Να ρίξει ο Μάρτης δυο νερά...


 

62 σχόλια:

  1. "Tης Πίνδου τα γανώματα ...των Γρεβενών καμώματα" ακούστηκε...χθες στα Γρεβενά...βέβαια με τολμηρή συνέχεια.....εγώ να πώ ότι μακάρι να βγουν τα μοντέλα..και η Πίνδος να μας κατεβάζει "ζωντανά" αυτο που φαίνεται....στα μοντέλα...,Τώρα για χιόνια..εντάξει...ετσι και αλλιώς να βλέπεις τον Μάρτη να χιονίζει...είναι μια μικρή διαστροφή.."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Χρόνια Πολλά Καλή Σαρακοστή κύριε Ζιακοπουλε σέ εσάς κ την οικογένεια σας με υγεία! Καλή Σαρακοστή σέ όλους! Μακάρι οι ευχές μας να βγουν αληθινές να ρίξει ο Μάρτης πολλά νερά τα έχει ανάγκη ο τόπος μας! Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aμα ρίξει πως θα γκρινιάζουν για ξηρασία κάθε μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκρίνια το λες εσύ αυτό.......--======Π.Α.

      Διαγραφή
    2. Φίλε ανώνυμε κάνεις και πλακίτσα !.Δεν πειράζει.Να είσαι καλά .Μπορεί όλους εδώ στην Κορινθία να μας έχει πιάσει ......υετική υστερία!.Σου εύχομαι καλή Σαρακοστή,μακριά από οποιοδήποτε στερητικό σύνδρομο.--=====Π.Α΄.

      Διαγραφή
    3. Άμα εδώ και ένα μήνα έχουμε 0 mm υετού στην Θράκη δεν είναι ξηρασία? Δεν είναι πραγματικό γεγονός που αναφέρουμε και είναι κλάψα? Συνελθε!

      Διαγραφή
    4. Ελπίζω η ευχή σου να είναι χωρίς δηλητήριο!επίσης!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή Σαρακοστή! Μόνο βροχές και χιόνια στα βουνά από εδώ και πέρα!Νομιζω τα χιόνια στα χαμηλά υψόμετρα πρέπει να τα, ξεχάσουμε. Αυτό ήταν για φετος. Χειμώνας 5 ημερών της Μπάρμπαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αύριο τελειώνει ο χειμώνας, ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τυπικός χειμώνας της νέας κλιματικής πραγματικότητας. Με «ψηλομύτες Μπάρμπαρες» δεν γίνεται δουλειά.
    Από όσα βλέπω, δόθηκε δεκαήμερη παράταση στον φετινό ξενέρωτο χειμώνα, αλλά η θεατρική παράσταση «χιόνια στα πεδινά» δεν θα ανέβει. Μετά τη λήξη της παράτασης: «χιονιάς επιζήμιος, εχθρός αποκαλείται».
    Όσο για τον καιρό των επόμενων ημερών, υπάρχει αισιοδοξία για καλές βροχές κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα.
      Τα νερά από δω και πέρα είναι το ζητούμενο και ευτυχώς αυτά φαίνεται ότι θα έρθουν όπως λέμε και ξανά λέμε.
      Αύριο τελειώνει η παρωδία τού φετινού χειμώνα.
      Ένας χειμώνας πού μόνο κλάμα και στεναχώρια έδωσε στούς απανταχού καιρόφιλους.
      Ο Φλεβάρης έσπασε ρεκόρ ανομβρίας σε μεγάλο κομμάτι της χώρας όπως και στη δυτική Ελλάδα.
      Τέταρτος μήνας μετά από Οκτώβρη Νοέμβρη και Δεκέμβρη όπου τα υετικά κλιματικά στάνταρ ήταν χαμηλότερα έως πολύ χαμηλότερα.
      Γιά τη νότια Ελλάδα τα πράγματα κύλησαν αισχρά από πλευράς βροχών ενώ όπως όλα δείχνουν ούτε το επόμενο διάστημα φαίνεται κάτι ιδιαίτερο και ενόψει καλοκαιριού δεν θέλω να φανταστώ τι μπορεί να δούμε εκεί φέτος.
      Χρόνια πολλά καλή Σαρακοστή και καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
    2. Χρονια πολλα και ευλογημενα κ.Ζιακοπουλε καθως και σε ολους τους φιλους του μπλογκ.Ας αρχισουμε δειλα δειλα να χαιρομαστε την ανοιξη και τις ομορφιες της και ας ευχηθουμε με υγεια του χρονου ολοι μαζι να χαρουμε ενα πιο δυνατο χειμωνα απ ολες τις αποψεις.Καλη Σαρακοστη με φωτιση Κυριου

      Διαγραφή
    3. Καλημερα δασκαλε και σε ολους τους φιλους. Καλη σαρακοστη!
      Δασκαλε οπως ακριβως τα λες ειναι. Νερακια να ριξει και να βαλουν φρεσκο χιονι τα βουνα. Κατα τα αλλα στο καλο και να μην ξαναρθει τετοιος χειμωνας. Τραγικος ιδιαιτερα για την βορεια ελλαδα και την κρητη.

      Διαγραφή
    4. Χρόνια πολλά καλή σαρακοστή. Δυστυχώς κ Ζιακοπουλε θα στερηθούν κάποιοι την χαρά των τρομοπρογνωσεων. Υπομονή ίσως ανακαλύψουν κάτι μέσα στην άνοιξη. Όσο υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που τους εμπιστεύονται αυτοί θα συνεχίζουν.

      Διαγραφή
    5. Όταν τα λέω εγώ είμαι ο κακος εμπαθής. Τώρα θα γίνεται και εσείς ο κακος δάσκαλε μου με αυτά που λέτε. Κατηγορησατε τον φετινό χειμώνα και την μονάκριβη Μπάρμπαρα.

      Διαγραφή
  6. Μπροστά στον Μάρτη καλύτερα να μην μιλάμε με σιγουριά για τον καιρό του, γιατί γνωρίζουμε τα καμώματα του. Προσωπικά θυμάμαι πριν χρόνια, δύο βδομάδες παγωνιά μετά από ισχυρή χιονόπτωση. Στην Κομοτηνή βέβαια..(Δ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα σε όλους καλή Σαρακοστή
    Χρόνια Πολλά κ καλά
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νικόλαος Παντελικίζης27 Φεβρουαρίου 2023 στις 12:02 μ.μ.

    Καλή Μεγάλη Τεσσαρακοστή κύριε Ζιακόπουλε σε εσάς και τους φίλους του μπλόκ!
    Κατά τα άλλα,οι καμήλες της Αφρικής φαίνεται πως θα υπερισχύσουν κατά κράτος των Ψυχρών αερίων μαζών.
    Δεν μου κάνει εντύπωση!Αν αναλογιστούμε ότι φτάσαμε Μάρτιο μεθαύριο και ότι στον φετινό χειμώνα οι θερμές μάζες κυριαρχούσαν ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα!!
    Η ελπίδα όλων πλέον είναι για βροχές που πλέον είναι αναγκαίες εδώ που φτάσαμε!
    Και ο φόβος μου για την άνοιξη και το καλοκαίρι που έρχεται είναι το ερώτημα,αν ο υποτροπικος αεροχείμαρρος ανεβαίνει με τέτοια ευκολία σε μεγαλύτερα γεωγραφικά ύψη,τι θα γίνει από Απρίλιο, Μάϊο και μετά;
    Καλή Σαρακοστή φίλοι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή Μεγάλη Σαρακοστή σε όλους.Ευχομαι ο καθένας μας να κάνει όσο μπορεί υποχρεωτική νηστεία στο μυαλό, και προαιρετικά στο φαγητό.
    Στα του καιρού μας έφαγε η ανομβρία βρε παιδιά.Για τέταρτο χειμώνα ελλειπή έως και ανύπαρκτο.
    Να ρίξει ο Μάρτης δέκα βροχές και ο Απρίλης άλλες πέντε, πάλι ο υδροφόρος ορίζοντας δε γεμίζει.
    Δημήτρης κεντρική Κορινθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα τα ρίξει τα νερά ο Μάρτης, όπως διευκρίνισε, άλλωστε, ο κ. Ζιακόπουλος σε σχόλιο του, κάτω από τη σημερινή του ανάρτηση. Ο Φλεβάρης κλείνει με αρκετά ισχυρούς νοτιάδες που ευνόησαν και το πέταγμα του χαρταετού, ενώ δεν σήκωσαν και πολύ κύμα στον Σαρωνικό, επειδή ήταν νοτιοανατολικοί και όχι νοτιοδυτικοί.

    Εύχομαι με τη σειρά μου καλή Σαρακοστή. Σε 40 μέρες Πάσχα και σε άλλες τόσες καλοκαίρι, η χρυσή εποχή των φτωχών, όπως έγραψε ο Κώστας Βάρναλης. Μου αρέσει, όμως, και η ρήση του Αλμπέρ Καμύ ότι "στην καρδιά του χειμώνα ανακάλυψα μέσα μου ένα ανίκητο καλοκαίρι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλοκαίρι ήταν η χρυσή εποχή των φτωχών την εποχή του έζησε ο Βάρναλης. Αν ζούσε τώρα μάλλον θα αναθεωρούσε αυτή τη άποψη καθώς π.χ. στην Αθήνα άνετα μπορείς να ζήσεις χωρίς θέρμανση τις συντριπτικά περισσότερες μέρες του χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι με εσωτερική θερμοκρασία, σε μέρες χωρίς καύσωνα, σταθερά πάνω από 30 με 32 βαθμούς μάλλον είναι για αυτούς που έχουν και μπορούν να χρησιμοποιούν κλιματισμό πολλές ώρες τις ημέρας για πολλούς μήνες.

      Διαγραφή
    2. Καλά σας λέει . Θα τα ρίξει τα νερά ο Μάρτης. Κι αν δεν τα ρίξει,έρχονται και οι ......μουσώνες .Κι αν δεν τα ρίξουν,υπάρχουν και οι ....υδροφόρες .Πώς κάνετε έτσι όλοι εσείς οι απο-υδατωνένοι !!.--------=====Π.Α.

      Διαγραφή
    3. https://meteo.gr/article_view.cfm?entryID=2634

      Διαγραφή
    4. Σωθήκαμε αγαπητέ Πέτρο σωθήκαμε.
      Θα ρίξει ο Μάρτης δύο νερά και όλα θα γίνουν φυσιολογικά....
      Τέλος πάντων,τι να πούμε.
      Όσο γιά το καλοκαίρι αν κυλήσει με νορμάλ θερμοκρασίες(δύσκολο το βλέπω όπως πάει το πράγμα κάθε χρόνο)τότε καλώς, το περιμένω.
      Αλλιώς κόλαση είναι και όχι παράδεισος κύριοι.

      Διαγραφή
    5. Καύσωνες έχουμε, πάντως, μία φορά ανά 4-5 καλοκαίρια. Συγκεκριμένα, είχαμε το 2021, το 2017, το 2012 και το 2007. Δεν το λες και άσχημα για μία χώρα, που είναι πιο κοντά στην Αφρική απ' ό,τι στη Σκανδιναβία.

      Διαγραφή
    6. Δεν γίνεται να έχεις ερωτευτεί έστω μία φορά στη ζωή σου και να μην σ' αρέσει το καλοκαίρι. Γενικό είναι το σχόλιο, δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα.

      Διαγραφή
    7. Aσφαλώς ,υπό την αίρεσιν της επαρκούς καθολικής....... ενυδατώσεως ,δια γλυκού νερού βεβαίως......!-====Π.Α.

      Διαγραφή
    8. Νερόν ή Νέρων.

      Διαγραφή
  11. χρονια πολλα καλη σαρακοστη σε ολους!
    Στα καιρικα ελπιζουμε να πεσει καμμια σταλαματια γιατι εδω στην περιοχη μου κοντευει να ξεραθει ο τοπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σήμερα το κυρίαρχο στον καιρό εδώ είναι η αφρικανική σκόνη .Η Ρούμελη απέναντί μας άφαντη. Δάσκαλε και Φώτη καταγράφονται με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα μηνύματά σας για επερχόμενες καλες βροχές.--=======Π.Α.

    Υ.γ. Όλος ο Φλεβάρης μιά "μπάρμπαρα",κι αυτή χωλαίνουσα . Πώς καταντήσαμε λοχία !,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα από την Σπερχειαδα Φθιώτιδας και καλή Σαρακοστή σε όλους!!Περίπου στις 13:00 το μεσημέρι χτυπήσαμε 26 βαθμούς και ο καιρός θυμίζει προχωρημένο Μάιο..Το μόνο που θυμίζει τον τραγικό χειμώνα είναι ο αγέρωχος Τυμφρηστος που κρατάει ακόμα το άσπρο του πέπλο..όχι όμως για πολύ!!Θα συμφωνήσω με τον Φώτη ότι στόχος είναι πλέον τα νερά και η Ελπίδα το καλοκαίρι να είναι ήπιο και όχι καυτό γιατί μετά τις παλινωδίες με τα χιόνια μέχρι τις βάρκες,με τα μερομηνια που μίλησαν και ότι άλλο άκουσαντα αυτιά μας δεν θα αντέξω από Μάιο να ξεκινήσουν οι γνωστοί τις τρομολαγνιες για θόλους ζέστης καύσωνες και ότι άλλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος με τα μερομήνια. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια.

      Διαγραφή
  14. Μια βροχερή άνοιξη πάντως, δεν ξέρω πόσο καλή θα είναι. Τα χόρτα έχουν φουντώσει από τον χειμώνα με τα απότομα και ακριβοθώρητα νερά του και τον πολύ ήλιο, τα οποία όταν τελειώσει η υγρή περίοδος που θα έρθει, που θα τελειώσει για να δώσει πάλι το πάνω χέρι σε μια μεγαλύτερη ξηρή, θα γεμίσει καύσιμη ύλη τα δάση μας, ειδικά αν το καλοκαίρι είναι θερμό και ανεμώδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα από την ηλιόλουστη Στοκχόλμη που πιάσαμε και 6c.Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δάσκαλε, αν, όπως λέτε, ο φετινός χειμώνας ήταν τυπικός της νέας κλιματικής πραγματικότητας, οι κεντροβόρειοι πρέπει πλέον να σκεφτούμε σοβαρά τη μετακόμιση. Στα Τρίκαλα ο θερμοκρασιακός απολογισμός του τελευταίου 4μήνου, σε σχέση με τις μέσες κλιματικές τιμές της ΕΜΥ, έχει ως εξής: Νοέμβριος +3.0, Δεκέμβριος +3.2, Ιανουάριος +2.8 και Φεβρουάριος +1.5 (με μηδενική βροχόπτωση από τις 27 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα). Μέση απόκλιση 4μηνου +2.6, όσο περίπου η απόκλιση της μέσης ετήσιας θερμοκρασίας μεταξύ Αθήνας και Καΐρου. Ατελείωτη ηλιοφάνεια, ελάχιστες χιονοπτώσεις στα ορεινά και δεύτερος σερί χειμώνας χωρίς νιφάδα στον κάμπο. Έρχεται η άνοιξη και είναι σαν να μην μεσολάβησε τίποτα από το περασμένο καλοκαίρι, λες και παραλείφθηκαν εποχές. Στα 39 μου χρόνια τέτοιο καιρικό έκτρωμα δεν θυμάμαι να έχω ξαναζήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους όλοι συμφωνούμε σε κάτι και αυτό είναι ποσό έκτρωμα είναι ο χειμώνας που μας πέρασε. Αν και για να είμαι ειλικρινής αυτή η θερμή εισβολή ήταν ένα τίποτα μπροστά σε αλλα που έχουμε ζήσει εδω στην Κρήτη και από άποψη σκόνης αλλα και από άποψη υψηλών θερμοκρασιών. Τις βροχές τις έχω ήδη ξεχάσει και όλη η ατμόσφαιρα μυρίζει άνοιξη. Μαζί με τους πρώτους τουρίστες που θα έρθουν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά φέτος μάλλον θα έρθει και το καλοκαίρι έτσι. Μακάρι να διαψευσθώ…
      Γιάννης-Χανιά

      Διαγραφή
    2. Ο Φεβρουάριος βγαίνει ψυχρότερος από τον μέσο όρο του πανελλαδικά, σύμφωνα με τη σημερινή επικαιροποιημένη εκτίμηση του effis.

      Διαγραφή
    3. Και η φίλη μου η Έφη μου είπε ότι έκανε κρύο εδώ στα Γιάννενα το Φεβρουάριο...που να της εξηγώ για αναστροφές και ομίχλες από τους αντικυκλώνες και ότι σε τίποτα δεν έχει να κάνει αυτός ο Φεβρουάριος με έναν κανονικό ψυχρό Φεβρουάριο.. Χρήστος Γιάννενα

      Διαγραφή
    4. Καλά, εντάξει, ο μήνας βγήκε δύο βαθμούς ψυχρότερος, σύμφωνα με το effis, ενώ χιόνιζε μία βδομάδα συνέχεια και πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας είχαν ολικό παγετό για μέρες. Αλλά πάντα θα βρείτε μία δικαιολογία για να ανατρέψετε μετρήσεις και αντικειμενικά δεδομένα.

      Διαγραφή
    5. σωστές οι διαπιστώσεις συνονόματε και πατριώτη, πλην όμως δυσδιάκριτες, απ' τους οπαδούς της σκόνης και της μόνιμης αντηλιάς.

      Διαγραφή
  17. Χρόνια πολλά, καλή Σαρακοστή και καλό Στάδιο σε σάς κύριε Ζιακόπουλε και σε όλους τους φίλους του μπλογκ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προσωπικά διαφωνώ με τον όρο νέα κλιματική πραγματικότητα...το κλίμα αλλάζει αδιαμφησβητητα, αλλά σίγουρα όταν μιλάμε για παγκόσμιο κλίμα δεν έχει καμία σημασία αν έκανε ξηρασία σε κάποια μέρη της Ελλάδας ή οποια αποτελεί ένα άνευ σημασίας μικρό κλάσμα της επιφανειας του πλανήτη. Πρεπει να κοιτάμε τη μεγαλύτερη εικόνα και μέσους όρους πολλών ετών για να βγάλουμε συμπεράσματα.
    Αλλιως όσο τυπικό είναι να κάνει τέτοιους χειμώνες εδώ άλλο τόσο είναι να χιονίζει στα 700μ του Λος Άντζελες, κάτι εντελώς άτοπο. Στο 40ο γ.π. της Ευρώπης που βρισκόμαστε ίσως πρέπει να κατεβάσουμε λίγο τις απαιτήσεις μας για χιόνια και για κρύα...
    Μιχάλης από Αθήνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός, φίλε Μιχάλη. Ανέκαθεν ήπιοι ήταν οι χειμώνες, τουλάχιστον στην Αττική, με κάποια ψυχρά διαλείμματα. Φέτος ήταν λιγότερα, άλλες χρονιές περισσότερα, αλλά η ουσία είναι ότι ζούμε στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, όπως ορθά επισημαίνεις.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς για τους φίλους που θεωρούν ότι δεν υπάρχει απόκλιση από τις μέσες (φυσιολογικές) τιμές, ευτυχώς για τους υπόλοιπους, υπάρχουν τα αρχεία και τα στατιστικά που μας λένε την μια και μόνη αλήθεια. Η μέση θερμοκρασία στην περιοχή μας σταδιακά αυξάνει, άρα οι χιονοπτώσεις λιγοστεύουν και οι μέρες βροχόπτωσης μειώνονται. Όλα τα άλλα είναι υποκειμενικές απόψεις.

      Διαγραφή
    3. Τα στοιχεία του effis (του πανευρωπαϊκού κέντρου προγνώσεων καιρού και πυρκαγιών) λένε ότι ο Φεβρουάριος βγήκε δύο βαθμούς ψυχρότερος στην Ελλάδα. Δεν είναι οι υποκειμενικές μας απόψεις, λοιπόν. Επίσης χιόνισε από τη Γερμανία και την Πολωνία ως την Ισπανία και τη Βρετανία και από τη Νέα Υόρκη ως το Λος Άντζελες. Και αυτά είναι επίσης αντικειμενικά δεδομένα και όχι υποκειμενικές απόψεις.

      Διαγραφή
    4. Μάθε να διαβάζεις τι λέει ο άλλος και άσε την αποψάρα σου για σένα που σου φαίνεται τρομερό που χιόνισε στην Πολωνία και την Νέα Υόρκη, άρα πάνε όλα καλά.

      Διαγραφή
    5. Δεν μου φαίνεται τρομερό, ούτε για τη Βαρκελώνη και το Λος Άντζελες, που είναι σπάνιες οι χιονοπτώσεις. Εσείς διαψεύδεστε επί μονίμου βάσεως, που επιμένετε ότι δεν χιονίζει όπως παλιά, ενώ χιονίζει πιο πυκνά και σε πολύ νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη, όπως επισημαίνουν όλο και περισσότεροι επιστήμονες, πλέον. Αλλά, ναι, αφού δεν χιόνισε στα Τρίκαλα και την Ξάνθη φέτος, πάει ο χειμώνας, έχετε δίκιο. Ό,τι πείτε.

      Διαγραφή
    6. Πουθενά δεν χιόνισε φίλε ούτε στην Φλώρινα ούτε στην Κοζάνη, πόλεις που έβλεπαν πολλές ημέρες χιονόπτωσης.αν εσύ το βλέπεις και αυτό φυσιολογικό οκ ..

      Διαγραφή
    7. Υπάρχουν κάποιοι που περιμένουν ακόμα το 2001 για τη β. Ελλαδα όπως και αντίστοιχοι άλλοι που περιμένουν το 2008 για τολιμάνι του Πειραιά και τη δυτική Αθηνα. ε αυτοι μάλλον θα περιμένουν πολύ πολύ καιρο ακόμα και καλό θα ήταν να βρουν κάποια άλλη ααχολία ως τότε γιατί περιττό θα είναι να πούμε ότι η κατάθλιχη είναι η μεγαλύτερη επιδημία στην εποχή μας!
      Μιχάλης από Αθήνα

      Διαγραφή
    8. Πέρσι στη Φλώρινα χιόνιζε, όμως, από τον Οκτώβριο ως τον Φεβρουάριο. Στα πάντα υπάρχουν χρονιές αφθονίας και χρονιές πενίας, όμως τίποτα δεν κρίνεται από μία χρονιά και από έναν χειμώνα.

      Διαγραφή
    9. "γέφυρα" με τον συντοπίτη σου, Βασιλιά της Σκόνης, Χρήστο.

      Διαγραφή
  19. Θαύμα θαύμα!
    Έσταξε ο ουρανός στην πόλη μας κάποιες λασποσταγόνες την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου. Ελπίζω να ρίξει κι άλλες. Τουλάχιστον το απόλυτο μηδέν (0mm) στον υετό για τον τρέχοντα μήνα θα αλλάξει έστω και στο παρά ένα, έστω στην εκπνοή του μήνα. Ελπίζω ότι ο Μάρτιος θα φέρει την πολυπόθητη καιρική ισορροπία. Ούτε χιόνια θελουμε ούτε πολικές θερμοκρασίες ούτε βεβαίως μόνιμη ηλιοφάνεια με θερμοκρασίες προχωρημένης άνοιξης αλλά ΒΡΟΧΕΣ
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Tα ύστερα του κόσμου, παιδιά, χιόνισε στη Βαρκελώνη. Τώρα θα πρέπει να βρω τρύπα να κρυφτώ, που έγραφα κάποτε ότι στα παραθαλάσσια της Ισπανίας δεν χιονίζει ποτέ. Να, που ποτέ μην λες ποτέ, όμως. Επισυνάπτω και το βιντεάκι του BBC με την ντυμένη στα λευκά στη Βαρκελώνη από την κακοκαιρία Juliette, που έφερε κρύο και χιόνια σε αρκετά μέρη της Ισπανίας.
    https://www.bbc.com/news/av/world-europe-64791549

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο και στα ορεινά των Βαλεαρίδων. Παράλληλα σημειώθηκαν και μεγάλα ύψη βροχής σε όλη την ανατολική Ισπανία και τις Βαλεαρίδες, ενώ μου έκανε εντύπωση πως το πρωί που χάζεψα τη δορυφορική της περιοχής φαινόταν μέχρι και "ματάκι" στη δυτική Μεσόγειο

      Διαγραφή
  21. Χιονι σε Βαρκελωνη,Αθηνα,Καλιφορνια,Λιβανο,Εμιρατα...ποιος ξερει και που ακομα.
    Δεν θα μου προκαλεσει πλεον εκπληξη, εαν ακουσω για χιονοθυελλα στη Σικαπουρη.
    Θα λεγαμε ως σχολιασμο: "χωρις λογια και περαστικα μας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Nομιζω φιλε Δημητρη υπερβαλλεις λιγο, μαλλον πολυ θα ελεγα. Ολες οι περιοχες που ανεφερες πλην Εμιρατων φυσικα δεχοντουσαν παντα χιονοπτωσεις ανα τα χρονια αναλογως την τοποθεσια και τα υψομετρα. Τωρα για τη Σιγκαπουρη λιγο δυσκολο αλλα εχει αλλα καλα εκει, αμα πας θα με θυμηθεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα νερά Μάρτη και Απρίλη έχουν πολύ μεγάλη αξία, από το Μάη και μετά είναι αμφίβολη η αξία τους. Εκτός του ότι δεν προσφέρουν στον υδροφόρο ορίζοντα τις περισσότερες φορές κάνουν ζημιές. Η περίπτωση του 2002 ήταν νομίζω μοναδική για όλα τα χρόνια που υπάρχουν παρατηρήσεις όπου οι ομβροθερμικοί δείκτες δεν είχαν δείξει σχεδόν καθόλου ξηρή περίοδο στην Αττική! Αλλά 120 χιλιοστά τον Ιούλιο,80 τον Αύγουστο και 220 το Σεπτέμβριο την ίδια χρονιά δεν ξέρω τι επαναληψημότητα μπορεί να έχει και πόσο καλό είναι για την ισορροπία στη φύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όσοι βλέπουν τα σημερινά χιόνια στην Ισπανία και τις αναφορές για μοναδικό φαινόμενο τέτοια εποχή δε αυτά τα μέρη ας σκεφτούν ότι μπορεί στην Ελλάδα να είχαμε ήπιο χειμώνα έως τώρα αλλά σε άλλα μέρη ψυχρό... Κάποιοι κοιτούν συγκεκριμένες περιοχές και χάνουν το δάσος όταν κάνουν πως δε βλέπουν τα πολλά αρνητικά παγωμένα ρεκόρ που σημειώθηκαν στο βόρειο ημισφαίριο.Οι εμμονές είναι που πρέπει να σκεφτόμαστε...και έχει να κάνει με το εμμονικο στριμ προς συγκεκριμένες περιοχές φέρνοντας τα ψυχρά καλουδια ( για τους χιονιακιδες). Αυτό το στριμ φέτος κ πέρυσι δεν ευνόησε πολύ τη χώρα μας ( το 1/3 δέχτηκε χειμώνα πέρυσι) αλλά στη συνέχεια ή ακόμη τού χρόνου να είμαστε εμείς το επίκεντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή