Επίκαιρα

-Περιφερειακή τραφούλα, συνδυαζόμενη με τη θερμική αστάθεια, θα προκαλέσει τοπικές καταιγίδες το απόγευμα της Τετάρτης στην Πελοπόννησο.


- Εδώ και μέρες, επειδή ο εγχώριος καιρός με το μελτεμάκι του και τις υποφερτές ζέστες του δεν «πουλάει», άρχισαν οι Συνήθεις Ύποπτοι (The Usual Suspects) να μιλούν για καύσωνες-κόλαση στη Δ-ΝΔ Ευρώπη, οι οποίοι τούτη την εβδομάδα, την από πάνω, την από πάνω την παραπάνω –που λέει και ο Χαρούλης- θα έρθουν και στη χώρα μας. Τα παλιά χρόνια, ακόμα και όταν ο καύσωνας είχε χτυπήσει την πόρτα μας, εμείς λέγαμε: «Αν δεν κάνει τώρα λίγη ζέστη, πότε θα κάνει;» «Λίγες μέρες θα κρατήσει», «Έχουμε περάσει  και χειρότερα» και άλλα τέτοια.

- Το επόμενο δεκαήμερο καθημερινά τα δελτία ειδήσεων θα μας βομβαρδίζουν με ειδήσεις και εικόνες από τις χώρες της Δ-ΝΔ Ευρώπης που θα βιώνουν συνθήκες καύσωνα και εύλογα οι συμπολίτες μας θα αναρωτιούνται με αγωνία αν οι συνθήκες αυτές επεκταθούν και στη χώρα μας. Συμβουλεύω τους Συνήθεις Υπόπτους να είναι συγκρατημένοι, γιατί τα μελτέμια έχουν εκθέσει πολλούς καυσωνοπροφήτες!


24 σχόλια:

  1. ΔΑΣΚΑΛΟΣ
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα Δάσκαλε! Μιλάμε εχθές τα γατάκια της υπερβολής,της φανφαρας, κ της τηλεθέασης οργιασαν.Σήμερα βλέπω, οι περισσότεροι τα μαζεύουν! Καλό απόγευμα Από Μυτιλήνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πότε έρχεται ο καύσωνας; Πότε θα γίνει πόλεμος; Πότε θα έρθει η Χ μετάλλαξη; Πότε περνάει ξυστά ο μετεωρίτης; Πότε θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας; Τρομολαγνεία και παραπληροφορηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ ο καύσωνας, εκεί ο καύσωνας, που είναι ο καύσωνας:
    Βάλτε να πάνε,πηγανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι να δουν το άρθρο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως για την ώρα, η πρωινή δροσιά στα Σπάτα είναι βάλσαμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. λοιπόν για να μιλάμε ίσια...μια μυνητήρια αναφορά της ΕΜΥ για διασπορά ψευδών ειδήσεων αρκεί.Εχουμε μια στρατιά δημοσιογράφων που ασχολουνται με τον καιρό καθώς ειναι ενα πρωτης ταξεως προιόν και μια διμοιρία μετεορολόγων η ακόμα χειρότερα προγνωστων οπως συστήνονται(αυτοι δεν εχουν καν πτυχίο) ετοιμοι να το πουλήσουν....μονο με εισαγγελέα τελειώνουμε.ΠΡΟΣΟΧΗ ο κυνδηνος δεν είναι τι χαζομαρες λένε αλλά η τοσο πυκνη ροή ψευδών πληροφοριών μειώνουν σημαντικά της αξία της πραγματικής πληροφορίας οταν ερθεί...το τι σημαινει αυτό για την πολιτική προστασία ας το βρεί ο Εισαγγελέας."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. .........και έχουν βουλιάξει πολλούς στόλους.Ανάρτηση 24άρων καρατίων προς την σκοπουμένη καιρική αμετροέπεια.
    Ετυμολογία. Suspect,εκ του λατινικού suspicio =υποβλέπω.

    Παρετυμολογία. Τραφούλα εκ του ρήματος τρέφω, πρβλ ε-τράφ-η,
    γερμανο-τραφ-ής κ.λ.π!.=========Π.Α.

    Υ.γ. Είμαστε μια .......ωραία ατμόσφαιρα!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανονικά έπρεπε να γράψω σκαφούλα (χαμηλών υψών), αλλά η λέξη τραφούλα (εγγλέζικο δάνειο) είναι μια λέξη της μετεωρολογικής αργκό πολύ αγαπημένη.

      Διαγραφή
    2. Τραφούλα πού δύναται να δώσει αξιόλογες καταιγίδες αύριο,θα έλεγα όμως στο πιό κέντρο νότιο νοτιοδυτικό και δυτικό κομμάτι της Πελοποννήσου.
      Κάποιες τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν και στα ορεινά τής δυτικής Πίνδου.
      Καλό βράδυ από το επίσης δροσερό ιδιαίτερα τα βραδιά βόρειο κομμάτι τού Αγρινίου τις τελευταίες ημέρες.

      Διαγραφή
  9. ........... Δεν υπάρχει κάτι άλλο γιά συμπλήρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ σωστά τα γράφετε δάσκαλε! Για άλλη μία φορά! Όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω...τα κλικς και η τηλεθέαση μετράνε ... δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μελτέμια. Το air condition της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα μελτέμια δεν είναι για όλους "δροσερά" , εδώ στα νότια της Αθήνας (Π.Φαληρο) είναι τις πρώτες ημέρες τουλάχιστον , ζεστά (αφού περάσουν ολη την Αθηνά έρχονται καυτά). Προτιμούμε τις θαλάσσιες αύρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια χαρά κυλάει το φετινό καλοκαίρι. Προς το παρόν. Για να δούμε στην συνέχεια. Καλησπέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν ακόμα βρίσκεσαι στην πόλη(Αγρίνιο) και η μέγιστη θερμοκρασία δεν ξεπερνά τούς 29β μαζί με πυκνή συννεφιά και δυνατό ΒΔυτικο άνεμο νομίζω ότι δε χρειάζεσαι τίποτα πιό ανακουφιστικό στα μέσα τού καλοκαιριού.
    Όπου να ναι όμως πλησιάζει και η άδεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από παιδί δάσκαλε μόνο εσένα ακούω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φοίβος Παπαδόπουλος13 Ιουλίου 2022 στις 5:31 μ.μ.

    Δάσκαλε και φίλοι του καιρού επιτρέψτε μου ένα σχόλιο. ΌΠως φαίνεται εμάς τους Έλληνες μας χαρακτηρίζει η υπερβολή από τα αρχαία χρόνια... Γι'αυτό μάλλον ένας εκ των επτά σοφών της αρχαιότητας, ο Κλεόβουλος ο Λύνδιος διατύπωσε το: (παν) μέτρον άριστον, που κατά μία εκδοχή σημαίνει το να αποφεύγουμε τις ακρότητες. Μάλλον θα είχαν δει πολλά τα μάτια του!
    Ως προς τον καιρό και την μετεωρολογία που αγαπάμε, προτείνω να μένουμε μακριά από "δημοσιογράφους" και "μετεωρολόγους" λάγνους της υπερβολής και των απατηλών εντυπώσεων!
    Νομίζω ότι ο σωστός δρόμος είναι εμείς οι ίδιοι να παρατηρούμε και να μελετάμε τα στοιχεία ώστε να καταλαβαίνουμε κατά το δυνατόν τι συμβαίνει. Η εμπειρία και η διαίσθηση προστίθενται στη παρατήρηση και την γνώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση κύριε Ζιακόπουλε! Έχω να μπω καιρό αλλά παρακολουθώ τις ενημερώσεις σας. Ιωάννης από Μυτιλήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έκανε πέρυσι καύσωνα δυνατό φέτος παει αλλού ταξίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και όμως μιλάμε για 19 βαθμούς τώρα στις 22:00 λίγο έξω από Ξάνθη. Ψυχρουλα για μέσα Ιουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή