Νονός και παπάς μπερδεύτηκαν με το όνομα!

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται αργά Α-ΒΑ, ενώ υψηλές πιέσεις καλύπτουν την Τουρκία. Με αυτή τη διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), στην περιοχή μας θα επικρατήσουν ΝΑ άνεμοι με ένταση ως τα 7 μποφόρ και θα σημειωθούν τοπικές βροχές βασικά στην κεντροδυτική Μακεδονία και την ανατολική ηπειρωτική χώρα. Τις βραδινές - νυχτερινές ώρες, με το πλησίασμα του προαναφερθέντος χαμηλού προς την περιοχή μας, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στη Δ. Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα (μέγιστες τιμές 18 με 22 βαθμοί). 


Την Παρασκευή (1/3), βροχές και τοπικές καταιγίδες, σχετικά μικρής διάρκειας, θα σημειωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ΝΔ έως ΒΔ 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά ΝΑ 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Το Σάββατο (2/3), τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Β-ΒΑ Ελλάδα, το Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Παράλληλα, θα επικρατήσουν ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. 

22 σχόλια:

  1. Μέχρι πριν λίγες ημέρες, τα προγνωστικά μοντέλα προέβλεπαν το κακό χαμό και από προχτές έπεσε σκούπα στον υετό για να καταλήξουμε σε μια τυπική φθινοπωρινή κακοκαιρία....
    Καλησπέρα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλά έχει όνομα! Λίγο τό 'χεις..; (ειρωνεύομαι την ονοματοδοσία με το παραμικρό, κάτι που επισήμαναν κι άλλοι εδώ μέσα)

      Διαγραφή
    2. Για αυτό και ποτέ δεν ενθουσιαζόμαστε με μακρινά τρεξίματα που τάζουν τον "κακό χαμό".

      Διαγραφή
  2. Τα βαρομετρικά χαμηλά δεν φυτρώνουν ,αλλά γεννιούνται .Ως εκ τούτου ορθώς λαμβάνουν ονόματα ,είτε διά βαπτίσεως είτε δια ονοματοδοσίας . Ως προς τη μετονομασία ,δεν γνωρίζω τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία!!.
    Τώρα,πέραν της φαιδρότητος περί τα ονόματα, θεωρώ ευτυχές το γεγονός ότι ο όποιος υετός της Παρασκευής θα λειτουργήσει ευεργετικά ,αλλά και σωρευτικά ως προς τον προηγηθέντα,λόγω της μικρής χρονικής απόστασης μεταξύ τους. -------===== Π.Α.
    Υ.γ.Οι Λαιλαπάδες παρόντες.........! .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά ο δάσκαλος επιβεβαίωσε ότι έγραψα εχτές.
    Εν ολίγοις και αφού τα στοιχεία πιά έχουν κλειδώσει:
    1ον Τα λιγότερα φαινόμενα αυτή τη φορά θα σημειωθούν στη νότια νησιωτική Ελλάδα και για άλλη μία φορά στη Θράκη.
    2ον Όλη η υπόλοιπη χώρα θα έχει ένα πέρασμα από μπόρες βροχές και καταιγίδες.
    3ον Η δυτική Ελλάδα θα έχει αύριο νύχτα πρωί Παρασκευής έντονο περάσμα βροχών καταιγίδων αλλά για τα στάνταρ της περιοχής τίποτα ακραίο.
    4ον Η δυτική Θεσσαλία(ορεινά ημιορεινά κυρίως) μαζί με την κεντρική Μακεδονία(όπως ξανά έγραψα οι πιο δυτικές περιοχές της κυρίως) θα έχουν την τιμητική τους καθώς λίγο πολύ θα βρέχει για 36 ώρες περίπου και τα χιλιοστά που θα πέσουν μόνο αμελητέα δεν θα είναι("όχι όμως κάτι ακραίο και εδώ).
    Καλά νερά να έχουμε και αύριο θα αναλύσουμε και τα μεσοπρόθεσμα πως πάνε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρώιμο λα νίνα στον ορίζοντα...με βεβαιότητα ότι το επόμενο φθινόπωρο θα είμαστε στους ρυθμούς του,ευπρόσδεκετες και πολύτιμες οι βροχές οπου πέσουν...νομίζω οτι συνολικά ακόμα είμαστε ανατολικά της Πίνδου κάτω από τον μέσο όρο,τα ΝΑ ...μαζί με Κρήτη και Δωδ/σα θελουν δουλειά ακόμη,το "Δωροθέα" μου θύμισε την φοντανιέρα...της θείας μου...από οπου έκλεβα διακριτικά φοντάν τόσο όσο να μην καταλαβαίνει."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tώρα διαβάζω ότι κάποιοι μετεωρολόγοι -τηλεαστέρες ,λιγες ώρες πριν την έλευση του Αιμιλίου, προβλέπουν πιθανές αιφνίδιες πλημμύρες σε 20 περίπου νομούς. Ανάμεσά τους και ο δικός μου και του Φώτη.
    Δεν ξέρω αν τα λένε τσάτρα-πάτρα ,αλλά είναι γεγονός ότι οι πολίτες θορυβούνται .Ήδη η γυναίκα μου, μου τηλεφώνησε ανήσυχη από την Αθήνα. -------=======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανταγωνισμός Λαιλαπάδων χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ!

      Διαγραφή
    2. Προσβολή Δημοσίας Αιδούς....!!! Καλό μεσημέρι Δάσκαλοι ! Κε Ζιακόπουλε και συντοπίτη (να δούμε τι θα πάρουμε) Κε Αλιφέρη !

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ κ. Καθηγητά η υπερβολή από τους "ειδικούς" δεν σταματά ποτέ για τα κλικ και την πρωτοκαθεδρία των προβλέψεων.
      Προσωπικά δεν έχω να αλλάξω κάτι σε αυτά που έγραψα και χθες.
      Εννοείτε ότι και οι νομοί Αιτωλοακαρνανίας-Αχαΐας-Κορινθίας θα δεχτούν αξιόλογα φαινόμενα ιδιαιτέρα ξημερώματα και πρωινές ώρες Παρασκευής, όμως ακόμη και 30 με 40 χιλιοστά να πέσουν δε νομίζω ότι δικαιολογούν τους τίτλους περί πλημμυρών.
      Εκεί μόνο σε Πέλλα Πιερία Ημαθία ίσως και Χαλκιδική και πέριξ Θερμαϊκού σε τοπικό επίπεδο ίσως δημιουργηθούν κάποια προβλήματα λόγω χρονικής εμμονής.
      Καλό βράδυ από την ήπια βροχερή έως τώρα ηπειρωτική Αιτωλοακαρνανία, ανεμοδαρμένη όμως από τους θυελλώδεις ΑΝΑ ανέμους που χτυπούν την περιοχή(60 με 80 χιλιόμετρα μέγιστες εντάσεις).

      Διαγραφή
  6. Kαλησπέρα από Νέα Φιλαδέλφεια,

    Συννεφιά προς το παρόν και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες. Να δούμε αν θα φέρει καμία σοβαρή βροχή το αυριανό σύστημα.

    Γιάννης
    ΝΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 23αρια και 24αρια σήμερα στην πεδινή, παραθαλλασια Ήπειρο με σκονοσυννεφια και δυσφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο, πρέπει να τσακώθηκαν οι συμπεθερες για το όνομα χα χα....κ.Ζιακοπουλε εμφανές πλέον του ανύπαρκτου χειμώνα που βιώσαμε εδώ στα πάτρια εδάφη της Ηπείρου η έλλειψη χιονιού ακόμα και στα 2000 μέτρα, επικρατέστερο μοτίβο των τελευταίων χρόνων είναι το εξής(Ήπειρο)
    Χειμώνας μισός βροχερός μίσος ηλιόλουστος και πιο ζεστός
    Άνοιξη πολύ βροχερή και κατά περιόδους πιο ψυχρή όταν δεν πρέπει συνήθως προς Απρίλιο, Μάιο
    Καλοκαίρι βροχερό στις αρχές και εντυπωσιακά ζεστό το δεύτερο μισό
    Φθινόπωρο ανύπαρκτο κατά τα 2/3 με έλλειψη βαρομετρικων συστημάτων ειδικά για το πρώτο μισό του.
    Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει πλέον αλλά η φύση προσπαθεί και γίνεται βίαιη με τεράστιες επιπτώσεις σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά είδα τις... συμπεθέρες σου, Σωτήρη. Εγώ είχα στο νου μου το νονό τον Ιταλό...
      Κατά τα άλλα, μακάρι να ξέραμε πού τελικά θα κάτσει η μπίλια (νέα κανονικότητα). Πριν από κάποιους μήνες είχα μιλήσει με έναν αξιόλογο οικονομολόγο και τρόμαξα όταν μου ανέφερε τις οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η υπερθέρμανση του πλανήτη σε όλους τους τομείς των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Δυστυχώς, κάποιοι νομίζουν ότι όταν μιλάμε για άνοδο της μέσης θερμοκρασίας της Γης κατά δύο βαθμούς είναι σαν να λέμε ότι αύριο η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 19 και όχι 17 βαθμοι!

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα από την ανεμωδη σήμερα Στοκχόλμη .Η σκανδιναβική άνοιξη προσπαθεί να πάρει τα ηνία .Μεγιστη σήμερα κοντά στους 5c.Μακης Στοκχόλμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελευταία είδηση! Την Καθαρά Δευτέρα, λόγω χιονοπτώσεων, στους αποκλεισμένους θα πετούν λαγάνες τα ελικόπτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 😂😂😂 Μονό στο γέλιο μπορείς να το ρίξεις με όλες αυτές τις μπούρδες που εξαπολύουν κάποιοι "ειδικοί"

      Διαγραφή
  11. Γειά σου Δάσκαλε , με το αστείρευτο χιούμορ σου!
    Θα μας αλατίζουν από αέρος κιόλας, ή δεν ανέφεραν τίποτα για παγετό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ σωστά λέει ο δάσκαλος μας άνοιξαν οι πύλες ψύχους από την Ρωσία μας ενημερώνει ο Νοστράδαμος της μετεωρολογίας μάλιστα χωρίς γρίφους να τον καταλαβαίνουν όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Το περιβόλι με τα σιντριβάνια του στη βροχή
    θα το βλέπεις μόνο από το χαμηλό παράθυρο
    πίσω από το θολό τζάμι.
    Η κάμαρά σου
    θα φωτίζεται μόνο από τη φλόγα του τζακιού
    και κάποτε, στις μακρινές αστραπές θα φαίνουνται
    οι ρυτίδες του μετώπου σου, παλιέ μου Φίλε".
    Γ. Σεφέρης

    Σαν σήμερα γεννήθηκε ο μεγάλος μας ποιητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο!
    Το ότι πάλι δεν προβλέπεται καμία βροχή στα μέρη μας μέχρι τα μέσα του μήνα;
    Ότι θα έχουμε από εδω και πέρα συνεχώς νοτιάδες και μάλιστα μια δυνατή μάλλον θερμή εισβολή μετά τις 10 του μήνα;
    Η ότι πάλι ενώ τα μοντέλα έδειχναν βροχές και καταιγίδες δεν έπεσε σταγονα και πήγαν όλες ανατολικά;
    Δεν ξέρω, πάντως η άνοιξη μπήκε με «άγριες διαθέσεις».
    Καλό μήνα, Γιάννης-Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή