Ο καιρός του επόμενου εξαημέρου (29/7-3/8/22)

Τοπίο στην Κίσσαμο Χανίων, του Σπύρου Μπαλαδήμα

Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), η χώρα θα βρίσκεται υπό την επίδραση του συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με αποτέλεσμα την επικράτηση ενισχυμένων βόρειων ανέμων εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Αναφορικά με τις λοιπές βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους, η θερμοκρασία θα φθάσει τους 39 βαθμούς (Δ. Ελλάδα) και οι πιθανότητες εκδήλωσης απογευματινών καταιγίδων είναι πολύ περιορισμένες. 


Το Σάββατο (30/7), αναμένεται ηλιοφάνεια και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων στα ορεινά της Α. Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και ίσως τις πρωινές ώρες κατά τόπους στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει. 

Την Κυριακή (31/7), αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Β, Ελλάδα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει: στη Β. Ελλάδα και τα νησιά τους 37 βαθμούς και στην κεντρική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα τους 39 βαθμούς. 

Αναφορικά με τον καιρό των πρώτων ημερών της νέας εβδομάδας (1-3/8),  το κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι η επικράτηση ενισχυμένων Β-ΒΑ ανέμων με βασικές εντάσεις στα δυτικά τα 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τα 6 με 7 μποφόρ. Επισημαίνεται ότι κατά τόπους στο Αιγαίο οι άνεμοι δεν αποκλείεται να φθάσουν και τα 8 μποφόρ. Αναφορικά με τα λοιπά βασικά μετεωρολογικά στοιχεία, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και τα απογεύματα στα ηπειρωτικά δεν αποκλείεται να εκδηλώνονται μεμονωμένες καταιγίδες. 

2 σχόλια:

  1. Τίποτα ιδιαίτερο πάντως σήμερα από τις " έντονες " καταιγίδες που έβλεπαν κάποιοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή