Η πρόγνωση του καιρού!


 

33 σχόλια:

  1. Καλημέρα από την λευκή Στοκχόλμη .Καλές αποκριες .Μάκης Στοκχόλμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αρκουδα ειναι δυνατο ζωο αλλα οι καμηλες ειναι ζωο με τεραστια υπομονη αντοχες κ δυναμη! ποιο λες να επικρατησει δασκαλε? εγω μαλλον τις καμηλες λεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω λεω η αρκουδα κατι θελει να μας πει ο δασκαλος

      Διαγραφή
  3. Ωχ! Χριστοδουλόπουλε, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα καλό 3μερο εύχομαι
    Δάσκαλε υποκλίνομαι, ειλικρινά γέλασα με το που είδα τη φωτογραφία, όσο για το καιρό
    Πηραμε πρέφα τι έρχεται;
    Το θέμα είναι η αρκούδα θα μπορούσε να πει το ίδιο μεταγενεστερα;
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα δασκαλε. Φοβερη φωτο! Αντικειμενικα πιο δυνατο ζωο η αρκουδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλή αποκριά!!!
    Το έπιασα το χιουμοριστικό υπονοούμενο κ. Ζιακόπουλε, μέχρι σήμερα είχα ενδοιασμό αλλά αύριο θα ξεκινήσω γενικό κλάδεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η άρκτος δεν είθισται να ομιλεί.... Πράττει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΧΧΑΧΑ Δεν μασάμε πια κύριε Ζιακόπουλε...είμαστε σε εκείνο το πλάτος που φέτος συμπεριφέρεται σαν τον Ο.Η.Ε. θα συναντηθούν τα ζωάκια...λίγο πιο πάνω από εμάς και το καθένα θα τραβήξει τον δρόμο του.....βροχούλες...δλδ..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα από την ηλιόλουστη Λέσβο! Ελπίζω να αντισταθεί η πολική αρκούδα και να κατέβει έστω και για λιγο.. Καλό τριήμερο σε σάς κύριε Ζιακόπουλε και σε όλους τους φίλους του μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στον χάρτη, η αρκούδα είναι στο Βερολίνο, όπου χιόνιζε σήμερα Σάββατο 25/2, όπως είδα σε απευθείας σύνδεση του BBC (για άλλο ρεπορτάζ, όχι για τα χιόνια). Γενικά, έχει χιονίσει αρκετά φέτος στη Γερμανία, όπως μου είχαν πει και κάτι γνωστοί μου, που είχαν πάει για μία δουλειά τον Γενάρη. Έφυγαν από εδώ με λιακάδες και πήγαν εκεί και βρήκαν τις αρκούδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To BBC κάλυπτε διαδήλωση, που όντως έγινε υπό ασθενή χιονόπτωση, κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία. Συμμετείχαν περίπου 10 χιλιάδες άτομα στο Βερολίνο με κεντρικό σύνθημα "ξεσηκωμός για την ειρήνη". Όπως ανέφερε ένας διαδηλωτής, "η κλιμάκωση της αποστολής όπλων στοιχίζει 1.000 ζωές τη μέρα και φέρνει πιο κοντά έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. "Διαπραγματευτείτε, μην κλιμακώνετε", έγραφε ένα πανό, ενώ "δεν είναι ο πόλεμος μας", μπορούσε να διαβάσει κανείς σε ένα άλλο.

      Διαγραφή
    2. Διερωτώμαι : Προς τί αυτές οι λεπτομέρειες από τη συγκεκριμένη διαδήλωση ;--======Π.Α.

      Διαγραφή
  11. Και τι δε θα έδινα για έναν χορταστικό βροχερό Μάρτη! Με τα ορεινά χιόνια του! Όπως κάποτε που γέμιζε τους ταμιευτήρες και τις πηγές... Τελευταία φορά ήταν το 2015... έκτοτε αγνοείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα σε ολους και καλη αποκριά.
    Να κανω ενα σχολιο πανω στην εικονα:Κανενας απο τα δυο "ζωακια"δεν θα επικρατησει.Απλα πιστευω οτι ο καιρος στην ελλαδα θα κινηθει θερμοκρασιακα σε ενα ενδυαμεσο επιπεδο και ισως στην κεντροβορεια χωρα σε αρκετα χειμωνιατικα επιπεδα αλλα καμμια ακροτητα απο καμμια πλευρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα σε όλους τούς φίλους τού μπλογκ και στον ευρηματικό μας δάσκαλο.
    Αρχικά στην εξήγηση τού παραπάνω χάρτη θέλω να πω και εγώ την άποψή μού,ότι ο δάσκαλος δεν προμηνύει ούτε χιονιάδες ούτε Αφρική πάνω από την Ελλάδα.
    Απλά τονίζει την μεγάλη σύγκρουση πού θα υπάρξει πάνω από τα Βαλκάνια και τη χώρα μας μεταξύ ψύχους και υποτροπικού στα νότια της χώρας μας και στη βόρεια Αφρική,με το μεγάλο φαβορί λόγω γεωγραφικής θέσης να είναι ως είθισται η Βόρεια ΒΔυτικη και ΒΑνατολική ηπειρωτική χώρα.
    Στα της πιθανής εξέλιξης τού καιρού στο πρώτο 10ήμερο τού Μάρτη,στις 14 Φλεβάρη(12 μέρες πριν) και ώρα 1:08 τη νύχτα σε απάντηση σε σχόλιο τού Κωνσταντίνου εκ Θεσσαλονίκης και τον Αποστόλη είχα αναφέρει:"αυτή τη στιγμή γιά την εξέλιξη τού καιρού στις αρχές Μαρτίου και μετά,θα πόνταρα στα καλά νερά από τα δυτικά.
    Όσο για τα χιόνια,σε τέτοιες διατάξεις το όποιο προβάδισμα το έχει η Βόρεια ΒΔυτικη χώρα."

    Η κυκλοφορία λοιπόν εμποδισμού σε όλη τη ΒΔυτική Ευρώπη θα είναι γεγονός το επόμενο διάστημα (Rex blocking), με αποτέλεσμα να συνεχίσουν οι ψυχρές αέριες μάζες να κινούνται από τα ΒΑνατολικά προς τα ΝΔυτικά.
    Η κυκλογέννεση στην κεντρική Μεσόγειο θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένη και μάλιστα με επίμονο χαρακτήρα γιά αρκετό διάστημα με την είσοδο τού Μάρτη.
    Κατανομή χρονική και ποσοτική δυστυχώς είναι δύσκολο από τώρα να υπάρξει, όμως σαν μία πρώτη εικόνα φαβορί γιά αξιόλογες βροχές κατά περιόδους πάντα, θα έδινα στο Ιόνιο και την ηπειρωτική κυρίως δυτική κεντρική και βόρεια χώρα.
    Αουτσάιντερ η νότια νοτιοανατολική νησιωτική χώρα με πρώτες τις Κυκλάδες.
    Ας ελπίσουμε και εκεί να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στα στοιχεία.
    Λεπτομέρειες από Τρίτη.
    Υ. Γ. 1 Οι άνθρωποι εξελίσσουν σύμφωνα με την επιστήμη τα αριθμητικά μοντέλα καιρού, με τα μοντέλα παράλληλα να εξελίσσουν τον εκάστοτε προγνώστη(άνθρωπο).
    Όταν ο άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν στην αποτύπωση της κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας και δεν μελετά σωστά και στοχευμένα όλα τα καλούδια πού τού προσφέρουν, τότε τα λάθη είναι αναπόφευκτα.
    Σαν αποτύπωση πανευρωπαϊκή, μπορώ να πω ότι και το ευρωπαϊκό μοντέλο αλλά και το αμερικάνικο(παρά τις συνεχείς κολοτουμπες τού η αρχική δομή των πιέσεων Χ και Υ παραμένουν ίδιες), έδειξαν το δρόμο αρκετά νωρίς.
    Οπότε αυτά έχουμε σαν ευαγγέλιο και με αυτά θα πορευόμαστε.
    Υ. Γ. 2 Χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαιτέρως στούς φίλους Κονιτσιώτες.
    Καλές απόκριες, καλά κούλουμα και καλή Σαρακοστή να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρέλειψα να αναφέρω ότι ο καιρός αν εξαιρέσουμε τούς θυελλώδεις ΝΑ ανέμους πού θα επικρατήσουν σχεδόν σε όλη τη χώρα και τα νησιά μας, θα είναι μεγάλος σύμμαχος στις καρναβαλικές εκδηλώσεις όπως και κατά τη διάρκεια της καθαράς Δευτέρας σχεδόν παντού.
      Εξαίρεση μόνο η δυτική ΒΔυτική χώρα αύριο απόγευμα βράδυ και νύχτα, όπως και η ανατολική Μακεδονία Θράκη πού σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες με έμφαση το βόρειο Ιόνιο την Ηπειρο και πιθανόν τη δυτική Στερεά.
      Λίγα φαινόμενα στις ίδιες περιοχές και την καθαρά Δευτέρα(πιθανόν το πρωί και σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας).
      Στο καρναβάλι της Ξάνθης ίσως κάποια τοπικά φαινόμενα αρχίσουν νωρίτερα αύριο αλλά όχι κάτι σπουδαίο.
      Επίσης καλός καιρός στο καρναβάλι της Πάτρας(συννεφιά μόνο) με την όποια πιθανότητα γιά βροχή η μπόρα να εντοπίζετε τις βραδινές νυχτερινές ώρες.

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα σε όλους. Βροχές χρειαζόμαστε. ...........Ας μείνει η αρκούδα Βόρεια .Στατιστικά Βέβαια ο Μάρτης πάντα Ένα χειμωνιάτικο κρύο μας στέλνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kαι για να ...εξηγούμαστε....η κάθοδος ψυχρών μαζών...στην Ιταλία και στα ΒΔ Βαλκάνια νομίζω είναι δεδομένη..αρχές Μάρτη...όπως και η κυκλογέννεση στην Αδριατική-Ιόνιο...όμως ειναι και δεδομένη η αντίσταση του υποτροπικού στα μέρη μας,αποτέλεσμα μια κακοκαιρία που θα απέχει πολύ από το να χαρακτηρισθεί ως χειμωνιάτικη...μόνη ανατροπή...το ριτζάρισμα του Ανικυκλώνα να γίνει ΒΑ στο υψος ουγγαρίας και ΒΔ Βαλκανίων..κάτι όμως που αποκλείεται καθώς όπως μας εχει πεί ο κύριος Ζιακόπουλος οδηγός ειναι ο πόλικός αεροχείμαρος.(0χι ο αντικυκλώνας)..ο οποίος θα αρκεστεί σε μία καθοδο στην Κεντική Μεσόγειο...χωρίς πιρουέτες στην συνέχεια...."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή φίλε Θωμά εσυ δε βλέπεις άλλη ψυχρή εισβολή στη βόρεια Ελλάδα;

      Διαγραφή
    2. Ξεκάθαρα όχι....τίποτα στην κυκλοφορία δεν έχει την δυναμική για να δώσει ψυχρή/χειμωνιάτικη εισβολή στην Ελλάδα....ούτε ΝΔ ρεύμα στο Β Αντλαντικό υπάρχει...ουτε ο πολικός αεροχείμαρος εχει διάθεση να κατεβεί στα πλάτη μας,χαμηλό στα δυτικά μας ναι θα έχουμε...ισως μία βιαιη κατεβασιά σε δευτερο χρόνο θα έχουμε αλλά....χειμωνιάτικη κακοκαιρία όχι.....τα λέω αυτά οπως βλέπω τις αναδιπλώσεις του αντικυκλώνα.στα τρεξίματα...μακάρι να διαψευστώ..."θωμάς"

      Διαγραφή
    3. Τώρα πιά ,μακάρι να επιβεβαιωθείς..........--======Π.Α.

      Διαγραφή
  16. Τέλος ο χειμώνας κύριοι οριστικώς και αμετακλήτως
    ένας άθλιος θα έλεγα χειμώνας από όλες τις απόψεις και που μας ήρθε η τροχονόμος Βαρβάρα επί μία εβδομάδα και δει το ξημέρωμα της Δευτέρας( που στην Πεύκη με μία έξαρση όμοια με την Ελπίδα έβαλα 15 πόντους χιόνι οι οποίοι δυστυχώς το μεσημέρι είχαν λιώσει) θα πρέπει να ανάβουμε λαμπάδες ίσα Με του Γιάννη Αντετοκούμπο το ανάστημα και που είδαμε αυτό.. γιατί ακούω γκρίνιες από Αθηναίους ότι δεν έκανε τίποτα φέτος !δυστυχώς το σύνολο όμως της ηπειρωτικής χώρας για δεύτερη συνεχόμενη θα έλεγα χρόνια δεν πάει καλά από πλευράς υετού και πολύ φοβάμαι ότι πέρσι τα μελτέμια βοήθησαν και δεν είδαμε το σκληρό πρόσωπο του θέρους όπως το 2021 στην πατρίδα μας αλλά εάν συνεχιστεί αυτή η ανομβρία πολύ φοβάμαι ότι πάμε για να σπάσουμε ρεκόρ το καλοκαίρι που έρχεται ...αυτά για τους αρνητές της κλιματικής αλλαγής φιλυκά Δελαπόρτας Σπύρος και καλή μεγάλη τεσσαρακοστή να έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπυρο βιαζεσαι πολυ. Αθλιος ο χειμωνας συμφωνω 100%. Αλλα δεν τελειωσε τιποτα ακομα. Και βροχες πολλες θα ερθουν και καποια ψυχρη μαζα πιστευω οτι θα κατεβει μετα τις 7-8 μαρτιου. Υπομονη φιλε. Αδικο δεν εχεις σε πολλα απο αυτα που γραφεις.

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα.Χρόνια πολλά.Καλή Σαρακοστή.Περίοδος νηστείας με άφθονο σαρακοστιανό "σαβούρωμα." Μία από τις πολλές εκδοχές της υποκρισίας. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα,γιατί κάποτε :" βίβλοι ανοίγονται και πράξεις ελέγχονται,και τα κρυπτά του σκότους δημασιεύονται "! .--=====Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν είχε ιδιαίτερο κύμα τελικά στον Σαρωνικό, μάλλον επειδή ο άνεμος ήταν νοτιοανατολικός και όχι καθαρός νοτιάς ή νοτιοδυτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έρχεται στις 8 Μαρτίου σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό ⛄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρόνια πολλά καλή σαρακοστή κύριε Ζιακόπουλε και στην παρέα του μπλογκ!. δυστυχώς ξεκίνησαν νωρίς οι φωτιές, αποτέλεσμα της ανομβρίας και του πολύ ισχυρού ανέμου που επικρατεί σήμερα στην ορεινή Αιγιάλεια και όχι μόνο..
    Χρήστος Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βροχές και καταιγίδες χθες στην Κόνιτσα.
    Ξεκίνησαν το μεσημέρι με αποτέλεσμα οι καρναβαλιστές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία να αποχωρήσουν άρον άρον. Κράτησε ίσα ίσα να ανάψει το βράδυ ο Έλατος στα Πλατανάκια αλλά μετά.... αστραπές βροντές και έντονη βροχή ανάγκασαν τον κόσμο να φύγει... Αναγκαίες οι βροχές, κρίμα όμως για τους διοργανωτές και για τους επισκέπτες (ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά) που τίμησαν και αυτό το τριήμερο τον τόπο μας με την παρουσία τους.
    Σήμερα η μέρα ξεκινά με καλό καιρό, περισσότερο διαυγής από την χθεσινή, τα σύννεφα όμως γύρω γύρω με προβληματίζουν για την έκβαση της φασολάδας στην απάνω Κόνιτσα...
    Χρόνια πολλά σε όλους, καλή σαρακοστή και καλή δύναμη σε όσους νηστεύουν, μεγάλη προσοχή στους οδηγούς, όλοι με ασφάλεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
    Το Πάσχα σας περιμένουμε και πάλι όλους.
    Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή