Εικόνες του σήμερα και του χθες

Μύρισε άνοιξη στο Βιβάρι Αργολίδας, του Σταύρου Παυλόπουλου


Ομίχλη στον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής, της Βασιλικής Γκούμα

Το παγωμένο Παλιομάγειρο (υπο-παραπόταμος του Αλιάκμονα), του Νίκου Κλιάκα

Άνω Γιανναίοι Αρκαδίας, της Αγγελικής Γκογκίδη

Τοπίο στα Μεσόγεια Αττικής, του Λευτέρη Ελευθεριάδη  

Μια νύχτα με τη "Μπάρμπαρα" στη Βασιλίσσης Σοφίας, του Νίκου Παντελικίζη

Αλυκές Βόλου, του Βαλεντίνου Κέτουλα

Στο Κρυονέρι με τη "Μπάρμπαρα", του Πέτρου Δρακουλή

Μάρτιος 1987! Η φωτογραφία στάλθηκε από τον Νίκο Γκάγκα 

 Καλημέρα και καλό τριήμερο σε όλους!

2 σχόλια:

  1. Μιας και οι περισσότερες φωτό είναι με χιόνια, η χιονόπτωση στο Λος Άντζελες ήταν η πρώτη από το 1989 και η δεύτερη στα χρονικά, λόγω της ψυχρής εισβολής, που πλήττει μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, όπως επισημαίνει ο Guardian. Mάλιστα, οι χιονοθύελλες αναμένεται να συνεχιστούν στην Καλιφόρνια και εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για το Σαν Ντιέγκο, ενώ το Γκόλντεν Στέιτ έχει ντυθεί στα λευκά και στο Σαν Φραντσίσκο καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες εδώ και έναν αιώνα. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι πολλοί Καλιφορνέζοι δεν είχαν δει ποτέ πριν στη ζωή τους χιόνι, που έπεσε καθώς ο αρκτικός, ψυχρός αέρας συνδυάστηκε με την υγρασία από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

    Προβλήματα υπήρξαν στις συγκοινωνίες, λόγω του πάγου στους δρόμους και έκλεισε και ο Interstate 5, βόρεια του Λος Άντζελες. Ακόμα και η περίφημη πινακίδα του Hollywood καλύφθηκε από χιόνι, κι ενώ τώρα υπάρχει και κίνδυνος πλημμυρών, καθώς οι βροχές που αναμένονται, θα λιώσουν απότομα τα χιόνια στην Καλιφόρνια, όπου 101 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα.

    Αν και χρειάζεται περισσότερη μελέτη για να διαπιστωθεί ο ρόλος της κλιματικής κρίσης σε αυτή την ψυχρή εισβολή, η αλήθεια είναι ότι οι χιονοπτώσεις έχουν αυξηθεί κατά τις εκάστοτε κακοκαιρίες. Σχεδόν ένα μήνα πριν την Πρωταπριλιά, οπότε και ο υετός αρχίζει να μειώνεται σταδιακά, η χιονοκάλυψη στην Καλιφόρνια έχει φτάσει στο 144% του μέσου όρου της εποχής, κρατώντας και τα αποθέματα νερού σε πολύ καλά επίπεδα.
    https://www.theguardian.com/us-news/2023/feb/24/california-snow-los-angeles-san-francisco-bay-area

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαγγέλη δεν θα αργήσουμε να έρθουμε και εμείς στις παραλίες έτσι όπως πάει ο καιρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή