Από την Όστρια στον Μαΐστρο και από εκεί στον Γραίγο!

 

Ανθισμένη μιμόζα στη Θεσσαλονίκη, του Τρύφωνα.

Το μέτωπο κακοκαιρίας που το τελευταίο διήμερο επηρέασε με βροχές, τοπικές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους τις περισσότερες περιοχές της χώρας απομακρύνεται από την περιοχή μας, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του καιρού. Ωστόσο, κάποιες διαταραχές της ανώτερης ατμόσφαιρας θα προκαλέσουν και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) τοπικές βροχές βασικά στη ΒΑ Ελλάδα, τη Δ-ΝΔ χώρα και κυρίως στο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ, εκτός του ΒΑ Αιγαίου όπου θα επικρατήσουν ΒΑ άνεμοι με ένταση ως τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 17 και στα νότια τους 19 βαθμούς. 


Την Τετάρτη (14/2), τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα και κυρίως στην Α. Στερεά - Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα γίνουν Β-ΒΑ με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση. 

Την Πέμπτη (15/2), τοπικές βροχές ή και χιονοπτώσεις (ορεινά) αναμένονται στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα περιοχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. 

Την Παρασκευή και το Σάββατο (16-17/2) αναμένεται εξασθένηση του Β-ΒΑ ρεύματος, σημαντικός περιορισμός του υετού και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

9 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και καλη εβδομάδα από τη παγωμένη και χιονισμένη Στοκχόλμη όπου από αργά το απόγευμα και κυρίως αύριο περιμένουμε νέα δυνατή χιονόπτωση ..Φτάνει όχι άλλο θα μπορούσε να πει κάποιος ..Μάκης Στοκχόλμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλλον κ Ζιακοπουλε μετά την υπέροχη αυτή φώτο πρέπει με μεγάλη στενοχώρια να αναφωνησουμε όλοι ο χειμώνας που δεν ήλθε ποτέ φέτος!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμορφη φωτογραφία από τον κύριο Τρύφωνα και τον ευχαριστούμε.
    Ευελπιστώ, όσο μπορώ, να μην μας προϊδεάζει ότι ο χειμώνας έλαβε τέλος.
    Καλησπέρα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει! Μας δείχνει το άμεσο μέλλον με την φωτογραφία αυτή ο κ. Ζιακόπουλος! Μικρές ελπίδες πλέον για να δούμε το αγαπημένο μας χιόνι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε με τα καλά μας; Ποιο πολυπόθητο χιόνι να δεις; Τα βουνά/ χιονοδρομικά τα έχεις δει; Καράφλα κανονική

      Διαγραφή
  5. Παπασταμάτης Μαρκόπουλο12 Φεβρουαρίου 2024 στις 9:32 μ.μ.

    Καλησπέρα σε όλους.Ελπίζουμε να επιστρέψει ο χειμώνας γιατί ακόμα νωρίς είναι και χειμώνας είναι.Τι λέτε δάσκαλε για τα παραπάνω σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παπασταμάτης Μαρκόπουλο12 Φεβρουαρίου 2024 στις 9:33 μ.μ.

    Ο χειμώνας λήγει 20/3 ως εποχή έτσι κι αλλιώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ φίλε μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου με μια μικρή λεπτομέρεια: ο χειμώνας για να λήξει πρέπει να αρχίσει. Για κάποιες περιοχές δεν ήρθε ποτέ οπότε τι να λέμε για λήξη

      Διαγραφή