Μακρύ, ζεστό και ξηρό ελληνικό καλοκαίρι!

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο εξασθενεί, με αποτέλεσμα την πτώση της έντασης των ανέμων σε όλες τις περιοχές. Ωστόσο, τα μελτέμια στο Αιγαίο δεν θα πέσουν κάτω από τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) αναμένεται ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα φθάσει: στα ηπειρωτικά τους 39 και στα νησιά τους 35 βαθμούς. 


Το Σαββατοκύριακο (23-14/7), προβλέπεται ηλιοφάνεια και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με βασικές εντάσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Πάντως, στη διάρκεια της ημέρας στις Κυκλάδες, τα νοτιότερα νησιά του Α. Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Α. Κρήτη οι ριπές των ανέμων θα φθάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει: στα ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς και στα νησιά τους 37 βαθμούς.  

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού τη νέα εβδομάδα, αναμένεται ηλιοφάνεια και μόνο τα απογεύματα στα ηπειρωτικά θα αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις. Ως προς τους ανέμους και τις θερμοκρασίες, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές.

Υ.Γ. Αναφορικά με τη σχετική υγρασία που θα παρατηρηθεί τις επόμενες 8 με 10 ημέρες στη χώρα μας, ισχύουν τα παρακάτω: τις πρωινές ώρες αναμένονται τιμές σχετικής υγρασίας 50 με 55% και τις πρώτες απογευματινές ώρες που σημειώνονται οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας η σχετική υγρασία θα είναι γύρω στο 30%. Προς τα πάνω αποκλίσεις των παραπάνω τιμών παρατηρούνται στις παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ προς τα κάτω αποκλίσεις παρατηρούνται στις περιοχές που επικρατούν καταβατικοί άνεμοι. 

54 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση Δασκαλε, Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σαν τίτλο απο ερωτική νουβέλα το γράψατε κύριε Ζιακόπουλε βάλτε εκεί ενα "τον κακό σας τον καιρό" να το εμπεδώσουμε "θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι απλά και λιτά χωρίς κραυγές και αλαλαγμούς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατι δεν δειχνετε φωτογραφιες με παραλιες και βουνα;καλοκαιρι ειναι.αφου δεν υπαρχουν λεφτα για καλοκαιρινες διακοπες τουλαχιστον ας τις απολαυσουμε εικονικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επισης θα ηθελα να επαναφερθουν οι καιρικοι χαρτες.Για ανεξηγητο λογο επειδη καποιος σας ειχε κανει μια παρατηρηση καποτε ειχατε θυμωσει και τους κοψατε.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ ανώνυμε,
      μην ψέγεις τον δάσκαλό μας για κάτι τέτοιο. Καταρχάς ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του καθενός όλοι λιγότερο ή περισσότερο στην ελλαδίτσα μας έχουμε σχετικά εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα. Έπειτα μπορείς να στείλεις δικές σου φωτό έστω και παλαιότερες και είμαι σίγουρος ότι θα τις δημοσιεύσει. Ας μη γινόμαστε μεμψίμοιροι με το παραμικρό.
      Καλό σου απόγευμα!
      ΥΓ: ευχαριστούμε για την πρόγνωση δάσκαλε

      Διαγραφή
    3. Όχι, ανώνυμε φίλε. Δεν είναι από θυμό το κόψιμο των χαρτών. Ο "δάσκαλος" έβαλε πολλά καρπούζια κάτω από τη μασχάλη.

      Διαγραφή
  5. Ήρθε το αθάνατο ελληνικό καλοκαιράκι. Με τα καλά του αλλά και τα κακά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hρθε η ώρα του καλοκαιριού. Η πιο ζεστή περίοδος του έτους. Τέρμα τα ψέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιο παλιά πριν πενήντα χρόνια στον ΕΙΡΤ παιζόταν μια εντυπωσιακή σειρά που ανομαζοτσν στα αγγλικά Δε Λονγκ χοτ Σάμερ Αυτό μου θύμησε Μια σήμερα ο αγαπητός ΔασκαλοςΜια σειρά γεμάτη πάθος ερωτικό αγνές αγάπες δυνατές φιλίες και πολύ πολύ ατμόσφαιρα κόρον κλαμπ το μέσα σε στην πνιγηρή ατμόσφαιρα του Αμερικανικού νότου με πρωταγωνιστή και ήρωα τον Μπεν Κουίκ Αξέχαστα το χρόνια αλλά έπαια πτεροεντα!!!!!!Σοφές Δάσκαλε η Πανέμορφη Κονιτσασε περιμένει Καλή ξεκούραση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα!
    Δυστυχώς, αν κι όχι παραθαλάσσια, εξαιρείται και η Άρτα από τις υγρασίες αυτές... Κοντινή σχετικά θέση στο Ιόνιο, ακόμη πιο κοντινή στον Αμβρακικό κόλπο, περικυκλωμένη από τον Άραχθο κι έχοντας στα ... νώτα της (στο βορρά) την καθόλου αμελητέα σε έκταση τεχνητή λίμνη Πουρναρίου, οι υγρασίες μας περισσότερο με αυτές τις εξωπραγματικές της Πρέβεζας θα ομοιάζουν κι όχι με αυτές άλλων δυτικών ηπειρωτικών πόλεων.. Τα 85άρια%, ακόμη κι 90άρια% δηλαδη τις βραδινές ώρες δεν είναι σπάνια εδώ το καλοκαίρι και η προσμονή της απογείου αύρας μεγάλη (όποτε θυμηθεί κι αυτή να έρθει - συνήθως όσο περισσότερη ζέστη τη μέρα τόσο περισσότερο αργεί τη νύχτα). Τα 30άρια% του μεσημεριού πιθανότατα θα τα πιάνουμε, αλλά με 38 κ 39 βαθμούς πάλι στο βράσιμο θα είμαατε. Υπομονή μόνο...
    Παύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραθαλάσσιες, παραλίμνιες και παραποτάμιες περιοχές, Παύλο.
      Πέρα από αυτά, ρόλο παίζει γενικότερα το γειτονικό περιβάλλον (δασώδες,ερημικό κ.λπ.). Ακόμα και γύρω από το σπίτι μας μπορούμε να βρούμε διαφορές στη σχετική υγρασία.
      Καλό βράδυ σε όλους σας.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος γράφει πάλι το προηγούμενο σχόλιο αλλά ο Γεροπαναχαικος ειμαι Κάτι λάθος κανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν γράψεις σχόλιο, φαίνεται το status αν είναι ανώνυμο ή όχι για το σχόλιο που θα γραφτεί. Αν λέει ανώνυμο, κάνεις κλικ πάνω εκεί και επιλέγεις το: υποβολή σχολίου ως...
      Με το όνομά σου που υπάρχει στο λογαριασμό gmail.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα από τα Χανιά της Κρήτης. Μια παρατήρηση ως προς την υγρασία του φετινού καλοκαιριού εδώ στο νησί μας. Πιθανότατα λόγω των συνεχόμενων μελτεμιών, που κρατούν σε χαμηλό επίπεδο τη θερμοκρασία και έτσι περιορίζουν ή διασκορπίζουν έστω την υπερβολική εξάτμιση του θαλασσινού νερού (δική μου εκτίμηση αυτό, δεν ξέρω αν στέκει..), δεν υπάρχει - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - περίσσεια υγρασίας στην ατμόσφαιρα. Οι υγρασίες κινούνται σε εξαιρετικό επίπεδο για τα δεδομένα της περιοχής, σε τιμές σταθερά γύρω στο 50%, ακόμη και στα εντελώς παραθαλάσσια όπου χτυπάει ανεμπόδιστα ο θαλασσινός αέρας. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, εδώ στα Χανιά έχουμε ύστερα από πολλά-πολλά χρόνια ένα πολύ άνετο από άποψη δείκτη δυσφορίας καλοκαίρι. Το αεράκι είναι ελαφρύ και αραιό και δεν νιώθεις αυτό το πηχτό και αφόρητο αίσθημα της υγρασίας, όπως συνήθως θυμάμαι να συμβαίνει τα τελευταία 30 χρόνια εδώ στην Κρήτη - παρότι οι θερμοκρασίες ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλές (λίγες μόνο μέρες ξεπερνάμε τους 34-35). Είναι από τις λίγες φορές που ενώ βρίσκομαι στην Κρήτη, νιώθω σαν να βρίσκομαι στις Κυκλάδες! Εσείς, κ. Ζιακόπουλε, ποια γνώμη έχετε ως ειδικός για το φετινό αυτό φαινόμενο;
    Ευχαριστώ
    Παναγιώτης - Χανιά Κρήτης (Φιλόλογος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι εύκολο να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση, Παναγιώτη, χωρίς μετρήσεις και συγκρίσεις.
      Θυμίζω ότι η σχετική υγρασία δεν είναι ένα μέτρο της ποσότητας των υδρατμών που περιέχεται σε δεδομένο όγκο αέρα, αλλά δηλώνει πόσο κοντά είναι ο αέρας στον κορεσμό του. Για παράδειγμα, αέρας με σχετική υγρασία 50% περιέχει το μισό του ποσού των υδρατμών που απαιτούνται για να επέλθει κορεσμός.
      Η αύξηση της σχετικής υγρασίας μπορεί να γίνει είτε προσθέτοντας υδρατμούς στον αέρα χωρίς αλλαγή της θερμοκρασίας του είτε ελαττώνοντας τη θερμοκρασία του χωρίς να αλλάξουμε την ποσότητα των υδρατμών που περιέχει. Ανάλογα, η μείωση της σχετικής υγρασίας επιτυγχάνεται, αφαιρώντας υδρατμούς από τον αέρα ή αυξάνοντας τη θερμοκρασία του.

      Διαγραφή
    2. ή μειώνοντας τη θερμοκρασία του αέρα θέλατε να πείτε μάλλον. Σωστά;

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ότι είναι σωστά γραμμένο, Αποστόλη.
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
    4. Πραγματικά ένα πολύ ήπιο καλοκαίρι φέτος εδω στα Χανιά όπως και το 2019. Η υγρασία σπάνια είναι έντονη τα μεσημέρια όπως άλλες χρονιες ενώ τα βραδια είναι σχετικά δροσερά και δεν χρειάζεσαι κλιματιστικό για να κοιμηθείς. Οι θερμοκρασίες δυσκολα ξεπερνούν τους 29 βαθμούς και η υψηλότερη φέτος ήταν μόλις 34 βαθμοί ενώ πέρυσι είχαμε χτυπήσει 44!!!
      Μακάρι να συνεχιστεί αυτό αν και έχουμε ένα θερμο διάστημα μπροστά μας που στην περιοχή μου αμφιβάλλω αν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 35-36 βαθμούς. Ο χειμώνας που μας πέρασε καθώς και η άνοιξη ήταν κάτω του μέσου όρου και ο Ιούλιος ένας από τους δροσερότερους των τελευταίων ετών. Η ξηρασία όπως και σε όλη την Κρήτη αγκάθι.
      Γιάννης-Χανιά

      Διαγραφή
    5. προς Γιαννη-Χανια
      Και ακριβως πανω σε αυτην την ξηρασια ειναι που πατουν οι εμπρηστες καθως οι περισσοτερες φωτιες στα δαση ειναι βαλτες απο σκοπιμοτητα.

      Διαγραφή
  11. Τα εγραψε ολα ο δασκαλος! Κλασικος ελληνικος καυσωνακος. Η διαρκεια του θα κουρασει λιγο. Τιποτα το ιδιαιτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. " Καυσωνάκος",ωραίο υποκορισττκό.Μου φέρνει στον νου το "εμποράκος",ο θάνατος του οποίου είχε ανέβη σε μια καταπληκτική παράσταση πριν από χρόνια με τον αξέχαστο Θύμιο Καρακατσάνη.================Πέτρος Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βαλε και το δασκαλακος που καποιοι εδω μεσα τον χαρακτηριζουν τον κ.Ζιακοπουλο.

      Διαγραφή
    2. Αν είναι "δασκαλάκος" ο κύριος Ζιακόπουλος, και έχουν το θράσος να το λένε αυτό,
      εδώ στο ιστολόγιό του, ας βγουν -επώνυμα- να μας μας πουν και ποιός είναι τότε ο Δάσκαλος..

      Διαγραφή
    3. μακάρι να βλεπαν λίγο οι υπόλοιποι που το παίζουν σταρ

      Διαγραφή
  13. Μια χαρά είναι το φετινό καλοκαίρι. Mε ήπιες θερμοκρασίες και πάω να δικαιωθώ που έγραφα παλιότερα εδώ ότι η Αγγλία θα γίνει πιο ζεστή από την Ελλάδα προσεχώς. Αστειεύομαι και αυτοσαρκάζομαι ασφαλώς. Πέρα από την πλάκα, διαφαίνεται μία εμμονή της ζέστης στη δυτική Ευρώπη, ανεξαρτήτως εποχής. Είχαν και σχετικά θερμό χειμώνα εκεί, τη στιγμή που στην ανατολική Ευρώπη επικρατούσαν πολύ πιο ψυχρές συνθήκες.

    Ανάλογο ήταν το καιρικό μοτίβο και τα προηγούμενα χρόνια και ίσως να πρόκειται για εμμονή της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, που κι αυτή, βέβαια, είναι μία ένδειξη κλιματικής αλλαγής. Anyway. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους. Και εύχομαι όσα περισσότερα μπάνια μπορείτε και ποθείτε. Στην εποχή των αέναων κρίσεων, στην Ελλάδα έχουμε, τουλάχιστον, την πολυτέλεια να είναι εφικτή η κολύμβηση όλο τον χρόνο. Όσες κι αν είναι οι δυσκολίες, μία γωνίτσα στο απέραντο γαλάζιο θα τη βρεις.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Β. ΣΠ. σημαίνει Βαγγέλης Σπανός ? .Εάν ναι,πρόκειται περί εξαιρέτου παλιννοστήσεως.!==========Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλώς το αντιρρησία ! (με χιουμοριστική πάντα διάθεση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μιας και πιάσαμε την υγρασία.
    Ήμουν φαντάρος Χειμώνα στην Αλεξανρούπολη. Σκοπιά τη νύχτα. Ο συνδυασμός χαμηλών θερμοκρασιών με υψηλά ποσοστά υγρασίας, καταλαβαίνετε. Τρύπαγε το κόκκαλο.
    Το Καλοκαίρι, φαντάρος στη Δράμα. Υψηλή θερμοκρασία, πολλή υγρασία. 4 με 5 φορές την ημέρα στις ντουζιέρες.
    Μια χαρά. Δεν έχω παράπονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα από τα όμορφα Χανιά. Από το περασμένο Σάββατο ο καιρός είναι εξαιρετικός. Πολύ καλή θερμοκρασία το μεσημέρι αλλά και το βράδυ, όπως και νωρίς το πρωί. Οι αρκετά ισχυροί άνεμοι έχουν ηρεμήσει εκτός από τα σημεία καναλισμου. Από το Ακρωτήρι είδα και δύο χιονουρες στα Λευκά Όρη. Σήμερα, από την Αγία Γαλήνη η θέα στο Ψηλορείτη έχει άλλες 4-5 χιονουρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα στην παρέα και στον κύριο Ζιακόπουλο.
    Θυμάστε κύριε Ζιακόπουλε τα τελευταία 30 χρόνια ή όποτε εσείς θυμόμαστε, ποιός ήταν ο πιο παρατεταμένος καύσωνας στην χώρα μας; Ήταν εκείνος του 1987;
    Ή του 2007; Κάνω προσπάθεια να θυμηθώ αλλά δεν έχω και πρόσβαση σε μετεωρολογικά αρχεία του παρελθόντος.
    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
    Νίκος Παντελικίζης, Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,
      Έχει κάνει ο δάσκαλος στο παρελθόν ανάλυση των καυσώνων. Αν ανατρέξεις στις παλαιότερες δημοσιεύσεις θα το βρεις.
      Εγώ απλά δηλώνω ότι το καλοκαίρι του 2007 ήταν από νωρίς και ως το τέλος του καυτό με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και για πολλές μέρες . Παρουσιάστηκα αρχές Μάη στρατιώτης και μέχρι τέλη Σεπτέμβρη υπήρξε ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι.

      Διαγραφή
  19. https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/fotia-stin-ileia-synelifthi-gia-emprismo-apo-prothesi-sta-agnanta-oi-martyries-pou-ton-ekapsan/3568787/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα σε όλους,
    Η αίσθηση της ζέστης πολύ έντονη τώρα εδώ, στο Χαλάνδρι. Πριν από πολλά πολλά χρόνια θα ήμουν έξω καταϊδρωμένος παίζοντας ποδόσφαιρο με τα παιδιά της γειτονιάς. Τώρα, κάθομαι κάτω από τον κλιματισμό…
    Κλασικό ελληνικό καλοκαίρι. Η εποχή που κυριαρχεί στην πατρίδα μας. Έτσι όπως το περιγράφει ο Ελύτης στο ποίημα «Σώμα του καλοκαιριού»

    Έρχονται σιγανές βροχές ραγδαία χαλάζια
    Περνάν δαρμένες οι στεριές στα νύχια του χιονιά
    Που μελανιάζει στα βαθιά μ' αγριεμένα κύματα
    Βουτάνε οι λόφοι στα πηχτά μαστάρια των νεφών
    Όμως και πίσω απ' όλα αυτά χαμογελάς ανέγνοια
    Και ξαναβρίσκεις την αθάνατη ώρα σου
    Όπως στις αμμουδιές σε ξαναβρίσκει ο ήλιος
    Όπως μες στη γυμνή σου υγεία ο ουρανός.

    Νίκος (φιλόλογος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χάρμα η ξιπολιά σε καλοκαίρια ρωμαίικα! (Νίκος Καρούζος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Περισσότερο ένιωθε κανεις την ζέστη εχθές στην περιοχή μου καθώς ο αέρας ήταν ασθενής και από ΒΒΔ διευθύνσεις,παρά σήμερα που κατά περιοχή τσίμπησε 1-2 βαθμούς αλλά ο αέρας φυσά από ΒΒΑ διευθύνσεις με ριπες πάνω από 5 μποφόρ και με πολύ χαμηλή υγρασία,ενώ η ατμόσφαιρα είναι πεντακάθαρη ακόμη και στον κάμπο της Κωπαιδος που η υγρασία είναι υψηλότερη λόγω που ποτίζεται.
    Η θερμοκρασία τα βράδια και τα πρωινά συνεχίζει να πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς, οπότε ακόμη είμαστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χάρμα η ξυπολυσιά σε καλοκαίρια Ελληνικά . Π.Α. ,ποιητής εκ του προχείρου (συγγνώμη κύριε Καρούζε μου.......)!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όταν από τα τέλη Μαΐου στην μακροπρόθεσμη τού καλοκαιριού τονίζαμε την επικινδυνότητα φέτος λόγω μεγάλης και επίμονης διάρκειας ξηροθερμικού μελτεμιού γιά τούς λόγους πού είχαμε αναλύσει, μάλλον όλοι κοιμόντουσαν τον ύπνο τού δικαίου.
    Κανένας δεν πήρε στα σοβαρά όχι μόνο εμάς αλλά και άλλους επίσημους φορείς πού κάνουν σωστά τη δουλειά τούς και ενημερώνουν γιά τις καιρικές συνθήκες ανά την επικράτεια.
    Καίγεται όλη η Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι την Πελοπόννησο και πραγματικά δεν πτοείται κανένας από τούς αρμόδιους.
    Τι με ενδιαφέρει εμένα η τον καθένα πού καίγεται όλος ο φυσικός πνεύμονας μας ή οι περιουσίες τού καθενός η δικαιολογία της μη ύπαρξης δυναμικού προσωπικού?
    Κάθε χρόνο τα ίδια.
    Αφού δεν ανοίγει ρουθούνι σε αυτόν τον τόπο καλά να πάθουμε.
    Αφήστε τα παιδιά να κάνουν τις διακοπές τούς και να παίρνουν μόνο τις "μισθούρες τούς ".
    Ντροπή τίποτε άλλο.
    Καλή συνέχεια(όσο είναι αυτό εφικτό) καλοκαιριού σε όλους.
    Υ. Γ. Εάν ανέβει το σχόλιό μού θα ήθελα να μην πάρει παραπάνω έκταση.
    Είπα αυτά πού νιώθω και τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ψηθηκαμε πατριώτη...
    29.9 αυτή την ώρα με 32 υγρασία και έπεται συνέχεια....
    Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους τους καιροφιλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα σε όλους. Το 87 δεν θυμαμε αν είχε καύσωνα. Ήμουν 11 χρόνων. Δεν νομίζω σαν παιδί να με ένοιαζε αν έχει καύσωνα έξω. Μόνο να περάσει το μεσημέρι να μας αφήσει η μάνα μας να βγούμε έξω να παίξουμε. Το 2007 το ένιωσα στο πετσί μου καλά. Πολύ καλά θα έλεγα. Ήταν η εποχή που έβαζε ο κόσμος φουλ κλιματιστικά και δεν προλάβαιναμε να πάρουμε ανασα. Ημασταν όλη μέρα έξω ακόμη και το μεσημέρι και προσπαθούσα ε να προλάβουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Είχε συνέχεια 42 με 44 βαθμούς και σε σημείο έφτανε τους 46. Στον ήλιο δε ήταν απίστευτη η ζέστη. Προσπαθούσαμε να ανεβούμε στην σκάλα και μας καίγονταν τα χέρια. Κυριολεκτικά παθαινες εγκαύματα. Ακόμη και το βράδυ μέσα σε ρεματιές στο Πήλιο η θερμοκρασία δεν έπεφτε κάτω από τους 38 βαθμούς. Να προσθέσω σε αυτό και τις πολύωρες διακοπές ρεύματος. Ήταν γενικός το ποιο ζεστό καλοκαίρι που θύμαμε μέχρι τώρα. Γιώργος από Βόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τέρμα τα ψέματα.
    Ούτε μελτέμι ούτε τίποτα δεν επηρεάζει σήμερα την ηπειρωτική χώρα.
    Ήδη οι μέγιστες τιμές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως σε Θεσσαλία ανατολική Φθιώτιδα Βοιωτία Αιτωλοακαρνία Αργολίδα Κορινθία φτάνουν βάση σταθμών τούς 39 με 41β ενώ ακόμη και στα ημιορεινά παρατηρούνται 38 με 39β!
    Στα υπόλοιπα όπως και στην Αττική πιάσαμε 38 με 39β με την τελευταία όμως από σήμερα το βράδυ να μην καταγράφει ελάχιστες στο κέντρο της κάτω των 28β.
    Αύριο μία από τα ίδια.
    Ευτυχώς οι υγρασίες είναι σε χαμηλά επίπεδα ακόμη και στα δυτικά.
    Το αθάνατο ελληνικό και μακρύ καλοκαιράκι έφτασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τελικά τούς 40β άγγιξε η μέγιστη τιμή της Τ και στο ΔΒΔυτικο τόξο της Αττικής.
    Δύο λόγια μόνο να πω μίας και βρίσκομαι σε περίοδο χαλάρωσης γιά τα μελλούμενα τού καιρού.
    Από τις πρώτες ημέρες τού Αυγούστου αναμένεται σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία η αποκλιμάκωση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών πού έχουμε και θα έχουμε στη χώρα μας.
    Κάποια αστάθεια ίσως απασχολήσει μόνο τούς ορεινούς ημιορεινούς κατοίκους της ΔΒΔυτικής και βόρειας χώρας εκείνο το διάστημα.
    Αν και θα πέσει η θερμοκρασία,ας μην περιμένουμε καμία ιδιαίτερη δροσιά στην καρδιά τού καλοκαιριού καθώς οι 35β στα ενδότερα ηπειρωτικά θα θεωρούνται δεδομένοι.
    Όλα άκρως καλοκαιρινά λοιπόν.
    Υπομονή μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας σε αυτούς πού βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις και δεν αντέχουν τη ζέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα Στον Δάσκαλο. Το έχω ξαναπεί, πολλές φορές, κάποιοι με κακεντρεχή σχόλια προσπαθούν να μειώσουν το κύρος του Κυρίου Ζιακοπουλου.Πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο. Δυστυχώς από χθες καίγεται η μισή νότια Λέσβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα, από βροχερή Κομοτηνή. Από τα χαράματα και συνεχίζεται, 6 mm ως τώρα... Δροσιά φυσικα. Μακάρι να φτασει στην φωτιά της Δαδιάς..(Δ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ευτυχώς βρέχει κ στη Δανία και γενικά σε όλη την ορεινή Θράκη. Δωρο εξ' ουρανού πραγματικά. Να αναφέρω ότι τόξο καταιγίδων υπάρχει σε όλο το Θρακικό μέχρι τη Λημνο, αλλά κ στην ευρύτερη περιοχή Θερμαϊκού- Χαλκιδικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη Χαλκιδική μας η βροχούλα ήταν ελάχιστη, αλλά δυστυχώς λόγω κεραυνών ξέσπασαν πυρκαγιές στο δάσος. Στη Μόλα καλύβα του πρώτου ποδιού ακόμη καίει. Ευτυχώς δεν φυσούν άνεμοι. Ευτυχώς πετάνε ελικόπτερα και αεροπλάνο.

      Διαγραφή
    2. Τι Λοζάνη, τι Κοζάνη, χιόνια η μια χιόνια και η άλλη .... άτιμε κορέκτορα κλείνεις σπίτια ! και ας είναι και στην Δαδιά και όχι στην Δανία !!!

      Διαγραφή
  32. Τρομακτική καταιγις το ξημέρωμα Δευτέρας στην Ξάνθη. Δρόσισε αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εννοείται στη Δαδια ήθελα να πω😀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θάνο ας βρέξει και λίγο παραπάνω στη Δανία δε θα τους χαλάσει. Δεν νομίζω να είναι παραπονιαρηδες σαν εμάς στην Ελλάδα. Αστειεύομαι φυσικά..

      Διαγραφή
  34. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια! Το φετινό καλοκαίρι έως τώρα εξελίσσεται ως θερμότερο από το περσινό. Για να μην έχουν κάποιοι αυταπάτες ότι η περσινή κόλαση ήταν μόνο μια εξαίρεση του κανόνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή