείς; Για το αν και πόσο θα βρέξει στην Αττική θέλεις πρόγνωση; Μα αν η κακοκαιρία αρχικά όπως φαίνεται αφορά άλλες περιοχές; Επίσης οι ακριβείς προγνώσεις παντού άρα και για την Αττική δεν είναι εφικτές σε τέτοια συστήματα. Πχ σου λένε εδώ φίλοι και δάσκαλος ότι έντονες βροχές και δυνητικά πλημμυρικά φαινόμενα. Τώρα αν πλημμυρίσει η Κοζάνη, η Βέροια, η Θεσσαλονίκη ή η Χαλκιδική κανείς δεν το ξέρει.
      Τώρα να πω και εγώ τον «πόνο» μου μιας και εκφράστηκες κι εσύ και καλά έκανες. Ζηλεύω την Αττική που έχει άπειρες μέρες ηλιοφάνειας και ακόμα περισσότερο την Ρόδο και την Κρήτη. Ζω στη Θεσσαλονίκη.
      Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
      Κωνσταντίνος

      Διαγραφή
    2. ναι,διοτι αμα πεσουν εξω θα πεσει το κραξιμο στους μετεορολογους που δεν θελουν να παρουν την ευθυνη πανω τους οπως πχ ο κ.Ζιακοπουλος.

      Διαγραφή
  8. Κρίμα να μην είμαι στην Σκόπελο τέτοιες μέρες. Τις πιο ωραίες καταιγίδες εχω ζήσει, κάθε καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως μόνιμος επισκέπτης του νησιού συμφωνώ απόλυτα !Κάθε καλοκαίρι μου επιφυλάσσει και μια καιρική έκπληξη( το κατά τα αλλα πανέμορφο νησί) , όπως η τωρινή .

      Διαγραφή
  9. Μήπως γιατί δεν παρουσιάζει κάτι το αξιοσημείωτο; Η Αττική θα επηρεαστεί οριακά αύριο απ'τις καταιγίδες. Μας το είπανε. Και όχι με την ένταση άλλων περιοχών. Τι άλλο παραπάνω δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Bροχή, μπουμπουνητά και σκηνικό που θυμίζει τέλος...Σεπτέμβρη σήμερα στην Κέρκυρα! Φθινοπωρινό διάλλειμα στην καρδιά του καλοκαιριού! Εύχομαι να χαρούμε όλοι τη δροσιά και μόνο, χωρίς ακραία φαινόμενα, καταστροφές ή πλημμύρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή