«Το κρύο μπήκε με το σακί, αλλά θα φύγει με το βελόνι!»

Του Χριστόδουλου Χριστοδούλου

Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), η περιοχή μας θα εξακολουθήσει να επηρεάζεται από τον ισχυρό συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με αποτέλεσμα τη διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Παράλληλα, μικροδιαταραχές στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα, κινούμενες από βορρά προς νότο, θα προκαλέσουν τοπικές χιονοπτώσεις στις ανατολικές και νότιες περιοχές (Β-ΒΔ Αιγαίο, Α-ΝΑ Θεσσαλία, Εύβοια, Α. Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, Α-ΒΑ Πελοπόννησο και ορεινά-ημιορεινά Κυκλάδων και Κρήτης) σε συνδυασμό με το ανάγλυφο του εδάφους και την παρουσία του Αιγαίου που ως γνωστό λειτουργεί ως τεράστια δεξαμενή θερμότητας και υγρασίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από οδηγούς και πεζούς στις μετακινήσεις τους κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί, οπότε αναμένεται παγετός κατά τόπους ισχυρός. 


Την Τετάρτη (8/2), τοπικές χιονοπτώσεις, κατά κανόνα ασθενείς, αναμένονται στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και τις ορεινές – ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Την Πέμπτη και την Παρασκευή (9-10/2), με δεδομένο ότι στην περιοχή μας οι συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας δεν θα αλλάξουν σημαντικά, ο υετός -τοπικός και κατά κανόνα ασθενής- αναμένεται να συνεχιστεί στις ανατολικές και νότιες περιοχές, με την υποσημείωση ότι οι χιονοπτώσεις θα έχουν την τάση να μεταφερθούν προς μεγαλύτερα υψόμετρα λόγω μικρής ανόδου της θερμοκρασίας. 

59 σχόλια:

  1. Μας έγινε η καρδιά περιβόλι εμάς ΤΩΝ ΔΚΒορειων. Non stop βακος! Ουτε θερμό μέτωπο, ούτε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουλάχιστον έβγαλαν τις φωτογραφίες τους οι celebrities στα χιόνια!!😅😅ο καιρός συνεχίζεται αδιάφορος για το μικρότερο ποσοστό πληθυσμού της Ελλάδας, μεγαλύτερο γεωγραφικά! Αντε να έρχεται γρήγορα η Ανοιξη να τελειώσει το φετινό σίχαμα του χειμωνάκου! Να ρίξει καμία καλή βροχή ρε παιδάκι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σύστημα έφερε πολύ βροχή και χιονόνερο σε κάποιες περιοχές.

      Διαγραφή
  3. Και να μην ξεχνιόμαστε!! Από την επόμενη εβδομάδα Αλκυωνίδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να διαρκέσουν μέχρι τις αρχές Μαϊου αν γίνεται...
      Χαρης-Καλαμαρια.

      Διαγραφή
    2. Τώρα αυτό ευχή είναι ή κατάρα ;-=====Π .Α.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. https://www.youtube.com/watch?v=Y2sY2ZzU-ms&ab_channel=ka1962gr

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ αμφοτέρους για τα άσματα .Πάντως ,αγαπητοί μου φίλοι, σύμφωνα με το ιερόν Ευαγγέλιον : "Αγαπάτε τους εχθρούς υμών, ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς " !. --======Π.Α.

      Υ.γ. Αλήθεια,εκείνη η άλλη Κατάρα τί κάνει κείθε πάνω; . Πού είναι τα χιόνια της; .Περασμένα μεγαλεία ; !.

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα σας. Παιδιά, προ εικοσαετίας για να πας από τη Θεσσαλονίκη στην Ήπειρο ή στα Ιόνια νησιά, έπρεπε να το σκέφτεσαι κανένα μήνα πριν, και πήγαινες τελικά αν το επέτρεπαν οι δρόμοι. Τώρα γίναμε γειτόνοι.

      Διαγραφή
    7. Μαρίκα Νίνου 1954: Γεννήθηκα για να πονώ.

      Διαγραφή
  4. Για τους Αττικάριους....και ας μην βγήκε το χίονι επικό...απολαύστε τον ορίζοντα..του ήλιου..μετά από αυτό το χιόνι...εχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο αλλά αυτό το μεταφυσικό φως της Αττικής...δεν το είδα πουθενά....σαν ενας καθρέφτης πάνω στην γή.
    Κύριε Ζιακόπουλε οποτε μπορείτε γράψτε μας εάν η αλλαγή της κυκλοφορίας....συνδέεται με την π΄τωση των ζωνικών ανέμων στο Βόρειο ημισφαίριο,συνήθως αν θυμάμαι καλά εχουμε δυο επεισόδια ψύχους σε αυτήν την περίπτωση..μία στην αρχή και μία στο τέλος...του δλδ στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. του Χριστόδουλου Χριστοδούλου ή του Vincent του Van Gogh? το κίτρινο το σιλό, Χριστόδουλε, Λιβαδειά -- Αλίαρτο μου θυμίζει, αλλά δεν πρέπει να έχει τόσο χιόνι στα βόρεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικα κυριε ζιακοπουλε το ιονιο τον εχασε αυτον τον χιονια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φεύγει, φεύγει, πάει Λιβύη το χαμηλάκι, πάει.

      Διαγραφή
    2. εχετε οι περισσοτεροι κολλησει για το χαμηλο του ιονιου! δεν θα ερθει!!!

      Διαγραφή
  7. Αν είναι να μείνει,τουλάχιστον να χορέψει κανέναν αξιόλογο χορό με την υγρασία.Διαφορετικά το βλέπω ως persona non grata. Ti να το κάνεις ΄;. Χωρίς κέρδος κέρατα !,--======Π.Α.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τουλάχιστον να μήν έχουμε και ανομβρία στη βόρεια Ελλάδα,😄😄😄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλησπέρα από τα παγωμένα Γιάννενα.
    μας έχει κουράσει αυτή η καιρικη μονοτονία, με παγωνιες και λιακάδα...
    περιμένουμε τον επόμενο χειμώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Ζιακόπουλε μια επισήμανση - ερώτηση από την χιονόπτωση του ξημερώματος.. Νομίζω ότι το δυνατό μπάσιμο στο Λεκανοπέδιο δεν έγινε παραδοσιακά από τα Βορειοανατολικά αλλά από τα Δυτικά. Είδα ότι πρώτα άσπρισαν προάστεια όπως π.χ. η Πετρούπολη και μετά τα Β. Προάστια και τα Κεντρικά. Ισχύει ? Και αν ναι, μήπως έγινε κάποιος αντίστοιχος μηχανισμός από τον Κορινθιακό, όπως σας θυμάμαι να περιγράφετε στην τηλεόραση κάτι αντίστοιχο, πιο δυνατό βέβαια, τον Φεβρουάριο του 2008 ( Κυριακή προς Δευτέρα). Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακρως χειμωνιάτικη η σημερινή για την κεντρική,νότια και ανατολική Βοιωτία με την πρωινή υποτροπή να απασχολεί τα ΝΝΑ τμήματα της, ενώ σε μας ή χθεσινοβραδυνη χιονοθυελλα-χιονοκαταιγιδα να αφήνει 30 εκατοστά φρέσκου χιονιού και τον παγωμένο δυνατό άνεμο να μην αφήνει την θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 0,5 βαθμούς πάρα τα σπασίματα που υπήρξαν.
    τώρα έχουμε ήδη 1,5 και περιμένουμε την επόμενη υποτροπή του καιρού.
    Ηδη όμως ξεκινήσαμε να "πληρωνουμε" το τίμημα της απόλαυσης του "λευκου" επισκέπτη αφού το χιόνι που έπεσε ήταν πολύ "βαρυ" και τα δέντρα δεν άντεξαν.
    Αγαπητέ φίλε Νίκο Παπα,το κίτρινο κτίριο που φαίνεται στο βάθος δεν είναι σιλό αλλά κυλινδρομυλος και είναι στον κάμπο τον δικό μας λίγο μετά την Δ.Μαυρομματιου προς Αλιαρτο.
    Οτα ήσουν στα μέρη μου δεν πρέπει να υπήρχε ο κυλινδρομυλος.
    Στο βάθος,αριστερά επάνω στην φωτογραφία, φαίνεται ένα μικρό τμήμα της Κωπαιδος και λίγο το Μαρτινο.
    Εαν επαληθευτούν τα στοιχεία και χιονίζει μέχρι Πέμπτη αυτό είναι πολυ καλο γιατι θα συμβάλει στην μείωση του πληθυσμού των τρωκτικων που λυμενοντσι την μισή έκταση της Κωπαιδος και έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στις καλλιέργειες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρκετά μεγάλη πιθανότητα αργά τη νύχτα κ αύριο έως το μεσημέρι τουλάχιστον γιά τοπικές χιονοπτώσεις έως χαμηλά υψόμετρα και σε Μαγνησία, νότια Θεσσαλία υπόλοιπη κεντροβόρεια Στερεά κ κεντρική κ ανατολική Πελοπόννησο.
    Στην ανατολική Μαγνησία οι χιονοπτώσεις φαίνονται αρκετά αξιόλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα σε όλους,στη περιοχή μου τη Καλλιθέα, αυτός ο χιονιάς δεν άφησε τίποτα, λίγο το είδαμε να πέφτει αλλά καμία σχέση με πέρυσι και προπερσι... ξέρω ότι είμαστε από τα τελευταία κάστρα της Αττικής σε χιονιαδες αλλά δεν έχω παράπονο,τα τελευταία δύο χρόνια το ευχαριστήθηκα. Ειδικά στη Μήδεια είχαμε κοντά στους 20 πόντους και πέρυσι στην Ελπίδα γύρω στους 5 με 8. Καλή συνέχεια σε όλους και ας δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει ο χειμώνας, ίσως δούμε φέτος το back to back την ίδια χρονιά. Σίγουρα πάντως αυτή η κακοκαιρία έχει διάρκεια και σε κάποια μέρη όπως το δυτικό τόξο,τους αποζημίωσε όπου πέρυσι δεν είχαν πάρει σχεδόν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χιονιας της πλακας στα νοτια προαστια. μας εμειναν τα χιονονερα. η γνωμη μου ειναι οχι πια χιονοεισβολες προσυνεμων. απο δω και περα, μεχρι το μαιο να χουμε πολλα οργανωμενα χαμηλα με πολλες βροχες πολλες καταιγιδες και πολλους ανεμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δάσκαλε ευχαριστούμε για όλα! Καληνύχτα και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απίστευτα πυκνή χιονόπτωση στην πόλη του Βόλου το έχει στρώσει παντού μέσα σε λίγη ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα μεσάνυχτα ξεκίνησε να χιονίζει ψιλά ψιλά αλλά μετά τις 2 άρχισαν οι χιονομπορες οι οποίες κρατούν μέχρι ώρας αφήνοντας άλλα 10 εκατοστά φρέσκου χιονιού.
    Αυτα απασχολούν τα ΒΚΝ τμήματα του νομού Βοιωτίας αφού στις κάμερες δεν φαίνεται να επηρεάζονται τα πολύ δυτικά, Αραχωβα,και τα πολύ ανατολικά τμήματα αυτής.
    Δυνατος και παγερός ο άνεμος και χαμηλή θερμοκρασία.
    Καλημερα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πάντως, από τη νύχτα της Δευτέρας μέχρι το πρωί της Τρίτης δεν χιόνισε καθόλου στην Αττική - με εξαίρεση τα βορειοανατολικά του νομού, πιθανότατα γύρω από τα βουνά εκεί - σε αντίθεση με ό,τι έλεγαν χθες όλη μέρα τα δελτία. Στον χάρτη του meteo με τον υετό δίνει 4 και 2 χιλιοστά σε δύο περιοχές και 0 σε όλους τους άλλους σταθμούς. Άγνωστο τι επιφυλάσσει, βέβαια, η συνέχεια της ημέρας, διότι έχει βαριά συννεφιά, ωστόσο, φαίνεται πως το δυνατό κομμάτι της κακοκαιρίας πέρασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. -11,5 στο Ανω Βόιο...η συννεφιά μας πήρε το πρωτάθλημα,-2 Επταπύργιο με ψιλοσυννεφιά και εδω..οι γκρινιάριδες από τα βόρεια ..αν δείτε τους χειμώνες 82-82 και 91-92 θα ανακουφιστείτε....το τι χιόνι επεφτε καθε βδομάδα στα προσήνεμα..ηταν αλλο πράγμα..
    χμμ για το μέλλον μαλλον καποιες εμμονές ισως μας εκπλήξουν(Βόλος,Θήβα)...και ο Αγγλος ειναι ψιλοζωηρός ...για την αλλη βδομάδα."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημερα σαν θεσσαλος και λαρισαιος,μπραβο στον βολο, πιο ευνοημενη Πυκνοκατηκημενη περιοχη,αυτης της κακοκαιριας εως τωρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χιόνι με κλειστό γκρι ουρανό στον Βόλο, κάτι σπάνιο αφού στους προηγούμενους χιοναδες στην πόλη τα τελευταία χρόνια κυρίως χιόνιζε βραδινές ώρες την ημέρα ελαττώνονταν τα φαινόμενα και αχνο- φαίνονταν ο ήλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημερα απο Κεντρικη Ευβοια. Πριν λιγο εσταλη μηνυμα απο 112 για εντονες χιονοπτωσεις!!! Εχει χαθει το μετρο πλεον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα από Ζαγορά Πηλίου καθαρό χιόνι 60-70 σε ανεμοσουρια πάνω από μέτρο υπάρχει συνέχεια αρκετή για εδώ πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οντως φίλε πολυ χιονι 😀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δε χιόνισε λέει στην Καλλιθέα ο φίλος. Εδώ έχει να χιονίσει στην Ξάνθη στα πεδινά με στρώσιμο δηλαδή περί τα 2-3 εκατοστά από τον Γενάρη του 2015. Τι να λέμε τώρα... Σήμερα έχει πάλι λίγο κρύο με πλήρη ηλιοφάνεια με λίγο αεράκι. Δεν είναι τίποτα θα κάνει και πολλές μέρες να βρέξει πάλι από ότι βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. NW Pindos
    Νομίζω, πάντως, ότι στις εκτιμήσεις μας, πάνω - κάτω, πέσαμε μέσα: Στενή Ευβοίας (450μ. υψόμετρο!!) πάνω από ένα μέτρο χιόνι (πλησιάζει το ενάμισι και έχει ακόμη δρόμο), καλές ποσότητες χιονιού (περισσότερο από τις περσινές ενδεχομένως) στα ορεινά, όμως, τμήματα του Ν. Αττικής και διακύμανση χιονόστρωσης ανά υψόμετρο κατά τα λοιπά. Ο χιονιάς είχε επίκεντρο την κεντρική Εύβοια - ανατολική Βοιωτία και από Αττική κυρίως το βόρειο τμήμα του νομού. Δημιουργήθηκε, επίσης, Aegean Effect αλλά όχι στο βαθμό για να «βρει» γεμάτα όλο το νομό Αττικής. Και βέβαια να τονίσουμε εδώ και την εποχή (Φεβρουάριος) όπου η μέρα έχει ήδη πάρει. Τέλος, και τα όσα είχαμε επισημάνει σχετικά με τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν επιβεβαιώθηκαν και αυτά. Δεν μπορώ, όμως, να καταλάβω ένα πράγμα: Πως είναι δυνατόν να μην έχουμε χαμηλό από δυτικά και Ιόνιο συστημένο για τη Β-ΒΔ χώρα. Αυτό σχεδόν δεν το πιστεύω. Γηράσκω αεί διδασκόμενος τελικά! Αλλά περίεργα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σφοδρη χιονοθυελλα μαίνεται από τις 7,15 το πρωί εναλλασσομενη με χιονοκαταιγιδα και 30 εκατοστά φρέσκου χιονιού καλύπτει την περιοχή μου.
    Όμορφο σκηνικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απορώ πως κάποιοι δεν έχουν βάλει μπρος για κανένα μίνι Χιονοδρομικό στον Ελικώνα.. αφού πρώτα τον "πετοκόψουν".. ( αστειεύομαι βεβαίως).. Πάντως τα τελευταία πολλά χρόνια ο Παρνασσός δεν πιάνει μία μπροστά του

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά ,Άγγελε, σήμερα,απέναντι ,από την Κορινθία, ο Παρνασσός μπροστά στον Ελικώνα φάνταζε σαν φτωχός συγγενής!!.--========Π.Α.

      Διαγραφή
  28. Δυτική Κορινθία σημαντική υποτροπή.Πάνω από ~150 μέτρα χιονομπούκα .Αισθητά βαρύτερος ο καιρός σήμερα. Με τέτοια και άλλα παρόμοια καιρικά "σκέρτσα", τί να σου κάνει και ο.........Κλέαρχος!.-======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! γείτονα κάποιες χιονομπουκες κατά διαστήματα περνάνε και από δω Αχαΐα τουλάχιστον στα ανατολικότερα, αφήνοντας κάποιες νιφαδοπτωσεις μέχρι τα πεδινά, φυσικά όσο πιο ορεινά (προς Καλάβρυτα) τόσο καλύτερα! φαντάζομαι τι θα γίνεται προς την Γκούρα.. κατά τα άλλα η Μπάρμπαρα χιόνισε μέχρι τα νησιά του Ιονίου!...
      Καλό απόγευμα, Χρήστος

      Διαγραφή
    2. Χιονοπτώσεις είδε μέχρι η Ζάκυνθος!

      Διαγραφή
  29. Υπάρχει περίπτωση δάσκαλε στην Μαγνησία να έχουμε νέα επιδείνωση από το βράδυ? Γιατί βγαίνουν στο ράδιο οι διοικούντες της πόλης και της περιφέρειας και λένε ότι θα έχουμε επιδείνωση των φαινομένων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μέχρι στιγμής ότι γράφαμε σε αυτό το μπλογκ(πρώτος ο δάσκαλος εννοείται) έχει πέσει μέσα!
    Επιβεβαιώθηκαν και τα σημερινά με τοπικές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές όπως Φθιώτιδα Φωκίδα Μαγνησία(εδώ αξιόλογα φαινόμενα και μέσα στο Βόλο) και Πελοπόννησο με αρκετές πασπάλες ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.
    Βοιωτία με επίκεντρο το κεντρικό και ανατολικό κομμάτι δίνει τα ρέστα της σήμερα.
    Πυκνή συννεφιά και στην Αιτωλοακαρνία με αρκετό ψύχος αλλά με σχεδόν καθόλου φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ότι θα βλέπαμε νιφάδες μέσα στη Καλαμάτα με 6οC και σημείο δρόσου -2οC, ήταν ευχάριστη έκπληξη...για να δούμε στο υπόλοιπο της μέρας αν έχουμε κάτι παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Viral έχει γίνει βίντεο από χθες Δευτέρα 6/2, με συνεργείο του δήμου Αθηναίων να καθαρίζει το λιγοστό χιόνι από το γρασίδι σε ένα μικρό πάρκο και τις οροφές των αυτοκινήτων, αφού πεζοδρόμια και δρόμοι δεν είχαν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. NW Pindos
    Καλά, στη Σέττα Ευβοίας (700μ.) και στη Στενή (450-500μ.) η κατάσταση όπως βλέπω στην κάμερα έχει ξεφύγει. Σαν να είναι χωριά στις Άλπεις. Συνεχής χιονοθύελλα με προοπτική να συνεχισθεί τουλάχιστον ένα γεμάτο 36ωρο. Στη Σέττα στην κάμερα που βλέπω το χιόνι έχει φτάσει σχεδόν στο μπαλκόνι σπιτιού και κοντεύουν να καλυφθούν δύο δένδρα από το χιόνι! Είμαι περίεργος να δω με τι ύψος χιονιού θα κλείσει στα μέρη αυτά ο χιονιάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε επειδή είμαι 10 λεπτά από τη Συα

      Διαγραφή
    2. Φίλε είμαι 10 λεπτά από την Σέττα. Πίστεψε με δεν είναι τίποτα αυτό το χιόνι για το συγκεκριμένο χωριό. Δημήτρης Κεντρική Εύβοια

      Διαγραφή
  34. Καλημέρα σας. Στη Μαλακάσα πυκνό χιόνι πέφτει (με ελάχιστα διαλείμματα παύσης) μέχρι και αυτή τη στιγμή που σας γράφω (14.47’). Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή είναι οι πτώσεις δέντρων, λόγω βάρους από το χιόνι, που προκαλούν συνεχείς αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος, παρά τις ηρωικές προσπάθειες των συνεργείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σφοδρη χιονοπτωση στον Αγιο Στεφανο! Πωε ερμηνευεται αυτη η εμμονη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδιανόητη η χιονόπτωση προ ολίγου στην Νέα Ερυθραία. Εχω δει πολλές από την ασφάλεια του σπιτιού μου, αυτή με πέτυχε στο δρόμο και μπορώ να πω ότι είναι συγκρίσιμη με το 2002 (δε συγκρίνω το έπος με τη Βαρβάρα, συγκρίνω τη σφοδρότητα). Ακαριαίο, πάχυ, ολικό στρώσιμο, πυκνότατες παχιές νιφάδες, ιδανική θερμοκρασία. Τώρα έσπασε, μακάρι να έχει κι άλλο.

      Διαγραφή
    2. Μην το λες Βαγγέλη . Σε πρόσφατη ανάρτησή του ο Κλέαρχος αναφέρει ότι πάμε για αναβίωση του 2002!.
      Αυτό που αναφέρεις το έχω ζήσει μόνος σε υψόμετρο 1400 μέτρα,προ κινητών.Είχα μια αίσθηση θαυμασμού και τρόμου.Ευτυχώς έκανα αμέσως αναστροφή και πρόλαβα και κατέβηκα γρήγορα υψόμετρο,διαφορετικά τώρα δεν θα διάβαζα την ανάρτηση σου ! . Να είσαι καλά--======Π.Α..

      Διαγραφή
    3. χαχα. Δεν το ήξερα. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα νομίζω. Μόνο η διάρκεια είναι ίδια, που και πάλι τώρα τα on off είναι άπειρα, τότε χιόνιζε σχεδόν ασταμάτητα, τα υπόλοιπα ποιοτικά χαρακτηριστικά δε συγκρίνονται. Με τα ψέμματα πάντως έχουμε ένα 30ποντο (μέχρι, όχι παραπάνω) στην πλατεία της Πολιτείας και σκέψου ότι το μισό χιόνι το φάγαμε με θετικές θερμοκρασίες (έστω και οριακά πάνω από το 0, κάτι που εξηγεί το μισό και βάλε μέτρο στο Διόνυσο πχ).
      Η δική σου εμπειρία ήταν όντως τρομακτική, εμένα ήταν εκ του ασφαλούς. Σταμάτησα με το αμάξι να απολαύσω τη σφοδρότητα του φαινομένου, περπατώντας στη γειτονιά μου. Για την ιστορία, η άλλη φορά ήταν σε σκοπιά μου στο κέντρο της Αθήνας εκείνη την επική νύχτα Παρασκευής το 2002 που έβαλε 20 πόντους σε 2-3 ώρες η πόλη (τότε στη γειτονιά μου είχαμε ξεπεράσει το ένα μέτρο, είχαμε γίνει Στενή Ευβοίας).
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  36. Δάσκαλε ευχαριστουμε για ολα, ολες αυτες τις ημερες... Αν δεν σας "επαιρναν" και αυτα που γραφετε ως δικα τους θα ηταν καλυτερα τα πραγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή