Αναβάθμιση του κινδύνου από ισχυρές χιονοπτώσεις

Ισχυρές χιονοπτώσεις προβλέπονται τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες σήμερα στην Α-ΝΑ Θεσσαλία (κυρίως στη Μαγνησία), τις Β. Σποράδες, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Αττική, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας. Επίπεδο συναγερμού 3 - κόκκινη προειδοποίηση.

Καλημέρα σε όλους, αυξημένη προσοχή από τους κατοίκους των περιοχών που προαναφέρθηκαν. 

114 σχόλια:

  1. Οι κραυγές θριάμβου του γιου μου ακούστηκαν από το Χαλάνδρι όπου μένουμε μέχρι τον Πειραιά! Τις δικές μου τις κατέπνιξα! Καλημέρα σε όλους!

    Νίκος (φιλόλογος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΕ ΔΑΣΚΑΛΕ ΛΕΓΩΜΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΞΙΜΟ ΟΠΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΜΑΣ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ; ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ; ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ; ΣΕΡΡΕΣ; ΚΑΒΑΛΑ

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα κ. Ζιακόπουλε.
    Από τις 8:00 το πρωί χιονίζει πυκνότατα στους Ζάρακες μετά από μια ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας, επίσης και σε όλη την ανατολική Εύβοια, με πολύ έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Η χιονόστρωση ξεκινάει από τα 80μ, στο χωριο εχουμε ήδη 3-4 εκατοστά αν και η θερμοκρασια ειναι 1,4C

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κομοτηνή, έφθασε ο χιονιάς, με παροδική χιονοπτωση στην πόλη (χωρίς να το στρώσει) πολυ αέρα και κρύο.(Δ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας, η αναβάθμιση ισχύει για όλη την Αττική? Ακόμα και τα υπερνοτια του νόμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και ηλιοφάνεια στην Ξάνθη σήμερα με κρύο (όχι τσουχτερό). Χιονοπτώσεις ούτε για πλάκα ακόμη και στα ορεινά του νομού. Ο καιρός πήγε στα νότια και ανατολικά της χώρας για μια ακόμη φορά και ελπίζω να χαρούν οι φίλοι τα χιόνια χωρίς προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χιονοθυελλα τώρα στον Βόλο, την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάλλον κάτι είδε το μάτι σας. Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση Δάσκαλε. Καλημέρα, καλή Κυριακή σε όλους και με προσοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα, καλή Κυριακή.Πολύ επιλεκτικός ο χιονιάς΄. Πάντως έφτασε μέχρι τη Δυτική Κορινθία και ολίγον από Αχαία.Στά πεδινά μέχρι το πρωί είχαμε καλή βροχή και χιόνι πάνω από ~ 400μέτρα.Εδώ και αρκετή ώρα και καιρός έχει "σπάσει" .Για τη συνέχεια σήμερα βλέπω ότι ο δάσκαλος μας αφήνει απόξω. Αργότερα βλέπουμε.-======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα σε όλους. Τελικά το Αιγαίο είναι αρκετές φορές δύσκολα προβλέψιμο. Άμα θέλει, είναι ανεξάντλητη δεξαμενή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα δάσκαλε, καλημέρα σε όλους, η θερμοκρασία αυτή την ώρα (10:52) στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι είναι 2°C έχει πέσει δηλαδή 5 βαθμούς από τα μεσάνυχτα ( 7°C) ενώ χιονίζει από τις 8:30 το πρωί. Η χιονόπτωση εδώ είναι ασθενής, ενώ οι άνεμοι είναι ισχυροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στην Ήπειρο αυξημένη ηλιοφάνεια χρειάζεται γυαλιά και αντιηλιακό από τα 900 μέτρα γιατι υπάρχει χιονοστρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα σε όλους! καλό χιονοτριημερο με ασφάλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα από τη Στοκχόλμη .Εδώ χρησιμοποιούν μικρό χαλίκι σε δρόμους και πεζοδρόμια -όχι αλάτι.Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Μακη χαιρετισματα στη Βενετια του Βορρα. Εδω στο Μπανανισταν ανακαλυψαν απο περυσι τις αλυσιδες οταν στο εξωτερικο φορουσαν ηδη λαστιχα με 3PMSF (aka χιονολαστιχα) .... μην ζητας χαλικακι και μπιλιες απο την ΤΑ (Τροπικη/Υποσαχαρια Αυτοδιοικηση). Εδω πετανε αλατι επανω στα βουνα καταστρεφοντας την χλωριδα σιγα μην δεν πεταξουν αλατι στην πρωτευουσα της Μπανανιας!!!!

      Διαγραφή
    2. Χιονολαστιχα εδώ υποχρεωτικά από τέλη Νοεμβρίου μέχρι τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου .Αλλιώς πρόστιμο .Χιονίζει και εδώ ελαφρώς.Μάκης Στοκχόλμη

      Διαγραφή
  14. ❄️❄️ ⛵⛵ Καλημέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα στον βολο έχει ήδη στρώσει στις γνωστές επιφανειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα δάσκαλε, καλή και Ευλογημένη Κυριακή και εβδομάδα!! Εδώ στην Λέσβο προς το παρόν κρύο και πολύ αέρα.. Αναμένουμε μπάς και δούμε καμιά νυφάδα κ'μείς.. Καλά χιόνια σε όσους τα δούνε και με προσοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου αγαπητέ Ιωάννη. "Το στάδιον των αρετών ηνέωκται ".Αυτές οι νυφάδες που αναφέρεις παραπέμπουν περισσότερο στον..........Παντελή Βούλγαρη!.Να είσαι καλά και καλές νιφάδες.-=======Π.Α.

      Διαγραφή
  17. Οποτε και οι ψαροτρατες του Φαληρου θα ασπρισουν συμπεριλαμβανομενων και των βαρκων των ταβερνων του Καζινοβουνου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δάσκαλε καλημέρα από βόλο με πυκνή χιονόπτωση και χιονόστρωση απ' τα 100 μέτρα περίπου και πάνω ακόμα και στο οδόστρωμα! Έχουμε μπει καλύτερα στο παιχνίδι με βάση τα τελευταία στοιχεία ? Σας ευχαριστω ! (Είναι θέμα δουλειάς εξού και η ερώτηση !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα από Χολαργό. Ασθενικές νιφάδες εδώ και τρεις ωρες. Μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δάσκαλε επιτρέπεται ένα παράπονο; Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Χρειάζονται έργα και χιόνια και στην περιφέρεια. Βόρεια Ελλάδα κλπ. Αστειεύομαι φυσικά 🙂. Ή όχι;🤔

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα απο ορεινή κεντρική Κορινθια(850 υψόμετρο).Πριν λίγο σταμάτησε η χιονόπτωση στην περιοχή μου αφήνοντας μέχρι στιγμής 5με10 πόντους χιόνι ανάλογα με τα ανεμοσουρια.Περιμενουμε τη συνέχεια.Η θερμοκρασία είναι στους -1βαθμους.
    Καλό υπόλοιπο Κυριακής σε όλους.Προσοχη στον πάγο.
    Δημήτρης κεντρική Κορινθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. για άλλη μια φορά οι επαγγελματίες επιστήμονες μετεωρολόγοι όταν χρειάζεται πρόβλεψη για Αττική θα πέσουν έξω ...καλή ώρα για Αθήνα και πέριξ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λάθος τους δεν είναι ότι πέφτουν έξω. Εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να πέσουν μέσα.. το λάθος είναι ότι δεν βγαίνουν φωναχτά να πούνε ότι η φύση δεν προβλέπεται κτλ για λόγους διάφορους. όπως τηλεθεάσεις και επιχορηγήσεις μοντέλων κτλ.
      Δεν παραπονιέται κανείς σε έναν σεισμολόγο!!
      Το ίδιο ισχύει και εδώ έχοντας ως βάση όμως την λεπτομέρεια. Δλδ μόνο ενας βαθμός διαφορά μπορεί να κρίνει πολλά πράγματα ακόμα και ιστορικά, ο οποίος βαθμός έχει να κάνει από πάνω από 10 διαφορετικές ενδείξεις της κάθε αυτού παρούσας καλοκαιρίας! (προσωπικά κακό καιρό ονομάσω την ξηρασία)
      Το σωστό είναι η καλοκαιρία ή έχουμε καιρό όπως λένε οι ναυτικοί!!!
      Αλλά ακόμα και αυτό δεν τολμά κάποιος να το αναφέρει σε ένα δελτίο!
      όταν η φύση μας δίνει αέρα νερό χιόνι κρύο , είναι καλοκαιρία!

      Διαγραφή
    2. Αναλογίσου τι χρειάζεται για να πέσουν μέσα οι επαγγελματίες επιστήμονες μετεωρολόγοι και άσε την επαγγελματική γκρίνια.
      Άλλο να έχεις να βγάλεις πρόγνωση για τις καλλιέργειες στη Θεσσαλία, άλλο για τα πελάγη του Αιγαίου και άλλο να έχεις να βγάλεις πρόγνωση για τους αθηναϊκούς δρόμους.
      Το λεκανοπέδιο της Αττικής έχει κατά πολύ μικρότερη έκταση και ιδιόμορφο ανάγλυφο που κάνει τον καιρό να ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή. Αν δεν υπήρχε ο εκτεταμένος αστικός ιστός ώστε όλοι να ενδιαφέρονται για τη γειτονιά τους, όλες οι προγνώσεις στην Αττική θα ήταν αδιάφορες, για το πόσο μέσα έπεφταν.
      Οι "ερασιτέχνες" που ενδεχομένως να πετυχαίνουν τοπικά, έχουν να ασχοληθούν μόνο με μια περιοχή στην οποία έχουν εξοικείωση με το γεωγραφικό ανάγλυφο, αλλά πρόγνωση για τον γενικό άνεμο και υετό που χρειάζονται για να τα προσαρμόσουν στο ανάγλυφο, πολύ καλά ακούνε από επιστήμονες μετεωρολόγους.
      Αυτές οι ολότελα ατεκμηρίωτες εξυπνακίστικες εμμονές που ρίχνονται σαν πέτρες, για μάγκες ερασιτέχνες και άχρηστους επαγγελματίες, πρέπει επιτέλους να εκλείψουν.

      Διαγραφή
    3. καράβι που αργεί....

      Διαγραφή
    4. Τα λες καλά. Ο καιρός απολύτως δεν πρόκειται να κατακτηθεί ΠΟΤΕ.-=====Π.Α.

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα δάσκαλε και καλησπέρα σε όλους! Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ενημέρωση! Εδω και λίγη ώρα ξεκίνησε πυκνή χιονόπτωση στο Ψυχικό και απ'οσο βλέπω στη δορυφορική έρχονται και χιονοκαταιγιδες οι οποίες σε λίγο θα εισβάλουν στο νόμο! Καλά χιόνια σε όλους με υγεία και ασφάλεια. Εγινε το 3/3 για το νόμο Αττικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και 3/3 και 4/4 του χρόνου. Παρατηρώντας την ηλιακή δραστηριότητα τα τελευταία 2,5 χρόνια (όπως καταγράφεται από τους σταθμούς του Αστεροσκοπείου), θα τολμήσω να πω και 5/5 για τον επόμενο χειμώνα. Ας το απολαύσουμε λοιπόν με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

      Διαγραφή
    2. Και γιατί δεν χιονίζει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, τότε, αφού είναι μειωμένη η ηλιακή δραστηριότητα; Θέμα ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας είναι, τα έχει εξηγήσει πρόσφατα ο δάσκαλος. Παρεμπιπτόντως, δεν το έχει στρώσει ούτε σε περιοχές, όπως τα Μελίσσια και το Μαρούσι, στην Αθήνα είχαμε επίσης χιονόπτωση, αλλά όχι χιονόστρωση και στα νότια βροχές και χιονόνερο, που έχουν σταματήσει εδώ και δύο ώρες περίπου.

      Ανέβηκαν λίγο και οι θερμοκρασίες, ειδικά από την Αγία Μαρίνα ως το Λαύριο που καταγράφονται ακόμα και τιμές πάνω από 7 βαθμούς. Μέχρι στιγμής είναι υποδεέστερη και του Τηλέμαχου (Γενάρης 2019) η Βαρβάρα, ενώ δεν τίθεται καν μέτρο σύγκρισης με την Ελπίδα και τη Μήδεια. Πλήρης αποτυχία του τζίφου και του Ευρωπαίου που έδιναν πυκνά χιόνια σε όλο τον νομό το μεσημέρι της Κυριακής (και επιμένουν για τις μεταμεσονύκτιες και πρώτες πρωινές ώρες τη Δευτέρα), το ICON τα πήγε καλύτερα.

      Διαγραφή
  24. Κάτι ακούγεται για Τρίτη προς Τετάρτη και για χιόνια σε δυτική Ελλάδα!! υπάρχει περίπτωση και για δυτική Πελοπόννησο? Ας μου απαντήσει κάποιος... ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, τα χιόνια στην περιοχή αυτή δεν προβλέπονται ούτε δύο μέρες πριν εμφανιστούν.

      Διαγραφή
    2. Χιόνια στην δυτική Ελλάδα; Ούτε καν!!

      Διαγραφή
    3. Δεν υπάρχει κανένα ασφαλές δεδομένο πού να θέλει αυτή την εξέλιξη φίλε Χαράλαμπε.
      Όταν και αν αποφασίσει να έρθει κάτι από το Ιόνιο πίστεψέ με, είμαι ο πρώτος πού θα το γράψω ως δυτικός.
      Προς το παρών ξερόκρυο.

      Διαγραφή
  25. Χιονοκαταιγίδες αυτή τη στιγμή σε βόρεια Αττική και Βοιωτία πού ήρθαν από Εύβοια.
    Ακριβώς όπως το αναμέναμε.
    Το σύστημα μπήκε δυτικότερα με αποτέλεσμα χιονόνερα και πασπάλες μέχρι την βόρεια Πελοπόννησο Αχαΐα, Ευρυτανία και ανατολική Αιτωλοακαρνία με πυκνή συννεφιά.
    Επηρεασμός και όλης της Θεσσαλίας κατά τόπους.
    Αντίθετα στα ΒΔυτικα και την Ηπειρο διακρίνω δυστυχώς μόνο ήλιο με δόντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα από την Κασσάνδρεια Χαλκιδικής, χιονόπτωση από τις 06:30 έως τις 11:30 με Βαρδάρη από Μουδανιά και νοτιότερα, στην περιοχή μου υπήρξε ταχύτατη ολικη χιονόστρωση 7-10 εκ σε όλες τις επιφάνειες και 5 εκ περίπου στους κεντρικούς δρόμους ακόμα και στον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη με θερμοκρασία λίγο κάτω από τους -0,5C. Πλέον έχουμε συννεφιά και Βαρδάρη, θερμοκρασία 2,5 C και αρκετό χιόνι έχει λιώσει παρόλα αυτά το τοπίο είναι ακόμα λευκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ευχάριστη έκπληξη τα Μέγαρα! Δεν περίμενα τόσο αποφασιστική έναρξη! Το βάζει ήδη σε ευαίσθητες επιφάνειες και ο ουρανός είναι εξαιρετικά βαρύς, κατάμαυρος θα έλεγα! Αυτό σημαίνει ότι έχει συνέχεια! Λογικά,τα Βίλια θάβονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Νομίζω ότι...η κακοκαιρία....θα χει εκπλήξεις αλλά όχι στην Αττική....θέλω να δώ άσπρο τον Βόλο...(δύσκολα με ΒΑ) την Λαμία...η Χαλκίδα νομίζω σίγουρα...τώρα δεν ξέρω πόσο ..μπορεί να επεκταθεί ανατολικά...η υποτροπή της Τρίτης...να δω και την Λάρισσα..."θωμάς"
    υγ. 1 βαθμός στο επταπύργιο...και αραιή χιονόπτωση...για 1 νανοδεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα δάσκαλε
    Για Χαλκίδα ότι και για Αθήνα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κύριε ζιακοπουλε
    Στη Χαλκίδα θα έχουμε έντονα φαινόμενα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. NW Pindos
    Στην κάμερα που βλέπω τα 30-40 εκατοστά η Σέτα Ευβοίας (700μ.) πρέπει να τα έχει βάλει μέχρι στιγμής!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. https://www.epiruspost.gr/kairikos-paroxysmos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπερα και από εμένα από τα πολύ ανεμωδη Χανιά σήμερα. Ελάχιστες βροχούλες πολύ κρύο και αρκετός αέρας και παρά τα προγνωστικά μοντέλα η καλοκαίρια ακόμη δεν έχει εμφανιστεί στα μέρη μας. Δυστυχως ούτε και τώρα δεν μπορούμε να δούμε βροχή.Παλαιότερα με τέτοιο βόρειο ρεύμα έβρεχε πάντα ενώ τώρα δεν βλεπουμε ούτε σταγονα. Ας χαρούν όσοι δουν φαινομενα και χιόνια και μακάρι χωρίς προβλήματα και προπαντώς χωρίς γκρίνια!
    Γιάννης-Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μάλλον η πρώτη φάση ήταν περισσότερο της Δυτικής Αττικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μέχρι στιγμής πάντως νομίζω πιο πολύ χιονίζει στο ορεινό τόξο της δ.Θεσσαλίας,και με αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, παρά στον Κίσσαβο,Πήλιο και θα τολμήσω να πω ορεινά Εύβοιας.Χιονιζει και στο Μέτσοβο.
    Χιονίζει πιο ασθενές και στα ημιορεινά της Καλαμπάκας,ενω στο Χωριό μου ανα διαστήματα σπιρωτες νιφάδες πάνε πάνω κάτω απο τον αέρα.
    Γιώργος πεδινά Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημέρα σε όλους! Ήλιο με γερά δόντια στη ΒΔ Ελλάδα ! Κάπως πάει να μας βάλει στο γαϊτανάκι του χιονιά ο τζίφος προς τα μέσα της εβδομαδας αλλά μάλλον νομή βαράει και πάλι! Χαρείτε το χιόνι όσοι το έχετε στη πόρτα σας! Τους χαιρετισμούς μου και στην πατρίδα μου εκ μητρός, την Εύβοια που παίρνει σήμερα τη μερίδα του χιονολέοντος! Αχιλλέας - Κερκυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Είναι απαγορευτικες οι θερμοκρασίες για εντός Αθήνας .
    Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να γίνει κάτι σοβαρό από αυτήν την κακοκαιρία εντός Αθήνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορεί φίλε σήμερα. Εδώ στο Μαρούσι και μιλάμε για 3°C αυτή την ώρα. Να δούμε όσο νυχτώνει μήπως υπάρξει μια μεταβολή της θερμοκρασίας για τις περιοχές κοντά στο κέντρο των Αθηνών.

      Εδώ φαίνεται ότι η ΕΜΥ δεν αναφέρει την Αθήνα, ούτε ενδεικτικά υψόμετρα γιατί είναι δύσκολη η πρόγνωση. Αντίθετα κάποιοι μετεωρολόγοι ρίσκαραν με απόψεις όπως για χιονόστρωση ακόμη κ στο Σύνταγμα.

      Διαγραφή
  38. Καλησπέρα, η πρωτη φάση της κακοκαιρίας στην Αττική είναι μία αξιόλογη κακοκαιρία χωρίς τίποτα ακραίο. 5 ποντοι από τα 300 μέτρα (Κηφισιά), παρά την εξαιρετική χιονόπτωση όλη την ημέρα λόγω των ελαφρά θετικών θερμοκρασιών. Προφανώς από τα 450 και πανω είναι πολυ καλυτερα, αφού η θερμοκρασία είναι στο μηδέν ή ελαφρώς χαμηλότερα, και παλι όμως τίποτα ακραίο. Στο Μαρουσι εναλλαγή χιονιού με χιονόνερο, πιο κάτω δράμα.... Δυτική Αττική, μαθαίνω, είναι πιο χαμηλά τα υψόμετρα. Μακάρι η δεύτερη φάση να αποδειχθεί αντάξια των προσδοκιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ κακό για το τίποτα

      Διαγραφή
    2. Μακάρι ΚΑΙ η δεύτερη φάση να κυλήσει όπως η πρώτη για την Αττική και την Αθήνα ειδικά. Για τους διαμένοντες στην Αθήνα το χιόνι είναι για να πηγαίνουμε να το βρίσκουμε και όχι για να μας βρίσκει, εκτός αν μιλάμε για μια απλή χιονόπτωση (όπως συνέβει μέχρι τώρα σε κάποιες περιοχές) για να χαίρονται οι χιονόφιλοι, χωρίς συνοδεία χιονόστρωσης. Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά όσους εύχονται πόντους χιονιού στο λεκανοπέδιο, σε μία πόλη όπου η χιονόστρωση μόνο προβλήματα προκαλεί.

      Διαγραφή
  39. Τελικά η φάση αυτή λήγει με βροχή και άνοδο της θερμοκρασίας, μάλλον αναμενόμενο με τη μεταφορά υγρασίας και θερμότητας... ελπίζουμε η επόμενη μπούκα να φέρει κάτι καλύτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  40. Romain Chauvet
    @RomainChvt
    Faible neige au centre-ville d’#Athènes ❄️ #Barbara

    Για ασθενική χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας, γράφει στο Twitter Καναδός δημοσιογράφος, που προφανώς θα έχει δει όγκους χιονιού στη χώρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Είδαμε λιγο χιονάκι στην Φθιώτιδα.Χαρακτηριστικό της ημέρας όμως ήταν τα χαμηλά wind chill.
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Απολογισμός του 1ου κύματος στο Βόλο. Μέτριας έως μεγάλης έντασης χιονόπτωση και ελαφρά έως μέτρια χιονόστρωση από το κέντρο μέχρι και τις περιφερειακές συνοικίες. Ο ΒΔ άνεμος, η σωστή θέση του χαμηλού και του υετού συμπεριέλαβαν και τα ενδότερα της Μαγνησίας εκτός από το Ανατ. Πήλιο και τις Σποράδες που χιονίζονται συνήθως στις προσήνεμες κακοκαιρίες...Αναμένουμε τώρα τις προβλέψεις του Δασκάλου για τα επόμενα κύματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Οριακά πιάσαμε αρνητική θερμοκρασία -0,1 βαθμούς στα Άνω Μελίσσια κατά τις 2 το μεσημέρι. Όμορφη χιονόπτωση από τις 7:30 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, χωρίς ακρότητες. Τώρα έχει ανοίξει ο καιρός. Στη βόλτα που έκανα κατά τις 5 στα πέριξ της γειτονιάς μεταξύ 360 και 380 μέτρων η χιονόστρωση ήταν μεταξύ 5 και 8 εκατοστών, με τους δρόμους να έχουν καθαριστεί και να μην υπάρχουν προβλήματα, εκτός από κάποια απομακρυσμένα δρομάκια. Λίγος κόσμος στο δρόμο...
    Τώρα η θερμοκρασία έχει ανέβει στους 1,4 βαθμούς συνοδεία ισχυρού βοριά.
    Περιμένουμε από τα ξημερώματα αύριο τα καλύτερα!
    ΥΓ. Θα είχε ενδιαφέρον μία ανάλυση της έως τώρα πορείας της κακοκαιρίας από τον κ. Ζιακόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Είναι φανερό από ρεπορτάζ ότι ο φετινός χιονιάς δεν έχει την ένταση και τη δυναμική της Ελπίδας, της περσινής κακοκαιρίας. Φίλοι από την Αττική, σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι, καμία σχέση στις θερμοκρασίες και στην ένταση έως τώρα. Να δούμε μήπως τις 2 επόμενες μέρες στα βόρεια της Αττικής γίνει κάτι καλύτερο. Για κέντρο σίγουρα όχι...
      Πυκνή χιονόπτωση αυτή τη στιγμή στα Άνω Μελίσσια τη στιγμή που τα μοντέλα δίνουν 0 υετό για αυτές τις ώρες. Γι' αυτό ποτέ δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για την Αττική που σε τέτοιους χιονάδες παίζουν ρόλο οι τοπικές συγκλίσεις.

      Διαγραφή
  45. Δάσκαλε γιατί όλοι έχουν σπεύσει να βάλουν ταφόπλακα στην κακοκαιρία απο τώρα,ενώ εσείς την έχετε αναβαθμίσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Από τους "δείκτες χιονιού για την Αθήνα" (Πρεζεράκος 1984), συγκρίνοντας με τις τιμές που προέκυψαν σήμερα το μεσημέρι (9Z) έχουμε: Πάχος 1000-500hPa 5261 με τιμή αναφοράς 5230 gpm, πάχος 1000-850hPa 1298 με τιμή αναφοράς 1282 gpm, αντί για στάθμη παγοποίησης βρήκα θερμοκρασία -0,7°C στα 925hPa άρα μάλλον ψηλότερα από τα 980hPa. Δεν θα έκανα τη δημοσίευση αν δεν πετύχαινα να βρω τον δείκτη Θw850 δηλαδή την δυναμική* θερμοκρασία υγρού θερμομέτρου στα 850 hPa (wet bulb potential temperature) στην υψηλή τιμή 3.3°C. ( *Γιατί δυναμική και όχι δυνητική; φιλολογική ερώτηση ).
    Η συνοπτική κατάσταση μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί "τύπος Α". Προέλευση το εγχειρίδιο του προγνώστη και όπου βρήκα τιμές - ελπίζω αξιόπιστες.
    Επομένως μήπως παρέμεινε ένα σχετικά "θερμό" στρώμα ανάμεσα στο νοτιότερο μέρος του λεκανοπέδιου και στην ψυχρή εισβολή ώστε να λιώσει το χιόνι που έπεφτε; Ή κάτι άλλο να συμπεράνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ατίθασος, κυκλοθυμικός και προκλητικός ο χιονιάς! Στα χρόνια που είχα την ευθύνη της έκδοσης των προειδοποιήσεων, αλλά και στα κατοπινά χρόνια από τους διαδόχους μου στην ΕΜΥ οι προβλέψεις της έλευσής του γίνονταν και γίνονται με αρκετή επιιτυχία. Στη διάρκεια όμως του χιονιά και κυρίως στην τελευταία φάση του όλο και κάτι πήγαινε στραβά και χάναμε τις εντυπώσεις. Τυχαίο, δεν νομίζω. Οι αυξανόμενες προσδοκίες, οι πιέσεις και οι απαιτήσεις για λεπτομέρειες στην κατανομή, την ένταση και το «πάχος» των χιονιάδων έπαιζαν και παίζουν σημαντικό ρόλο. Όμως, υπάρχουν και οι αντικειμενικές αδυναμίες, οι οποίες σε ένα πολυσχιδές ανάγλυφο με πολλές θερμο-υγρο-ασυνέχειες μεταξύ στεριάς και θάλασσας γιγαντώνονται. Πέρα από αυτό, ένας καλός χιονιάς είναι ένα εξαίσιο αργεντίνικο τάνγκο που χορεύεται από το ψύχος και την υγρασία. Όταν ένας από τους παρτενέρ δεν διαθέτει ψυχο-σωματική ευεξία, άστα να πάνε!
    Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό!!
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    2. Λέτε να συγχρονιστούν έστω για λίγο κ. Ζιακόπουλε; Ευχαριστώ καλό βράδυ Πέτρος

      Διαγραφή
    3. Στην σαλόνικα χορεύουμε μόνοι.μας...ζεμπεκιες την μπαλάικα....οτι θέλουμε κανουμε....τι τα θέλετε τα ζευγάρια....εκεί στον νότο.."θωμάς"

      Διαγραφή
    4. Μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα. Αλήθεια, η "μπαλάικα" είναι κάτι άλλο ή εννοείς τη "μπαλαλάικα" ;--=====Π.Α.

      Διαγραφή
    5. Νικόλαος Παντελικίζης6 Φεβρουαρίου 2023 στις 9:34 π.μ.

      Καλημέρα κύριε Ζιακόπουλε! Παρόλες τις δυσκολίες σε ότι αφορά την πρόγνωση του χιονιά, για άλλη μια φορά πήγατε πάρα πολύ καλά!
      Εχτές έφυγα από την δουλειά μου στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ με εναλλαγή χιονόνερου με χιόνι και πολύ νερό στο δρόμο... Είπα ότι και να χιονίσει δεν μπορεί έτσι να στρώσει χιόνι...
      Κι όμως σήμερα το πρωί μόλις βγήκα από το Μετρό Μέγαρο μουσικής για να πάω για το ΝΙΜΤΣ όλα ήταν κάτασπρα και χιόνιζε πυκνά!
      Θα προσπαθήσω όταν σχολασω το μεσημέρι να δω ποιος τρόπος υπάρχει να σας στείλω φωτογραφίες να δουν και οι φίλοι του μπλογκ!
      Τώρα έχει ανοίξει ο καιρός από τις 9 το πρωί.
      Ελπίζουμε να μην τελείωσε ο χιονιάς και να έχει και συνέχεια αυτή η ομορφιά!
      Καλημέρα σε όλους!

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ Π.Α....το βρήκες....προσφέρονται .,...5καλοκαιρίνές καταιγίδες κομπλέ με τα ηλεκτρικά τους..και το χαλαζάκι τους για μία ωρα....χιονομπόρα...Αττικής...!
      -3 στο Επταπύργιο το πρωί -1 τώρα....."θωμάς"

      Διαγραφή
  48. Το κείμενό σας μου θυμίζει όσα μας είχε πει στο μάθημα της έκθεσης ο καθηγητής μας στην Γ΄ Λυκείου. Το θέμα "Η επίδραση του θυμού στον άνθρωπο" είναι απλό, το θέμα "Η επίδραση του θυμού στην ηθική κατάρτιση του ανθρώπου" δυσκολότερο, το θέμα "Η επίδραση του θυμού στην κοιλιακή αορτή" αδύνατο να γραφεί από μαθητή. Βεβαια υπάρχουν και τα όρια της πρόγνωσης. Προφανώς η σημερινή πρόγνωση θεωρείται επιτυχημένη από τους κατοίκους στα δυτικά προάστια, μάλλον άστοχη από μας τους Χαλανδριώτες, αλλά σε επίπεδο πόλης έπεσε μέσα. Δε μπορούμε να ζητάμε ακρίβεια δρόμου και γειτονιάς!
    Καλὀ βράδυ κι όσο ζούμε ελπίζουμε!

    Νίκος (φιλόλογος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. βροχή από τις 11 εχθές το βράδυ η οποία άφησε 13 χιλιοστά ενώ το ξημέρωμα άρχισε να ανακατεύει με χιόνι.
    Εναρξη χιονοπτωσης,στις 6,30 το πρωί και χιονοστρωσης από τις 7,η οποία συνεχίστηκε με αυξομειώσεις έως το μεσημέρι.
    Η "μπουκα" του συστήματος ήρθε από την Εύβοια αλλά ενώ έδωσε πυκνή χιονόπτωση σε όλη την ανατολική και κεντρική Βοιωτία,με αξιόλογα εκατοστά σε θηβα,Σχηματαρι,Οινόφυτα κλπ,στο δυτικό τόξο δυσκολευοταν να πιάσει στους δρόμους.
    Μετα τις15 το μεσημέρι η "ομάδα " των ανατολικών χωριών του Ελικωνα ανέβασε την απόδοση της και άρχισε το "σφυροκοπημα".
    Από τις 5,30 το απόγευμα ξεκίνησε σφοδρή χιονοθυελλα που με την έναρξη του ντέρμπι μετατράπηκε σε χιονοκαταιγιδα με τα εκατοστά χιονιού να ανεβαίνουν και τα αστραποβροντα να δίνουν και να παίρνουν μαζί με συνεχείς διακοπές ρεύματος που κάνουν δύσκολη την παρακολούθηση του αγώνα.
    Ελπίζω το πρωί να έχουμε εξαίσιο τοπίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Παιδιά, τη νύχτα θα χιονίσει καλά. Σε πολύ μεγάλο μέρος της Αττικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι προφήτης αδερφέ! Όλα λευκά στο ΟΑΚΑ, θερμοκρασία κοντά ωστο μηδέν 0,3°C. Είναι 8:00 και συνεχίζει η χιονόπτωση.

      Διαγραφή
    2. Προεκτιμήσαμε στις 3 Φεβρουαρίου 10:19 π.μ. ότι στην Αθήνα θα χιονίζει κατά διαστήματα έντονα για δύο εικοσιτετράωρα και στη δυτ. Αττική για ένα.

      Διαγραφή
  51. Και τελικά δεν φαίνεται να έρχεται ο Μπουράν………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Βορεια Ευβοια στα πεδινα ακομη πολυ λιγα πραγματα,Αλλα η κακοκαιρια εχει δρομο που σημαινει οτι ταμειο θα γινει μετα το περας της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Εγώ πάντως πλην συγκεκριμένων ημιορεινών ορεινών περιοχών πού έχουμε αναφέρει όλες αυτές τις μέρες, με συγχωρείτε αλλά για πεδινά δεν βλέπω τίποτα άξιο λόγου.
    Η διαταραχή αρχίζει και φθίνει.
    Κατώτερη όπως όλα δείχνουν κ περίμενα και από Ελπίδα και από Μήδεια λογικά.
    Το ψύχος ψύχος βέβαια ειδικά στα ηπειρωτικά.
    Όσο γιά το σύστημα τού Ιονίου.... Ας βάζουμε ταφόπλακα σιγά σιγά.
    Παρόλο πού ξύπνησε ο χειμώνας δεν μας θέλει πάλι φέτος παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρούνται φυσικά τα πεδινα της αττικοβοιωτίας και Εύβοιας που έχουν δει όμορφες καταστάσεις εχθές και σήμερα το πρωί, αν και όχι ακραίες. Ωστόσο φυσικά και είναι άξιο λόγου - δεν το κάνει κάθε μέρα του χειμώνα για να μας φαίνεται μια τυπική κακοκαιρία…
      για να δούμε και την υποτροπή το βράδυ…με όλους τους δείκτες καλύτερους από το σημερινό ξημέρωμα. Και απολογισμός μετά.
      Μακάρι η κυκλοφορία να ευνοήσει το επόμενο διάστημα και τις περιοχές που δεν έχουν δει κάτι. Αυτό βέβαια δεν σχετίζεται με πως νιώθει ο καθένας. Τα αισθήματα μας (ειδικά αδικίας) δεν αφορούν-επηρεάζουν την κυκλοφορία της ατμόσφαιρας

      Διαγραφή
    2. Καλημερα φίλε Φώτη. Η ταφόπλακα φαινόταν από την προηγούμενη βδομάδα. Πιστεύω εμείς οι Δυτικοβορειοι πιο πολλές πιθανότητες έχουμε να μας κάτσει το τζόκερ παρά να βγάλει χαμηλό στο Ιόνιο. Και αν το κάνει δεν θα υπάρχει κρύο ώστε να δούμε χιόνια.
      Χάρης - Καλαμαριά.

      Διαγραφή
    3. Ευτυχώς έχουμε τον Χριστόδουλο να μας στέλνει υλικό από την περιοχή του και μας φεύγει ο καημός.

      Διαγραφή
    4. Φίλε μού ανώνυμε πού τον είδες τον μεγάλο χιονιά στην πεδινή Αττική.
      Μάλλον δε διαβάζεις τι γράφω από μέρες.
      Άσε την Βοιωτία, πού και εκεί λίγες περιοχές πεδινές είδαν πολύ χιόνι όπως η Θήβα πού αναμένονταν.
      Πλην τού ΔΒΔυτικού τόξου της Αττικής πού χιόνισε μέχρι πεδινά, πού αλλού είδες εσύ τα πεδινά χιόνια?
      Ακόμη και στα 200 και στα 300μ χιονόνερο ρίχνει.
      Ένας καλός χιονιάς ορεινών ημιορεινών επιμένω είναι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.
      Βέβαια κανένας δεν υποβαθμίζει τίποτα, αλλά δεν μπορώ συνεχώς να ακούω υπερβολές από διάφορους πού τελικά εκ τού αποτελέσματος "έσπασαν" τα μούτρα τούς.
      Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
    5. Δεν είναι έτσι, Φώτη. Η χθεσινή ημέρα με τη σημερινή ήταν άλλες ημέρες. Χθες ήταν ενας χιονιάς στην Αττική των ημιορεινών (χιόνιζε από τα 250 σταθερά) τίποτα το ιδιαίτερο, σήμερα ήταν μια άλλη ημέρα όμως. Χιόνισε πολύ αξιόλογα τουλάχιστον τα βόρεια προάστια, αξιοπρπέστατα και στα υπόλοιπα, ενώ ακόμα και στα νότια προάστια υπήρχε μια πρόσκαιρη υποτυπώδης χιονόστρωση στις εύκολες επιφάνειες. Η σημερινή ημέρα δεν είναι Μήδεια, δεν είναι Ελπίδα, αλλά δεν είναι χιονιάς της πλάκας (βλέπε από 2009). Το ότι δεν ήταν (ή είναι; ) ακραίος χιονιάς δεν τον κάνει χιονιά ημιορεινών.

      Διαγραφή
    6. Δεν είπε φίλε μου, κάποιος για μεγάλο χιονιά πεδινών Αθήνας. Δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Για όμορφες καταστάσεις μίλησα χωρίς ακρότητες. Εμεις ας χαιρόμαστε και με την πέτσα. Υπάρχει πιο ωραίο καιρικο φαινόμενο από το λευκό πέπλο που καλύπτει το γκρι και την ασχήμια μιας μεγαλούπολης?
      Άμα θέλαμε παραπάνω σε λίγη ωρίτσα ανεβαίνεις Κρυονέρι και το απολαμβάνεις περισσότερο και θάβεσαι.
      Αλλά το να το στρώνει μέχρι το Σύνταγμα έστω και σε εύκολες επιφάνειες δεν το λες και δεν έκανε τίποτα. Με στρωμένο χιόνι έστω και λίγο σε Αμπελοκήπους, ψυχικό, Γαλάτσι, Κυψέλη(μέχρι και στα Πατήσια είχε σε υψόμετρο κάτω από 100μ) , Αγια Παρασκευή και στα ψηλότερα Νίκαιας Κερατσινίου, Περιστεριου κλπ…είναι ανάξιο λόγου?
      Διαβάζω πολύ καλά τι γράφουν αρκετά άτομα. Και εκτιμώ τις προσεγγίσεις όλων γιατί έχουμε παρόμοιο μεράκι και μας αρέσει από μικρά παιδιά κάθε καιρικό φαινόμενο και κάνουμε σαν μικρά παιδιά κάθε φορα,
      Αλλά φιλικά σου το λέω δεν υπάρχει λόγος και άγχος για επιβεβαίωση προγνώσεων…και ποιοι το είπαν από μέρες, ούτε για απαξίωση όσων «έσπασαν τα μούτρα τους». Πολλοί αξιόλογοι μετεωρολόγοι μίλησαν με ακρίβεια για την κατάσταση παρά την τρομερή δυσκολία πρόβλεψης, όταν αφορά χιόνια στην Αττική. Αλλά και να πέσουν σε ένα βαθμό εκτός τι έγινε? Υπάρχουν περιορισμοί σε αυτά που μπορούν να προβλεφθούν.
      Να είναι καλά επαγγελματίες όπως οι κύριοι Ζιακοπουλος, Κολυδάς,η ομάδα του meteo και άλλοι που μας έχουν ανοίξει τα μάτια και μαθαίνουμε και εμείς. Χιονόνερο σήμερα πάντως δεν είδα κάπου δεν ξέρω για που αναφέρεσαι. Χιόνισε μέχρι τις βάρκες του Πειραιά με πετσούλα παραλία Γλυφάδας…μια περιήγηση σε καιρικά φόρουμ θα είναι διαφωτιστική.
      Ναι κάθε προσήνεμος χιονιάς ιδιαίτερα στην Αττική επηρεάζει τα υπερβόρεια προάστια πολύ περισσότερο (αλλά και τα ψηλά του πχ Υμηττός) και με εντελώς διαφορετικό τρόπο από την πόλη των Αθηνών. Εντάσσονται άλλωστε και σε διαφορετική κλιματική ζώνη. Το ανάγλυφο είναι φοβερό στην Αθήνα και πολύ ιδιαίτερο. Αλλά χιονιάς ορεινών ή ημιορεινών, με στρωμένη έστω μια πέτσα στο Σύνταγμα και πέριξ του κέντρου, χιονισμένη μέσα στον δρόμο την Κηφισίας στο δαχτυλίδι και με στρωμένη την Μιχαλακοπούλου, δεν το λες. Άλλες περιοχές θα πανηγύριζαν σαν να πήραν το Euro για κάτι ανάλογο ;)
      Όποτε όλα καλά. Χαρήκαμε που το είδαμε και μας έκανε να χαμογελάσουμε και να γίνουμε για λίγο ξανά παιδιά.
      Δυστυχώς πλέον Οι χειμώνες με την κλιματική αλλαγή και την απορρύθμιση του κλίματος θα φέρνουν ακραίες συνθήκες και καταστάσεις. Το σημερινό όμως ήταν όμορφη ανάπαυλα.

      Διαγραφή
    7. Αυτή τη στιγμή υπάρχει κάπου χιονόστρωση στο κέντρο ή στα νοτιότερα γιατί εγώ αλλά βλέπω?
      Είπε κάποιος ότι έστω και πρόσκαιρα δεν θα χιονίσει και μέσα στην Αθήνα?
      Τέλος πάντων,δεν θέλω να χαλάω τις προσδοκίες κανενός γιατί είμαι ο πρώτος πού θέλω να το χαίρονται όσοι το βλέπουν.
      Μακάρι να χιονίσει και να ξεπεράσει και την Μήδεια και την Ελπίδα παιδιά.
      Πάντως κατ εμέ, και η απογευματινή μπούκα πού θα ξανά επηρεάσει τα ανατολικά ηπειρωτικά, στο στόχαστρο θα βρει την Βοιωτία Εύβοια και την βόρεια Αττική με τα βόρεια προάστια να δέχονται εκ νέου κάποιες καλές χιονοπτώσεις.
      Γιά πιό κάτω οι προσδοκίες είναι χαμηλές(μιλάω γιά χιόνι χορταστικό και όχι απλά να πέφτει γιά το θεαθήναι να το ξεκαθαρίσω).
      Άλλωστε αυτό πού χαρακτηρίζει αυτή την χιονοκακοκαιρία είναι η σχετική της διάρκεια και όχι η έκταση των φαινομένων.

      Διαγραφή
    8. Φώτη μου, από τη στιγμή που πασπαλισε στη Γλυφάδα, δεν μιλάμε για καλό ημιορεινό χιονιά. Και ναι, στη Γλυφάδα αλλά και στο κέντρο θα εξαφανιστεί το χιόνι σε dt πλην ελαχίστων περιπτωσεων. (Και το 2002, στον Πειραιά δεν έμενε κολυμπηθροξυλο τα μεσημέρια). Για να μείνει χιόνι στα μέρη αυτά πρεπει να είναι ιστορικός (και πάλι όχι παντα) . Εδώ είχαμε αξιόλογο πεδινο χιονια, όχι ιστορικό. Δηλαδή 🤣😙 πασπαλισει στο Αγρίνιο και ρίξει ένα μέτρο στο Παναιτωλικό, θα μιλάμε για χιονια ημιορεινων και πανω; νομίζω ότι τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα, χιονισε αξιοπρεπώς πεδινά, αξιόλογα, αλλά όχι ιστορικά στα βπ (30 cm τουλάχιστον) και ακόμα πιο αξιόλογα στα υπεβορεια του νομού.

      Διαγραφή
    9. To Πάνειο και ο Όλυμπος της Σαρωνίδας στην κορυφή έχουν δύο μέρες χιόνι. Δε χιονόστρωσε στα πεδινά της περιοχής, αλλά σαν χιονιάς δεν ήταν αμελητέος.

      Διαγραφή
    10. Και επειδή το διατύπωσα λάθος, δεν χιονόστρωσε έστω για κάποιες ώρες, στα παράλια της περιοχής προς τον Σαρωνικό.

      Διαγραφή
  54. Επιτέλους χιόνι τώρα στο ξημέρωμα, μόλις η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους 0 βαθμούς, στον σταθμό του ΕΑΑ Παπάγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Τελικά ψύχος και υγρασία αποφάσισαν να χορέψουν πρωί πρωί!
    Καλημέρα!
    Νίκος (φιλόλογος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλημέρα σε όλους, Ασπρισαμε κανα 10π κ συνεχίζει
    Κώστας Αθήνα δ. Προάστια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλημέρα. Στο Γέρακα είναι ικανοποιητικά. Ένα δεκαπεντάποντο στο δρόμο, το έχει σίγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Κάποτε ακούγαμε ότι "η συγκοινωνία διεξάγεται με αντιολισθητικες αλυσίδες στους δρόμους Φλωρινας-Καστοριας, στις Ράχες Τυμφρηστού" κλπ, ενώ τώρα ακούμε ότι διακόπηκε η συγκοινωνια στην "Αττική οδό, στην Μαραθώνος, στην Ηλιουπολη"...(Δ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Τι φολα έχουμε φάει ρε παιδιά από Θεσσαλία και πάνω.... Πωω... Καλημέρα σε όλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Μετά από μέρες με βαριά συννεφιά, ο ήλιος φάνηκε δειλά, δειλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρά τον ήλιο, όμως, η θερμοκρασία δυσκολεύεται να ξεπεράσει ακόμα και τους 4 βαθμούς στα νότια. Απλά έλιωσε το χιονάκι που είχε πιάσει το πρωί σε οροφές αυτοκινήτων, στέγες κ.λ.π.

      Διαγραφή
  61. καλημερα απο πηλιο Ζαγορα πηλιου τα μοντελα μας ειχανε λιγα πραγματα για κυριακη δευτερα το αντιθετο ακριβως εγινε αυτην τν στιγμη χιονιζει ασταματητα μονο το απογευμα χθες ειχαμε ασ8ενεσ μεχρι βραδυ,υπαρχει και μεγαλη διαφορα χιονιου ακομα και μεσα στο χωριο δηλαδη αποσταση 1 χιλιομετρο το βοριο κομματι δεν εφαγε χιονι οσο το δυτικο και υπαρχει και συνεχεια απο το βραδυ εχω κανει αναρτησεις ως john Antwniou σε διαφορες σελιδες... Καλη απολαυση σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλημέρα, η σημερινή χιονόπτωση για την περιοχή μου, τουλάχιστον, (Κηφισιά) θύμισε Τηλέμαχο. Καταρχάς, η χθεσινή ημέρα ήταν μια τυπική ημέρα χιονιού, ψιλοαδιάφορη, που παρόλο που χιόνιζε συνεχώς, αυτό συνέβαινε με +0,5 έως +1 βαθμό οπότε η χιονόστρωση αν και ολική (Πολιτεία) ήταν μικρή (έως 5 cm). Η σημερινή όμως ήταν καταπληκτική με αρνητική θερμοκρασία και μια χιονόπτωση ουσιαστικά 3 ωρών έβαλε περίπου 20-30 πόντους. Τώρα έχει ανοίξει και χαζοχιονίζει, δεν ξέρω τη συνέχεια, αλλά είμαι ευχαριστημένος. Δεν είναι δεδομένοι οι +50 πόντοι αλά Μήδεια και Ελπίδα, ας μην υποτιμάμε τους 20-30.. θα υπάρξουν χειμώνες που θα τους αναπολούμε. (βεβαίως με ένα βαθμό πιο κάτω πάλι στους 40-50 θα παίζαμε αλλά τι σημασία έχει, αφού τελικά χιόνισε σοβαρά και το έστρωσε πολύ αξιόλογα τελικά παρότι μας έβγαλε την ψυχή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλημέρα από Φιλαδέλφεια! Μας έκανε την χάρη και φέτος και είδαμε να πέφτει το τιμημένο. Με το που βγήκε ο ήλιος βέβαια δεν έμεινε τίποτα αφού μόνο στις ευαίσθητες επιφάνειες μπόρεσε να στρώσει. Ο καιρός που πιάνει τα δυτικά και τα ανατολικά δεν μας επηρεάζει καθόλου. Θέλουν μία κεντρική σύγκλιση όπως είναι λογικό.

    Γιάννης
    Νέα Φιλαδέλφεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Άνθρακας ο θησαυρός για την Κρήτη. Ένα φυσιολογικό βόρειο ρεύμα ήταν που έδωσε περιορισμένες βροχές στα βόρεια παραλια και φυσιολογικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τίποτα το φοβερό τίποτα το τρομακτικό. Όσο για την περιοχή μου, δυστυχως πάλι φόλα, ξεροβορι εκνευριστικό και Άγιος ο θεός. Βροχές μηδέν και πάλι. Αλλά συνηθισμένοι στην αναβροχιά… ευχομαι να πάρουμε κάτι περισσοτερο τις επόμενες ημέρες.
    Γιάννης-Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Σας ζηλευω απλα.Ωραιες εικονες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Από Μεσόγεια ως Αγία Παρασκευή καθ όλη τη διαδρομή νωρίς το πρωί, 5-10 εκατοστά χιονόστρωση στο οδόστρωμα, πάρκα-δέντρα-αυτοκίνητα εννοείται στα λευκά και χιονόπτωση αξιολογότατη. Εντάξει, Αττική είμαστε, μη θέλουμε 40 εκατοστά κάθε χρόνο. Μια χαρά και φέτος το χιονάκι. Προσοχή μεγάλη στην οδήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται πως είμαστε ευχαριστημένοι. Εύχομαι ολόψυχα χιόνια στις παραδοσιακές περιοχές της βόρειας Ελλάδας που είναι και το φυσικό τους

      Διαγραφή
  67. Τελικά ήρθε η χιόνη και στην Λέσβο, μάλιστα στα δυτικά ορεινά το έστρωσε ικανοποιητικά.. Εδώ στην πόλη μόνο κάποια κεραμίδια κατάφερε να γανώσει λίγο.. Δόξα τω Θεώ είδαμε και το χιονάκι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. NW Pindos
    Σύμφωνα με επικαιροποίηση δελτίου καιρού νέα υποτροπή θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα από το απόγευμα προς βράδυ στην Αττική και μέχρι το πρωί της Τρίτης, καθώς και την Τρίτη το απόγευμα (άρα μπορεί να έχει εκ νέου χιονοστρώσεις στα μέρη που χιόνισε). Κατά τα λοιπά δεν διαφαίνεται χαμηλό στο Ιόνιο, που αν έβγαινε θα έριχνε πολύ χιόνι και στα πεδινά της βόρειας χώρας. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε NW Pindos είσαι από τα παιδιά που παρακολουθώ στο μπλοκ και σέβομαι αυτά που λες, απλά καθαρά από διαίσθηση δεν πίστευα ούτε για μια στιγμή ότι θα βγάλει χαμηλό στο Ιόνιο. Και να έβγαζε είτε κάτι θα γινόταν στο τέλος και θα το έστελνε αλλού η αφού θα είχε φύγει όλο το κρύο. Για τους Δυτικοβορειους πιστεύω ότι η σεμνή τελετή έλαβε τέλος για φέτος (όσον αφορά τις χιονοπτώσεις) και αυτό που θα χουμε θα είναι αρκετά ξεροβόρια και πολλούς εικονικούς χιονιάδες που σ'αυτη την κατηγορία η Σαλονικα κατέχει την πρώτη θέση. Πλέον αυτή η ''κανονικότητα'' που πάει να παγιωθεί δεν το λες και φυσιολογικό. Σε λίγο την Μύκονο θα την αποκαλούμε χιονομανα...

      Χάρης- Καλαμαριά

      Διαγραφή
    2. Δεν χιόνισε πουθενά στην Αττική, με εξαίρεση τα βουνά, από τη νύχτα της Δευτέρας ως το πρωί της Τρίτης. Δεν βγήκε η πρόγνωση, εκτός κι αν ρίξει μετά, διότι έχει βαριά συννεφιά.

      Διαγραφή
  69. Τι ωραίο ήλιο με δόντια έχουμε στην Θεσσαλονίκη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Εδώ στον Τύρναβο να δείτε τη μεγάλα δόντια έχει ο ήλιος Μας πούλησε το χαμηλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή