Καλημέρα, φίλοι μου!


 

29 σχόλια:

  1. Εχθές είχα μια συζήτηση με έναν πιλότο της πολιτικής αεροπορίας και λέγαμε διάφορα για το επάγγελμα του.
    Αυτό που του κάνει εντύπωση είναι ότι τα τελευταία χρόνια είναι ότι οι Άλπεις, και αρκετά βουνά της Ελλάδας -Ευρώπης, έχουν μειωμένη χιονοκάλυψη και είναι αρκετά έντονο από ψηλά όταν το βλέπεις, μου ανέφερε.

    Ευχαριστούμε τους φίλους για τις φωτογραφίες.

    Καλημέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Δάσκαλε, φίλοι και φίλες!
    Περιμένουν κάτι τα βουνά μας, και μας προϊδεάζει ο Δάσκαλος..(;)
    Εξ άλλου, έχουμε χειμώνα ακόμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σε όλους από τη Στοκχόλμη .Πηραμε μια εβδομαδιαία ανάσα με θερμοκρασίες πάνω από το μηδέν +3 ως κ +5 χτες .Απο σήμερα το βράδυ επιστρέφει ο ολικός παγετός.Μακης Στοκχόλμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μοιάζει με την παροιμία: πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!! Μακάρι να ασπρίσουν ορεινά, ημιορεινά αλλά και τα πεδινά στη συνέχεια της βόρειας, δυτικής και κεντρικής Ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεκινάει από σήμερα η μακρά περίοδος αντικυκλωνικων συνθηκών. Σήμερα είχαμε 17 βαθμούς και λογικά όλη την επόμενη εβδομάδα θα χτυπάμε εικοσαριά. Δεν φαίνεται κάτι για εμάς ακόμα και μετά τις 12 του μήνα. Μόνη όμορφη εικονα τα υπέρλαμπρα χιονισμένα βουνά τα οποία αν συνεχιστεί αυτό το καιρικο μοτίβο θα χάσουν τουλάχιστον το 50% της χιονοκαλυψης τους. Ο χειμώνας-παρωδία συνεχιζεται.
    Γιάννης-Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβάζοντας τις αναφορές του Μάκη από Στοκχόλμη μα την αμαρτία μου ζηλεύω, το ομολογώ και στιγμιαία θαρρώ, νομίζω ότι ο πλανήτης μας βρίσκεται σε άλλη κλιματική διάσταση. Να είσαι καλά Μάκη, πάντα τέτοια!
    Μάρκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα καιρικό προφίλ στο Facebook που λέγεται ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και αναρτά κάποιος ονόματι Ορεστιαδίτης, έχει κάποια σχέση με σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω ανοίξει λογαριασμό σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

      Διαγραφή
    2. Θα σας έλεγα να το ελέγξετε όμως, καθώς χρησιμοποιείται το όνομά σας.

      Διαγραφή
    3. Το έχω δεί και εγώ και μάλιστα έχει και προσωπικές πληροφορίες για εσάς κύριε Ζιακοπουλε. Δημήτρης Κ. Εύβοια

      Διαγραφή
    4. Το ειδα κι εγώ. Είναι δημόσια ομάδα και έχει γύρω στα 1000 μέλη. Υπονοεί ότι είστε εσείς ο διαχειριστής. Καλό είναι να το εξετάσετε. Αχιλλεας

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα από Γιάννενα.
    Είναι τραγικό το πόσο άδεια είναι τα βουνά της Ηπείρου από χιόνι.
    Για μέσα στα Γιάννενα δε το συζητάμε...Ήλιος και αιθαλοομιχλη μας συντροφεύουν εδώ και εβδομάδες.
    Συγχαρητήρια στον κ.Ζιακοπουλο για τις άψογες αναλύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εδώ στην Ξάνθη τα ίδια... Εδώ και εβδομάδες ήλιος είτε με λίγο κρύο είτε με λίγο ζέστη (για την εποχή) και πέραν τούτου ουδέν. Πλήρης η απουσία του υετου και βδομάδες. Μιλάμε για μεγάλο πρόβλημα. Όσο για χιόνια ούτε για αστείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ μακριά δεν είναι μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο για να ελπίζουμε σε φοβερή αλλαγή του καιρού; Ούτε ως την επόμενη Παρασκευή δε θα είναι κάτι σίγουρο! Με το χάλι που επικρατεί, μόνο με ένα θαύμα θα γίνει κάτι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μακάρι να βρίσκεται κ τα επόμενα χρόνια η Στοκχόλμη κ όλη η Σκανδιναβία στην καιρικη κατάσταση που βρέθηκε φέτος κ όχι στα προηγούμενα 20 τουλάχιστον χρόνια κ ας ζηλεύουμε με την μοναδική κατάσταση εξαίρεση στο βόρειο ημισφαίριο!!!!το ίδιο ισχύει κ για την ρωσια φυσικά κ Μάκη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απορώ και μόνο με κάποιους που ζηλεύουν τον ολικό παγετό της Στοκχολμης, της Αγίας Πετρούπολης, του Τορόντο κλπ.. ευτυχώς που εδώ ξυπνήσαμε Ελλάδα και σήμερα είχε μια εξαιρετικά φωτεινή και ζεστή μέρα. Βροχές θελουμε στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά όχι ολικούς παγετούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνοπιτικα
    α)Όλοι είμαστε σαν να παρακολουθούμε την ομάδα μας στο τελευταίο τέταρτο να πετύχει την ανατροπή!
    β)Το μεράκι μας δεν μας αφήνει να δούμε κάτι ιδιαίτερο, οτι στα πλάτη μας φέτος το χειμώνα δεν μπορεσαν να κατέλθουν η να ανασυγκροτηθούν σε εμάς εκείνα τα στοιχεία που θα έδιναν χιόνια(500 hpa,850 hpa)...εδώ,,να σημειώσω μήπως εχουμε και την αντίσταση των θερμών αερίων μαζών από τον υποτροπικο οι οποίες ανδρώθηκαν για τα καλά από το καλοκαίρι?
    Κατά τα λοιπά το θέμα βουνά και χιόνι είναι πολύ ενδιαφέρον...μόνο μία παρατήρηση...στο χωριό μου εχω δύο παραπόταμους του Αλιάκμονα...την δεκαετία του 80 θυμάμαι αφθονα ψάρια και στους δυο(όλη την ημέρα εκεί επαιζα),όμως με την επιστροφή μου ενήλικας πια...διαπίστωσα ότι είχαν εξαφανιστεί στο μεγαλύτερο μέρος...μόνο χαμηλά μετά απο εναν καταράκτη εχει ψάρια..και αυτά σε πληθυσμό 20 τοις εκατό του πληθυσμού που ηξερα.
    Τι είχε γίνει?κάθησα και σκέφτηκα...πηρα και συνεντεύεξεις ¨"από τους παππουδες χωρίς να βγάλω ακρη(μου λεγαν για τα φυτοφάρμακα και εμείς δεν εχουμε καμμία σοβαρή καλλιέργεια).το μονο στοιχείο είναι ότι χάθηκε το γεμάτο οξυγόνο και φιλτραρισμένο νερό που προερχόταν από την τήξη του χιονιού στον Σμόλικα....είναι τελείως διαφορετική η ποιότητα του νερού που προέρχεται από την σταδιακή τήξη του λιωμένου χιονιού σε σχέση με το νερό των καταιγίδων κυρίως της καλοκαιρινής περιόδου.
    Σε συνάφεια παρατήρησα και βλάστηση που ταιριάζει σε έλη...δλδ καλάμια ...κάτι που δεν είχαμε ποτέ"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kαλημέρα σε όλους!

    Παίζει να είναι η πρώτη φορά τέτοιους μήνες που δεν κοιτάω τα μοντέλα. Απελπισία. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

    Γιάννης
    Νέα Φιλαδέλφεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τέλος Κ ο φετινός χειμώνας.. ελπίζω τουλάχιστον να έχουμε βροχές την άνοιξη..Την καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τελειωσε ο χειμώνας ας είμαστε ρεαλιστές. Είμαστε στις 5 Φλεβάρη. Κανείς δεν ξέρει πώς θα κυλήσει. Μέτρον Άριστον.

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα Δάσκαλε κ σε όλη την παρέα καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το Σάββατο όλη μέρα βρισκόμουν στην Αιδηψό με τις ομάδες βόλεϊ γυναικών της περιοχής μου και εκτός το μπάνιο που έκανα σε αρκετά ζεστή, για την εποχή,θάλασσα, έκανα και 5-6 χιλιόμετρα πεζοπορία στην γύρω περιοχή,όπου όλα αυτά που συνάντησα δεν απέχουν καθόλου σε όσα βλέπω καθημερινά στην δική μου περιοχή.
    Φυτά, δέντρα και ζώα, βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και κάνουν τιτάνια προσπάθεια να μπορέσουν να προσαρμοστούν στην νέα κανονικότητα που καλπάζει σαν άλογο,χωρίς χαλινάρια,σε απέραντο κάμπο...
    Εκτός της ίδιας της φύσης, δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος άλλος που να γνωρίζει τι ακριβώς έρχεται...
    Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα,χωρίς εμένα....λέει σε ένα όμορφο τραγούδι,ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου..ελπίζω και εύχομαι στο καλύτερο δυνατό σενάριο από την μεγάλη μας μητέρα...για εμάς...
    Καλή εν σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βγήκε πάλι ο γνωστός-άγνωστος και μιλάει προκλητικά για αλκυονίδες. Απορώ για ποιον λόγο εξακολουθεί να είναι η Εμυ ακόμα σε τέτοια χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πως να μην ζηλεύω την στοκχολμη την μοσχα κ άλλες πόλεις βορείων χωρών κ για το ότι μετά από αρκετά έστω χρονια επανέκαμψαν στον όμορφο χειμωνα με κρύο κ χιόνι!!!!!λίμνες πράσινο υγεία είναι τα αποτελέσματα αυτού του χειμώνα!!!τι να ζηλέψω την ζεστα της Αφρικής της Ασία Σ νοτ Αμερικής κ.λ.π κ τις μύγες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Οι αναφορές για τέλος του χειμώνα που ξεκίνησαν από τον Γενάρη συνεχίζονται και το Φλεβάρη. Άραγε προσφέρουν κάτι; Ευχαριστώ Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο, για να έχουμε αναφορές για το «τέλος του χειμώνα», θα πρέπει να έχει υπάρξει και χειμώνας. Και οι 4-5 μέρες demi-χειμώνα που έχουμε δει, δεν αρκούν για κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή