Στον αστερισμό των μελτεμιών

Η εξέλιξη του καιρού ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας

ΥΕΤΟΣ

Γενικά δεν προβλέπεται υετός. Κατά πάσα πιθανότητα εξαίρεση θα αποτελέσουν: η Β-ΒΑ Ελλάδα το απόγευμα της Κυριακής (17/7) και τα ορεινά της Α. Μακεδονίας και της Ηπείρου το απόγευμα της Δευτέρας (18/7) οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. 

ΑΝΕΜΟΙ

Συνεχής επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων (μελτεμιών) με εξάρσεις και υφέσεις. Αναλυτικότερα για την έντασή τους στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας:


α) Αύριο (Παρασκευή) οι βοριάδες βαθμιαία θα πέσουν στα 7 μποφόρ.

β) Το Σάββατο η βασική ένταση των ανέμων θα είναι τα 5 με 6 μποφόρ. Όμως, στη διάρκεια της ημέρας στα κανάλια μεταξύ των νησιών του Αιγαίοι οι βοριάδες θα φθάσουν και τα 7 μποφόρ.

γ)  Από την Κυριακή και κυρίως το διήμερο Δευτέρα - Τρίτη αναμένεται ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι ίσως φθάσουν και τα 9 μποφόρ (Αιγαίο).  

δ) Την Τετάρτη θα αρχίσει βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Οι θερμότερες ημέρες της περιόδου θα είναι το Σάββατο και η Κυριακή με αντιπροσωπευτικές μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και στα νησιά τους 32 με 34 βαθμούς. Τη Δευτέρα και την Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση, αλλά την Τετάρτη η πορεία της θα αντιστραφεί.   

7 σχόλια:

  1. Αχ βρε Καλοκαιράκι. Κανένας δε σ'αγαπάει. Το Γενάρη με την προσμονή της Ελπίδας, 160 σχόλια την ημέρα μετράγαμε....
    Πλάκα κάνω έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω τον επόμενο χειμώνα να πιάνουμε τα 200 σχόλια εύκολα...

      Διαγραφή
  2. Ενα καλοκαίρι που πάει να εξελιχθεί πολύ δροσερό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύς αέρας παντως εδω στην Άνδρο..χθες και προχθές είχαμε 9αρι σίγουρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όαση μου φαίνεται το φετινό καλοκαίρι. Μια χαρά είμαστε στον τόπο μας φέτος και σε σχέση με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που ψήνονται κυριολεκτικά. Καλησπέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και οι Κονιτσιώτες δεν έχουμε παράπονο. Ζεστή μέρα η σημερινή αλλά όχι αφόρητη ζέστη. Ούτε 37 βαθμούς δεν πιάσαμε και τα βράδια μας παραμένουν δροσερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταιγίδα εξπρές αύριο το μεσημέρι στην Ξάνθη ; Ιδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή